Nvidia Shield Android TV 4K

Για να μην διαβαζετε ολο το νημα του plex να σας τα πω εν συντομια.
Το plex εχει την λογικη ενος backend το οποιο τρεχει ειτε πανω στο nas/server που ειναι αποθηκευμενο το υλικο ειτε σε καποια αλλη always on συσκευη (π.χ. το shield) το οποιο εχει mounted τους φακελους στους οποιους περιεχεται το υλικο. Το πλεονεκτημα του φαινεται αν ο χρηστης εχει σκοπο να βλεπει το υλικο του απο περισσοτερες απο μια συσκευες, π.χ. πολλαπλα δωματια-τηλεορασης ή/και φορητες συσκευες εντος και εκτος σπιτιου. Αν εχετε σκοπο να βλεπετε μονο σε ενα σημειο του σπιτιου, τοτε δεν εχει και πολυ νοημα η χρηση του και το kodi σας καλυπτει.
Για να το σεταρετε στο shield, ενεργοποιειτε τον plex server και μετα μπαινεται στη διευθυνση του shield στην πορτα 32400. π.χ. αν το shield ειναι 192.168.1.10 θα πατε στο 192.168.1.10:32400 απο εναν web browser. Εκει φτιαχνετε τις βιβλιοθηκες σας και ολες τις ρυθμισεις. Προσωπικα θεωρω οτι εχει και καλυτερο database αναγνωρισης υλικου. Στο kodi εχω αναγκαστει αρκετες φορες να κανω rename ταινιες/σειρες επειδη δεν αναγνωριστικαν σωστα. Στο plex οταν συμβαινει αυτο μου κακοφαινεται απιστευτα καθως ειναι φοβερα σπανιο.
Η αληθεια ειναι οτι το kodi ως player ειναι καλυτερο, αλλα η ψαλιδα εχει κλεισει τοσο, ωστε προσωπικα δεν το ανοιγω σχεδον ποτε. Υπαρχει επισης επισημο add on του plex για kodi, ωστε να μπορει κανεις να χρησιμοποιει το plex ως server και το kodi ως player.

Να προσθεσω εδω οτι ενα αλλο πλεονεκτημα του Plex ειναι οτι υπαρχει client για Samsung οποτε αν εχεις Samsung Smart TV και NAS βολευει πολυ το plex καθοτι ο ενσωματωμενος της τηλεορασης κανει τα πολυ βασικα μονο. Αυτα φυσικα αν δεν εχεις ή εχεις αλλα βαριεσαι (οπως εγω δλδ) να ανοιγεις ΚΑΙ το media player.

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Για να μην διαβαζετε ολο το νημα του plex να σας τα πω εν συντομια.
Το plex εχει την λογικη ενος backend το οποιο τρεχει ειτε πανω στο nas/server που ειναι αποθηκευμενο το υλικο ειτε σε καποια αλλη always on συσκευη (π.χ. το shield) το οποιο εχει mounted τους φακελους στους οποιους περιεχεται το υλικο.
Μα καλά πόσους δίσκους με πόσα GB έχεις συνδεμενα στο shield;

Εμένα η always on συσκευή μου είναι το πισι. Εκεί έχω ολα τα αρχεία και με το plex πάνω τα βλέπω στο shield.

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος σε τοπικό δίκτυο να χρησιμοποιεί Plex. Είναι μακράν το πιο δύσχρηστο και δύστροπο πρόγραμμα. Έχω προσπαθήσει 5 (ολογράφως πέντε) φορές να το στήσω ανά διαστήματα και το έχω εγκαταλείψει και τις 5. Μία δεν παίζει το ένα, μία το άλλο, μία δε βλέπει βιβλιοθήκη, την άλλη κάνει transcoding. Στον κάδο.

Αν θέλει κάποιος σώνει και καλά βιβλιοθήκη, μακράν καλύτερο το Kodi (πόσο ΔΕΝ μου αρέσει αυτό το όνομα, προτιμούσα το XBMC). Εγώ πάλι είμαι του File Explorer, Play και Delete μετά ;)

Παράξενο που το λες, εδώ το έστησα εγώ που είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο. Τα δε προβλήματα που αναφέρεις δεν τα έχω συναντήσει ακόμα τουλάχιστον.

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και μένα να δεις τι ωραία δούλευε την 1η φορά. Μέχρι που βαρέθηκα να τρώω το μεσημεριανό κρύο και το ξήλωσα. Εν ολίγοις την 1η φορά που το έβαλα όταν το χρειαζόμουν ΔΕΝ δούλευε, όταν έκανα δοκιμές έπαιζε (στο περίπου).

Aντιγραφω απο το forum του kodi..

"7.2 update coming soon
The 7.2 update will be coming soon. It will be the last update until Android 9.0.

What’s new?

SMB 3 support (finally)

Auto Screen Refresh switch (OS based, will work with all apps)

Auto Color Space switch (OS based, β€œβ€)

Improved image scaling algorithm

Bugs fixes

UI changes

Screen recorder is back

Fixes for the remote controller (battery bug)"

Τα καλυτερα ερχονται..
......

Παιδια καμια σχεση με τα παραπανω το 'ανεπισημο-επισημο' changelog που ηρθε σημερα απο την nvidia...
Ενδιαφεροντα μεν αυτα που υποσχονται, αλλα καμια σχεση με αυτα που εγραψαν στο kodi forum...

Χρησιμοποιώ plex απ' το 2014. Μου χει λύσει τα χέρια το δουλεύω πάρα πολύ σε υπολογιστές κινητό tvbox smart TV. Στο shield τρέχει άψογα με σωστή αλλαγή στα 24p και 5.1 ήχο (μέχρι DTS λόγω ενισχυτή) .

Κρίμα δηλαδή αυτό με το smb δεν ισχύει;;;

Καταστροφ....
Εξηγώ :πριν το shield, χρησιμοποιουσα το netflix της lg. Επειδή έχω ενα σύστημα 5.1 της logitech αλλά δέχεται μόνο οπτική, είχα δώσει στην τηλεόραση ρύθμιση να παίζει μόνο από την έξοδο της οπτικής. Έτσι το netflix έπαιζε 5.1 dd. Το ίδιο και στο pc.
Ήρθε το shield και αντικατεστησα τα πάντα. Θεώρησα δεδομένο ότι ο ήχος θα ήταν 5.1.Απαραδεκτος ξέρω... Πήγα κάπου να αλλάξω τα μηχανήματα σήμερα και ενώ έπαιζε netflix βλέπω στην οθόνη dolby prologic... Πανικός... Δοκίμασα και άλλες ταινίες, dolby digital δεν πήρα. Μια ιδέα γιατί έχω κολλήσει τώρα?

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Μα καλά πόσους δίσκους με πόσα GB έχεις συνδεμενα στο shield;
Το υλικό μου και ο πλεξ σέρβερ μου είναι πάνω σε unraid με συνολικά 14τερρα . Δεν χρησιμοποιώ το shield ως plex server Γιατί το cpu του server μου είναι επαρκώς ισχυρο.

Sent from my KFDOWI using Tapatalk

Καταστροφ....
Εξηγώ :πριν το shield, χρησιμοποιουσα το netflix της lg. Επειδή έχω ενα σύστημα 5.1 της logitech αλλά δέχεται μόνο οπτική, είχα δώσει στην τηλεόραση ρύθμιση να παίζει μόνο από την έξοδο της οπτικής. Έτσι το netflix έπαιζε 5.1 dd. Το ίδιο και στο pc.
Ήρθε το shield και αντικατεστησα τα πάντα. Θεώρησα δεδομένο ότι ο ήχος θα ήταν 5.1.Απαραδεκτος ξέρω... Πήγα κάπου να αλλάξω τα μηχανήματα σήμερα και ενώ έπαιζε netflix βλέπω στην οθόνη dolby prologic... Πανικός... Δοκίμασα και άλλες ταινίες, dolby digital δεν πήρα. Μια ιδέα γιατί έχω κολλήσει τώρα?

Με Οπτική δεν νομιζω πως μπορεις να δωσεις DD+ απο το shield.
Κοιτα, επειδή και εγω τα περασα αυτα το προπερασμένο καλοκαιρι με τον παλιο μου ενισχυτή που δεν ειχε εισοδο hdmi και εψαχνα media player με οπτικη εξοδο , για να μην το ζαλίζω παραπανω τελικα πηρα εναν καινουργιο και ξεμπέρδεψα

Καταστροφ....
Το shield γενικά δίνει 5.1 DD & DTS στην TV και από εκεί με οπτική σε ενισχυτή η ανάλογο ήχοσύστημά. Στα Kodi και MX τουλάχιστον παίζει. Στο Netflix δε ξέρω.

Ρε παιδια επειδη ειμαι λιγο ασχετος με τα δικτυα. Μπορει καποιος να μου δειξει καποιο λινκ με οδηγο για το πως το imac μου θα δει το shield αλλα και το αντιστροφο; Ευχαριστω

Έχει δοκιμάσει κανείς στο kodi gknwizrad το 4D?με το που το βάζω Μετά από 3 λεπτά κολλάει και μένει στο loading. Το έχει παρατηρήσει κανείς?

Kodi +mx ισχύει. Netflix γιοκ... Τεσπα

Netflix δυσκολο γιατι δινει Dolby Digital+ και οχι απλο Dolby Digital. Λογικα δεν το υποστηριζουν οι τηλεοράσεις.
Πιθανότατα να μην το βλεπουν και οι πιο πολλοί ενισχυτές απο τις optical/coaxial εισόδους τους.

Έχει δοκιμάσει κανείς στο kodi gknwizrad το 4D?με το που το βάζω Μετά από 3 λεπτά κολλάει και μένει στο loading. Το έχει παρατηρήσει κανείς?
Όλα αυτά τα built μπορεί να είναι έτοιμα αλλά είναι πάρα πολύ βαριά και έχουν πααααρα πολλά πάνω. Είναι πολύ λογικό να αργούν και να κολλάνε.

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Netflix δυσκολο γιατι δινει Dolby Digital+ και οχι απλο Dolby Digital. Λογικα δεν το υποστηριζουν οι τηλεοράσεις.
Πιθανότατα να μην το βλεπουν και οι πιο πολλοί ενισχυτές απο τις optical/coaxial εισόδους τους.

Όχι. Από το ενσωματωμένο netflix της τηλεόρασης με οπτική παίρνω DD