Nvidia Shield Android TV 4K

δεν κολλαει πουθενα. Εχω παιξει android παιχνιδια, custom ports για το shield tv και gamestream απο τους σερβερ της nvidia. Το gamestream εξαρταται πολυ απο την ταχυτητα του ιντερνετ οποτε οσα προβληματα υπηρξαν εκει οφειλοταν σε αυτο. Δεν εχω δοκιμασει καθολου (καθως δεν εχω συμβατο hardware) να χρησιμοποιησω το gamestream απο τοπικο pc.

Έχεις προσβαση σε ολα τα παιχνίδια οπως πχ στο κινητο σου;
Εχω την αισθηση οτι υπαρχει ενας περιορισμός στο μαρκετ του nvidia.

από το λίγο browsing που έχω κάνει με chrome δε θυμάμαι pop ups ads

θα προσπαθήσω σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί να κάνω μία προσπάθεια, μήπως έχει κάτι αλλάξει τελευταία

Από όσο είδα, κανένα pop-up, καμία διαφήμιση στο browsing.

Για ρετρο παιχνιδακια, εχοντας δοκιμασει πολλα, εχω καταληξει στο Retro X. By far το καλυτερο emulator για ρετρο παιχνιδια με πληρη υποστηριξη του gamepad. Εχω λιωσει με Sega Genesis και Super Nintendo. Επισης ηδη χρησιμοποιω τον 1 month free της Ge Force now και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Τα παιχνιδια - τις περισσοτερες φορες- τρεχουν σφαιρα με ελαχιστα κολληματα απλα η αναλυση μου πεφτει στα 720 λογω ταχυτητας ιντερνετ. Πιανω περιπου 13mbps που ειναι οριακο ωστε να σου τρεχουν καλα. Το σκεφτομαι και για ενα δευτερο μηνακι να εχω μια ολοκληρωμενη αποψη αλλωστε συμφερει, σε συνολο 2 μηνων θα εχω δωσει μονο 10 ευρω με απεριοριστο gaming. Μετα το 2μηνο θα αποφασισω αν θα το συνεχισω επιπλεον.

Μια ερωτηση γιατι εχω χαθει:
To Nvidia Shield παιζει κανονικα FULL uhd bdmv folder και menu μεσω kodi πληρης και απροβληματιστα?

update μου εβγαλε χθες κι εμενα, μικρο βεβαια 90mb

για πρωτη φορα κατεβασα και εγκατεστησα παιχνιδι. καλη εμπειρια μου φανηκε αν και γενικως δεν ασχολουμαι. καλη ροη χωρις κολληματα και ο χειρισμος με το ασυρματο χειριστηριο αψογος.

μια ερωτηση για τα μελη GeForce : γίνεσαι μελος, εχεις ενα μηνα δωρεαν απο οτι καταλαβα. τα δωρεαν παιχνιδια που κατεβαζεις, μετα το περας της δοκιμαστικης περιοδου ειναι διαθεσιμα;

ειναι κανεις μελος;

Last edited:
update μου εβγαλε χθες κι εμενα, μικρο βεβαια 90mb

για πρωτη φορα κατεβασα και εγκατεστησα παιχνιδι. καλη εμπειρια μου φανηκε αν και γενικως δεν ασχολουμαι. καλη ροη χωρις κολληματα και ο χειρισμος με το ασυρματο χειριστηριο αψογος.

μια ερωτηση για τα μελη GeForce : γίνεσαι μελος, εχεις ενα μηνα δωρεαν απο οτι καταλαβα. τα δωρεαν παιχνιδια που κατεβαζεις μετα τη ληξη της δοκιμαστικης περιοδου δεν ειναι διαθεσιμα;

ειναι κανεις μελος;

εχω μεινει μελος συνολικα 3-4 μηνες μεσα στους 18 μηνες που εχω τη συσκευη. Ξανα εγινα παλι για αυτον το μηνα. Για να εχεις προσβαση στην υπηρεσια πρεπει να εισαι μελος. Για να παιξεις τα δωρεαν παιχνιδια του geforce πρεπει επισης να εισαι μελος. Οποτα αν τελειωσει η συνδρομη σου (ή το free trial) δεν μπορεις να τα παιξεις αυτα τα δωρεαν παιχνιδια. Για να παιξεις τα επι πληρωμη παιχνιδια geforce πρεπει επισης να εισαι μελος. Το καλο εκει (τουλαχιστον σε κανα δυο που εχω παρει δωρεαν μεσω καποιας προσφορας που μου ειχε ερθει στο email, το ενα ηταν το metro 2033) ειναι οτι σου στελνουν (τουλαχιστον για οτι εχω παρει εγω) steam code, ωστε ακομα και αν δεν εισαι εν ενεργεια συνδρομητης geforce μπορεις να παιξεις το παιχνιδι σε pc.

Ελπιζω να διασαφηνισα τα πραγματα για τη συγκεκριμενη υπηρεσια.
Δυστυχως τα παιχνιδια ειναι σχετικα παλια. Αν καποιος εχει Gaming pc μαλλον ειναι καλυτερα να το αναβαθμισει και να χρησιμοποιησει gamestream απο το pc του. Αν καποιος δεν εχει gaming pc και θελει να παιξει παιχνιδια μαλλον ειναι φτηνοτερο να αγορασει καινουρια κονσολα. Το gamestream απο σερβερ της nvidia θεωρω οτι απευθυνεται σε πολυ casual gamers που δεν εχουν ορεξη να φτιαχνουν pc και απλα θελουν να "παιξουν κατι" αμεσως. Προς το παρον ανηκω σε αυτην την κατηγορια :)

μεσω σερβερ παιζεις τα παιχνιδια;ποσο ειναι η μηνιαια συνδρομη;
πρεπει να εισαι συνδεδεμενος στο ιντερνετ;
υπαρχει οριο στη γραμμη; πχ min 4 mb?

Αν μιλαμε για τα παιχνιδια geforce, ναι, πρεπει να εισαι αναγκαστικα συνδεδεμενος στο ιντερνετ. Η συνδρομη ειναι 9.99ευρω. Αναλογα με την ταχυτητα της γραμμης σου, αλλα και αλλα χαρακτηριστικα της, αυξομειωνει αναλυση και frames per second. Αν πας στο nvidia games app και ψαξεις κατω κατω, υπαρχει καπου speed test (ή καπως ετσι) οποτε δοκιμαζεις τη γραμμη σου και βλεπεις. Τα 4 παντως μου φαινονται αρκετα λιγα. Νομιζω οτι το κατωτατο οριο ειναι 20-25, αλλα καλυτερα δες το μονο σου απο το app.

Προσοχη γιατι εκτος απο τα geforce παιχνιδια υπαρχουν και αλλες κατηγοριες, οι οποιες δεν εχουν τους περιορισμους του geforce. Τα εχουν βαλει ολα μαζι στο app nvidia games και γινεται χαμος.
Υπαρχουν

α. geforce συνδρομητικη
β. android games (δωρεαν ή επι πληρωμη). ειναι παιχνιδια στο play store τα οποια εχουν gamepad support.
γ. παιχνιδια που εχουν φτιαχτει ειδικα για nvidia shield. Π.χ. 2 παιχνιδια metal gear solid και ειναι μονο επι πληρωμη
δ. gamestream pc που φαινονται μονο αν εχεις συνδεδεμενο το καταλληλο pc
ε. retro games με emulators που θελουν ομως ειδικο σεταρισμα. Δεν μπαινεις απλα σε ενα store και τα κατεβαζεις. Εκατσα και τα εφτιαξα (οπως ειχα φτιαξει και παλαιοτερα retropie) και ποτε δεν ασχοληθηκα να παιξω :) ... δεν μαθαινω... ειχα κατσει και ειχα φτιαξει και wii να παιζει με emulator n64, αλλα και παλι δεν εκατσα να παιξω ποτε :)

γιατι δεν μπορω να δω στο google play παιχνιδια κ εφαρμογες που μπορω να δω πχ απο το κινητό μου ή το ταμπλετ;

γιατι δεν μπορω να δω στο google play παιχνιδια κ εφαρμογες που μπορω να δω πχ απο το κινητό μου ή το ταμπλετ;

Διοτι υποτίθεατι οτι δεν ειναι Android TV συμβατές.
Μπορεις να τις εγκαταστήσεις παντως απο εναλλακτικο store η τρεχοντας το apk αν το εχεις κατεβάσει.

να θεωρήσω ότι θα τρέξουν κανονικά.

εναλλακτικό store να μου προτείνεις;

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Επειδή με ενδιαφέρει το shield και κυρίως για την αναπαραγωγή media αρχείων και το Netflix 4k θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε σε κάποιες απορίες που έχω σχετικά.
Α) Παίζει στο Netflix 4K με HDR(όσα έχουν βέβαια);
Β) Το πρόβλημα με το autoframe στα 23,976 λύθηκε?
Γ) Αν κατάλαβα καλά δεν παίζει Blu-ray menu ούτε σε hd ούτε σε uhd. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως συμπεριφέρεται σε BDMV folder (είτε σε full Blu-ray είτε σε UHD ); Δηλαδή παίζει κατευθείαν την κυρίως ταινία ή πρέπει να βρεις το m2ts αρχείο; (Τώρα που το σκέφτηκα καλύτερα το Kodi βλέπει την κυρίως ταινία; Και κυρίως τις 4Κ;).
Δ) Στο Kodi δουλεύουν σωστά ολα; (audio pass through hdr κτλ;).
Ε) Η ποιότητα αναπαραγωγής είναι καλή για προβολέα; (Epsom Tw9300).
Σας ευχαριστώ πολύ!

A) ναι
Β) αυτό υπήρχε όταν όλη η αλυσίδα δεν είναι HDMI 2.x, νομίζω ότι λύθηκε, μπορεί να θυμάμαι λάθος
Γ) Είναι android, αν βρεις εφαρμογή που να παίζει μενού τότε θα παίξει μενού
Δ) ΑΠό όσο ξέρω, το kodi είναι μια χαρά στο shield
E) δε γνωρίζω

A) ναι
Β) αυτό υπήρχε όταν όλη η αλυσίδα δεν είναι HDMI 2.x, νομίζω ότι λύθηκε, μπορεί να θυμάμαι λάθος
Γ) Είναι android, αν βρεις εφαρμογή που να παίζει μενού τότε θα παίξει μενού
Δ) ΑΠό όσο ξέρω, το kodi είναι μια χαρά στο shield
E) δε γνωρίζω

Ευχαριστώ πολύ !