NTR82 DVB-T tuner & media player

Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα εδώ και καιρό! Έχω την v. 78 και μια TV Samsung LED σχετικά νέας εσοδείας. Χάνει το συγχρονισμό προφανώς, και αν π.χ. αλλάξεις το source της TV π.χ. σε tuner και μετα ξανά στο player, τότε βλέπεις εικόνα.
Το NTR το έχω σε HDMI Auto, και 1080p ON.
Πιστευω οτι το πιθανότερο είναι ότι είναι bug του NTR.

Αν δείτε παλιότερα posts θα βρείτε ότι και σε εμένα σε τηλεοράσεις Sony είχα προβληματική συμπεριφορά η οποία απο τότε και μετά απο αρκετά firmware updates δεν λύθηκε τίποτα. Το PVR έγραφε υπό προυποθέσεις, το 16:9 ακόμα δεν έχει λυθεί ...
Όλα τα παραπάνω προβλήματα τα έλυσα οριστικά, ... μιλάω για αυτά πια σε αόριστο χρόνο, το πούλησα.

Απο χθες μετα απο επιτυχημενη προγραμματισμενη εγγραφη, σε καθε προσπαθεια νεας εγγραφης, μου βγαζει το μηνυμα "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ".
Ξερει κανεις κατι?

Απο χθες μετα απο επιτυχημενη προγραμματισμενη εγγραφη, σε καθε προσπαθεια νεας εγγραφης, μου βγαζει το μηνυμα "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ".
Ξερει κανεις κατι?

Δωσε λιγο περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με την εγγραφη...
Επισης, πιο fw εχεις???

Εχω το τσεχικο fw78, τουλαχιστον 40 απροβληματιστες ημερες . Ειτε προγραμματισμενη εγγραφη προσπαθησω, ειτε αυτοματη εγγραφη (με το πληκτρο rec),ειτε εγγραφη στον εσωτερικο σκληρο,ειτε σε usb σκληρο, η απαντηση ειναι ιδια " ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ".

Εχω το τσεχικο fw78, τουλαχιστον 40 απροβληματιστες ημερες . Ειτε προγραμματισμενη εγγραφη προσπαθησω, ειτε αυτοματη εγγραφη (με το πληκτρο rec),ειτε εγγραφη στον εσωτερικο σκληρο,ειτε σε usb σκληρο, η απαντηση ειναι ιδια " ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ".

Και μενα μου ειχε κανει καποια νερα το Τσεχικο fw σε καποιες εγγραφες που ηθελα να κανω. Εχεις τσεκαρει αν μπορει να παιξει αυτο που εγραψες???
Αν εισαι σε δικτυο δες αν μπορεις να το δεις μεσω του PC (ή οποιυδηποτε μηχανηματος ειναι στο δικτυο). Εαν δεν εισαι σε δικτυο τοτε προσπαθησε να το μεταφερεις αυτο που εγραψες σε εναν αλλο εξωτερικο δισκο και δες το σε ενα PC. Αυτο που εκανα εγω ηταν να διαγραψω οτι εγγραφες ειχα κανει ετσι ωστε να ειναι κενος ο φακελος του My recordings, το χρησιμοποιησα 2-3 φορες για αλλες δουλειες και μετα εκανα ξανα εγγραφη και δουλεψε κανονικα. Για δες το και πες μου...

Και μενα μου ειχε κανει καποια νερα το Τσεχικο fw σε καποιες εγγραφες που ηθελα να κανω. Εχεις τσεκαρει αν μπορει να παιξει αυτο που εγραψες???
Αν εισαι σε δικτυο δες αν μπορεις να το δεις μεσω του PC (ή οποιυδηποτε μηχανηματος ειναι στο δικτυο). Εαν δεν εισαι σε δικτυο τοτε προσπαθησε να το μεταφερεις αυτο που εγραψες σε εναν αλλο εξωτερικο δισκο και δες το σε ενα PC. Αυτο που εκανα εγω ηταν να διαγραψω οτι εγγραφες ειχα κανει ετσι ωστε να ειναι κενος ο φακελος του My recordings, το χρησιμοποιησα 2-3 φορες για αλλες δουλειες και μετα εκανα ξανα εγγραφη και δουλεψε κανονικα. Για δες το και πες μου...
Τα προβληματα εγγραφης τελικα δεν αφορουσαν το NOVATRON αλλα το καναλι που προσπαθουσα να εγγραψω (ΕΤ1). Προσπαθησα να εγγραψω τα υπολοιπα καναλια και δεν ειχα κανενα προβλημα.

Τα νέα από την Novatron είναι ότι δοκιμάζουν το version 81 του firmware και για τα τρια μοντέλα που παίζουν στην Ελληνική αγορά και ότι θα βγεί αρχές τις επόμενης βδομάδας το αργότερο. Για να δούμε..

Σε προηγούμενο post αναφέρθηκε ότι ένα από τα πράγματα που διορθώνει το αναμενόμενο fw ήταν η εμμονή του στην αναλογία 4:3 αντί της 16:9. Υποθέτοντας ότι ίσως αυτό είναι που επηρεάζει το εύρος ανάπτυξης των υπότιτλων και για αυτό δεν απλώνονται σε όλο το διαθέσιμο πλάτος της οθόνης, ελπίζω το νέο fw να δώσει λύση σε αυτό το (σημαντικό θα έλεγα) θέμα.
Αν μάλιστα υποστηρίζει σωστά και τα 23,976fps, τότε θα μιλάμε για επιτυχία μεγάλη!
Αναμένουμε λοιπόν...

Το νεο firmware ειναι επιτελους εδω. Θα προσπαθησω να το ανεβασω το βραδυ μαζι με τα release notes στο iamm.gr

Το πρόβλημα με το 16:9 στα κανάλια και στην εγγραφή δεν το έλυσε , όταν είναι στο HDMI AUTO.
Επίσης στο προγραμματισμό εγγραφής η μόνη επιλογή είναι HD. Πάντως νομίζω ότι γράφει ότι έχεις ορίσει στο SETUP.
Πολύ καλό είναι ότι δείχνει το μέγεθος κάθε αρχείου που είναι στο δίσκο.

Δυστυχως το πολυαναμενομενο fw που θα ελυνε το προβλημα του 16:9 φαινεται οτι θα αργησει να ερθει. Το fw82 που ανεβηκε στο site της IAMM ειναι ελλειπες και νομιζω οτι οι Κορεατες μας δουλευουν λιγακι.
Οταν ρυθμιζεις την εικονα στο HDMI Auto το 16/9 δεν δουλευει. Τα δοκιμασα ολα και δουλευει μονο στο 480 και στο 576. Ακομα ομως και εκει υπαρχει προβλημα. Οταν το βαζεις στο 480 ή στο 576 ολα τα καναλια τα παιζει 16/9 εκτος απο το ΣΚΑΙ που το παιζει με κουτσουρεμενο το δεξι και αριστερο ακρο.
Γενικα νομιζω οτι ειναι φαουλ (αν οχι πεναλτυ) απο πλευρας Κορεατων...

Καλο το οτι δειχνει το μεγεθος του καθε file αλλα ακομα καλυτερο θα ηταν να δειχνει και το συνολικο μεγεθος δισκου, ποσα GB ελευθερα εχεις κλπ.

Καλο θα ηταν ο xrthammp να τους πει την επομενη φορα που θα βγαλουν ενα καινουργιο fw να το δοκιμαζουν κιολας πριν το στειλουν προς τα εδω...

τελείως σπασμένο το τελευταίο firmware γεμάτο προβλήματα και δεν είδα και να λύνει τπτ ούτε και να προσθέτει.
-Δεν δουλεύει το record στα κανάλια ούτε με προγραμματισμό ούτε μέσω epg γιατί κάτι γίνετε και χαλάει την ρυθμισμένη ώρα της συσκεύης με αποτέλεσμα η εγγραφή να βγαίνει fail.
-Δεν δουλείει τπτ από το internet radio ούτε καν και το soma fm που δουλευε άψογα στην προηγούμενη έκδοση. Αν πας να κάνεις αναπαραγωγή σε όποιον σταθμό και να διαλέξεις βγάζει invalid file
-Bug στην ενεργοποίηση στο ρεύμα της κεραίας. Αν πας να το βάλεις στο on η συσκευή κάνει restart το gui της

Σε γενικές γραμμές δλδ προσθέτει προβλήματα αντί να τα λύνει. Για μένα είναι fail έκδοση τελείως και γυρνάω στην προηγούμενη που τουλάχιστον δεν έχει τόσα προβλήματα.

Και εγώ παρατήρησα πολλά restart, π.χ. όταν προσπαθεί να διαβάσει το δίσκο USB. Γενικά δείχνει όντως πολύ ασταθές. Πάντως θα δοκιμάσω να το ξαναπεράσω, παλιότερα αυτό είχε βοηθήσει.

Α, επίσης εγώ δεν βλέπω πουθενά το μέγεθος των αρχείων!...

Σχετικά με την εικόνα 16:9, έχω την επιλογή "16:9 full screen" (με σύνδεση της τηλεόρασης component) όπου πρακτικά ρυθμίζω από την τηλεόραση το πώς θα γίνει η προβολή, π.χ. σε Mega πρέπει να γυρίσω την τηλεόραση σε 4:3 ενώ σε ΣΚΑΙ πρέπει να την γυρίσω σε 16:9. Αντίθετα, με την επιλογή "16:9 wide" πρέπει να έχω την τηλεόραση σε 16:9 και τα κανάλια παίζουν κανονικά (εκτός από όταν δείχνει ματς το Mega).

Το changelog μόλις ανέβηκε στο iamm.gr.

Σχετικά με τα προβλήματα της έκδοσης, επειδή δεν έχω προλάβει να την δοκιμάσω θα επανέλθω σύντομα.

Επίσης, ένα θέμα που είδα στο καινούριο fw είναι πως άλλαξε τα partition του δίσκου (το hdd1 έγινε 2 και αντίστοιχα το hdd2 έγινε 1) με αποτέλεσμα τα αρχεία συστήματος και οι εγγραφές να αποθηκεύονται πλέον αλλού και να δημιουργείται πρόβλημα.
Με εγκατάσταση του προηγούμενου fw τα partition ευτυχώς επανήλθαν όπως ήταν.

Μετά από δοκιμή στο NTR83.

1.Όντως με τα partition υπάρχει θέμα. Παρόλα αυτά τις εγγραφές τις κάνει στο παλιό myrecordings και δεν φτιάχνει νέο φάκελλο στο νέο HDD1 partition.
2.Το full screen σε κανάλια 4:3 δούλεψε κανονικά με HDMI auto, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΚΑΙ. Μήπως πρέπει να αφήσεις την τηλεόραση σε native?
3.Οι προγραμματισμένες εγγραφές παίζουν κανονικά. Δοκίμασα με ώρα από DTV αυτόματα, time zone GMT+2 και summer time on.
4.Υπάρχει το θέμα με το antenna power.
5.Internet radio (soma) και youtube μου έπαιξαν κανονικά.