Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

41WNZ8Q43SL._SS500_.jpg

Balanescu Quartet: Maria T. (Mute CD - 2005)

Ελάτε τώρα να μου πείτε ξανά ότι "στις μέρες μας δεν βγαίνουν πια σημαντικοί δίσκοι".
Ενα ατμοσφαιρικό αριστούργημα, μίγμα ηλεκτρονικού καμπαρέ και avant-garde νεοκλασσικισμού, multimedia εμπειρία με κουαρτέτο εγχόρδων, κρουστά και samples με τη φωνή της "Ρουμάνας Edith Piaff", της Maria Tanase (1913-1963), σε εκτοξεύει σ ένα σύμπαν γεμάτο φαντάσματα και σπαρακτικά μελαγχολικό.

απίστευτο, εξώκοσμο, ονειρεμένο, ένας κρυστάλλινος θρήνος .... ότι καλύτερο άκουσα τον τελευταίο χρόνο ....

αν σε βρει μπόσικο, (να αναρωτιέσαι για τους τόννους καλών προθέσεων που (ως συνήθως) διαψεύσθηκαν, για την 'μάκα' που τα ψέμματα έχτισαν πάνω στο meant to be αμόλυντο οικοδόμημα... ) την γάμησες ... αυτός ο δίσκος θα σου πάρει τα πάσα .... υποψιάζομαι ότι θα αρέσει πολύ στον Στέλλιο Πάπα ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Now playing...

τα τελευταία 4-5 είναι ακόμα καλύτερα: πιο "ροκιές".

Κωστα, ακουσες το πρωτο της? Ειναι πιο ροκια. Γενικα, η τυπισα ειναι κατι σαν τον θηλυκο Damien Rice, τουλαχιστον στα πιο slow της. Δε θυμαμαι ομως να γραψατε τιποτα πολυ καλο γι'αυτον, εστω για το γνωστο του αλμπουμ. Λιγο περιεργο δεν ειναι αυτο? Ρητορικη η ερωτηση.

Σιγουρα το αλμπουμ της ειναι μεσα στα καλυτερα της χρονιας. Ουσιαστικα, ειναι δυο CD που κυκλοφορησαν μαζι. Πολυ καλη η παραγωγη, ωραιο και το artwork.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το σκεπτικό σου Γιώργο , οι Abba σε ενοχλούσαν διότι τελικά ήταν ένας αναχρονισμός ; :flipout::flipout:
( Κοίτα να δεις που στο τέλος θα με κάνετε υποστηρικτή των Abba και οδόλως θέλω να παίξω τέτοιο ρόλο ). Ομως τι νόημα έχει αυτό που λες ότι το μεγάλο ταλέντο σου ακυρώνεται επειδή δεν συμβαδίζεις με την εποχή σου ; Εγώ θα σου το αντιστρέψω . Ποιός έχει τα "κότσια" να πάει κόντρα στην εποχή του και η επιλογή του αυτή να δικαιώνεται πουλώντας εκατομμύρια ;
Ολα αυτά που λες στο κείμενο σου , ωραία τα λες . Αλλά είναι η προσωπική σου γνώμη. Γιατί πιστεύεις ότι οι Abba θα έπρεπε να την ακολουθήσουν ; Για την καλλιτεχνική δικαίωση ;

Στην ουσία δεν μιλάω για αναχρονισμό. Ούτως ή άλλως οι Abba είχαν ενσωματώσει διαφορετικά πράγματα στον ήχο τους πολλά εκ των οποίων ήταν εντός εποχής,αλλά πάντα με την λογική του ποπ. Έπαιζαν με τα είδη με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους σαφώς, χωρίς ποτέ όμως να υποκύψουν απόλυτα στο διαφορετικό. Αυτό οκ είναι μεγάλη ικανότητα αλλά όταν συμβαίνει σε όλη σου την πορεία μπορεί να σε οδηγήσει τελικά στο να είσαι πρώτος στο σύνολο αλλά πάντα δεύτερος στα επί μέρους .Μου αρέσουν οι Abba αλλά υπήρξε πάντα κάτι που μου άρεσε περισσότερο από αυτούς .όχι επειδή το άλλο ήταν αντικειμενικά καλύτερο αλλά επειδή μάλλον ήταν αντικειμενικά πιο συγκεκριμένο στην εποχή του.

Το warm summer night των Chic εκτός του ότι είναι το καλύτερο υπνωτικό, είναι και για μένα ένα από τα πιο ανούσια κομμάτια που έχω ακούσει ποτέ. Δεν το συζητάω για σύγκριση με Abba, ούτε επίτηδες δεν θα μπορούσαν να γράψουν κάτι χειρότερο. Το Good times όμως είναι καλύτερο disco από το Voulez Vous.για την ακρίβεια ένα από τα καλύτερα για μένα και ιστορικά τελικά και πιο χρήσιμο. Και έπεται συνέχεια……..

Επειδή λοιπόν κανένα κομμάτι των Abba δεν με τρέλανε ποτέ, αλλά ήταν απλώς όλα για μένα απο μέτρια ως αρκετά καλά, δίνω αυτήν την ερμηνεία που μάλλον ισχύει για μένα.

Ούτε λοιπόν για την καλλιτεχνική δικαίωση, ούτε για την δική μου διαστροφή.
Πιστεύω ότι απλά μπορούσαν πολυ άνετα να το κάνουν

όχι, αλλά είμαι σε τέτοια κατάσταση που ό,τι μου ζητήσεις ναι θα σου πω....

και μην με πλησιάζεις ούτε καν γιά πμ. Κολλάει

Μήπως σου δάνεισε κάνείς τίποτα cd και δεν τα "σήκωσες" με αποτέλεσμα την εξασθένιση του οργανισμού σου?:flipout:

ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ!

Απάντηση: Re: Now playing...

Κωστα, ακουσες το πρωτο της? Ειναι πιο ροκια. Γενικα, η τυπισα ειναι κατι σαν τον θηλυκο Damien Rice, τουλαχιστον στα πιο slow της. Δε θυμαμαι ομως να γραψατε τιποτα πολυ καλο γι'αυτον, εστω για το γνωστο του αλμπουμ. Λιγο περιεργο δεν ειναι αυτο? Ρητορικη η ερωτηση.

Σιγουρα το αλμπουμ της ειναι μεσα στα καλυτερα της χρονιας. Ουσιαστικα, ειναι δυο CD που κυκλοφορησαν μαζι. Πολυ καλη η παραγωγη, ωραιο και το artwork.

εγώ δεν την ήξερα. Μου έκανε εντύπωση ο Ζήλος που της έβαλε 4 1/2 στο τελευταίο της . Μετά είδα και τον Λύμπε να λέει κάτι ... ε πολύ θέλει ;

Απάντηση: Now playing...

Ευτυχώς η Ιστορία δεν χρειάζεται υποστηρικτές,είτε αφορά στη μουσική είτε σε οποιαδήποτε αλλη τέχνη.
Πολλώ δε μάλλον από Μπαϊρακτάρηδες.-bye-:flipout:

Και αυτή τη συνεχή σύγκριση μήλων -πορτοκαλιών (πχ Abba-Chic) προσωπικά δεν...:grandpa:

Ευτυχώς που η δικαίωσή τους και η αναγνώρισή τους ήρθε από τον ίδιο τον κόσμο της μουσικής.Απ τους Ζέππελιν και τους Πίστολς,μέχρι τον Φέρρυ,τον Μπάουι και τους U2.Ολοι υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της σύνθεσης,της παραγωγής,των αρμονιών και των ασύλληπτων φωνητικών made in Sweden..

Θα μου πείτε,εδώ χαρακτήρισαν τον Μοτσαρτ φανφαρόνο,στους Αμπα θα κολλήσουμε?

οχι βέβαια.
αλλά ας αγαπηθούνε και άλλοι "σημαντικοί-προοδευτικοί-επαναστάτες" τόσο πλατιά,ας γίνουν μιούζικαλ,ταινίες,ας μεγαλώνουν κι άλλες γενιές 30 χρόνια μετά και τα λέμε.
Και αν είχαν τολμήσει ριζοσπαστικές μαλακίες,δεν θα ήταν απλά οι Abba.Και όποτε "άλλαξαν" ή δοκίμασαν (γιατί το έκαναν !) ο κόσμος δεν τους ακολούθησε. (βλ.The Visitors..).
Και εγώ άμα βάλω καρούλια για πλάκα,θα κάνω για λίγο τη διαφορά αλλά δεν θα πάψω να είμαι "ο Ιωάννου με καρούλια"..

Αυτά για τους Abba.

Οχι για το soundtrack του Mamma Mia !

Υ.Γ. Εκφράσεις όπως το "απόλυτο τίποτα" δεν κοσμούν την όποια διαφορετικότητά μας εδώ μέσα.:guitarist:

Υ.Γ.Δηλαδή άμα τους κάνω κάποια στιγμή ένα αφιέρωμα,που το χρωστάω στον εαυτό μου και σ εσάς που "μεγαλώσαμε" μαζί σε αυτό το χώρο τόσα χρόνια,θα με σταυρώσετε ??:BDGBDGB53:

Jesus Loves You - The Martyr Mantras(1992)
51ZB70SDQKL._SS500_.jpg

O Boy George κρυβεται πισω απο αυτο το ονομα.

Απο βινυλιο, για να μην "γκρινιαζει" και ο κ. Στεφανιδης...χεχε:ernaehrung004:

Υ.Γ.Δηλαδή άμα τους κάνω κάποια στιγμή ένα αφιέρωμα,που το χρωστάω στον εαυτό μου και σ εσάς που "μεγαλώσαμε" μαζί σε αυτό το χώρο τόσα χρόνια,θα με σταυρώσετε ??:BDGBDGB53:

ΟΧΙ θα σ αγαπαμε ακομα ποιο πολυ
και αυτο δεν το λεω μονο εγω

περιμενουμε ...αλλα, αλλο η ταινια και αλλο οι ΑBBA .

.

αμα σας πω ότι το soundtrack μ αρέσει πιό πολύ από τα κανονικά άλμπουμ , θα με βαρέσετε ;

Οχι, γιατί υπάρχει "συνταγή" του soundtrack που το κάνει ελκυστικό και που καλό θα ήταν να την αναλύσουμε αλλού..:operator:

Δημήτρη,(Ιωάννου)

To “απόλυτο τίποτα” δεν θα το ανέφερα ποτέ για κατι που δεν μου αρέσει. Συνήθως είμαι πολύ ευγενικός και επιφυλακτικός με τις αρνήσεις μου. Είπα ας έκαναν το απόλυτο τίποτα ας προλάβαιναν να κάνουν αυτοί το kiss kiss kiss.Λίγο παρακάτω παραδέχθηκα πως το συγκεκριμένο μου αρέσει πολύ και του χάρισα την φράση .”απόλυτο τίποτα.” Επί της ουσίας ειρωνεύτηκα τον εαυτό μου αφού ένα απλό new wave pop κομματάκι πάνω στο οποίο η Yoko ωρύεται τυγχάνει να μου αρέσει περισσότερο από οποιοδήποτε κομμάτι του Super Trouper όπου όλα τα κομμάτια του απέχουν σε επίπεδο σύνθεσης έτη φωτός από το καημενούλη Kiss kiss kiss.,
Με τέτοια αναπηρία μόνο για υποστηρικτής της Ιστορίας δεν κάνω έχεις δίκαιο:flipout::flipout:

Ως εκ τούτου για αυτά που μου αρέσουν νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να τα ονομάζω όπως θέλω ακόμα και απόλυτο τίποτα. Ίο ότι αυτό είναι παράνοια είναι άλλο Θέμα……………

Επίσης δεν έκανα σύγκριση Abba – Chic απλά κομματιών .θέλοντας να πω πως υπήρχε πάντα κάτι που εμένα μου άρεσε περισσότερο από αυτό που σαν πρόταση είχαν οι Abba την δεδομένη στιγμή. Mη κολλάς στους Chic και το Heart of glass μου άρεσε περισσότερο από το Voylez Vous, για το οποίο αν θυμάμαι καλά και εσύ κάποτε είχες νομίζω παραδεχθεί πως δεν ήταν ακριβώς το μεγάλο τους lp.

Επίσης έθαψα το a warm summer night. και έκανα πολύ καλά
Είπα επίσης ότι το good times είναι από τα καλύτερα disco και καλά έκανα.

Για όλα τα υπόλοιπα που λες περί καταξίωσης δεν έχω παρά να συμφωνήσω. .Θεωρώ όμως πως όλα τα καλά για τα οποία όλοι μιλάμε είναι κερδισμένα και με το σπαθί τους ως και το 78.

Εμένα όμως ως εκεί δεν με έχουν πιάσει ακόμα. Πολύ πιθανών και πέντε άλλους στον πλανήτη Εικάζω λοιπόν πως μιας και η εποχή 78 -82 το σηκώνει αν θυσίαζαν το ταλέντο τους προκειμένου να κάνουν κάτι πιο χαρακτηριστικό της εποχής μπορεί και να έπιαναν και τους υπόλοιπους πέντε παρανοϊκούς Μπαιραχτάρηδες. Μπορεί και όχι

Σε εμένα δεν δημιούργησαν ποτέ άκρα.. Με άριστα το 10 .όλα τα τραγούδια τους πάνε από 5 έως 7.Εγώ χρειάζομαι ένα δεκάρι και συγχωρώ πεντακόσια μηδενικά(είμαι μεγαλόψυχος:flipout::flipout::flipout:)

Το αφιέρωμα να το κάνεις!Και εδώ γενικά να σε βλέπουμε συχνότερα,

Έχω βουτήξει με τα μούτρα στο kraut!

Πρέπει να είναι η τρίτη ή τέταρτη συνεχόμενη φορά που ξαναβάζω τις μπάμιες.
Δεν έχουν βγει από το πικάπ από το μεσημέρι...

Eσύ στο kraut, οι άλλοι απο πάνω εχουν τρελαθεί με τη Γιαμαγκάτα κι εγω έχω
κολλήσει με ενα-δυο προγκρεσιβάδικα. Τρελοκομείο, in short :flipout:

van_der_graaf_generator.jpg

Van der Graaf Generator - House with no door

Ελεύθερος στίχος σε διαθέσεις κραυγής, εξομολόγησης, λυγμών, εξομολόγησης... Σπύρο(Δημοκηδη) έχω μπλέξει άσχημα μ' αυτους :D

five corners quintet-Chasin’ The Jazz Gone By
φοβεροί και τρομεροί οι Φινλαδοί. Το Lighthouse το έβαλα 3 φορές σερί!

Attachments

• R-525369-1127572233.jpeg
    R-525369-1127572233.jpeg
    77.7 KB · Views: 6
Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Το Ηappenstance ; Το πέρασα μία "στα γρήγορα" και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.
Eγώ δεν τον ήξερα καν τον Damien Rice μέχρι που άκουσα το φετεινό του EP "Live At Fingerprints Warts And All".