Επειδη με τρωει ο κ***ς μου ειπα να ερευνησω λιγο περισσοτερο το θεμα με το metal skin. Ψαχνοντας λοιπον στο ιντερνετ βρηκα το λινκ για να το κατεβασω. Εαν παρατηρησετε σε ενα απο τα προηγουμενα βιντεακια το συγκεκριμενο μηχανημα φοραει fw76 οποτε αφου φοραω και εγω το ιδιο ειπα να το βαλω και οτι γινει.
Με το που επανηλθε η εικονα μετα το update το νεο σκιν εδειχνε αψογο!!! Ολα δουλευαν ρολοι. Η ρυθμιση στα Ελληνικα, τα ψηφιακα καναλια, οπως και ολες οι ρυθμισεις δουλευαν ρολοι. Μπορω να πω οτι το νεο look δειχνει πιο φιλικο προς τον χρηστη. Σε καποιες απο τις κυριες σελιδες του μενου φαινεται απο πισω ενα logo "IAMM by DMD" οποτε δεν ξερω εαν αυτο ειναι original fw η το εχει φτιαξει ολο καποιος ...πυροβολημενος!
Ολα καλα μεχρι εδω μεχρι που πατησα να δω πως ειναι το IMS. Η πρωτη εκπληξη ηρθε σχεδον αμεσως αφου ολο το μενου της συγκεκριμενης λειτουργιας ειναι στα Τσεχικα (ενω ολα τα αλλα στα Ελληνικα)
Καθοτι δεν μιλαω Τσεχικα προσπαθησα να περιηγηθω στις διαφορες λειτουργιες μεσα στο IMS. Παρατηρησα οτι εχει πολυ πιο πολλες λειτουργιες απο το δικο μας.
Ενα απο τα υπο-μενου σε βγαζει σε μια οθονη με:
-καποια Jukebox (που μαλλον τα δημιουργεις εσυ)
-playlist την οποια μπορεις να δημιουργησεις εσυ ειτε με μουσικη ειτε με βιντεο
-εναν browser ο οποιος σου δινει προσβαση σε καποια καναλια τηλεορασης οπως το Eurosport αλλα και πολλα καναλια podcast οπως το UEFA, Bike-Tv, Orange Sport, Driving Sports Extra και πολλα αλλα. Καποια απο αυτα τα καναλια λεει οτι τα δειχνει σε HD. Οπως καταλαβαινετε ειχε και αλλα υπο-μενου τα οποια σε βαζουν σε καποια τηλεοπτικα και ραδιοφωνικα προγραμματα Τσεχικα. Ειχε επισης και τα περισσοτερα απο τα δικα μας καλουδια (YouTube, Picasa, Shoutcast κτλ. κτλ.)
Σχετικα με το Google map που ρωτησε ο rivol τα δικα μας fw δεν το εχουν αλλα εγω μπορεσα να μπω κανονικα στο google earth και να εξερευνησω διαφορες πολεις. Εκει ειδα το εξης: Σε καποιες πολεις δεν μπορει να κανεις μεγαλο zoom ενω σε αλλες μπορεις. Για παραδειγμα, στην Αθηνα δεν μπορεις να κανεις μεγαλο zoom και σου φαινονται μονο τα ονοματα μονο των μεγαλων κεντρικων οδων. Στο Λονδινο ζουμαρει λιγο περισσοτερο και βλεπεις και τους σταθμους του μετρο. Στην Πραγα ζουμαρει πολυ αλλα δεν φτανει στα επιπεδα ενος PC.
Ενα αλλο ωραιο υπο-μενου ειναι για τις μετεωρολογικες προβλεψεις (τις Τσεχιας φυσικα...). Μπαινεις και εχεις αναλυτικο καιρο για ολη τη χωρα, προβλεψη βροχης, αεριες μαζες, θερμοκρασιες και μακροπορθεσμη προβλεψη για τις επομενες 6 μερες (...δηλαδη κατι σαν να βλεπεις τον Αρναουτογλου στην ΕΡΤ3)
Σαν συμπερασμα θα ελεγα οτι οι Τσεχοι εχουν κανει 1 ισως και 2 βηματα παραπανω απο εμας ως προς την "εκμεταλλευση" του. Προς Θεου δεν θελω να φανει αυτο σαν κριτικη στην εδω αντιπροσωπεια της οποιας η υποστηριξη ειναι ΑΠΑΙΧΤΗ. Απλα βλεπουμε οτι το μηχανημα εχει απειρες δυνατοτητες...
Οποιος θελει να πειραματιστει μπορω να του δωσω το λινκ για να κατεβασει το συγκεκριμενο fw (αν και με λιγο ψαξιμο το βρισκεις στο ιντερνετ). Εγω παντως θα το κρατησω 1-2 μερες ακομα για να πειραματιστω και μετα θα του περασω το Ελληνικο fw που ειχε.