Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Το χριτς χριτς που κάνει η βελόνα σε ένα βινύλιο. Αν είσαι στενόμυαλος χαιεντάς ή θα προσπαθήσεις να το εξαφανίσεις ξοδεύοντας 10 μισθούς, ή δεν θα το διακρίνεις, γιατί ο εγκέφαλός σου θα αρνείται την ύπαρξή του.
Αλλά είναι εκεί.
Και δείχνει τη ζωή κατά κάποιο τρόπο. Που τα χριτς χριτς είναι πάντα εκεί. Μα είναι στο χέρι σου να τα θεωρείς όμορφα ή άσχημα.
Να τα αγαπήσεις ή να τα εξαφανίσεις.

Οι χαρακιές που έχουν τα βινύλιά μου είναι για μένα φετίχ: είναι η ιστορία της σχέσης μου μαζί τους. Με συντρόφευαν κάθε που χαιρόμουν ή έκλαιγα. Αυτά που άκουγα πιο πολύ, έχουν περισσότερες. Ωρες ώρες νομίζω πως θυμάμαι λεπτομερώς πότε και κάτω από ποιές συνθήκες έκανα καθεμία από αυτές.
"Ολοι αγαπούν τα τραύματά τους. Και, όταν δεν κοιτάει κανείς, σκύβουν, τα χαϊδεύουν και τα φιλούν" έλεγε ο ποιητής.

Stay Awake: Various Interpretations Of Music From Vintage Disney Films

41hPH-zVQDL._SL500_AA300_.jpg

Σα βάλσαμο αυτός ο δίσκος.... στους άγριους καιρούς..

Εξαιρετικός ο Tom Waits στο τραγούδι των νάνων Heigh Ho (The Dwarfs Marching Song)
Το πάρτυ συμπληρώνουν Sun Ra, Sinead O'Connor's, Bonnie Raitt and Was

Κι έρχονται Χριστούγεννα..!!!:wink1:

μπραβο βρε Εlina !!

μεγαλειο ! το εχω σε βινυλιο

-bye-

Απάντηση: Re: Now playing...

Το χριτς χριτς που κάνει η βελόνα σε ένα βινύλιο. Αν είσαι στενόμυαλος χαιεντάς ή θα προσπαθήσεις να το εξαφανίσεις ξοδεύοντας 10 μισθούς, ή δεν θα το διακρίνεις, γιατί ο εγκέφαλός σου θα αρνείται την ύπαρξή του.

Φαντάζομαι έχεις γνωρίσει αρκετούς στενόμυαλους χαϊεντάδες που το κάνουν αυτό για να μας το μεταφέρεις.
Τώρα το να δέχεσαι το "χριτς χριτς" ότι είναι πάντα εκεί, μου κάνει κάτι σε μαζοχισμό.
Υπάρχουν ξέρεις και τα CD :D

Αν και το "χριτς-χριτς" με ενοχλεί κάπως, ομολογώ όμως ότι βρίσκω ιδιαίτερα θελκτική τη φράση που είχα διαβάσει πριν καμιά 20αριά χρόνια (στον "Ήχο"?, δεν θυμάμαι) ότι "ο δίσκος βινυλίου ενέχει την πληροφορία της εποχής στην οποία φτιάχτηκε".

Πρόσθεσε κι ένα παλαιωμένο "οτιδήποτε" και θα είσαι ο ορισμός του εστέτ ;)

...στο μπράτσο του πανάκριβου καναπέ μου "ανέπνεε" μέσα στο ειδικό σε σχήμα αχλαδιού ποτήρι ένα απόσταγμα σκωτσέζικης σοφίας και παράδοσης που είχε ωριμάσει δέκα χρόνια στα βαρέλια του αποστακτηρίου του Isle of Jura...

Τι λες τώρα;;;

...στο μπράτσο του πανάκριβου καναπέ μου "ανέπνεε" μέσα στο ειδικό σε σχήμα αχλαδιού ποτήρι ένα απόσταγμα σκωτσέζικης σοφίας και παράδοσης που είχε ωριμάσει δέκα χρόνια στα βαρέλια του αποστακτηρίου του Isle of Jura...

Τι λες τώρα;;;

Προσθέτω τη Μουσική, για την ακρίβεια, Την Μουσική....και όχι "υπόκρουση" ασφαλώς.
Κυρίαρχη, καταδυναστευτική, απαιτητική, σε θέλει δικό της....

Duke-Money-Jungle.jpg

Άρχισα από το "τώρα" με την Jazz, αλλά πρέπει να ασχολούμαι συχνότερα με τους Μύθους....

(Στον Ανθίδη το βρήκες;; )

Last edited:

up-akira.jpg

Akira Kurosawa's Movie Soundtracks (1950-1958)

Δύσκολοι καιροί οκ, αλλά όταν πέφτεις πάνω σε κάτι τέτοιο δεν μπορείς να αντισταθείς εύκολα. “Κόσμημα” μέσα έξω. Χθες άκουσα τα "Rashomon", "Ikiru" και σήμερα το πρωί το "Seven Samurai".Τα υπόλοιπα το απόγευμα……

*Deluxe 4-Fold gatefold sleeve with 4 180-gram vinyl LPs!

Doxy brings you this deluxe 4LP set of Akira Kurosawa's most celebrated soundtracks in commemoration of the 100th anniversary of the birth of this great master of Japanese cinema! Akira Kurosawa's films dominated Japanese cinema for nearly half a century and his influence has been so widespread and profound that the world's best filmmakers seem to unanimously sing his praise. He first gained the attention of the international filmmaking community in 1951 when his masterpiece, Rashomon, won top prize at the Venice Film Festival. It was during this time that Kurosawa also began collaborating with the award-winning composer Fumio Hayasaka. The two great men soon formed a deep connection, with Kurosawa later commenting that Hayasaka caused him to see film music as a 'counterpoint' to the image instead of a mere 'accompaniment'. Another promising young composer, Masaru Satō, soon joined the ranks at Toho Studios, working under Hayasaka. However, when Hayasaka died suddenly in 1955, Satō was left on his own to finish the unfinished film score. Kurosawa was so impressed with the results that he asked Satō to score his next two films, Throne of Blood and The Hidden Fortress. Includes soundtracks to: Rashomon (1950), the dramatic Ikiru aka 'To Live' (1952), the epic Seven Samurai (1954), Record of A Living Being aka 'I Live in Fear' (1955), 1957's much celebrated adaptation of Macbeth, Throne of Blood, and 1958's The Hidden Fortress.*

*https://www.jazzloft.com/p-52256-akira-kurosawas-movie-soundtracks-1950-1958-180g-4-lp-set.aspx

Απάντηση: Now playing...

mavis_staples-well_never_turn_back.jpg

αυτο το χρυσαφι το ειχε παρουσιασει καποιος εδω μεσα
αν θυμαμαι καλα ....:nounder:
το ειχα παρει και το ειχα αφησει στην αφανια

Σημερα καταλαβα τι ειχα στα χερια μου !!

ποιον πρεπει να ευχαριστησω ?

.

Re: Απάντηση: Now playing...

mavis_staples-well_never_turn_back.jpg

αυτο το χρυσαφι το ειχε παρουσιασει καποιος εδω μεσα
αν θυμαμαι καλα ....:nounder:
το ειχα παρει και το ειχα αφησει στην αφανια

Σημερα καταλαβα τι ειχα στα χερια μου !!

ποιον πρεπει να ευχαριστησω ?

.

μπάιρα μου μυρίζει.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

μπάιρα μου μυρίζει.....

εγω θα ελεγα για Νοτης .....

αλλα μηπως δεν το ειχα δει εδω μεσα ?

:nounder:

εξ αλλου ειναι και πολυ μεγαλη δισκαρα και στο φορουμ
μπαινουν συνηθως καλοι δισκοι , οχι κορυφαιοι ..:ciao:

:BDGBGDB55:

Απάντηση: Now playing...

51E16-P1%2BTL._SL500_AA300_.jpg

Επισης πολυ καλο! Απο εδω βεβαια ανακαλυψα τη συγκεκριμενη τραγουδιστρια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

εγω θα ελεγα για Νοτης .....

αλλα μηπως δεν το ειχα δει εδω μεσα ?

:nounder:

εξ αλλου ειναι και πολυ μεγαλη δισκαρα και στο φορουμ
μπαινουν συνηθως καλοι δισκοι , οχι κορυφαιοι ..:ciao:

:BDGBGDB55:

in your very humble opinion :flipout: