NTR82 DVB-T tuner & media player

Αν θελεις μονο να βλεπεις ταινιες, τοτε το Α210.
Αν θελεις να κανεις και εγγραφες προγραμματων, τοτε το NTR.

ρε παιδια, εχει κατεβασει κανεις το τελευταιο Τσεχικο fw??? Στο post 971 ο derby00 δινει οδηγιες πως να το κατεβασουμε αλλα οταν παω να το κατεβασω απο την σελιδα που μας δινει μου με βαζει σε μια αλλη σελιδα στην οποια βγαινει ενα μυνημα που μαλλον πρεπει να κανεις register καπου...

Βοηθεια κανεις???

Υ.Γ. Αξιζει να το κατεβασω?? εχει τιποτα καινουργιο μεσα???

Δεν κάνεις register πουθενά.Απλά πατάς το κίτρινο κουτάκι που είναι κάτω από τα πολλά κόκκινα Χ.Αυτό σημαίνει free download, και καθάρισες...

Δεν κάνεις register πουθενά.Απλά πατάς το κίτρινο κουτάκι που είναι κάτω από τα πολλά κόκκινα Χ.Αυτό σημαίνει free download, και καθάρισες...

Δυστυχως δεν με βαζει μεσα. Μου λεει οτι η σελιδα δεν βρεθηκε (μεταφραση απο google)...
Καμια αλλη ιδεα?????

Απάντηση: Re: NTR82 DVB-T tuner & media player

Δυστυχως δεν με βαζει μεσα. Μου λεει οτι η σελιδα δεν βρεθηκε (μεταφραση απο google)...
Καμια αλλη ιδεα?????
Μάλλον έχει θέμα η ιστοσελίδα .Χθές εγώ κατέβασα το firmware για το ntr83 και δεν μπόρεσα να συντονίσω τα κανάλια , όταν όμως μετά από λίγο προσπάθησα να κατεβάσω το firmware για το ntr82 δεν μπόρεσα να μπω καθόλου στην ιστοσελίδα.Μου δείχνε ότι ήταν φορτωμένη ή είχε κάποιο πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: NTR82 DVB-T tuner & media player

Μάλλον έχει θέμα η ιστοσελίδα .Χθές εγώ κατέβασα το firmware για το ntr83 και δεν μπόρεσα να συντονίσω τα κανάλια , όταν όμως μετά από λίγο προσπάθησα να κατεβάσω το firmware για το ntr82 δεν μπόρεσα να μπω καθόλου στην ιστοσελίδα.Μου δείχνε ότι ήταν φορτωμένη ή είχε κάποιο πρόβλημα.

Παιδιά, δοκίμασα πριν από λίγο και όλα καλά...κατεβαίνει μια χαρά! :a0210:

//dfinikis

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νεο-εγγεγραμένος στο φορουμ αλλά το παρακολουθώ σαν guest εδώ και καιρό, από τότε που έψαχνα ένα media player με δυνατότητες DVB-T tuner. Διαβάζοντας τα post σας, με πείσατε να αγοράσω το NTR-82 και ομολογώ ότι είμαι πολύ απογοητευμένος με αυτή μου την αγορά.
Εχω διαβάσει προσεκτικά τα σχόλια σας και έχω πειραματιστεί με όλα τα firmware που βρήκα διαθέσιμα αλλά δυστυχώς η απόδοση του μηχανήματος είναι απογοητευτική.
Μην φανταστείται ότι είμαι κάποιος απαιτητικός χρήστης που ζητά το μηχανάκι να κάνει παππάδες. Ουσιαστικά το χρησιμοποιώ σαν ψηφιακό αποκωδικοποιητή και βλέπω και κάποιες mkv ταινίες. Μέχρι πρόσφατα δεν είχα δοκιμάσει την εγγραφή, αλλά και πάλι, η συσκευή παρουσίαζε πολύ συχνά κολλήματα (reset to HDMI), πάγωμα της εικόνας στην αλλαγή των καναλιών και κάποιες φορές έκανε reboot χωρίς κανένα ιδιαιτερο λόγο. Όποτε παρουσίαζε τέτοια συμπτώματα, η προσορινή λύση δινόταν μόνο με τράβηγμα του καλωδίου του ρεύματος και όχι με απλό power off. Μετά από λίγο όμως, πάλι τα ίδια.
Εκεί που απογοητεύτηκα πλήρως είναι όταν προσπάθησα να προγραμματίσω εγγραφή (1 στις 10 πέτυχε) και επίσης με την έναρξη της ERT HD εκπομπής.
15 λεπτά αγώνα συνεχόμενο δεν μπόρεσα να δω. Πλήρης απογοήτευση από μια αγορά που αποφάσισα να μην τσιγκουνευτώ για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μετά από αρκετή προσπάθεια σε επίπεδο εφαρμογής/fw, έχω αποφασισει να το στείλω για service/αντικατάσταση.
Δεν ξέρω αν έχετε αντιμετωπίσει τόση έκταση προβλημάτων και αν αυτά διορθώθηκαν με επισκευή ή αντικατάσταση. Ελπίζω να φτιάχνεται γιατί θεωρητικά οι δυνατότητες του με καλύπτουν και το βρίσκω δύσκολο να μου επιστραφούν τα χρήματα που έδωσα.

Ευχαριστώ και συγνώμη για την έκταση του thread...

Κάθε σχόλιο, παρατήρηση, συμβουλή θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα...

Αυτά τα προβλήματα που λες είναι σίγουρα κάποια αστοχία στο hardware και φαντάζομαι μια και είσαι στην εγγύηση θα στο αντικαταστήσουν.

Τα κολλήματα την ώρα που βλέπεις τηλεόραση μπορεί να προέρχονται και από χαμηλό επίπεδο σήματος. Προσπάθησε να κάνεις ξανά συντονισμό καναλιών και αν η ποιότητα σήματος δεν είναι τουλάχιστον στο 80% τότε έχεις θέμα. Προσπάθησε με καλύτερη ευθυγράμμιση της κεραίας ή με την προσθήκη κάποιου ενισχυτή.

Για τις προγραμματισμένες εγγραφές τι εννοείς. Δεν ξεκινάνε; Βγάζει κάποιο άλλο μήνυμα λάθους;

Τι εννοείς όταν λες reset το HDMI. Σαν media player στο playback σου κόλλησε ποτέ;

Σε κάθε περίπτωση αν το έχεις πάρει από Ελλάδα και το πας για service προφανώς θα έρθει σε εμάς οπότε θα τα πούμε.

Τα κολλήματα την ώρα που βλέπεις τηλεόραση μπορεί να προέρχονται και από χαμηλό επίπεδο σήματος. Προσπάθησε να κάνεις ξανά συντονισμό καναλιών και αν η ποιότητα σήματος δεν είναι τουλάχιστον στο 80% τότε έχεις θέμα. Προσπάθησε με καλύτερη ευθυγράμμιση της κεραίας ή με την προσθήκη κάποιου ενισχυτή.

Για τις προγραμματισμένες εγγραφές τι εννοείς. Δεν ξεκινάνε; Βγάζει κάποιο άλλο μήνυμα λάθους;

Τι εννοείς όταν λες reset το HDMI. Σαν media player στο playback σου κόλλησε ποτέ;

Σε κάθε περίπτωση αν το έχεις πάρει από Ελλάδα και το πας για service προφανώς θα έρθει σε εμάς οπότε θα τα πούμε.

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
Την ποιοτητα του σήματος δεν την έχω ελέγξει... θα το κάνω και θα σας πω!
Για τις εγγραφές, άλλες φορές γυρνάω σπίτι και το βρίσκω αναμένο αλλά δεν υπάρχει καμιά εγγραφή στο δίσκο (στο Log file φαίνεται "fail"), άλλες φορές έχει ξεκινήσει αλλά έχει κολλήσει κ.τ.λ...
Για το HDMI, η συσκευή σταματά να ανταποκρίνεται, γυρίζει στο home screen και βγάζει ένδειξη στην τηλεόραση HDMI reset ή κάτι τέτοιο... το κάνει και ως tunner αλλά και σε χρήση σαν media player.

το service που είναι; που πρέπει να το στείλω;

ευχαριστώ και πάλι

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας!
Την ποιοτητα του σήματος δεν την έχω ελέγξει... θα το κάνω και θα σας πω!
Για τις εγγραφές, άλλες φορές γυρνάω σπίτι και το βρίσκω αναμένο αλλά δεν υπάρχει καμιά εγγραφή στο δίσκο (στο Log file φαίνεται "fail"), άλλες φορές έχει ξεκινήσει αλλά έχει κολλήσει κ.τ.λ...
Για το HDMI, η συσκευή σταματά να ανταποκρίνεται, γυρίζει στο home screen και βγάζει ένδειξη στην τηλεόραση HDMI reset ή κάτι τέτοιο... το κάνει και ως tunner αλλά και σε χρήση σαν media player.

το service που είναι; που πρέπει να το στείλω;

ευχαριστώ και πάλι

Έλεγξα την ποιότητα σήματος και είναι 100%.
Επίσης, για το HDMI, στην τηλεόραση βγάζει ένδειξη "HDMI no signal" και όχι reset που έγραψα πριν...

Για τις εγγραφές έχει να κάνει με το θέμα ότι πρέπει να έχεις βάλει αρχικά manual την ώρα της συσκευής και μετά να κάνει εγγραφές manual δλδ να τις σετάρεις μόνος σου και όχι μέσω του egp που εδώ και κάτι firmware είναι bugarismeni αυτή η δυνατότητα. Πάντως για το πρόβλημα του hdmi νομίζω ότι θα πρέπει να το πας στο service όπως και για το θέμα της κεραίας.

Για τις εγγραφες σου τσεκαρε πρωτα που εχεις προγραμματισει να γραφονται οι εκπομπες. Αν π.χ. εχεις εξωτερικο δισκο και το μηχανημα ειναι προγραμματισμενο να γραφει στον εσωτερικο τοτε σιγουρα θα στην βγαλει fail αφου δεν μπορει να το γραψει.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Ήδη έχω δρομολογήσει το θέμα και θα το πάω στο service.

Για τις εγγραφές, έχω και εσωτερικό και εξωτερικό δίσκο οπότε υπάρχει θέμα ρύθμισης. Επίσης έχω σεττάρει manually την ώρα και δοκίμαζα εγγραφές χωρίς EPG (χωρίς να ξέρω ότι υπάρχει θέμα με αυτό). Άλλες φορές δεν ξεκινούσε καν, άλλες έγραφε το μισό και μετά κολλούσε...

Καταλήγω ότι ο λόγος όλων των προβλημάτων είναι κοινός και πρέπει να έχει να κάνει με ελλατωματικό εξάρτημα του μηχανήματος. Θα το αλλάξω να δούμε.

Ευχαριστώ και πάλι για τα post σας!

SOS!!! Εδω και 3 ημερες το μηχανημα δεν βρισκει τιποτε στο δικτυο,ουτε το βλεπω απο το PC, ενω στο internet σερφαρει κανονικα. Το προβλημα δεν διορθωνεται ουτε με αλλεπαληλες αλλαγες firmware που εκανα και reset router και μηχανηματος. Ειναι βλαβη της καρτας δικτυου?

Ελπίζω να βγει σύντομα γιατί το fw 83 είναι το ποιο ασταθές fw από τότε που το αγόρασα εδώ και επτά μήνες (εάν θυμάμαι καλά τότε είχε το fw 71 επάνω).