Μέχρι τι αρχεία έχει δύναμη να κάνει κωδικοποίηση;
![]()
δεν ξερω που το τσιμπησαν αυτο το πινακακι. Το βρηκα http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=220297&page=224 στο ποστ #3351.
Οπως καταλαβαινεται, θεωρω οτι δεν αξιζει να αναβαθμισει κανεις απο "παλιο" σε "νεο" shield tv. Δεν εχω καταλαβει ποσο σημαντικη ειναι η αναβαθμιση απο hdmi 2.0a -> 2.0b, αλλα επειδη δεν εχω 4κ τηλεοραση δεν το εχω ψαξει και ιδιαιτερα
Η αληθεια ειναι οτι απο τη στιγμη που δυσκολα βρισκει κανεις "παλια" shield τοτε το καινουριο ειναι μονοδρομος. Αλλωστε η τιμη εναρξης ειναι ιδια με της παλιας και μαλιστα εχει μεσα remote και controller.
Αρκετοι κατοχοι shield παντως, θα ηρεμησαν τωρα που ειδαν οτι η καινουρια δεν προσφερει ουσιαστικα καινουρια πραγματα. Οι γκρινιες απο κατοχους oneplus3 ειναι ακομα πολυ φρεσκες![]()
To έχεις αγοράσει αξίζει σαν media player?
Το εχω και το εχω λατρεψει! Αυτο ομως ειναι καθαρα υποκειμενικη ερωτηση και εξαρταται απο α. τις αναγκες σου, β. ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις και γ. ποιος ειναι ο υπολοιπος εξοπλισμος σου (τηλεοραση, αποθηκευτικα μεσα, δικτυο).
απο την ενασχοληση μου με τις πασης φυσης συσκευες τυπου υπολογιστη στο σαλονι, εχω καταληξει οτι υπαρχουν 3 κατηγοριες. Τα πολυ φτηνα (π.χ. raspberry, chromecast), τα πληρη htpc σε διαφορους form factors (με τα nuc να ειναι αγαπημενα λογω μεγεθους) και τους media players που βρισκονται στη μεση, τοσο απο δυνατοτητες οσο και απο τιμη. Πιστευω οτι ενα raspberry pi3 καλυπτει το 90% των χρηστων που θελουν media player. Οποιος στηνει htpc το κανει επειδη θελει να εχει web browsing στην τηλεοραση ή/και tuners και επειδη θελει να εχει την ευελιξια που προσφερει ενας κανονικος υπολογιστης. Ισως να ειναι ταυτοχρονα και κατεβαστηρι (βλεπε την πολυ μεγαλη απηχηση που ειχαν τα hp micro n36,n40, n54 ως κατεβαστηρια και media players ταυτοχρονα). Οι media players ερχονται στη μεση αυτων των δυο κατηγοριων. Προσφερουν μεγαλυτερες ευκολιες (συνηθως) τοσο στο στησιμο, οσο και στις δυνατοτητες απο τα φτηνα, αλλα προφανως δεν φτανουν την ευελιξια ενος κανονικου pc. To shield εχει παρεξηγηθει λιγο, διοτι η υψηλη του τιμη το κανει να φλερταρει πολυ εντονα με το κοστος ενος htpc και για πολλους (και καταλαβαινω απολυτα αυτην την αποψη) ειναι υπερβολικα ακριβο αφου "με 50-80 ευρω παρα πανω, θα μπορουσα να φτιαξω ενα κανονικο pc" που να κανει πολλες δουλειες.
Προσωπικα δεν αντεχω τη φασαρια ενος κανονικου pc στο σαλονι οταν βλεπω ταινια, θελω κατι που να ξεκιναει να λειτουργει αμεσως και θελω ωραιο και ευχρηστο UI. Επισης, το shield με ειχε ψησει με την υπηρεσια geforce now (που ειδα στη CES 2017 οταν επεκτεινεται και εκτος shield, σε windows/mac υπολογιστες) ως ενας τροπος να παιζω παιχνιδια χωρις να αναβαθμισω τον υπολογιστη μου ή να δωσω αρκετα χρηματα προς την αγορα μιας gaming κονσολας. Επισης λατρευω το γεγονος οτι εχει ενσωματωμενο chromecast και μαλιστα με ethernet συνδεση (η ελλειψη του οποιου ειναι προβλημα καποιος φορες στα κανονικα chromecast).
Θα αφησω των vadergr να σε ψησει για το τεχνικο κομματι οταν ανεβασει το αναλυτικο review του. Εγω απλα σου τη λογικη μου οταν το αγορασα και τους λογους για τους οποιους το προτιμησα. Ειχα πριν raspi2 (φοβερο μηχανακι και το 3 ακομα καλυτερο!), αλλα οταν αγορασα ενισχυτη που υποστηριζε hd-audio ηθελα μια συσκευη που να μου επιτρεπει να χαρω αυτην τη δυνατοτητα. Η αληθεια ειναι οτι το shield περασε καποιες παιδικες ασθενειες, αλλα τωρα πλεον ειναι αρκετα ωριμο. Το plex app ηταν ελεεινο και τρισαθλιο (τωρα απλα αντεχεται), δεν υπηρχε built in τροπος να εχεις προσβαση μεσω samba (μπηκε στο update 3.2 αν θυμαμαι καλα) και το επισημο kodi δεν υποστηριζε hd audio (να 'ναι καλα ο koying με το spmc του!). Το plex πλεον υποστηριζει hd audio passthrough, εχει βελτιωθει το interface του, smb shares του shield μπορεις να τα δεις στο lan, το kodi 17 εφερε πολλα καλουδια και κυριως hd audio passthrough, ενω το plex for kodi addon γεφυρωσε επισημα τα δυο προγραμματα.
Τολμω να πω οτι το μελλον της συσκευης μοιαζει λαμπρο!
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01NB...+shield+tv&dpPl=1&dpID=31l7gINJKQL&ref=plSrchΜε αυτά που είδα πρόσφατα από το υπάρχον shield, με βλέπω να αγοράζω το δεύτερο day one.
Αν κάποιος βρει το νέο μοντέλο σε κάποιο ευρωπαϊκό amazon ας μας το γράψει.
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01NB...+shield+tv&dpPl=1&dpID=31l7gINJKQL&ref=plSrch
Βάλε σε παρακαλώ αλλά τοσα και πάρε το Dune ..
Αφού δεν θα παίξεις παιχνίδια και το android ειναι για κλωτσιές![]()
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Χθες που το έβλεπα στο αγγλικό για Ελλάδα έβγαινε 204 λίρες τελική με μεταφορικά και διαφορά φπαΤο έχω στα χέρια μου το dune.
Θα το παρουσιάσω σχετικά σύντομα...
Το shield θα το πάρω σαν πολυεργαλειο και όχι απαραίτητα σαν κορυφαίο video streamer.
Αλλά 229 ρε γμτ?
Θα περιμένω να δω και τη τιμή στο αγγλικό.
Ψυχολογικά ήμουν προετοιμασμενος για 199![]()
Με usb HDD πανω στο shield?
sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors
Πιο καλά δεν είναι να το πάρεις με τον ενσωματωμένο δίσκο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.