NTR82 DVB-T tuner & media player

Παίδες-επιστήμονες, πως θα σιγουρευτώ ότι η τηλεόραση μου έχει έξοδο η οποία θα μου δώσει αναλογικό σήμα για την εγγραφή στο NTR? έχει (Panasonic TH-42PX80EA) θύρες component και 2 scart αλλά είναι εξόδου ή εισόδου; :frusty: :stoned:
Βοηθήστε τον άσχετο...

Επίσης όταν λέμε NAS,FTP κτλ σημαίνει ότι θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του δίσκου και από μακριά (εκτός μητρικού δικτύου) ;;;;

Last edited:
Παίδες-επιστήμονες, πως θα σιγουρευτώ ότι η τηλεόραση μου έχει έξοδο η οποία θα μου δώσει αναλογικό σήμα για την εγγραφή στο NTR? έχει (Panasonic TH-42PX80EA) θύρες component και 2 scart αλλά είναι εξόδου ή εισόδου; :frusty: :stoned:

Έχω την ίδια TV. Δεν θυμάμαι σε ποιό scart σύνδεσα το NTR.
Έχω κάνει εγγραφή από την TV στο NTR.

Καλησπέρα. Μήπως κάποιος από εσάς αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με μένα: Έχω το NTR83 και εχω δοκιμάσει όλες τις έκδοσης από την 64 έως και την 71 και διαφορετικούς εσωτερικούς δίσκους (Seagate 500GB, WD 250GB) δεν μπορεί να μου αναπαράγει κανένα video (ύστερα από λίγο κάνει πιχελίαρισμα στην οθόνη) επίσης το ίδιο κάνει και όταν προσπαθώ να γράψω κάτι από το DTV. Να πω ότι εξωτερικός δίσκος μέσω USB παίζει άψογα όλα τα format ταινιών.
Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας με sata δίσκους ; ή είναι κάποιο πρόβλημα της συσκευής και θέλει service ;

Καλησπέρα. Μήπως κάποιος από εσάς αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με μένα: Έχω το NTR83 και εχω δοκιμάσει όλες τις έκδοσης από την 64 έως και την 71 και διαφορετικούς εσωτερικούς δίσκους (Seagate 500GB, WD 250GB) δεν μπορεί να μου αναπαράγει κανένα video (ύστερα από λίγο κάνει πιχελίαρισμα στην οθόνη) επίσης το ίδιο κάνει και όταν προσπαθώ να γράψω κάτι από το DTV. Να πω ότι εξωτερικός δίσκος μέσω USB παίζει άψογα όλα τα format ταινιών.
Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα συμβατότητας με sata δίσκους ; ή είναι κάποιο πρόβλημα της συσκευής και θέλει service ;

Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ. Ενώ μέχρι κάποια στιγμή έπαιζε κανονικά πλέον παίζει μόνο μέσω usb.

Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ. Ενώ μέχρι κάποια στιγμή έπαιζε κανονικά πλέον παίζει μόνο μέσω usb.
Έχω στήλη μήνυμα και στην εταιρία (majar.gr )και περιμένω κάποια απάντηση, αν έχω νέα θα σας ενημερώσω

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη αναμένονται από την Net Explorer τα νέα NTR82 με τον Realtek 1283DD+ ο οποίος υπoστηρίζει HD ήχο. Δυστυχώς η Novatron δεν έχει ακόμα πληρώσει royalties στην Dolby και την DTS οπότε δεν είμαστε σίγουροι σε ποιό βαθμό το μηχανάκι θα εκμεταλλεύεται τον νέο επεξεργαστή, έχουμε όμως την διαβεβαίωση ότι όταν (άμα) πληρωθούν royalties όλες οι δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες με firmware update.

Η τιμή δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά ή και καθόλου.

Last edited:
Από που κατεβάζουμε πλέον f/w για το μηχάνημα. Στην ιστοσελίδα iamm δεν εμφανίζνοται τα Link ή κάνω λάθος;

Από τη διεύθυνση http://www.iamm.gr, πάνω δεξιά επέλεξε Χρήσιμα αρχεία και στο πινακάκι που βγαίνει το firmware που θέλεις.
Μια που τοφερε η κουβέντα, έχουμε κολήσει στο f68 εδώ και καιρό, έτσι? Δεν βγήκε το f71?

Εχω σοβαρο προβλημα. Εχω το firm 68 και οταν αναβω το μηχανημα αναβουν και τα τρια μπλε λαμπακια VIDEO, HDTV και HDMI, και κολλαει εκει. Το βγαζω από την μπριζα το ξαναβαζω και παλι τα ιδια. Για να δουλεψει του ξαναφορτωνω το firm δουλευει για λιγο και παλι τα ιδια.

Και πάλι σημερα τα ιδια
Εχω σοβαρο προβλημα. Εχω το firm 68 και οταν αναβω το μηχανημα αναβουν και τα τρια μπλε λαμπακια VIDEO, HDTV και HDMI, και κολλαει εκει. Το βγαζω από την μπριζα το ξαναβαζω και παλι τα ιδια. Για να δουλεψει του ξαναφορτωνω το firm δουλευει για λιγο και παλι τα ιδια.

Μπορείς να το δοκιμάσεις με το 64 και να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά;

Επίσης όταν λέμε NAS,FTP κτλ σημαίνει ότι θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του δίσκου και από μακριά (εκτός μητρικού δικτύου) ;;;;

sorry που ξαναρωτάω, αλλά μπορεί κάνει και την δουλειά δικτυακού δίσκου NAS ?

Ναι αλλά σαφώς και δεν συνιστάται....
Πρώτον λόγω αργής κάρτας δικτύου και δεύτερον λόγω μη ύπαρξης οποιασδήποτε προστασίας από απώλεια δεδομένων.

Το πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο δείχνει όντως να λύθηκε στο καινούργιο fw.
Αυτό που παραμένει μετά το 68 είναι το πρόβλημα αναπαραγωγής κάποιων αρχείων. Συγκεκριμένα μετά το play δείχνει μαύρο ενώ ακούγεται ο ήχος. Δεν μπορείς να βγεις με τίποτα από την αναπαραγωγή - stop ή οτιδήποτε άλλο - και αναγκαστικά το κλείνεις. Τα ίδια αρχεία παίζουν με το 68.

Το πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο δείχνει όντως να λύθηκε στο καινούργιο fw.
Αυτό που παραμένει μετά το 68 είναι το πρόβλημα αναπαραγωγής κάποιων αρχείων. Συγκεκριμένα μετά το play δείχνει μαύρο ενώ ακούγεται ο ήχος. Δεν μπορείς να βγεις με τίποτα από την αναπαραγωγή - stop ή οτιδήποτε άλλο - και αναγκαστικά το κλείνεις. Τα ίδια αρχεία παίζουν με το 68.

Όταν συμβαίνει σε εμένα αυτό, γυριζω την τηλεοραση σε άλλο source π.χ. Tuner και μετα ξανα στο source του NTR και ξαναβρισκει το sync και παιζει.. Ίσως να φταίει το οτι έχω βάλει μόνιμα το NTR σε 1080p 25fps

Όταν συμβαίνει σε εμένα αυτό, γυριζω την τηλεοραση σε άλλο source π.χ. Tuner και μετα ξανα στο source του NTR και ξαναβρισκει το sync και παιζει.. Ίσως να φταίει το οτι έχω βάλει μόνιμα το NTR σε 1080p 25fps

Εγώ το έχω σε HDMI Auto και έχω αυτή την συμπεριφορά.
Παρατήρησα με μια matroska που έκανα εκ νέου mux με το τελευταίο mkvtoolnix ότι ενώ πριν έπαιζε κανονικά τώρα έχω το πρόβλημα που περιέγραψα.

Τι ακριβως εχουν τα fw 69 και 73 που υπαρχουν στο site της iamm??? Εγω παιζω ακομα με το 64 αφου το 68 ειχε προβλημα με το EPG. Εχει φτιαχτει αυτο???