Nvidia Shield Android TV 4K

Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

οποτε τα καναλια οπως λεει και το kodi μπορει και να ειναι ο αριθμος των ηχειων που εχω οποτε απο την στιγμη που εχω 7+1 αυτο πρεπει να βαλω σωστα ?
τωρα το dsp απο οσο διαβασα ειναι digital signal proccesor αλλα ζηταει ενα addon και δεν εχω καταλαβει ποιο πρεπει να βαλω αφου δεν το λεει καπου

οχι δεν ειναι κανενα απο αυτα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τα βρηκα ποια θελέι αλλα για το pc για το nvidia δεν ξερω αν ειναι τα ιδια και που θα τα βρω αφου τα βγαζει μονο στο Pc και μονο οταν ενεργοποιεις την συγκεκριμενη επιλογη

1.free surround processor
2.bi quad filters
3.audio dsp processor

εχει βγει η 16 rc3 για το kodi την κατεβαζουμε για android arm?για να υπαρχει και το hd στον ηχο?

Απάντηση: Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

εχει βγει η 16 rc3 για το kodi την κατεβαζουμε για android arm?για να υπαρχει και το hd στον ηχο?

βάζεις την 16 rc3 και ίσως το HD audio να παίξει, μπορεί και όχι, πάντως. Αν δεν παίζει και το χρειάζεσαι τότε βάζεις την άλλη έκδοση.

@ papdoux
οχι δεν παιζει αν βαλεις την rc3 απο πανω ουτε εχεις ολες τις επιλογες εχει μονο για dts kai ac3 ουτε true hd ουτε οτιδηποτε αλλο
που βρισκουμε την αλλη εκδοση για rc3 οπως τα link που ειχες δωσει στην rc1?
η μηπως ειναι καποιο addon που πρεπει να ενεργοποιησουμε?

Last edited:

Αρχισα να παρακολουθω με ενδιαφερον το νημα, μιας και αρκετοι το εχετε αγορασει και φαινεται αρκετα πληρες κουτακι.

Προς το παρων χρησιμοποιω ενα rpi2+openelec για media player. Διαβαζοντας το νημα και το σαιτ της nvidia να τολμησω να κανω μια συνοψη και που υπερτερει του rpi2+openelec?

Υπερτερει το shield
- google cast
- android TV (apps κτλπ)
- hd audio bitstreaming (το hardware το υποστηριζει ηδη, σε επιπεδο kodi θελουμε version >=16)
- gaming (αληθεια, γραφτηκε κανενας στην υπηρεσια geforce now να μας πει εντυπωσεις;)
- τηλεχειριστηριο
- 4K

Υπερτερει το rpi2+openlec
- πιο φτηνο (1/2 με 1/3 της τιμης του shield)

Απο την εμπειρια σας, τα λεω καλα;
Επισης, να υποθεσω οτι ολοι σας εχετε αγορασει την "μικρη" εκδοση με τα 16gb; η 500αρα εκδοση προσφερει παραπανω μονο αποθηκευτικο χωρο; απο τη στιγμη που ενδιαφερομαστε για streaming, ο χωρος εχει σημασια μονο για apps, σωστα;
Το χρησιμοποιει κανενας σας με logitech harmony; διαβασα για lag στα directional buttons. Ισχυει;
Τελος, το εχει αγορασει κανενας που πριν χρησιμοποιουσε (οπως εγω) rpi2 να μας πει την εμπειρια του και την διαφορα στην "αισθηση";

ευχαριστω πολυ

Επίσης, με x265 πως πάει; Αυτό είναι ένα σημείο που το rpi2 έχει πρόβλημα

Απάντηση: Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

@ papdoux
οχι δεν παιζει αν βαλεις την rc3 απο πανω ουτε εχεις ολες τις επιλογες εχει μονο για dts kai ac3 ουτε true hd ουτε οτιδηποτε αλλο
που βρισκουμε την αλλη εκδοση για rc3 οπως τα link που ειχες δωσει στην rc1?
η μηπως ειναι καποιο addon που πρεπει να ενεργοποιησουμε?
Το κατεβάζεις από εδώ
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252852

Αρχισα να παρακολουθω με ενδιαφερον το νημα, μιας και αρκετοι το εχετε αγορασει και φαινεται αρκετα πληρες κουτακι.

Προς το παρων χρησιμοποιω ενα rpi2+openelec για media player. Διαβαζοντας το νημα και το σαιτ της nvidia να τολμησω να κανω μια συνοψη και που υπερτερει του rpi2+openelec?

Υπερτερει το shield
- google cast
- android TV (apps κτλπ)
- hd audio bitstreaming (το hardware το υποστηριζει ηδη, σε επιπεδο kodi θελουμε version >=16)
- gaming (αληθεια, γραφτηκε κανενας στην υπηρεσια geforce now να μας πει εντυπωσεις;)
- τηλεχειριστηριο
- 4K

Υπερτερει το rpi2+openlec
- πιο φτηνο (1/2 με 1/3 της τιμης του shield)

Απο την εμπειρια σας, τα λεω καλα;
Επισης, να υποθεσω οτι ολοι σας εχετε αγορασει την "μικρη" εκδοση με τα 16gb; η 500αρα εκδοση προσφερει παραπανω μονο αποθηκευτικο χωρο; απο τη στιγμη που ενδιαφερομαστε για streaming, ο χωρος εχει σημασια μονο για apps, σωστα;
Το χρησιμοποιει κανενας σας με logitech harmony; διαβασα για lag στα directional buttons. Ισχυει;
Τελος, το εχει αγορασει κανενας που πριν χρησιμοποιουσε (οπως εγω) rpi2 να μας πει την εμπειρια του και την διαφορα στην "αισθηση";

ευχαριστω πολυ
Το rpi υποστηρίζει και 3d frame packing ενώ το shield από 3d πάσχει.
Το HD audio μπαίνει επίσημα στο kodi στη 17, στη 16 υπάρχει επίσης αλλά όχι επίσημα.
Περιμένουμε να βγάλει η Nvidia update με marshmallow και ύστερα αλλά updates με bug fixes και features.

Επίσης, με x265 πως πάει; Αυτό είναι ένα σημείο που το rpi2 έχει πρόβλημα

Καλά πάει, δεν έχω ακόμα κάποιο x265 με βίντεο εκτός από τα jellyfish που παίζει τα x265 στο kodi άνετα και από δίκτυο, 300 mbps πάει νεράκι

Ευχαριστώ πολύ! Μάλλον φαίνεται να είναι το ιδανικό media player αυτή τη στιγμή. Λιιιιγο πιο κάτω να ήταν ή τιμή του θα ήταν η απόλυτη επιλογή

@papdoux ευχαριστω πολυ για την απαντηση αν και εκει εχουν φτασει μεχρι την rc2 αλλα θα την ενημερωσουν φανταζμαι επισης πολυ χρησιμο νημα για να καταλαβει καποιος τις ρυθμισεις ηχου
ισως θα πρεπει να αρχισουμε να βαζουμε και χρησιμα addons που θα βοηθουν στην λειτουργια του shield και τηνα ναπαραγωγη μεσω kodi !!!

Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Μπορείς να κοιτάξεις και τα q5/Q10 pro της himedia...

Εν τω μεταξύ το Δεκέμβριο είχε 170 ευρώ περίπου και τώρα εκτοξεύτηκε στα 240 χωρίς έξοδα αποστολής!!
Κι εγώ περίμενα να παει παρακατω για να αγοράσω...χοχοχο
Σε καμια περίπτωση δεν αξίζει αυτά τα χρήματα κατα την γνώμη μου..

200 ευρώ έχει όσο είχε πριν τις προσφορές.

στα 170 ήταν προσφορά λόγω μαύρης παρασκευής.
στα 250 έχει τώρα με το remote ήταν προσφορά bundle shield + controller + remote στα 200.

Εγώ πάντως το remote το θεωρώ άχρηστο. Το έχω παρατημένο σε κάποια γωνία.
Χρησιμοποιώ τον controller και το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που είχα με το Kodi (15.2 Isengard) και πώς τελικά ξεπεράστηκε.

Το πρόβλημά μου ήταν η αναπαραγωγή ταινιών Bluray σε μορφή folder και η ανά τακτά χρονικά διαστήματα παύση της ταινίας για να γεμίσει το buffer.

Στις υπόλοιπες ταινίες της ταινιοθήκης μου, οι οποίες είναι σε μορφή mkv 1080p, δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα και όλες έπαιζαν χωρίς σπασίματα.

Πηγή των ταινιών είναι ένα NAS της D-Link, το ShareCenter 320B, στον οποίο έχω έναν RED WD των 3ΤΒ, ενώ το δίκτυο μου είναι ΕΝσύρματο με powerline αντάπτορες της Devolo με αρκετά καλές ταχύτητες στα 200-300 Mbps.

Έως τώρα, την ταινιοθήκη μου το Kodi την έβλεπε μέσω SMB, το οποίο κατά γενική ομολογία θεωρείται αρκετά πιο ελαφρύ και γρήγορο πρωτόκολλο επικοινωνίας σε σχέση με το SAMBA (NIFS).

Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω, δεν θα έπρεπε να έχω πρόβλημα στην αναπαραγωγή ταινιών ακόμα και της μορφής Bluray folder.

Δυστυχώς όμως, όπως προανέφερα παραπάνω, η προβολή ταινών αυτής της μορφής, ήταν κουραστική με όλες αυτές τις διακοπές.

Ψάχνοντας στο Google, βρήκα και άλλους που είχαν παρόμοια προβλήματα buffering και προσπαθούσαν να τα λύσουν επεμβαίνοντας στο advancedsettings.xml, όπως φυσικά έκανα και εγώ, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τελικά βρήκα μια αναφορά από κάποιον, ο οποίος αλλάζοντας το πρωτόκολλο SMB και χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του FTP server (πρέπει να το υποστηρίζει το NAS) έλυσε το συγκεκριμένο προβλήμα, υποστηρίζοντας ότι, για κάποιο λόγο δεν γίνεται καλή υλοποίηση του SMB μέσω του Kodi.

Κάνοντας λοιπόν και εγώ αυτή την αλλαγή σε FTP, οι ταινίες που προηγουμένως σταματούσαν κάθε λίγο και λιγάκι λόγω buffering, τώρα "τρέχουν νερό", χωρίς ΚΑΝΕΝΑ σπάσιμο. :award:

Αυτά τα λίγα, ευχαριστώ που με διαβάσατε.

μία διόρθωση, SMB = samba, NIFS δεν υπάρχει αλλά υπάρχει το NFS.

Επειδή το κατάλαβες ανάποδα, το NFS είναι πιο ελαφρύ από το smb και είναι προτιμότερο.

Το android βασίζεται στο linux οπότε NFS.

Ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και FTP δεν το ήξερα και ούτε το είχα παρατηρήσει.

εχουν πει οτι θα κανουν αναβαθμιση στο λογισμικο τοθ διαβασα καπου αλλα ποτε ξερει καποιος?

αυτό περιμένουμε αλλά δεν ξέρουμε πότε ...