NTR82 DVB-T tuner & media player

Ελπίζω να βγει σύντομα γιατί το fw 83 είναι το ποιο ασταθές fw από τότε που το αγόρασα εδώ και επτά μήνες (εάν θυμάμαι καλά τότε είχε το fw 71 επάνω).

Παιδια εμενα παντως μου παιζει μια χαρα με το fw83.

Παιδια εμενα παντως μου παιζει μια χαρα με το fw83.
Υπάρχει κάποια διαφορά όσον αφορά το εύρος κατάληψης των υποτίτλων (ανάπτυξη υπότιτλων σε όλο το πλάτος της οθόνης δηλαδή)?

Υπάρχει κάποια διαφορά όσον αφορά το εύρος κατάληψης των υποτίτλων (ανάπτυξη υπότιτλων σε όλο το πλάτος της οθόνης δηλαδή)?

Εϊμαι 95% σίγουρος ότι δεν το έχουν φτιάξει...

Εϊμαι 95% σίγουρος ότι δεν το έχουν φτιάξει...

Ναι, σε αυτο που λετε εχετε δικιο. Οι υποτιτλοι δεν εχουν φτιαχτει. Χτες εβλεπα μια σειρα και ξαφνικα για περιπου 2-3 λεπτα μου εβγαζε υποτιτλους σε 3 και 4 γραμμες!!! Μετα επανηλθε στις κανονικες 2 γραμμες...

Ναι, σε αυτο που λετε εχετε δικιο. Οι υποτιτλοι δεν εχουν φτιαχτει. Χτες εβλεπα μια σειρα και ξαφνικα για περιπου 2-3 λεπτα μου εβγαζε υποτιτλους σε 3 και 4 γραμμες!!! Μετα επανηλθε στις κανονικες 2 γραμμες...

Επειδή το συγκεκριμένο δεν το έχω παρατηρήσει, μπορείς να μου πεις σε τι τηλεόραση το δοκίμασες και τι έχεις στο video out στο setup;

Επειδή το συγκεκριμένο δεν το έχω παρατηρήσει, μπορείς να μου πεις σε τι τηλεόραση το δοκίμασες και τι έχεις στο video out στο setup;
Η τηλεόραση η δική μου είναι SAMSUNG LE32A457C και οι ρθυμίσεις στο setup είναι:
1) Aspect Ratio: 16:9
2) TV OUT: hdmi auto (φαντάζομαι αυτό εννοείς) και υπενθυμίζω ότι κάποιες επιλογές (PAL, NTSC) είναι ανενεργές και δεν μπορώ να τις επιλέξω.
3) 1080P 24 Hz: Off (αυτό τί είναι?)

Τι γίνεται ρε παιδιά? Κανένα fw για hd & dts master θα ανέβει? ή το παρατήσανε? Καιρό έχουμε να δούμε και κανένα νέο fw.

Καλύτερα να αργούν και να βγάλουν κάτι σταθερό παρά να βγάζουν alpha και beta εκδόσεις κάθε λίγες μέρες.

Η τηλεοραση μου ειναι μια 37' LCD Philips 37PF3321 (παλιο μοντελακι) και τα settings μου ειναι ακριβως του nik1970...
Χτες εβλεπα παλι επεισοδιο σειρας και μου εβγαζε 3 και τεσσερις γραμμες καθ'ολη την διαρκεια του επεισοδιου...

Επισης κατι αλλο που παρατηρησα χτες ειναι οτι οταν θελω να παω στο μενου "Διαχειρηση Αρχειων" δεν με βαζει με την πρωτη.
Την πρωτη φορα που προσπαθω να μπω μου κανει restart αλλα την δευτερη με βαζει κανονικα...

Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος αυτο???

Τι γίνεται ρε παιδιά? Κανένα fw για hd & dts master θα ανέβει? ή το παρατήσανε? Καιρό έχουμε να δούμε και κανένα νέο fw.

με είχαν ενημερώσει ότι θα έχουμε νέο firmware στο τέλος του μήνα. Οπότε οσονούπω. Για τον hd ήχο δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Μερικές δυσλειτουργείς που έχω παρατηρήσει.
Πολλές φορές όταν το κλείνεις παραμένει το ανεμιστηρακι σε λειτουργία.
Άλλες φορές μόλις ολοκληρωθεί η εκκίνηση βγάζει μαύρη οθόνη και μετά από λίγο επανέρχεται στο κεντρικό μενού.
Κάποιες φορές κολαει και δεν μπορείς να το σβήσεις παρά μόνο εάν το βγάλεις από την πρίζα.
Σε προγραμματισμένη εγγραφή εάν παρακολουθήσεις αυτό που γράφεις από την αρχή και πριν ολοκληρωθεί η εγγραφή δεν μπορεί ς να το ανοίξει ξανά το αρχείο για να το δεις σε άλλη στιγμή. (Μέσα από το PC μπορείς να το δεις κανονικά).
Σε αναπαραγωγή αρχείων MKV κολαει μια φορά μόνο και σε πετάξει έξω. (αυτό μου έχει συμβεί σε αρκετές ταινίες αλλά μπορεί να οφείλεται και στην ταινία).
Τα ποιο πολλά από τα παραπάνω τα έχω παρατηρήσει με το τελευταίο FW 83.
Ελπίζω με το νέο FW να λυθούν κάποια από τα παραπάνω προβλήματα.

Και μερικά ακόμα
Όταν κάνει προγραμματισμένη εγγραφή και προσπαθήσεις να δεις αρχείο MKV πολλές φορές δεν το παίζει και βγάζει (frame to big).
Στην διάρκεια εγγραφής όταν ενεργοποιείτε η προστασία οθόνης το ρολόι στο display γράφει λάθος ώρα.
Επίσης μερικές προγραμματισμένες εγγραφές καταχωρούνται με λάθος ημερομηνία και ώρα. Εννοείτε ότι το σύστημα είναι σεταρισμενο στο auto DTV.

Καλημερα σε ολους,

χτες το βραδυ προσπαθησα να παιξω μια ταινια σε mp4 και δεν ειχα καθολου ηχο. Δοκιμασα καποιες αλλες ταινιες που ειναι avi και ο ηχος επαιζε κανονικα. Εκανα 2 restart το μηχανημα και τελικα η ταινια επαιξε με ηχο.

Σε αλλη ταινια mp4 που δοκιμασα μετα, δεν μπορουσε να συγχρονισει τον ηχο με την εικονα (στο pc η ιδια ταινια παιζει κανονικα)

Εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο???

Και μερικά ακόμα
Όταν κάνει προγραμματισμένη εγγραφή και προσπαθήσεις να δεις αρχείο MKV πολλές φορές δεν το παίζει και βγάζει (frame to big).
Στην διάρκεια εγγραφής όταν ενεργοποιείτε η προστασία οθόνης το ρολόι στο display γράφει λάθος ώρα.
Επίσης μερικές προγραμματισμένες εγγραφές καταχωρούνται με λάθος ημερομηνία και ώρα. Εννοείτε ότι το σύστημα είναι σεταρισμενο στο auto DTV.

Εάν κατάλαβα καλά προσπαθείς την ώρα που το μηχάνημα γράφει τηλεοπτικό πρόγραμμα να δεις και mkv? Δεν θα μου έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο να είναι εκτός δυνατοτήτων μηχανήματος αν μη τι άλλο από πλευράς επεξεργαστικής δύναμης.
Έχω παρατηρήσει ότι για να παίξει σωστά η ώρα με το auto dtv πρέπει πρώτα να βάλω time zone GMT+2, summer time on και μετά την ώρα. Επίσης δεν φέρνουν πάντα όλα τα κανάλια την σωστή ώρα. Δες το λιγάκι από το setup.

Εάν κατάλαβα καλά προσπαθείς την ώρα που το μηχάνημα γράφει τηλεοπτικό πρόγραμμα να δεις και mkv? Δεν θα μου έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο να είναι εκτός δυνατοτήτων μηχανήματος αν μη τι άλλο από πλευράς επεξεργαστικής δύναμης.
Έχω παρατηρήσει ότι για να παίξει σωστά η ώρα με το auto dtv πρέπει πρώτα να βάλω time zone GMT+2, summer time on και μετά την ώρα. Επίσης δεν φέρνουν πάντα όλα τα κανάλια την σωστή ώρα. Δες το λιγάκι από το setup.

ΟΚ θα το κοιτάξω αυτό με την ώρα αν και αυτό είναι το λιγότερο ενοχλητικό.

Πάντως πολλές φορές βλέπω ταινίες γράφοντας ταυτόχρονα κάποιο πρόγραμμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, απλά κάποιες φορές βγάζει αυτό το μήνυμα αλλά μετά από επανεκκίνηση λειτουργεί κανονικά.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν ξέρετε. Υπάρχει η δυνατότητα στο μηχάνημα να ανοίγει από υπολογιστή? Δηλαδή να είναι το μηχάνημα στην τηλεόραση και εσύ να μπορείς να το ανοίξεις από το pc για να του περάσεις αρχεία χωρίς να χρειάζεται να πας στο ίδιο το μηχάνημα. Αν δεν υπάρχει μήπως θα ήταν εύκολο να το προτείνουμε στους ειδικούς?

Τα τρία πρώτα από τα προβλήματα που περιγράφει ο rivol στο παραπάνω μήνυμα 1032 τα έχω παρατηρήσει και εγώ (και τα υπόλοιπα απλώς δεν περιλαμβάνονται στη χρήση που κάνω...).

Γενικά έχω δει ότι βοηθάει πολύ το μηχάνημα να πατάω το Home πριν το κλείσω (αυτό το είχε γράψει κάποιος άλλος κάμποσες σελίδες πιο πριν και είπα να το δοκιμάσω). Αν το κάνω, η πιθανότητα να μην κολλήσει είναι γύρω στο 90%. Αν δεν το κάνω, η πιθανότητα να μην κολλήσει είναι γύρω στο 10%!

Πάντως για να είμαι σίγουρος, συνήθως πριν από προγραμματισμένη εγγραφή το βγάζω από το ρεύμα για να «ξελαμπικάρει», οπότε συνήθως δεν έχω πρόβλημα.

Γενικά είναι κρίμα πάντως να είναι τόσο ασταθές το μηχανάκι, και όπως φαίνεται, να χειροτερεύουν τα πράγματα αντί να βελτιώνονται... Όχι τίποτε άλλο, αλλά όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρονται εδώ και πολλές σελίδες, δεν νομίζω ότι κάνουν καλό στη φήμη του μηχανήματος. Όταν το πήρα φορούσε ακόμα εκδόσεις του firmware που δεν είχαν τόσα προβλήματα, ή τουλάχιστον δεν είχαν αναφερθεί εδώ. Τώρα πια αν διάβαζα όλα αυτά τα μηνύματα θα το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο...

Last edited:
Είναι όντως κρίμα για ένα τόσο εντυπωσιακό μηχάνημα και πάνω από ένα χρόνο στην κυκλοφορία να υπάρχουν ακόμα τέτοια προβλήματα.
Εάν υπήρχε καλή θέληση από την πλευρά του εργοστασίου και μετά από τις αναφορές που κάνουμε εμείς στους αντιπροσώπους και αυτοί με την σειρά τους φαντάζομαι στο εργοστάσιο, έπρεπε το μηχανάκι να ήταν άριστο.

Και ένα νέο κουφό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, έχω βάλει ΑΝΤ1 και αντί να πατήσω το πλήκτρο της εγγραφής, το έσβησα. Όταν άναψε ξανά δεν μπορούσε να κάνει εγγραφή στο συγκεκριμένο κανάλι. Πέρασα ξανά το FW αλλά τίποτα, έγγραφε κανονικά τα υπόλοιπα κανάλια. Τελικά επανήλθε μόνο του την επόμενη μέρα.
Για αυτό λέω είναι θέμα εργοστασίου να δει λίγο ποιο ζεστά το θέμα.