NTR82 DVB-T tuner & media player

Δείτε και κάτι άλλο που είδα χθες. Οτάν πάω να κάνω αναπαραγωγή μια ταινία και πατήσω το pause εμφανίζετε κανονικά πάνω δεξιά το "παύση". Το θέμα είναι ότι αν συνεχίσω την αναπαραγωγή αυτό το σήματάκι δεν φεύγει.
Ακόμα και όταν φύγω από τον φάκελο με τις ταινίες και πάω στο home αυτότ ο σήμα παραμένει ενεργό.
Την ώρα την είχα περάσει με manual μπορεί γιαυτό να βγαίναν αυτά τα προβλήματα. Πάντως είναι παράδοξο που έχουν κυκλοφορήσει 10 firmware και τα 8 βγάζουν προβλήματα. Θέλω να μάθω ούτε το στοιχειώδες beta test δεν κάνουν? Και αφού κυκλοφορούν ασταθές firmware γιατί δεν βάζουν μια επισήμανση ότι είναι beta αλλά τα κυκλοφορούν σαν stable και έτοιμα για χρήση?

Σήμερα καθησα και το έψαξα για λίγο ξανά το firmware και μπορώ να πω με σιγουριά ότι έιναι τελείως bugaρισμένο. Μακριά για όσους δεν το έχουν περάσει ακόμα. Σε κάθε βήμα έβρισκα όλο προβλήματα.

Επίσης στο καινούργιο firmware όταν κλείσεις το μηχάνημα κάποια στιγμή ανοίγει μόνο του.

Σύμφωνα με την Novatron μέχρι την Δευτέρα θα κυκλοφορήσει νέο firmware που θα διορθώνει όσα προβλήματα έχουν αναφερθεί στα τελευταία post για την version 82 και μπόρεσα να επιβεβαιώσω.

Καλό θα ήταν όταν αναφέρεται ένα πρόβλημα να υπάρχει επιβεβαίωση και από άλλους ώστε να μην τους βάζουμε να κοιτάνε πράγματα που ίσως δεν ισχύουν.

Καλα η αντιπροσωπεια σχιζει...................
Οτι καλλιτερο κυκλοφορει απο πλευρας βοηθειας.
Δεν μου λες, για μας τους φτωχους του NTR-90 δεν βγαινει τιποτε?
Την καλησπερα μου.
Βαγγελης.......................

Βαγγέλη καλησπέρα. Καιρό έχω να σε ακούσω.

Αν δεις στο iamm.gr υπάρχει και νέο firmware (version 82) και για το 90 και για το 20. Φυσικά εννοείται ότι και το νέο που θα έρθει θα βγει για όλα τα μοντέλα και όχι μόνο για 82/83.

Σύμφωνα με την Novatron μέχρι την Δευτέρα θα κυκλοφορήσει νέο firmware που θα διορθώνει όσα προβλήματα έχουν αναφερθεί στα τελευταία post για την version 82 και μπόρεσα να επιβεβαιώσω.

Καλό θα ήταν όταν αναφέρεται ένα πρόβλημα να υπάρχει επιβεβαίωση και από άλλους ώστε να μην τους βάζουμε να κοιτάνε πράγματα που ίσως δεν ισχύουν.

Εσκισες μεγαλε....:adore:
Ελπιζω να διορθωθουν τα προβληματα με το 16/9

Πέτρο δυστυχώς θα σε απογοητεύσω αλλά όπως είπα και στο post 940 δεν μπόρεσα να επαληθεύσω το πρόβλημα με το 16:9 που ανέφερες. Βάζοντας το μηχάνημα στο 16:9 full screen και το output σε HDMI Auto, μου έπαιξε όλα τα κανάλια σε full screen συμπεριλαμβανομένου και του SKAI, χωρίς μπάρες δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω.

Αν μπορέσει κάποιος φίλος να επαληθεύσει τον Πέτρο ευχαρίστως να το περάσω και αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησα όλα τα προβλήματα να επαληθεύονται ή να διαψεύδονται και από άλλους.

Πέτρο δυστυχώς θα σε απογοητεύσω αλλά όπως είπα και στο post 940 δεν μπόρεσα να επαληθεύσω το πρόβλημα με το 16:9 που ανέφερες. Βάζοντας το μηχάνημα στο 16:9 full screen και το output σε HDMI Auto, μου έπαιξε όλα τα κανάλια σε full screen συμπεριλαμβανομένου και του SKAI, χωρίς μπάρες δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω.

Αν μπορέσει κάποιος φίλος να επαληθεύσει τον Πέτρο ευχαρίστως να το περάσω και αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησα όλα τα προβλήματα να επαληθεύονται ή να διαψεύδονται και από άλλους.

Χτες το βραδυ ξαναφορτωσα το fw82 για να δω μηπως εκανα εγω κατι λαθος την προηγουμενη φορα και δεν μου τα επαιζε 16/9.
Δυστυχως συνεχιζει να μου τα δειχνει 16/9 μονο στα 480 και 576. Μεχρι εκει καλα. Οταν το βαζω απο 720 και πανω μου τα δειχνει οπως τα εδειχνε στα προηγουμενα fw. Το ιδιο ισχυει και για το HDMI Auto.
Δοκιμασα ολα τα φορματ της τηλεορασης (16:9, 16:9 widescreen, 16:9 subtitles, 4:3, κλπ) αλλα σε ολα ειχα το ιδιο αποτελεσμα.
Το αντιμετωπιζει κανεις αλλος αυτο το προβλημα?????

Και εγώ δεν είχα πρόβλημα με το νέο firmware στην οθόνη του και έπαιζε σε full screen. Θα ήθελα να ρωτήσω κιόλας γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι φάκελοι στον σκληρό? Μήπως θα υπάρχει η δυνατότητα να γράφεις από youtube η ακόμα και internet radio στον σκληρό?

Last edited:
Χτες το βραδυ ξαναφορτωσα το fw82 για να δω μηπως εκανα εγω κατι λαθος την προηγουμενη φορα και δεν μου τα επαιζε 16/9.
Δυστυχως συνεχιζει να μου τα δειχνει 16/9 μονο στα 480 και 576. Μεχρι εκει καλα. Οταν το βαζω απο 720 και πανω μου τα δειχνει οπως τα εδειχνε στα προηγουμενα fw. Το ιδιο ισχυει και για το HDMI Auto.
Δοκιμασα ολα τα φορματ της τηλεορασης (16:9, 16:9 widescreen, 16:9 subtitles, 4:3, κλπ) αλλα σε ολα ειχα το ιδιο αποτελεσμα.
Δυστηχώς, δεν μπορώ να συνεισφέρω με τη δική μου εμπειρία στο θέμα, διότι ακόμη στηνΠάτρα δεν έχουμε DiGEA. Πλην όμως, θα σου πρότεινα (αν δεν το έχεις κάνει) να δοκιμάσεις την εγκατάσταση του εν λόγο fw με hard reset, δηλ. το στικάκι στο μηχάνημα, βγάλσιμο από τη μπρίζα και επανατοποθέτηση της μπρίζας έχοντας πατημένο το κουμπί ON/OFF του μηχανήματος, αν θυμάμαι καλά. Αλλά ας έχουμε πρώτα μια επιβεβαίωση από τον xrthammp

Δυστηχώς, δεν μπορώ να συνεισφέρω με τη δική μου εμπειρία στο θέμα, διότι ακόμη στηνΠάτρα δεν έχουμε DiGEA. Πλην όμως, θα σου πρότεινα (αν δεν το έχεις κάνει) να δοκιμάσεις την εγκατάσταση του εν λόγο fw με hard reset, δηλ. το στικάκι στο μηχάνημα, βγάλσιμο από τη μπρίζα και επανατοποθέτηση της μπρίζας έχοντας πατημένο το κουμπί ON/OFF του μηχανήματος, αν θυμάμαι καλά. Αλλά ας έχουμε πρώτα μια επιβεβαίωση από τον xrthammp

Θα προσπαθησω να κανω hard reset σημερα το βραδυ και θα σας πω...

Απάντηση: Re: NTR82 DVB-T tuner & media player

Ακριβώς το ίδιο κάνει και στο δικό μου.Και μάλιστα ούτε η τηλεόραση μπορεί να το διορθώσει στην επιλογή auto (σύνδεση HDMI).Πρόταση (φευγάτη μάλιστα) : Ας δημιουργήσουν οι Κορεάτες ένα virtual keyboard ή ακόμη την υποδομή ώστε μέσω usb να προσαρμόζουμε πληκτρολόγιο για σερφάρισμα στο internet.(ζητάω πάρα μα πάρα πολλά εεε?)

Last edited:
Οι ρυθμίσεις μου από πλευράς IAMM είναι Λόγος Διαστάσεων: 16:9 full screen και Έξοδος ΤV: HDMI auto (έχει δοκιμαστεί και σε άλλα mode και παίζει μια χαρά). Για εσάς που έχετε πρόβλημα θα πρότεινα να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις σας είναι όπως οι δικές μου και αν δεν βγει τίποτα να δοκιμάσετε και σε άλλη τηλεόραση.

Παρεπιπτόντως εσείς που έχετε πρόβλημα με τι τηλερόραση (μάρκα/μοντέλο) δοκιμάζετε?

Ευχαριστώ xrthammp, έπαιξε όλα οκ,θα πρότεινα μάλιστα η ρύθμιση να είναι στο 16:10 full screen γιατί έτσι μειώνει την συμπίεση και είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Οι ρυθμίσεις μου από πλευράς IAMM είναι Λόγος Διαστάσεων: 16:9 full screen και Έξοδος ΤV: HDMI auto (έχει δοκιμαστεί και σε άλλα mode και παίζει μια χαρά). Για εσάς που έχετε πρόβλημα θα πρότεινα να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις σας είναι όπως οι δικές μου και αν δεν βγει τίποτα να δοκιμάσετε και σε άλλη τηλεόραση.

Παρεπιπτόντως εσείς που έχετε πρόβλημα με τι τηλερόραση (μάρκα/μοντέλο) δοκιμάζετε?

Καλησπερα και απο μενα. Χτες το βραδυ ξαναπερασα το fw με hard reset και δουλεψε κανονικα:music-smiley-005:
Το προβλημα ηταν το εξης: Την πρωτη φορα που περασα το fw (χωρις hard reset), στις ρυθμισεις της εικονας δεν ειχε τα 16/9, 16/10, full screen, wide, κλπ. Εμφανιζε μονο τις ρυθμισεις που ειχαν τα προηγουμενα fw και γιαυτο δεν μπορουσα να φτιαξω την εικονα. Απο χτες ολα καλα.....
Δοκιμασα και προγραμματισμενη εγγραφη και εγραψε μια χαρα.
Μια επισημανση εχω μονο οτι δεν παιζει καποια απο τα internet radio
Επισης η ερωτηση μου ειναι: στο IMS στα internet channels εχει μια επιλογη XSPF. Μπορει καποιος να εξηγησει την ειναι αυτο??? Ειναι κατι σαν το Shoutcast αλλα με καναλια τηλεορασεις?? Αν ναι, πως μπορεις να βρεισ καναλια και να τα φορτωσεις στο μηχανημα???

Γενικά το fw δεν είναι τόσο χάλια όσο αρχικά είχε το είχαμε υποδεχθεί...

Αν φτιαχτεί αυτός ο συγχρονισμός του hdmi μια χαρά, αλλά δεν το βλέπω.

Γενικά το fw δεν είναι τόσο χάλια όσο αρχικά είχε το είχαμε υποδεχθεί...
Όχι, δυστυχώς είναι σχεδόν τόσο χάλια. Το χειρότερο για μένα είναι τα συνεχή κολλήματα της συσκευής, μετά από κάποιες λειτουργίες πρέπει να βγάλω το καλώδιο από την πρίζα για να λειτουργήσει. Είχα κάποια και με το προηγούμενο, αλλά με αυτό τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα... Και το έχω περάσει δεύτερη φορά με hard reset. Ελπίζω στο επόμενο.

Μπορείς να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένος που ακριβώς έχεις κολλήματα; Μήπως έχει πρόβλημα το μηχανάκι γιατί συνεχή κολλήματα δεν υπάρχουν.

Δυστυχώς όχι, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Η συνήθης χρήση είναι αναπαραγωγή ταινιών από τον δίσκο που έχω εγκαταστήσει εσωτερικά ή από εξωτερικό usb, και μία εγγραφή περίπου κάθε εβδομάδα. Κάποιες φορές παύει να ανταποκρίνεται ή ενώ φαίνεται να σβήνει στην πραγματικότητα δεν σβήνει (συνεχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας).

Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα το φέρω για έλεγχο...