Αν και σ' αυτόν τον χώρο θα εξαφανιστούν οποιαδήποτε σχόλια , αφού ο προορισμός του θρέντ είναι άλλος , να πω ότι ναι ,με το "ως μουσική" θεωρώ το συνθετικό ενορχηστρωτικό επίπεδο. Τι άλλο θα μπορούσα να εννοώ. Οι Abba - είτε μας αρέσει είτε όχι , κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν - είχαν μελωδική φλέβα και συνθετικό επίπεδο αρκετά υψηλό , τουλάχιστον για το είδος της ποπ που έγραφαν . Τραγούδια απαιτητικά και δύσκολα για τους ερμηνευτές . Οι Ramones στ' αυτιά μου ηχούν ως κάποιοι που έγραψαν ένα τραγούδι σε μερικές δεκάδες παραλλαγές , δείγμα όχι μόνο προσωπικού ύφους , αλλά αδυναμίας σύνθεσης έστω και μιάς αξιοπρεπούς μελωδίας . Στην πραγματικότητα δεν έχω καταφέρει ποτέ να ολοκληρώσω το Rocket to Russia , αφού μετά το 8-9ο τραγούδι βαριέμαι ( δεν μιλάω φυσικά για μουσική που θ' ακούσεις στο μπαρ ή στο κλαμπ- εκεί τα κριτήρια αμβλύνονται και το ποτό επιδρά καταλυτικά , κάνοντες τα γυαλάκια να λάμπουν σαν ημιπολύτιμες πέτρες , αλλά η γυαλάδα είναι τόσο προσωρινή και βαστα μέχρι το hangover του επόμενου πρωϊνού )
Οσον φορά στις ιδεολογικές φιοριτούρες , αναφερόμουν στα γνωστά και χιλιοειπωμένα στερεότυπα κλισέ περί του αντιδραστικού ρόλου των μεν , και του "επαναστατικού" ( νεανικού χαβαλέ ) των δε. Προσωπικά και οι δύο μ' αφήνουν παγερά αδιάφορο , αλλά η ικανότητα των μεν να γράφουν τραγούδια , είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη των δε .