Nvidia Shield Android TV 4K

δειτε το email σας, ειδικα οσοι εχουν 4κ μεσα προβολης. Μου ηρθε κωδικος απο την nvdia για δωρεαν ενοικιαση ταινιας απο google play movies

Ερωτηση... Εβαλα το video για δοκιμη του 24p του jl. Εχω την αμυδρη εντυπωση οτι ενω οταν το τρεχω απο το media player της tv τα τετραγωνα μου φαινονται τα ιδια στο αναβοσβημα, οταν τρεχω το ιδιο video απο το shield 2017 μεσω kodi εχουν ανομοιομορφια. Πραγμα που σημαινει οτι δεν κανει lock σωστα αν δεν κανω λαθος. Εχει παρατηρησει καποιος κατι τετοιο? Μηπως απλα δεν επρεπε να το τρεξω με το kodi? Να αναφερω οτι στο kodi του εχω επιλεξει να κανει sync to display on start/stop. Αρα λογικα επρεπε να δουλευε. Εκτος αν υπαρχει ακομα ενα bug που ειχα διαβασει πριν μηνες που δεν δουλευε σωστα το auto refresh rate.

Ερωτηση... Εβαλα το video για δοκιμη του 24p του jl. Εχω την αμυδρη εντυπωση οτι ενω οταν το τρεχω απο το media player της tv τα τετραγωνα μου φαινονται τα ιδια στο αναβοσβημα, οταν τρεχω το ιδιο video απο το shield 2017 μεσω kodi εχουν ανομοιομορφια. Πραγμα που σημαινει οτι δεν κανει lock σωστα αν δεν κανω λαθος. Εχει παρατηρησει καποιος κατι τετοιο? Μηπως απλα δεν επρεπε να το τρεξω με το kodi? Να αναφερω οτι στο kodi του εχω επιλεξει να κανει sync to display on start/stop. Αρα λογικα επρεπε να δουλευε. Εκτος αν υπαρχει ακομα ενα bug που ειχα διαβασει πριν μηνες που δεν δουλευε σωστα το auto refresh rate.

δεν εχει κουμπι info η τηλεοραση σου ωστε να δεις αναλυση / refresh rate?

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Χωρίς να έχω το shield:
Λογικά έχει στις γενικές ρυθμίσεις του android κάποιο auto mode για την εικόνα, είναι ενεργοποιημένο φαντάζομαι.
Στο kodi πρέπει να ενεργοποιήσεις το adjust display refresh rate, όχι το sync playback to display (αν και για να λες on start/stop μάλλον αυτό θα εννοούσες).
Στην tv θέλει συγκεκριμένο συνδυασμό de-judder/de-blur για να δείξει σωστά 24p.

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Χωρίς να έχω το shield:
Λογικά έχει στις γενικές ρυθμίσεις του android κάποιο auto mode για την εικόνα, είναι ενεργοποιημένο φαντάζομαι.
Στο kodi πρέπει να ενεργοποιήσεις το adjust display refresh rate, όχι το sync playback to display (αν και για να λες on start/stop μάλλον αυτό θα εννοούσες).
Στην tv θέλει συγκεκριμένο συνδυασμό de-judder/de-blur για να δείξει σωστά 24p.
Τι εννοεις? Αλλες ρυθμισεις θελει οταν βλεπω μεσω της tv και αλλες μεσω του shield?

Συνήθως οι ρυθμίσεις εικόνας των τηλεοράσεων είναι ξεχωριστές ανά είσοδο.
Αν έχεις ίδιες ρυθμίσεις de-judder/de-blur στην είσοδο USB (που όπως λες παίζει σωστά) και σε αυτήν του HDMI που έχεις το shield τότε δεν είναι θέμα ρυθμίσεων της tv αλλά του shield.

δειτε το email σας, ειδικα οσοι εχουν 4κ μεσα προβολης. Μου ηρθε κωδικος απο την nvdia για δωρεαν ενοικιαση ταινιας απο google play movies

Δεν είναι διαθέσιμο όμως στην Ελλάδα... Σου δούλεψε εσένα;

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Συνήθως οι ρυθμίσεις εικόνας των τηλεοράσεων είναι ξεχωριστές ανά είσοδο.
Αν έχεις ίδιες ρυθμίσεις de-judder/de-blur στην είσοδο USB (που όπως λες παίζει σωστά) και σε αυτήν του HDMI που έχεις το shield τότε δεν είναι θέμα ρυθμίσεων της tv αλλά του shield.

Θα δοκιμασω και με το spmc μηπως παιζει καλυτερα. Δεν τα παιζω μεσω usb αλλα μεσω δικτυου.

:offtopic:

Δυο ώρες έμειναν ακόμα πριν κλείσουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην δεύτερη κλήρωση στην κατηγορία των δορυφορικών ενός νέου εξελιγμένου φοβερού 3 σε ένα δέκτη. Επίγειος, δορυφορικός media player και πολλά ακόμη περισσότερα. Μόλις που προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή.

MΕCOOL-KIII pro

ο media player της TV παίζει 24p ή γυρνάει σε 50p/60p;

ψαχνω ενα media player για αναπαραγωγή ταινιων, εξαιρετικά σπάνια και κανενα παιχνίδι.

1) ποιες ειναι οι διαφορες των εκδόσεων pro κτλ;
2) σωστη αναπαραγωγη 23.967/24 frames;
3) μενου σε bluray/dvd rips (μαλλον οχι..)
4) σωστη αναπαραγωγη DTS HD-MA, TRUE HD, PCM, LPCM; (τα παλια media player popcorn εχουν
5) υποστηρίζει εξωτερικους υποτιτλους σε bluray rips (BDMV FOLDER);
6) αναπαραγωγη seamless branching bluray rip με εξωτερικους υποτιτλους;
7) εχει κανει καποιος συγκριση με dune/popcorn (sigma chip) για ποιοτητα εικόνας σε bluray rip;
8) εχει app για χειρισμό;
9) υποστηριξη netflix (4k?) και ποιοτητα εικονας; μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το netflix app στο smartphone και αν στειλουμε το βιντεο που εχουμε επιλεξει στο shield οπως ευκολα γινεται με το chromecast?
10) ποια εκδοση να επιλέξω και που έχει την καλυτερη τιμη;

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

ο media player της TV παίζει 24p ή γυρνάει σε 50p/60p;

Δυστυχως δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος καθως δεν ειχα δοκιμασει στην sony μου που εκεινη αποδεδειγμενα γυρναγε σε 24p , αρα δεν εχω συγκριση το πως θα επρεπε να το δειχνει...

ξεκινησα να παιζω λιγο με το netflix μεσω της εφαρμογης του shield. Δοκιμασα σειρες και ταινιες, αλλα οταν παταω το κουμπι info απο το τηλεκοντρολ της τηλεορασης, δειχνει refresh rate 60hz. Ειναι θεμα του shield, του app ή δεν γινεται καθολου;

Επισης, υπαρχει τροπος στο shield, να βλεπω το bitrate του netflix; Νομιζω σε windows γινεται.

ξεκινησα να παιζω λιγο με το netflix μεσω της εφαρμογης του shield. Δοκιμασα σειρες και ταινιες, αλλα οταν παταω το κουμπι info απο το τηλεκοντρολ της τηλεορασης, δειχνει refresh rate 60hz. Ειναι θεμα του shield, του app ή δεν γινεται καθολου;

Επισης, υπαρχει τροπος στο shield, να βλεπω το bitrate του netflix; Νομιζω σε windows γινεται.

μπορείς πάντα να αλλάζεις το refresh rate από τα settings του shield
δεν ξέρω αν το netflix app κάνει αυτόματα αλλαγή.

Αυτο το πραγμα παντως να μην ξερεις τι refresh παιζεις με τις LG ειναι τραγικο. Αναγκαστηκα και εβαλα απο το kodi 1080p και 24fps για να ειμαι σιγουρος. Βεβαια φαινεται αργο στην αποκριση τωρα (λογικο) αλλα εκει μαλλον ειμαι σιγουρος οτι παιζει στα 24. Το θεμα ειναι αν η ταινια δεν ειναι στα 24 τι γινεται. Τοτε παιζει ακομα χειροτερα μαλλον?

Αυτο το πραγμα παντως να μην ξερεις τι refresh παιζεις με τις LG ειναι τραγικο. Αναγκαστηκα και εβαλα απο το kodi 1080p και 24fps για να ειμαι σιγουρος. Βεβαια φαινεται αργο στην αποκριση τωρα (λογικο) αλλα εκει μαλλον ειμαι σιγουρος οτι παιζει στα 24. Το θεμα ειναι αν η ταινια δεν ειναι στα 24 τι γινεται. Τοτε παιζει ακομα χειροτερα μαλλον?

δεν θελω να σε αμφισβητησω (αλλα θα το κανω :) ). Σιγουρα δεν υπαρχει κανενας τροπος να δεις αναλυση/refresh rate; Σε φιλο με LG 5 ετιας μια χαρα του βγαζει αυτες τις πληροφοριες. Προσωπικα δεν εχω εμπειρια απο lg γιατι οι δυο τελευταιες μου τηλεορασης ηταν samsung.

δεν θελω να σε αμφισβητησω (αλλα θα το κανω :) ). Σιγουρα δεν υπαρχει κανενας τροπος να δεις αναλυση/refresh rate; Σε φιλο με LG 5 ετιας μια χαρα του βγαζει αυτες τις πληροφοριες. Προσωπικα δεν εχω εμπειρια απο lg γιατι οι δυο τελευταιες μου τηλεορασης ηταν samsung.

Στις περσυνες δεν βγαζει τιποτα. Μια του 15 που εχω μια χαρα τα βγαζει.