NTR82 DVB-T tuner & media player

Ειχα βαλει και εγω το τσεχικο fw οπως ειχα πει. Ειναι πραγματι μια χαρά, μόνο που όντως τα IMS enhancements αφορουσαν κυριως Τσεχια.
Ομως τo YAMJ jukebox δουλευει μια χαρα. Δεν ειχα κανενα προβλημα. Αυτο που προσπάθησα να κανω (και επαιξε τελικα) με τη βοηθεια και αλλων forum sites (π.χ. Ισπανια, Ιταλια) ειναι να μπορεις να τροποποιησεις λίγο το μενου του IMS ωστε να προσθεσεις και άλλο content (μεσα σε αυτο και το YAMJ jukebox) χωρις ομως καθε φορα που βγαινει ενα καινουργιο fw να πρεπει να ξανακανεις ενα σωρο δουλειά (ή να περιμενεις τους τσεχους να βγαλουν τη δικη τους νεα version).
Και αυτο ειναι εφικτο τελικα. Για παράδειγμα υπάρχει ένα σωρό internet content στο: www.metafeeds.com το οποίο μπορει να ενσωματωθει στο IMS άνετα, βαζοντας μόνο μια νεα επιλογη στο IMS μενου.
Οσον αφορα για την εγκατάσταση του YAMJ jukebox και το scanning των ταινιων, δεν χρειαζεται να βλεπεις απο το NTR το PC, αλλά το ανάποδο, δηλαδη απο το PC να βλεπεις την IP του NTR.

Παράδειγμα:
Αν παρουμε το βασικο μενου του IMS που ουσιαστικα ειναι το αρχειο /usr/local/scripts/menu.rss και το κοπιαρουμε μεσα στο path /usr/local/etc/dvdplayer/savedrss/scripts/ του NTR (αν το path δεν υπαρχει τοτε το δημιουργουμε), τότε χρησιμοποιει αυτό αντι για το κανονικο, και μετά με απλο edit μπορουμε να προσθεσουμε επιλογες στο βασικο μενου του IMS. Ετσι μπορουμε να προσθεσουμε το YAMJ αλλα π.χ. και το metafeeds.
Το αρχειο menu.rss ειναι ενα απλο XML αρχειο τυπου RSS. Αν το κανεις edit π.χ. με Notepad++ και προσθεσεις στο channel section τα παρακατω 2 items:

<item>
<title>Jukebox YAMJ</title>
<link>rss_file://./scripts/YAMJ.rss</link>
<media:thumbnail url="image/internetvideo.jpg" width="120" height="120" />
<mediaDisplay name=threePartsView
showNestedHeader=no showDefaultInfo="no" />
</item>

<item>
<title>Metafeeds</title>
<link>http://www.metafeeds.com/channel/main/rss</link>
<media:thumbnail url="metafeeds_focus.jpg" width="120" height="120" />
</item>

τότε μπορεις χωρις να χαλασεις ουσιαστικα τιποτε στο NTR να προσθεσεις π.χ. το YAMJ και το metafeeds.com. Για το YAMJ θελει και καποια αλλα πραγματα βεβαια (οπως το yamj.rss, κλπ) και το οποιο μπορει να μπει και στον USB ή HDD δισκο που εχουμε τις ταινιες μας, ωστε να μην χαλαει ποτέ με τις διάφορες αναβαθμισεις των fw.
Επισης με όλα αυτα δεν υπαρχει κανεις φόβος να χαλασει καποιος το μηχανημα του, αφου παντα οτι στραβο και να κανεις μπορεις να ξαναβαλεις το fw της εταιρίας (ετσι πιστευω τουλαχιστον).

Θα ηταν πολυ καλο αν και η ελληνικη εταιρια εχει χρονο να ασχοληθει με τη βελτιωση του μενου με ελληνικα θεματα, καιρο, νέα, κλπ, αλλά καταλαβαινω οτι δεν μπορει ευκολα καποιος να ασχοληθει με τετoιου ειδους θεματα, που συνηθως αφορουν το community. Και πρεπει να το δικαιολογει και ο αριθμος των μηχανηματων που εχουν πουληθει ωστε να ειναι κινητρο να πουληθουν και αλλα, αλλιως γιατι να το κανει μια εταιρια? Ας λυσουν ομως τουλαχιστον τα bugs!

Sorry για το μακροσκελες, αλλα τα γραφω επειδη ακριβως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το μηχανημα. Σε ποιοτικο επιπεδο το τσιπακι Realtek1283 που εχει ειναι πολύ-πολύ καλό!

Last edited:
Ειχα βαλει και εγω το τσεχικο fw οπως ειχα πει. Ειναι πραγματι μια χαρά, μόνο που όντως τα IMS enhancements αφορουσαν κυριως Τσεχια.
Ομως τo YAMJ jukebox δουλευει μια χαρα. Δεν ειχα κανενα προβλημα. Αυτο που προσπάθησα να κανω (και επαιξε τελικα) με τη βοηθεια και αλλων forum sites (π.χ. Ισπανια, Ιταλια) ειναι να μπορεις να τροποποιησεις λίγο το μενου του IMS ωστε να προσθεσεις και άλλο content (μεσα σε αυτο και το YAMJ jukebox) χωρις ομως καθε φορα που βγαινει ενα καινουργιο fw να πρεπει να ξανακανεις ενα σωρο δουλειά (ή να περιμενεις τους τσεχους να βγαλουν τη δικη τους νεα version).
Και αυτο ειναι εφικτο τελικα. Για παράδειγμα υπάρχει ένα σωρό internet content στο: www.metafeeds.com το οποίο μπορει να ενσωματωθει στο IMS άνετα, βαζοντας μόνο μια νεα επιλογη στο IMS μενου.
Οσον αφορα για την εγκατάσταση του YAMJ jukebox και το scanning των ταινιων, δεν χρειαζεται να βλεπεις απο το NTR το PC, αλλά το ανάποδο, δηλαδη απο το PC να βλεπεις την IP του NTR.

Παράδειγμα:
Αν παρουμε το βασικο μενου του IMS που ουσιαστικα ειναι το αρχειο /usr/local/scripts/menu.rss και το κοπιαρουμε μεσα στο path /usr/local/etc/dvdplayer/savedrss/scripts/ του NTR (αν το path δεν υπαρχει τοτε το δημιουργουμε), τότε χρησιμοποιει αυτό αντι για το κανονικο, και μετά με απλο edit μπορουμε να προσθεσουμε επιλογες στο βασικο μενου του IMS. Ετσι μπορουμε να προσθεσουμε το YAMJ αλλα π.χ. και το metafeeds.
Το αρχειο menu.rss ειναι ενα απλο XML αρχειο τυπου RSS. Αν το κανεις edit π.χ. με Notepad++ και προσθεσεις στο channel section τα παρακατω 2 items:

<item>
<title>Jukebox YAMJ</title>
<link>rss_file://./scripts/YAMJ.rss</link>
<media:thumbnail url="image/internetvideo.jpg" width="120" height="120" />
</item>

<item>
<title>Metafeeds</title>
<link>http://www.metafeeds.com/channel/main/rss</link>
<media:thumbnail url="metafeeds_focus.jpg" width="120" height="120" />
</item>

τότε μπορεις χωρις να χαλασεις ουσιαστικα τιποτε στο NTR να προσθεσεις π.χ. το YAMJ και το metafeeds.com. Για το YAMJ θελει και καποια αλλα πραγματα βεβαια (οπως το yamj.rss, κλπ) και το οποιο μπορει να μπει και στον USB ή HDD δισκο που εχουμε τις ταινιες μας, ωστε να μην χαλαει ποτέ με τις διάφορες αναβαθμισεις των fw.
Επισης με όλα αυτα δεν υπαρχει κανεις φόβος να χαλασει καποιος το μηχανημα του, αφου παντα οτι στραβο και να κανεις μπορεις να ξαναβαλεις το fw της εταιρίας (ετσι πιστευω τουλαχιστον).

Θα ηταν πολυ καλο αν και η ελληνικη εταιρια εχει χρονο να ασχοληθει με τη βελτιωση του μενου με ελληνικα θεματα, καιρο, νέα, κλπ, αλλά καταλαβαινω οτι δεν μπορει ευκολα καποιος να ασχοληθει με τετoιου ειδους θεματα, που συνηθως αφορουν το community. Και πρεπει να το δικαιολογει και ο αριθμος των μηχανηματων που εχουν πουληθει ωστε να ειναι κινητρο να πουληθουν και αλλα, αλλιως γιατι να το κανει μια εταιρια? Ας λυσουν ομως τουλαχιστον τα bugs!

Sorry για το μακροσκελες, αλλα τα γραφω επειδη ακριβως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το μηχανημα. Σε ποιοτικο επιπεδο το τσιπακι Realtek1283 που εχει ειναι πολύ-πολύ καλό!

Καλα μεγαλε, ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!! Μηπως να κανονισουμε μια μερα να βρεθουμε ολοι μαζι καπου να μας κανεις ενα σεμιναριο (τουλαχιστον για αυτους που δεν ειναι τοσο πολυ μεσα στην τεχνολογια αυτη οπως η αφεντια μου)??????
Παντως αυτο που ειπες για την εδω αντιπροσωπεια θα ηταν πολυ καλο. Μηπως ο xrthammp μπορει να το σχολιασει???

Σε σχέση με τα bug που λες πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Τα bugs ή τις βελτιώσεις δεν τα φτιάχνει η αντιπροσωπεία αλλά ο κατασκευαστής. Εμείς υποστηρίζουμε και ζητάμε από τη Novatron να υλοποιήσει τις βελτιώσεις που ζητάτε. Απόδειξη το 4:3 σε πλήρη οθόνη που θα έχουμε στο επόμενο firmware.

Τώρα για την προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση του μηχανήματος - και που πράγματι είναι εξαιρετική - η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε είναι αυτή του ενδιάμεσου με τον κατασκευαστή για πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν για να κάνετε αυτά που θέλετε. Ήδη έχω ζητήσει το password του root που είχε ζητηθεί σε παλαιότερο post. Πέρα από αυτό θα ήταν ψέμματα να σας έλεγα πως μπορούμε να παρέχουμε κάποια παραπάνω υποστήριξη. Αν στα πλαίσια αυτά χρειάζεστε κάτι, ζητήστε άφοβα και θα το παλέψω.

Σε σχέση με τα bug που λες πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Τα bugs ή τις βελτιώσεις δεν τα φτιάχνει η αντιπροσωπεία αλλά ο κατασκευαστής. Εμείς υποστηρίζουμε και ζητάμε από τη Novatron να υλοποιήσει τις βελτιώσεις που ζητάτε. Απόδειξη το 4:3 σε πλήρη οθόνη που θα έχουμε στο επόμενο firmware.

Τώρα για την προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση του μηχανήματος - και που πράγματι είναι εξαιρετική - η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε είναι αυτή του ενδιάμεσου με τον κατασκευαστή για πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν για να κάνετε αυτά που θέλετε. Ήδη έχω ζητήσει το password του root που είχε ζητηθεί σε παλαιότερο post. Πέρα από αυτό θα ήταν ψέμματα να σας έλεγα πως μπορούμε να παρέχουμε κάποια παραπάνω υποστήριξη. Αν στα πλαίσια αυτά χρειάζεστε κάτι, ζητήστε άφοβα και θα το παλέψω.

Φίλε xrthammp, ειναι γνωστό οτι το bug-fixing το κανουν οι Κορεάτες και όχι εσεις. Δεν εννοούσα κάτι για εσάς. Θεωρώ οτι μια χαρά τα πάτε σαν υποστήριξη, αρκει στα πραγματικά σοβαρά θέματα να ακουγόμαστε και να λύνονται με την πίεση τη δική σας.
Ετσι κι αλλιώς κάθε μηχάνημα έχει μια περιορισμένη διάρκεια "ζωντάνιας" πριν βγεί το επόμενο super μοντέλο. Ας κάνουμε όλοι οτι μπορουμε καλυτερο για αυτην την περίοδο.

Μια και το έφερε η συζήτηση, δεν τους ρωτάς μήπως υπάρχει τρόπος να βάλουμε ελληνικα fonts στο LCD της πρόσοψης? (αφαιρώντας αν είναι εφικτό καμμιά άλλη γλώσσα?)

Προσωπικά απευθύνω πρόσκληση σε όποιον φίλο έχει κάποιες βασικές γνώσεις εξοικείωσης με programming ή tweaking και έχει όρεξη αλλά κυρίως χρόνο, να συνεργαστούμε μηπως και προσφέρουμε κάτι.

Last edited:
Αγαπητοι φιλοι εχω 1 προβλημα κ αναρωτιεμαι αν καποιος το εχει αντιμετωπισει.
Εχω χαμηλο σημα στο NTR-83 μου, (4+ η 5+ στα περισσοτερα).
Απο την αρχη που εχω το εξεις:
Σχεδον παντα οταν το ανοιγω μετα απο ωρα η την επομενη μερα σε οποιο καναλι αναφερει οτι δεν εχει σημα.
στην αρχη το παλευα με πολλα restart η ξανασκαναρωντας τα καναλια ωομιζωντασ οτι τα χανει.
Αυτο που πλεων ειμαι σιγουροσ ειναι αν το ανοιξω απο το power εχω θεμα Οταν βγαλω το ρευμα και το ξαναβαλω ολα ειναι τελεια κ τα καναλια ανοιγουν οκ.
Φενεται οτι αν βγαζωντας το ρευμα και ξαναβαζοντασ το οταν ανοιξω 1 καναλι scanarei ποιο πολυ για σημα και αυτο κανει την διαφορα (περιπου 2-3 secs πιο πολυ)
Μηπως ξερει καπιοιος κατι πριν στειλω mail στην korea?
Ευχαριστω

Αγαπητοι φιλοι εχω 1 προβλημα κ αναρωτιεμαι αν καποιος το εχει αντιμετωπισει.
Εχω χαμηλο σημα στο NTR-83 μου, (4+ η 5+ στα περισσοτερα).
Απο την αρχη που εχω το εξεις:
Σχεδον παντα οταν το ανοιγω μετα απο ωρα η την επομενη μερα σε οποιο καναλι αναφερει οτι δεν εχει σημα.
στην αρχη το παλευα με πολλα restart η ξανασκαναρωντας τα καναλια ωομιζωντασ οτι τα χανει.
Αυτο που πλεων ειμαι σιγουροσ ειναι αν το ανοιξω απο το power εχω θεμα Οταν βγαλω το ρευμα και το ξαναβαλω ολα ειναι τελεια κ τα καναλια ανοιγουν οκ.
Φενεται οτι αν βγαζωντας το ρευμα και ξαναβαζοντασ το οταν ανοιξω 1 καναλι scanarei ποιο πολυ για σημα και αυτο κανει την διαφορα (περιπου 2-3 secs πιο πολυ)
Μηπως ξερει καπιοιος κατι πριν στειλω mail στην korea?
Ευχαριστω
Δοκιμασε μια φορα να το ανοιξεις απο το remote control και οχι απο το power. Αν θυμαμαι καλα, σε παλιοτερο σχολιο, καποιος αλλος ειχε επισης προβληματα οταν το ανοιγε με το power...
Θα σου συνιστουσα, πριν επικοινωνησεις με Κορεα, να μιλησεις με την εδω αντιπροσωπεια που κανει εξαιρετικη δουλεια.

Και εγώ έχω πρόβλημα κυρίως με τα MPEG-4. Πλέον μου βγάζουν όλα ότι δεν έχουν σήμα. Επίσης το σκανάρισμα δεν οφελεί σε τίποτα.

Επειδή μου φαίνεται απίθανο να χαλάσανε όλοι οι δέκτες μαζεμένοι, μήπως μπορείτε να διασταυρώσετε τη λήψη του σήματος με κάτι άλλο π.χ. κάποιον άλλο δέκτη, τηλεόραση κλπ.;;

Δοκιμασε μια φορα να το ανοιξεις απο το remote control και οχι απο το power. Αν θυμαμαι καλα, σε παλιοτερο σχολιο, καποιος αλλος ειχε επισης προβληματα οταν το ανοιγε με το power...
Θα σου συνιστουσα, πριν επικοινωνησεις με Κορεα, να μιλησεις με την εδω αντιπροσωπεια που κανει εξαιρετικη δουλεια.

Ευχαριστω φιλε μου. Και στο remote τα ιδια κανει. Με εχει σκασει αυτο το προβλημα. Ελεγα μηπως ημουν τυχερος κ τι ειχε δει καπιος μπροστα του.

Το συγκεκριμένο που αναφέρεις το έχω ξαναδεί. Δοκίμασε εάν η συμπεριφορά είναι ίδια και με προηγούμενο firmware και αν όχι κανόνισε να περάσεις να το αφήσεις ή να μας το στείλεις.

Φιλε xrthammp,
Αν αναφερεσαι στο θεμα μου δεν πιστευω οτι το NTR μου ειναι χαλασμένο.
Μιλαμε για περιπτωσεις χαμηλου σηματος (Εχω κανει οτι καλυτερο μπορω με κεραιες, εξαλλου ειμαι παραλια και δεν εχω και πολλες επιλογες), Το εδωσα και το testare φιλος σε περιοχη με υψηλο σημα και ηταν ok.

Αυτο που με εχει τρελανει ειναι :
To scan μου εχει βρει 33 καναλια.
Δεχομαι σε καποια καποια δευτερα καναλια τα pixeliasmata, τα βασικα ειναι ομως αψογα. Ειπαμε σημα χαμηλο.
Δεν μπορω ομως να εξηγησω γιατι την απομενη μερα που το ανοιγω (Απο Remote control Η και το power) θελει να μου λεει οτι δεν εχει σημα και δεν παιζει κανενα καναλι ακομα και αυτα που εχουν δυνατο σημα.
Την ιδια στιγμη αν το κλεισω, βγαλω το ρευμα, αμεσως το ξαναβαλω, ανοιγει μονο του και ολα καλα.
Το παραπανω που κανει οταν βγει απο το ρευμα και ξαναμπει ειναι οτι οταν διαλεξω καναλι bufferiazei ποιο πολυ. Αν σημαινει κατι αυτο.. παντως κανει την διαφορα και παιζει.
οσο αφορα το NTR μου θα ριξω κ το 78αρι firmware μπας και δω φως. Δεν το ακυρωνω σαν μηχανακι, αντιθετα μου αρεσει πολυ, αλλα με εχει χαλασει πολυ αυτο το θεμα του.
Θα δωκιμασω και αλλον αποκωδικοποιητη στη ιδια θεση με την ιδια κεραια.

Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα την απώλεια σήματος στα κανάλια της Digea με το τελευταίο firmware ver78,κάτι που δεν το είχα όταν εγκατέστησα το τσέχικο,δεν είναι θέμα σήματος (στην tv έχω κάρτα mpeg-4 neotion).Eπίσης με το τσέχικο το μηχανάκι γίνεται πιο γρήγορο στα μενού του.Φαντάζομαι ότι είναι θέμα firmware.

all the basic features of the new IMS are already working, now working on new features (enhanced weather and a screen saver with date and time)
Martini is now working on a new set of icons ...
Expected completion of the new IMS is the latest to March 15, 2011

πιστεύω να διορθώσουν με το νέο firmware και τις εγγραφές που γίνονται fail αν τις προγραμματίσεις μέσα epg.

all the basic features of the new IMS are already working, now working on new features (enhanced weather and a screen saver with date and time)

just let us know when you have finalized everything so that we can try it. Thanks again for your input.

Διατηρώ μια μικρή ελπίδα ότι το αναμενόμενο νέο firmware, που διορθώνει το πρόβλημα 4:3, ίσως να διορθώνει και το πρόβλημα της μη προβολής των υπότιτλων σε όλα το εύρος της οθόνης. Ίδωμεν.

Hi!

DMD fw is based on IAMM original one?
If yes on what version you are currently developing on?