Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Απάντηση: Now playing...

Mεγαλώνοντας στράφηκα στην Φαντασία και Φούγκα τού Μπάχ BWV944..

κι εγώ αυτήν την άκουσα τελευταία από όλα τα έργα του Κάντορα.
ευτυχώς ...γιατί πολύ αμφιβάλω αν θα μπορούσα να την εκτιμήσω στις πραγματικές της διαστάσεις παλιά. Τεράστιο έργο.
Με ενδιαφέρει πολύ να την ακούσω με τον Ρίχτερ.
Την έχω σε ζωντανή ηχογράφηση από θρυλικό ρεσιτάλ. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να παιχτεί ποτέ καλύτερα απ ότι την έπαιξε ο Εγκόροφ, εκείνο το βράδυ στη Ν. Υόρκη. Αλλά δεν ήξερα πως την έχει ηχογραφήσει και ο Ρίχτερ.

B000026G57.02._SCMZZZZZZZ_.gif

Υπάρχει και μιά εξαιρετική ερμηνεία τών Pictures at an Exhibition τού 52 πού δέν έχει να ζηλέψει τίποτα απο την ´Θρυλική´τού Ρεσιτάλ τής Σόφιας τού 58

Ο Μουσόργκσι μπορεί να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από το ρεσιτάλ της Σόφιας αλλά στο τέλος αυτού του Ρεσιτάλ ο Ρίχτερ έπαιξε encore κάποιες Impromptus του Σούμπερτ: καμία από τις εκτελέσεις που έχω ακούσει δεν τις πλησιάζει καν - και έχω ακούσει πάρα πολλές. Πιστεύω πως οι μόνες ηχογραφημένες Ιmpromptus/Schubert που δεν έχω ακούσει είναι εκείνες του Αντρέί Γκαβρίλοφ. Στην D.G. Καταργημένες πιά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Το 'Sketches Of Spain' λες, ε; Μεγάλη πατάτα. Από τους πιο υπερτιμημένους δίσκους ever.

Εμένα μου αρέσει, ειδικά ένα κομμάτι που δε θυμάμαι τώρα ποιο είναι (έχω καιρό να τον ακούσω) είναι καταπληκτικό.
Πολύ διαφορετικός από άλλους δίσκους του davis βέβαια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Εμένα μου αρέσει, ειδικά ένα κομμάτι που δε θυμάμαι τώρα ποιο είναι (έχω καιρό να τον ακούσω) είναι καταπληκτικό.

Το 'Solea'. Εκπληκτικό όντως. Ο μόνος λόγος για να κρατήσει κάποιος το άλμπουμ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Το 'Sketches Of Spain' λες, ε; Μεγάλη πατάτα. Από τους πιο υπερτιμημένους δίσκους ever.

Ναι σ' αυτό αναφέρομαι , όπως και στο Out of the cool. Οταν το αγόρασα και τόβαλα να το ακούσω για πρωτη φορά , κοιμήθηκα στις 7 η ώρα το απόγευμα στον καναπέ .

Απάντηση: Now playing...

Tortoise - Beacons of Ancestorship (2009)
41KCRuNhHuL._SS500_.jpg

Δευτερο φοβερο αλμπουμ του 2009 μεσα σε λιγες ημερες! Στις 12 Ιουνιου μας εχονται παλι και μαλιστα θα ειναι η μοναδικη συναυλια που θα δωσουν στην Ευρωπη, συμφωνα με το ως τωρα προγραμμα τους.

i33274psg7m.jpg

ειδικά το "Hyperbolicsyllabicsequedalymistic" . Απίστευτο

Το όλο λουκ του Isaac με τις αλυσίδες κλπ υποτίθεται ότι υιοθετήθηκε προκειμένου να δείξει την εκμετάλλευση των μαύρων. Τώρα κατά πόσο πείθει αυτό κάποιον είναι άλλο θέμα. Σίγουρα εξυπηρέτησε και άλλους σκοπούς ειδικά την περίοδο που κυκλοφόρησε το σεξουλιάρικο Joy.(που πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο από ότι έκανε ποτέ ο Barry White).
Προσωπικά θεωρώ τον συγκεκριμένο(Hot Buttered Soul), το Live at the Sahara Tahoe και το Chocolate Chip τα καλύτερα lp του.

Δεν τίθεται κατά την γνώμη μου θέμα μεταξύ Lalo και Ηayes .Σαφώς ο Lalo Schifrin είναι πολύ καλύτερος και για μένα

Δίχως τάση για σύγκριση, απλά ως γεγονός το αναφέρω, θεωρώ ότι ο Isaac σε όλη την δεκαετία του 70 δεν έκανε ποτέ κάποιον πραγματικά κακό δίσκο, ενώ το φλερτ του Lalo με την disco, κυρίως από τα μέσα της δεκαετίας του 70, μάλλον ήταν ατυχές, εκτός αν ειρωνευόταν ή παρωδούσε το είδος και απλώς δεν το έχω πιάσει

Το sketches of Spain δεν ξέρω αν είναι υπερτιμημένος ή όχι δίσκος, έχω και πάρα πολύ καιρό να τον ακούσω (ευκαιρία λοιπόν), απλά θυμάμαι πως την περίοδο που τον είχα αγοράσει δεν είχα ικανοποιηθεί σε σχέση με αυτό που περίμενα διαβάζοντας τα σχετικά reviews, και αυτό που άκουσα τελικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Το όλο λουκ του Isaac με τις αλυσίδες κλπ υποτίθεται ότι υιοθετήθηκε προκειμένου να δείξει την εκμετάλλευση των μαύρων. Τώρα κατά πόσο πείθει αυτό κάποιον είναι άλλο θέμα. Σίγουρα εξυπηρέτησε και άλλους σκοπούς ειδικά την περίοδο που κυκλοφόρησε το σεξουλιάρικο Joy.(που πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερο από ότι έκανε ποτέ ο Barry White).
Προσωπικά θεωρώ τον συγκεκριμένο(Hot Buttered Soul), το Live at the Sahara Tahoe και το Chocolate Chip τα καλύτερα lp του.

Δεν τίθεται κατά την γνώμη μου θέμα μεταξύ Lalo και Ηayes .Σαφώς ο Lalo Schifrin είναι πολύ καλύτερος και για μένα

Δίχως τάση για σύγκριση, απλά ως γεγονός το αναφέρω, θεωρώ ότι ο Isaac σε όλη την δεκαετία του 70 δεν έκανε ποτέ κάποιον πραγματικά κακό δίσκο, ενώ το φλερτ του Lalo με την disco, κυρίως από τα μέσα της δεκαετίας του 70, μάλλον ήταν ατυχές, εκτός αν ειρωνευόταν ή παρωδούσε το είδος και απλώς δεν το έχω πιάσει

Το sketches of Spain δεν ξέρω αν είναι υπερτιμημένος ή όχι δίσκος, έχω και πάρα πολύ καιρό να τον ακούσω (ευκαιρία λοιπόν), απλά θυμάμαι πως την περίοδο που τον είχα αγοράσει δεν είχα ικανοποιηθεί σε σχέση με αυτό που περίμενα διαβάζοντας τα σχετικά reviews, και αυτό που άκουσα τελικά.

Συμφωνουμε απολυτα οσον αφορα τους καλυτερους δισκους του Ισαακ.
Αυτο που πιστευω ειναι οτι ο ιδιος δεν μπορεσε ποτε να ξεπερασει ψυχολογικα το Shaft.Αυτο το οροσημο για την καριερα του τον στοιχειωσε κυριολεκτικα και παντα το γυροφερνε συνθετικα.Σε συγκριση παντως με τον Μπαρυ Γουαιτ ειναι η μερα με τη νυχτα.
Οπως σε συγκριση με τον Κερτις Μευφιλντ ειναι λιγοτερος.
Για μενα παντως με τον Λαλο Σιφφριν συγκριση δεν υπαρχει.Αλλο στυλ,αλλες καταβολες αλλος ηχος,και βεβαια αλλες ικανοτητες.

41-R9WTqF%2BL._SL500_AA240_.jpg

The Electric Prunes - Release of an Oath (1968)

Τους είχαμε γνωρίσει με το τετράλεπτο Κύριε Ελέησον στο Easy Rider, όπου ο Πίτερ Φόντα βρίσκεται σε παράκρουση εν μέσω μίας τοπικής γιορτής συλλογιζόμενος περίπου αυτό που λέει ο Χατζιδάκις "μες την ερημιά του κόσμου, ένα χέρι γράφει εντός μου, ..."κάπου υπάρχει θεός...""

Τους ξανασυνάντησα πρόσφατα έτσι όμορφους και αγνούς οραματιστές στην δισκοθήκη του Ντόκ και μου μετέδοσαν όλο το όραμα εκείνης της άγιας εποχής. Καθαρούς, ανθρώπινους και μαχητές του ιδεατού. Μακριά από όσα άθλια τους είχαν προσάψει οι χαρτογιακάδες περί αλητείας και ουσιών. ****/5

εξαφανίστηκαν τελικά όλες οι εικόνες μου . Προστατευμένες είναι με copyright ;

οπότε το 10/10 πάει εδώ
c47815ncc6k.jpg

και το άλλο 9/10 εδώ
h40685d6pwk.jpg

κυρίως λόγω β´ πλευράς