Το όλο λουκ του Isaac με τις αλυσίδες κλπ υποτίθεται ότι υιοθετήθηκε προκειμένου να δείξει την εκμετάλλευση των μαύρων. Τώρα κατά πόσο πείθει αυτό κάποιον είναι άλλο θέμα. Σίγουρα εξυπηρέτησε και άλλους σκοπούς ειδικά την περίοδο που κυκλοφόρησε το σεξουλιάρικο Joy.(που πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο από ότι έκανε ποτέ ο Barry White).
Προσωπικά θεωρώ τον συγκεκριμένο(Hot Buttered Soul), το Live at the Sahara Tahoe και το Chocolate Chip τα καλύτερα lp του.
Δεν τίθεται κατά την γνώμη μου θέμα μεταξύ Lalo και Ηayes .Σαφώς ο Lalo Schifrin είναι πολύ καλύτερος και για μένα
Δίχως τάση για σύγκριση, απλά ως γεγονός το αναφέρω, θεωρώ ότι ο Isaac σε όλη την δεκαετία του 70 δεν έκανε ποτέ κάποιον πραγματικά κακό δίσκο, ενώ το φλερτ του Lalo με την disco, κυρίως από τα μέσα της δεκαετίας του 70, μάλλον ήταν ατυχές, εκτός αν ειρωνευόταν ή παρωδούσε το είδος και απλώς δεν το έχω πιάσει
Το sketches of Spain δεν ξέρω αν είναι υπερτιμημένος ή όχι δίσκος, έχω και πάρα πολύ καιρό να τον ακούσω (ευκαιρία λοιπόν), απλά θυμάμαι πως την περίοδο που τον είχα αγοράσει δεν είχα ικανοποιηθεί σε σχέση με αυτό που περίμενα διαβάζοντας τα σχετικά reviews, και αυτό που άκουσα τελικά.