Ναι,παρέλειψα να το αναφέρω.Μέγκλα το δισκάκι...
...
Σε ροή,σε χάσιμο,σε εύρος.
Το εύρος σίγουρα είναι μεγαλύτερο.
Όχι καμία σχέση..Όταν ακούω κάτι σε καμία περίπτωση δεν στέκομαι στο ηχητικό μέρος..Τελευταια χρησιμοποιεις τον ορο "ευρος" αναφορικα με τα ακουσματα σου.
Φανταζομαι οτι δεν ειναι με την χαϊφιντελιστικη εννοια δηλ την στερεοφωνικη η ηχητικη εικονα στο χωρο. Δυσκολευομαι να καταλαβω τι εννοεις μπορεις να το επεξηγησεις λιγο ;
Ok ευχαριστω για την εξηγηση.Όχι καμία σχέση..Όταν ακούω κάτι σε καμία περίπτωση δεν στέκομαι στο ηχητικό μέρος..
Άλλωστε πολλά από αυτά που ακούω δεν έχουν και την καλύτερη παραγωγή..
Στο εύρος επιρροών αναφέρομαι.
Απλά στα δύο παραπάνω έτυχε..Το πρώτο ξεφεύγει τελείως ενώ το δεύτερο (Messa) αν και κατατάσσεται σαν μπάντα σε ένα συγκεκριμένο είδος (Doom) ,ξεφεύγει αρκετά από την "ταμπέλα" και πειραματίζεται με εκδιαμετρου αντίθετα πράγματα (jazz κλπ)..
Α εδώ δεν έχεις δίκιο..Στο Μπλάκ μέταλ είναι όλο ζουμί .. Εκεί παίζεις με τα textures όπως στο chamber pop.Ok ευχαριστω για την εξηγηση.
Τους πρωτους τους ξερω. Τους δευτερους δεν, αλλα θα τους ακουσω στην πρωτη ευκαιρια αφου δεν ειναι μπλακμεταλ.
![]()
Καλά αιώνιοι δεν είμαστε σίγουρα και ούτε θα έπρεπε.Να σου πω δεν εχω a priori στη μουσικη. Μπλακ μεταλ εχω δοκιμασει, και απο αυτα που εχεις βαλει εδω καποιες φορες...
Δεν...
Μου φαινονται ολα ιδια με αυτες τις φωνες που βρυχονται απ'την αρχη ως το τελος.
Απο καποια ηλικια και μετα σκεφτεσαι και τι χρονο πια θα διαθεσεις για να ακουσεις κατι.
Ξεπερνοντας τα πενηντα καταλαβαινεις αιφνης οτι δεν εχεις την αιωνιοτητα μπροστα σου να ακους οτι σου καπνισει, οπως εκανα καποτε νεοτερος που εννιωθα οτι ημουν αιωνιος.
Καλά αιώνιοι δεν είμαστε σίγουρα και ούτε θα έπρεπε.
Βασικά έχουμε κατασταλάξει κάπου..Και εγώ 47 είμαι..Μεγάλωσα με death metal (κυρίως) και hip hop αλλά τώρα τελευταία με απωθεί όλο αυτό το τεχνοκρατικό (στο death metal) και έχω πάει λίγο παρα-διπλα.
Βέβαια υπάρχουν και οι τεχνοκράτες που έχουν και "συναίσθημα" όπως οι Γάλλοι Imperial Triumphant.
Και το να ακούσει κάποιος Imperial Triumphant, πίστεψέ με δεν είναι του στυλ "ακούω ότι μου καπνίσει.
Γενικά με έλκει ο σκοτεινός ήχος και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω τώρα στα 'γεραματα'.
Edit..Ούτε εγώ έχω σποτιφαι και μάλλον δεν πρόκειται να αποκτήσω.
Και όμως..Όλα τα παραπάνω δεν τα μπορώ..Τα βαριέμαι..Όπως να με βάλεις να ακούσω γκαράζ..Μου φαίνονται μονότονα χωρίς φαντασία..Θα τους ακουσω ατους τους Γαλλους που προτεινεις. Εδω εχει πολλους Μπλακ Μεταλ.
Και μενα με ελκυει ο σκοτεινος ηχος και η σκοτεινια (φαντασιακο) αλλα νομιζω οτι ξοδεψα τη "δωση μου" στην εποχη του New Wave.
Bauhaus, Fad Gadget, Allien Sex Fiend, Edward Ka Spell και τα τοιαυτα. Κατα την αποψη μου ειναι πιο "πειραγμενα" απο τους μεταλαδες που προσωπικα παντα μου φαινονται περισσοτερο σαν posture παρα σαν πραγματικη καταρα ( κατα τον ορο καταραμενοι maudits, spleen και λοιπα καταλοιπα του ρομαντισμου)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.