Nvidia Shield Android TV 4K

καλησπερα παιδια μια απορια εχω πχ ενα εσωτερικο σκληρο δισκο 3,5 χωρητικοτητας 1,5 αν θελω μπορω να παρω μια θηκη σκληρου δισκου οπως πχ http://www.plaisio.gr/desktop-lapto...cases/Turbo-X-WiFi-Docking-Station-WIFI06.htm και να το βαλω μεσα (θα χρειαστει εξωτερικη τροφοδοσια)
και μετα αν τον συνδεσω στο nvidia?
οι θυρες usb που εχει ειναι 2.0 ?
και τελος παντων αν τον βαλω πως τον κανω κοινοχρηστο ετσι ωστε να στελνω απο αλλους υπολογιστες του δικτυου ενσυρματα σε αυτον αρχεια και να τα παιζει το Nvidia?και τελος στο smpc πως θα ορισω να βλεπει αυτον τον δισκο η το κανει αυτοματα?ευχαριστω συγνωμμη αν σας κουρασα

καλησπερα παιδια μια απορια εχω πχ ενα εσωτερικο σκληρο δισκο 3,5 χωρητικοτητας 1,5 αν θελω μπορω να παρω μια θηκη σκληρου δισκου οπως πχ http://www.plaisio.gr/desktop-lapto...cases/Turbo-X-WiFi-Docking-Station-WIFI06.htm και να το βαλω μεσα (θα χρειαστει εξωτερικη τροφοδοσια)
και μετα αν τον συνδεσω στο nvidia?
οι θυρες usb που εχει ειναι 2.0 ?
και τελος παντων αν τον βαλω πως τον κανω κοινοχρηστο ετσι ωστε να στελνω απο αλλους υπολογιστες του δικτυου ενσυρματα σε αυτον αρχεια και να τα παιζει το Nvidia?και τελος στο smpc πως θα ορισω να βλεπει αυτον τον δισκο η το κανει αυτοματα?ευχαριστω συγνωμμη αν σας κουρασα

θα χρειαστεί τροφοδοσία, δεν νομίζω να πωλείται θήκη για 3.5 δισκο χωρίς τροφοδοσία, το docking στο λινκ έχει, USB 3 είναι, ο ES file explorer έχει ftp server, απλά τον ενεργοποιεί, στο spmc θα πας στα videos -files-add videos θα βρεις το δισκο και θα τον κάνεις add

δηλαδη αν με οποιον τροπο βαλω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο δεν μπορω να τον κανω share και απο αλλο υπολογιστη του ιδιου δικτυου να στειλω αρχεια σε αυτον τον δισκο?μονο μεσω του es γινεται δηλαδη να περνω αρχεια απο το nvidia στον εξωτερικο σκληρο και οχι απο και το αντιστροφο?
για το usb 3 που ειχα ρωτησει αναφερομουν στο nvidia αν δηλαδη οι θυρες usb που εχει ειναι usb 3

δηλαδη αν με οποιον τροπο βαλω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο δεν μπορω να τον κανω share και απο αλλο υπολογιστη του ιδιου δικτυου να στειλω αρχεια σε αυτον τον δισκο?μονο μεσω του es γινεται δηλαδη να περνω αρχεια απο το nvidia στον εξωτερικο σκληρο και οχι απο και το αντιστροφο?
για το usb 3 που ειχα ρωτησει αναφερομουν στο nvidia αν δηλαδη οι θυρες usb που εχει ειναι usb 3

αυτο που ειπε ο @leo06 (αληθεια, αυτος ο τροπος αναφορας στο ονομα καποιου, βγαζει καμμια ιδιαιτερη ειδοποιηση ή τσαμπα τον χρησιμοποιουμε; :) ) δουλευει και προσφερει αυτο ακριβως που θελεις. Το esfile explorer εχει λειτουργια ftp server, οπου το ενεργοποιεις και μετα πας σε οποιοδηποτε pc καi γραφεις τη διευθυνση που σου λεει (μαζι με το ftp:// στην αρχη, την πορτα στο τελος και το / ) και στο εμφανιζει σαν κανονικη τοποθεσια και μπορεις να κανεις οτι θελεις (copy & paste απο και προς το shield). Θυμαμαι οτι υπαρχει ενα προγραμματακι το οποιο σου επιτρεπει να κανεις mount ftp locations και να φαινονται σαν σκληροι. Δεν το θυμαμαι τωρα, το εχω στο pc της δουλειας. Αν δεν το βρεις πες μου να το ψαξω αυριο.

Οι μπλε usb ειναι οντως usb3. Προσωπικα εχω κουμπωσει πανω usb3 1tb και τον χρησιμοποιω σαν internal storage (καινουριο χαρακτηριστικο του android marshmallow).

@avpap (διορθωθηκα δεν μπορεις να πεις χαχαχα) απλα ρωτησα αν μπορει αν γινει κατι χωρις να χρειαστω συνδρομη ftp οπως κανουμε δηλαδη με κοινοχρηστους δισκους στο ιδιο δικτυο εοσης το Link που ειχα βαλει δεν ειναι ενας απλος δισκος αφου εχει και ethernet συνδεση για αυτο μου δημιουργησε την απορια αν θα μπορεσω ετσι να παρακαμψω την συνδρομη του κεντρικου pc για διαμοιρασμο αρχειων

@avpap (διορθωθηκα δεν μπορεις να πεις χαχαχα) απλα ρωτησα αν μπορει αν γινει κατι χωρις να χρειαστω συνδρομη ftp οπως κανουμε δηλαδη με κοινοχρηστους δισκους στο ιδιο δικτυο εοσης το Link που ειχα βαλει δεν ειναι ενας απλος δισκος αφου εχει και ethernet συνδεση για αυτο μου δημιουργησε την απορια αν θα μπορεσω ετσι να παρακαμψω την συνδρομη του κεντρικου pc για διαμοιρασμο αρχειων

δεν καταλαβα το συνδρομή ftp, θα το συνδέσεις με USB στο shield, θα ενεργοποιήσεις το ftp στον ES file explorer και θα το βλέπεις από οποιο PC του ιδιου δικτύου θέλεις, επίσης στα σχόλια διάβασα ότι δεν λειτουργεί καλά μέσω WiFi αλλά δεν ξέρω μέσω Ethernet, αν έχει κάποιο server το docking πχ samba τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, απλά το βάζεις πάνω στο ρουτερ ή στο switch και θα το βλέπεις από όλα τα PC και το shield μέσω samba

@leo06 ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω γιατι οντως θα ειναι πολυ εξυπηρετικο

@leo06 ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω γιατι οντως θα ειναι πολυ εξυπηρετικο

και κατι ακομα αν ξερει καποιος να προτεινει καποιο καλο docking station σε φυσιολογικη τιμη (γιατι καποθ ειδα κατι σε 500 και παγωσα) ευπροσδεκτες οι προτασεις

Κατσε γιατι μπερδευτηκα λιγο. Ψαχνεις docking station ή θηκη ωστε να χρησιμοποιησεις εναν εσωτερικο σκληρο ως εξωτερικο; Κανενα απο τα δυο δεν κοστιζει 500αρι, εκτος αν εβλεπες για nas.

Μας εξηγεις τι θελεις να πετυχεις, ωστε να σε κατευθυνουμε;

@avpap οπως ειπες ξεκινησα ψαχνωντας για θηκη σκληρου αλλα στην πορεια ειδα τα docking station που μου φανηκαν αρκετα εξυπηρετικα και ειπα να παω σε κατι τετοιο δηλαδη να παρω κατι τετοιο να το βαλω στο nvidia και μετα να βαλζω σε αυτο δισκους που θα εχουν αρχεια στο Link που ειχα βαλει το οποιο ειναι πολυ οικονομικο και ειπα μηπως υπαρχει καποια

προταση σε κατι ποιο ποιοτικο εστω και περισσοτερο ακριβο πως πχ http://www.cosmodata.gr/product/76879/docking-station-icy-box-ib-120stu3-wh#1

οσο για το 500 που ειπα καπου το ειχα δει δεν θυμαμαι που

Last edited:
Το ξέρεις πως μπορείς να παίζεις με το shield αρχεία που βρίσκονται σε άλλο υπολογιστή δικτυακά χωρίς να μεταφέρεις δίσκους έτσι?
Το λέω γιατί ειπες πως ο δίσκος είναι εσωτερικός (προφανώς τον έχεις σε κάποιο υπολογιστή).

Εχω και εγω ενα docking station, αλλα το εχω απλα "μπας και χρειαστει" και οχι για καθημερινη χρηση. Υποψιν οτι οι δισκοι ειναι εκτεθειμενοι και δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτα τα accessories εχουν φτιαχτει για τη χρηση που αναφερεις. Τιμες που εχω δει ειναι γενικα 25-50 ευρω και δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο αξιζει να πας σε κατι "ακριβο". Το μονο που σε ενδιαφερει ειναι απλα να δουλευει. Προσωπικα, για το shield μου εχω αγορασει εναν εξωτερικο usb3 1tb και τον εχω περασει σαν "εσωτερικη μνημη". Ολα τα media μου ειναι σε σερβερ ετσι και αλλιως. Αυτος υπαρχει απλα για τις εφαρμογες και για κανενα αρχειο με πολυ μεγαλο bitrate, οπου το δικτυο μου (powerline γαρ) παθαινει κοκομπλοκο.

Γενικα σε 2.5 εξωτερικους (οποτε ουτε τροφοδοσια θες) υπαρχουν πολυ καλες τιμες, ενω ολα τα μεγαλα καταστηματα βγαζουν συνεχεια προσφορες. Ενδεικτικα απλα
http://www.e-shop.gr/ypologistes-eksoterikoi-skliroi-diskoi-2.5-intson-list?table=PER&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%CF%C9+%C4%C9%D3%CA%CF%C9&filter-7113=1

βλεπεις οτι με ενα 50αρι αγοραζεις 750γιγα. Αν θελεις να χρησιμοποιησεις τον δικο σου σκληρο, τοτε θα σου προτεινα "θηκη" π.χ.
http://www.e-shop.gr/ypologistes-skliroi-diskoi-ssd-thikes-3.5-intson-usb-serial-ata-list?table=PER&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&filter-879=1&filter-883=1&filter-877=1

οπου και πιο κομψο ειναι αλλα και ο σκληρος ειναι προστατευμενος.

Τελος, αν θες να πας προς τα εκει, υπαρχει παντα η λυση (ακριβοτερη αλλα με περισσοτερες χρησεις) του να αγορασεις ενα nas και να βαλεις τον σκληρο σου μεσα. Τοτε πλεον τα media σου θα τα εχεις στο nas και το shield θα τα παιζει μεσω δικτυου.

@avpap σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες λεω να παω στο δευτερο Link που εβαλα με την ενοια οτι και επωνυμο ειναι αλλα και μπορεις να βαλλεις 2 δισκους μαζι μεσα θελω απλα στην θεση που εχει για 3,5 να βαλω ενα δισκο 1.5 tb που εχω παρα πολλα αρχεια ταινειες κλπ και να τις παιζω χωρις παρεμβολη δικτιου (powerline και εγω ) αλλα και αν μπορω να στελνω σε αυτον τον δισκο αρχεια αν θελω η αν χρειαστει

νεο update για το shield, δεν το πέρασα ακόμη

What’s New?

Netflix in HDR
SHIELD is the first Smart TV box to support Netflix in HDR! Pair with an HDR TV and enjoy brighter highlights, more detail in dark scenes, and a wider color range. One hundred hours of HDR shows are coming this summer. Learn more here: https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/faq#hdr

YouTube 4K 60FPS
Watch YouTube videos in 4K Ultra HD resolution at a smooth 60 frames per second—only on SHIELD.

VUDU in 4K
Catch up on the latest movies and binge-watch TV series. VUDU supports UltraViolet and Disney Movies Anywhere playback, as well as 4K and voice search.

Dolby Atmos
Enjoy a home theater experience with rich Dolby® Atmos surround sound pass-through in VUDU, MX Player, SPMC, and SHIELD’s preinstalled Photos & Videos app.

Best Universal Search
Perform a natural language search for music, movies, TV shows or games and get results from over 60 apps including top new additions: Netflix, VUDU and Spotify.

Media Streaming – At Home and On the Go
With PLEX Media Server now built-in, you can stream your personal media collection from SHIELD to mobile devices, even outside the home. Accelerate your media (even from a NAS) with SHIELD’s HD transcode. Learn more here: https://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/faq#plex

More Top Apps Streaming to Your TV
If you’re a sports fan you can now stream all WatchESPN has to offer. Music lovers now have access to Spotify. For news junkies, NBC News was recently added and CNNGo, NPR and ABC News were announced as coming soon to Android TV. Family-friendly programming will get a major boost with WATCH ABC, Freeform, Disney Channel, Disney Jr. and Disney XD, and Nick, all of which have also been announced as coming soon to Android TV, along with Viacom’s MTV and Comedy Central.
.

Automatically Turn your TV Off
Rounding out our HDMI CEC support, SHIELD now automatically turns off your TV when SHIELD sleeps. Enable in Settings > HDMI > HDMI-CEC preferences.

Share SHIELD Folders with a PC
Access SHIELD folders from a network PC or Mac and enjoy drag-and-drop file sharing. Enable in Settings > Storage & reset > Access SHIELD folders on PC.

Mount Network Storage
Mount a network attached storage device (NAS) to SHIELD to access your complete media collection. Stream this media to mobile devices using the Plex app and SHIELD’s HD hardware transcode. Set up in Settings > Storage & reset > Network storage.

Improved Picture Quality
Enable YCbCr 4:4:4 color space for improved video quality on supported TVs. Go to Settings > HDMI > Color space.

πρεπει να βρουμε πως μπορεί ενας NAS που ειναι πανω στο ιδιο τοπικο δικτυο μπορεί να φανει και να μοιρασει τα αρχεία του στον PLEX SERVER του nvidia shield....

πρεπει να βρουμε πως μπορεί ενας NAS που ειναι πανω στο ιδιο τοπικο δικτυο μπορεί να φανει και να μοιρασει τα αρχεία του στον PLEX SERVER του nvidia shield....

είναι ενα από τα χαρακτηριστικά του 3.2 update, το έκανες update?

για να εμφανιστεί η επιλογή Share SHIELD Folders with a PC πρέπει να έχουμε το τελευταίο plex server https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plexapp.mediaserver.smb&hl=en

το περιμενα αυτο παρα πολυ και ειχα ξενερωσει που δεν μου εβγαζε την επιλογη. Δεν μπορουσα να φανταστω οτι πρεπει να μπω χειροκινητα απο play store, να κανω update και να ενεργοποιησω τον plex server. Να 'σαι καλα!!

Διαβαζω γκρινιες στο φορουμ του πλεξ οτι δεν ειναι πολυ δυνατος ο σερβερ. Προσωπικα εκανα απλα μια δοκιμη και μια χαρα εκανε transcoding (1 stream δοκιμασα μονο) αρχειου που βρισκοταν στο nas. Δεν θα χρησιμοποιησω τον σερβερ πανω στο shield γιατι εχω nas με plex, αλλα ειναι καλη μαγκια για αλλους. Μπορεις με ενα φτηνο nas (που δεν υποστηριζει transcoding) + shield να εχεις ενα πληρες πακετο. Να δουμε μπας και γινει κανενα κολπο και μπορει να μπει torrent client/couchpotato/sickrage :)

το περιμενα αυτο παρα πολυ και ειχα ξενερωσει που δεν μου εβγαζε την επιλογη. Δεν μπορουσα να φανταστω οτι πρεπει να μπω χειροκινητα απο play store, να κανω update και να ενεργοποιησω τον plex server. Να 'σαι καλα!!

Διαβαζω γκρινιες στο φορουμ του πλεξ οτι δεν ειναι πολυ δυνατος ο σερβερ. Προσωπικα εκανα απλα μια δοκιμη και μια χαρα εκανε transcoding (1 stream δοκιμασα μονο) αρχειου που βρισκοταν στο nas. Δεν θα χρησιμοποιησω τον σερβερ πανω στο shield γιατι εχω nas με plex, αλλα ειναι καλη μαγκια για αλλους. Μπορεις με ενα φτηνο nas (που δεν υποστηριζει transcoding) + shield να εχεις ενα πληρες πακετο. Να δουμε μπας και γινει κανενα κολπο και μπορει να μπει torrent client/couchpotato/sickrage :)

υπάρχει add on για το kodi που έχει couchpotato/sickrage και άλλο ενα για transmission