Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Υπάρχουν και τα υπόλοιπα προς ακρόαση (Black Saint, Mingus presents Mingus)...φαντάζεσαι υποθέτω ποιος είναι ο υπεύθυνος, χεχε.

Γιατί το Antibes λίγο είναι;
Έχει μεγάλους δίσκους, τι να λεμε τώρα. Και μέχρι πριν λίγο καιρό δε μου άρεσε πολύ ο κύριος...

Ride-Going-Blank-Again-260317.jpg

Ride - Leave them All Behind(Going Blank again, 1992)

Το τελευταίο που περίμενα ήταν να βρώ shoegazers στο χακί... Μπορεί να μην είναι τόσο απρόσιτοι κι εσωστρεφείς όσο οι My Bloody Valentine, αλλά το Going Blank Again δείχνει αξιόλογη δουλειά.

Απάντηση: Now playing...

52b7c0a398a0adf8f18ec110.L.jpg

Charlie Haden's Family & Friends: Rambling Boy (Emarcy CD - 2008)

Οχι, δεν παίζει τζάζ. Αυτό κι αν είναι είδηση.
Παίζει τις μουσικές με τις οποίες μεγάλωσε, επαρχιακό Αμερικάνικο ραδιόφωνο της δεκαετίας του '30, country, bluegrass και δεν συμμαζεύεται. Σου θυμίζει έντονα το soundtrack από την ταινία των Κοέν "Ω Αδελφέ μου Πού είσαι;".
Μέτριος σαν τραγουδιστής. Μετέχει κι όλη η οικογένεια: ο γυιός του Josh, η κόρη του Petra, ο γαμπρός του Jack Black.
Δεν είμαι εξπαίρ σε τέτοιου είδους ακούσματα αλλά ο δίσκος ακούγεται υπέροχα. First-class stuff...

...φαντάζομαι βλέπετε γύρω γύρω στο εξώφυλλο, τα ονόματα των καλοθελητών που έσπευσαν να βοηθήσουν. Γαλαξίας

Μόλις μου ήρθε σε γιαπωνέζικο και γυρνάει στο πισί της δουλειάς. Πόσο πολύ ζεστό, μαλακό, όμορφο και ανθρώπινο ακούγεται στ'αφτιά μου!
Σηκώθηκα σήμερα άκαμπτος σαν πέτρα, εθισμένος στον βιοποριστικό νταλγκά και με έχει αδειάσει τόσο πολύ, με τύλιξε σαν ακρυλική κουβέρτα μέσα στα κλειστά καλοριφέρ της ψυχής.

Όσοι περιμένετε έτοιμη τροφή, θα σας φανεί σαν χλιαρή φόλκ των ξεχασμένων στο μπουκάλι γελαδάρηδων, sorry!
Για τους υπόλοιπους που τους αρέσει να σκαλίζουν τα παιχνίδια τους μέχρι να τα φτιάξουν ή μέχρι να τα χαλάσουν, αυτός είναι ένας δίσκος τόσο διαφορετικός αλλά και τόσο οικείος !

Στα πρώτα σύν η όμορφή κιθαριά του Fields of Athenry, η παιχνιδιάρα φωνή του Β.Ηornsby στο μπροστά από το μετρημένο μα τόσο γεμάτο μπάντζο στο 20/20 Vision, η γνώριμη κιθάρα του Metheny στο Oh Shenandoah και το τρίλεπτο Fox Chase με την φυσαρμόνικα του Β.Greene που άμα και σας κολλήσουν το πόδι κάτω θα ανεβοκατεβάζεται με ρυθμό το πάτωμα :smash:

Single Girl -Married Girl, 20/20 Vision, Old Joe Clark.....

τι να πιάσεις τί να αφήσεις...

Re: Απάντηση: Now playing...

Μόλις μου ήρθε σε γιαπωνέζικο και γυρνάει στο πισί της δουλειάς. Πόσο πολύ ζεστό, μαλακό, όμορφο και ανθρώπινο ακούγεται στ'αφτιά μου!
Σηκώθηκα σήμερα άκαμπτος σαν πέτρα, εθισμένος στον βιοποριστικό νταλγκά και με έχει αδειάσει τόσο πολύ, με τύλιξε σαν ακρυλική κουβέρτα μέσα στα κλειστά καλοριφέρ της ψυχής.

Όσοι περιμένετε έτοιμη τροφή, θα σας φανεί σαν χλιαρή φόλκ των ξεχασμένων στο μπουκάλι γελαδάρηδων, sorry!
Για τους υπόλοιπους που τους αρέσει να σκαλίζουν τα παιχνίδια τους μέχρι να τα φτιάξουν ή μέχρι να τα χαλάσουν, αυτός είναι ένας δίσκος τόσο διαφορετικός αλλά και τόσο οικείος !

Στα πρώτα σύν η όμορφή κιθαριά του Fields of Athenry, η παιχνιδιάρα φωνή του Β.Ηornsby στο μπροστά από το μετρημένο μα τόσο γεμάτο μπάντζο στο 20/20 Vision, η γνώριμη κιθάρα του Metheny στο Oh Shenandoah και το τρίλεπτο Fox Chase με την φυσαρμόνικα του Β.Greene που άμα και σας κολλήσουν το πόδι κάτω θα ανεβοκατεβάζεται με ρυθμό το πάτωμα :smash:

Αυτό το καλό παιδί που είναι κρυμμένο; Γιατί δεν κάνει παρουσιάσεις αφού μπορεί και μας βάζει τόσο όμορφα στο κλίμα;
Ξέρω, ξέρω, το είπε και μόνος του, σκαλίζει τα παιχνίδια του, αλλά, ας μας μιλήσει κι εμάς για τα παιχνίδια του, που ξέρεις, μπορεί να μας αρέσουν....
:ernaehrung004:

Σ'ευχαριστώ πολύ Κάλλη γιά τα καλά λόγια.

Ο λόγος που έγραψα εδώ είναι ένας και μοναδικός:
Βρισκόμαστε αισίως στην εξακοσιοστή εξηκοστή έννατη σελίδα του Μουσικού νήματος που καταπίνει τα πάντα γιά πάντα, βέβαια, αλλά είναι μετρημένες αυτές που το κάνουν αυτό.
Ήλπιζα, μάλλον ματαίως, πως άμα και κατορθώσω να post-άρω το πρώτο της επτακοσάδας θα ήταν δύσκολο στο αφεντικό μου να με ρίξει στον βασικό των άλλων των νεότερων...
Αυτών της γενιάς των πεντακοσίων εξήντα ευρώ
Του το αφιερώνω :flipout:

Διαμάντια υπάρχουν αμέτρητα στο now playing!Ένα από αυτά-από σήμερα-και το Save yourself.Κάποιες φορές η έλλειψη χρόνου αλλά και διάθεσης, έχουν σαν αποτέλεσμα να θάβονται σημαντικά πράγματα στο “κακό χωνευτήρι”(όπως το λέτε και εσείς).Ας μην είμαστε γκρινιάρηδες. Το χωνευτήρι μάλλον είναι καλύτερο από το now youtube –ing.Έχει ένα μυστήριο, ωραία εξώφυλλα, και μας υπενθυμίζει πως κυρίως εδώ μέσα ακούμε δίσκους και όχι τραγούδια.
Ο Ian Svenonius και η μπάντα του αξίζουν και με το παραπάνω ένα αφιέρωμα. Ωστόσο αναρωτιέμαι κατά πόσο κάτι τέτοιο θα ενδιέφερε τον ίδιο. Από ότι φαίνεται βασικός του στόχος δεν είναι ο ακροατής να εκθειάσει το δημιούργημα του ,αλλά να ενσωματωθεί ως “ενεργό” μέλος στην μπάντα του.

20080612084827!Save_Yourself_Make-Up.jpg

*The Make-Up combined garage rock, soul, and a self-styled liberation theology to make a new genre they called "Gospel Yeh-Yeh".[4] This style led to an emphasis on live performances and interaction between the band and their audience, incorporating the audience into the performances as a "fifth member", creating what one reviewer described as ""highly energetic and participatory live shows".[1][3] Parallel to the band's gospel musical stylings, the Make-Up produced music under a communism-influenced political philosophy that they saw as counter to the capitalist form of modern rock and roll and pop music*
*Wiki

Διαμάντια υπάρχουν αμέτρητα στο now playing!Ένα από αυτά-από σήμερα-και το Save yourself.Κάποιες φορές η έλλειψη χρόνου αλλά και διάθεσης, έχουν σαν αποτέλεσμα να θάβονται σημαντικά πράγματα στο “κακό χωνευτήρι”(όπως το λέτε και εσείς).Ας μην είμαστε γκρινιάρηδες. Το χωνευτήρι μάλλον είναι καλύτερο από το now youtube –ing.Έχει ένα μυστήριο, ωραία εξώφυλλα, και μας υπενθυμίζει πως κυρίως εδώ μέσα ακούμε δίσκους και όχι τραγούδια.
Ο Ian Svenonius και η μπάντα του αξίζουν και με το παραπάνω ένα αφιέρωμα. Ωστόσο αναρωτιέμαι κατά πόσο κάτι τέτοιο θα ενδιέφερε τον ίδιο. Από ότι φαίνεται βασικός του στόχος δεν είναι ο ακροατής να εκθειάσει το δημιούργημα του ,αλλά να ενσωματωθεί ως “ενεργό” μέλος στην μπάντα του.

20080612084827!Save_Yourself_Make-Up.jpg

*The Make-Up combined garage rock, soul, and a self-styled liberation theology to make a new genre they called "Gospel Yeh-Yeh".[4] This style led to an emphasis on live performances and interaction between the band and their audience, incorporating the audience into the performances as a "fifth member", creating what one reviewer described as ""highly energetic and participatory live shows".[1][3] Parallel to the band's gospel musical stylings, the Make-Up produced music under a communism-influenced political philosophy that they saw as counter to the capitalist form of modern rock and roll and pop music*
*Wiki

Είδες κι απόειδες George που δεν στο χω γράψει ακόμα όπως υποσχέθηκα και τελικά το βρήκες μόνος σου:grinning-smiley-043
Πολύ μεγάλη μπάντα κι ένας καθοριστικός δίσκος στη διαμόρφωση των τελικών μου ακουσμάτων (αν και αυτό είναι πολύ ριψοκίνδυνο να το πω αφού ελάχιστα είναι τα είδη που δεν με αφορούν).
Μείξη gospel με garage rock κι από πάνω μια θεσπέσια κατάθεση πανέξυπνων στίχων από το ιδιόμορφο μυαλό ενός αληθινού περφόρμερ, με την έννοια που δινόταν στον όρο από καταβολής rock 'n' roll.
Όσοι δεν ακουμπήσουν λίγο την αισθητική του, δεν θα το εκτιμήσουν καθόλου.
Τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια το συγκεκριμένο album βρίσκεται στη πρώτη σειρά επιλογών μου για το "άμεσο άκουσμα".
Ian Svenonius o Μέγας! Τον ζήσαμε κι από κοντά πρόσφατα στο Tribe, που ξεβίδωσε όλο το μαγαζί με τους θαμώνες μαζί στον χορό υπό τα 45αρια του Tim Warren!
ΤΡΕΛΛΟ RESPECT!

url

White Boy singing the blues

516XKRZG0HL._SL500_AA300_.jpg

John Mayall: USA Union

ντραμς δεν έχει. τι να τα κάνει; έχει τον Larry Taylor (Canned Heat) στο μπάσο: σου βροντάει στο Δόξα πατρί, σαν να σου βαράει το πεπρωμένο την πόρτα.
Στις κιθάρες ο criminally underrated Harvey Mandel (επίσης από τους Canned Heat). Με είχατε πρήξει με κείνον τον Roy Buchannan στα νειάτα μου και κανένας σας δεν έκανε τον κόπο ν ακούσει τον Harvey. Τα blues κυλάνε μέσα στις αρτηρίες του. Και το φανκ επίσης.
Βιολί, εκείνος ο πορνόγερος, ο Sugarcane Harris.
O leader ολοτρίγυρα: πιάνο, κιθάρες...ό τι μπορεί.

Pure bliss.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς

Now playing...

Aν βγήκε ποτέ πιο σπουδαίος r'n'r δισκος, εγώ δεν τον ξέρω.

GetYerYa-YasLP.jpg

rolling_stones_12.jpg

Madison Square Garden, 27 & 28 November, 1969.

Midnight Rambler.

το φάντασμα του ξανθού, κοιτάζει από ψηλά.
όλοι περιμένουν να δούν το πουλέν που πήρε τη θέση του.
αλλά και τον πειρατή.
η πριμαντόνα κάνει χαριτωμενιές. οι άλλοι ...κουρντίζουν.
πρώτο μέτρο σκάει με τις κιθάρες. ο μικρός παίζει κατι εξωπραγματικά ακόρντα. ο σκύλος, γλυστράει μέσα ένα ξεσκισμένο riff που σε παίρνει με τις κλωτσιές γύρω γύρω στο δωμάτιο και σε πάει σπρώχνοντας. Πάνω που ψάχνεσαι να δείς αν είναι όλα πάνω σου στη θέση τους, σού 'ρχεται κατακούτελα το πιατίνι του Charlie.
'και πού θα 'λημεριάσουμε Νταβέλη;
θα μας πιάσουνε!'
ο Charlie βαράει 'τις κάλτσες του' πάνω στα toms.
μπαίνει ο pussy addict στο μπάσο. διστακτικά.
είναι έναν τόνο κάτω το νούμερο και το βουλώνει προς στιγμήν.
κοιτάει μ αυτά αγελαδίσια μάτια του δεξιά - αριστερά, το πιάνει.
Αργησες. Μαλάκα! ή μάλλον σόρρυ: 'Κύριε εστιάτορα'.:ciao:
το απαυτό της μάνας σου, το 'χεις δεί ρε; ή γεννήθηκες με καισαρική;
παληολαμόγιο.
αρχίζει και 'χώνει' σαν κέρατο βερνικωμένο και...όλα έρχονται στη θέση τους.
μπάσο και ντραμς έχουν κουμπώσει στη στιγμή.
κρατάνε τα πόδια γερά βιδωμένα στο έδαφος.
όλο το υπόλοιπο σώμα πάλλεται.
γιατί κάτι αναδεύεται ανάμεσα στα πόδια σου;
όλες οι γυναίκες που φαντασιώθηκες ποτέ, είναι εκεί.
θυμάσαι εκείνη την ξανθιά με το κοντό μαλλί που είχε φέρει ο Βαγγέλης στο πάρτι;
ήσουνα - δεν ήσουνα 18.
έπινες βερμούτ και δεν τόλμαγες να κοιτάξεις τα κορίτσια στα μάτια.
'δεν μπορεί...: θα το δούνε! θα το δούνε το σκυλί που μου δαγκώνει την καρδιά και με κάνει να τρελλαίνομαι. θα το δούνε και θα καταλάβουν.
τα τσιμπάνε στον αέρα, αυτές, κάτι τέτοια.
και μετά, θα γίνουμε ρεζίλι.
κοίτα τα παπούτσια σου.
κοίτα τες, μόνο όταν δεν κοιτάνε αυτές'
αλλά αυτή με τα κοντά μαλλιά και το μίνι!
ήτανε τόσο classy!
και περπάταγε σαν νταβατζής.
που το βρήκε ο μαλάκας ο Βαγγέλης αυτό το κορίτσι;
είναι και βάζελος, γαμώ το φελέκι του...
κι ήθελες να τη διαλύσεις. σαν παιδί. που θέλει να διαλύσει το παιχνίδι του. να δεί απο Τι είναι φτιαγμένο.
'έρημά μουνιάτα'
Αν δεν το κατάλαβες, τα εγγλεζάκια, την έχουν βρεί ομαδικώς. εκσπερματίζουν, όλοι μαζί, στ αυτιά σου.
μπαίνει ο ...businessman:
'Well I 'm talkin' 'bout the midnight rambler
that everybody got to know
I'm talkin' 'bout the midnight gambler
the one you've never seen before'.
Αντε ρε νούμερο στο Studio 54, να φωτογραφηθείς με τα πιρπιτσόλια, everybody-who-is-anybody, you don't deserve rock'n'roll, γκλίγκλη. , γαμώ τα blues που άκουγες στα νειάτα σου. Πήγαινε ρε νούμερο να φας στο Maxim. Μαζί με την Παλόμα Πικάσσο και τις άλλες ξυλόκοτες.
Πίσω: της Παναγίας τα μάτια. ο πειρατής το βιολί του, ο μικρός τα δικά του,
η rhythm section σ έχει πιάσει απ το λαιμό.
Σκέφτεσαι: να τον παίξω τώρα;
ή μετά;
τότε που θα ακκίζεται ο επιχειρηματίας και θα ουρλιάζουν αφιονισμ;eνα τα κοριτσάκια;
κι ο πειρατής με τον 'μικρό' θα είναι στον κόσμο τους. σε δικό τους plateau.
κι ο εστιάτορας, μάτι ψόφιου ψαριού.
κι ο Charlie. cool. φτιάχνει τη φράντζα. και βλέπει όλ αυτά τα φρενιασμένα θηλυκά που βγάζουν και πετούν τις κυλότες τους στο πάλκο.
Και σκέφτεται την κόρη του.
'Κοιτα ρε!...τρελλές είναι;'.
Πάνω κει πιάνεις τις δυό κιθάρες.
Παίζουν παραλλαγές πάνω στα riffs.
Kαι ερωτοτροπούν.
Υπόγεια.
'Με θέλεις;
Είμαι cock-teaser και δεν σου δίνω ρε!'
Αλλά ο πειρατής...ειναι όλο γλύκα.
Πως τα καταφέρνει το ερέιπιο;
Χαλαρός: όλα τα καταλαβαίνει. Γιατί όλα τα έχει περάσει.
Είναι μεγαλόθυμος: Your secret 's safe with me.
Τον λατρεύεις.
Θέλεις να τον υπηρετήσεις.
Να τον πάρεις αγκαλιά.
Να τον λατρέψεις.
Οπως δεν λατρεψε κανένας κανέναν.
Ποτέ.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Now playing...

Στις κιθάρες ο criminally underrated Harvey Mandel (επίσης από τους Canned Heat). Με είχατε πρήξει με κείνον τον Roy Buchannan στα νειάτα μου και κανένας σας δεν έκανε τον κόπο ν ακούσει τον Harvey. Τα blues κυλάνε μέσα στις αρτηρίες του. Και το φανκ επίσης.

πριτς ...ξέρεις πόσα χρόνια τόχω ; ( αλλά με άλλο εξώφυλλο )
c929822e811.jpg

Βαλτε αλλου αυτο το κειμενο.εδω μεσα θα θαφτει.εγω παντως το εκανα copy paste,να το εχω αρχειο...:worshippy::worshippy:
ετσι αν με ρωτησει κανενας τι ειναι για σενα η μουσικη να του δειξω αυτο...

Last edited: