Nvidia Shield Android TV 4K

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Μα μπορείς να εγκαταστήσεις οποία εφαρμογή θέλεις, κατέβασε το apk από το apkmirror και κάντο εγκατάσταση με κάποιο file manager, πχ xplore. Δεν χρειάζεται καν να εχεις κάποιο usb stick ενεργοποίησε το samba server από τις ρυθμίσεις και μετά θα βλέπεις το shield από το pc,tablet,smartphone, μεταφέρεις το apk και το κάνεις εγκατάσταση

μα το θεμα μου δεν ειναι η μεταφορα apk και εγκατασταση,το θεμα ειναι οτι τρεχω καποια apk και δεν δουλευουν.
πχ βλεπω στο youtube να κανει εγκατασταση ο αλλος το HAPPYCHICK εγω το κανω εγκατασταση, εχει εικονιδιο αλλα δεν τρεχει η εφαρμογη.η το cpu float και αλλα.

Ανοίγεις το shield τελευταίο? Αφού έχεις ανοίξει tv και ενισχυτή

Στη μικρή την 40αρα (που δεν μου βγάζει 23.98) δεν έχω ενισχυτή, έχω ένα 2.1 blu-ray. Συνήθως βάζω στην πρίζα το Shield, αυτό ανοίγει το blu-ray 2.1 (αλλά όχι την TV, περίεργο βέβαια γιατί και τα 2 υποστηρίζουν HDMI-CEC) και μετά ανοίγω εγώ την TV.

Στην 60αρα που το δοκίμασα μια φορά η TV άνοιξε τελευταία. Πρώτα το Shield, μετά ο ενισχυτής και μετά η TV. Αλλά εκεί έπαιξε.

Εγώ πάντως που φοβόμουν λίγο τα Android box (γι αυτό απέφευγα του 50άρικου τόσο καιρό), αυτό μου φαίνεται εξαιρετικό. Πολύ γρήγορο, όμορφο και φαίνεται να κάνει σχεδόν τα πάντα. Όσον αφορά την εικόνα είμαι ικανοποιημένος, αλλά υστερεί λίγο στο 2160p upscale. Βέβαια δεν είχα πολύ χρόνο να δοκιμάσω συνδυασμούς και αρχεία άλλα αλλά θα το κάνω με την 1η ευκαιρία.

Edit: καθαρά addon για ελληνικούς υπότιτλους πως βάζω στο Kodi χωρίς να κάνω ένα σωρό άλλα εγκατάσταση; Βρήκα ένα service.subtitles.subtitles.gr-1.4.0 αλλά γίνεται μόνο του;

Στη μικρή την 40αρα (που δεν μου βγάζει 23.98) δεν έχω ενισχυτή, έχω ένα 2.1 blu-ray. Συνήθως βάζω στην πρίζα το Shield, αυτό ανοίγει το blu-ray 2.1 (αλλά όχι την TV, περίεργο βέβαια γιατί και τα 2 υποστηρίζουν HDMI-CEC) και μετά ανοίγω εγώ την TV.

Στην 60αρα που το δοκίμασα μια φορά η TV άνοιξε τελευταία. Πρώτα το Shield, μετά ο ενισχυτής και μετά η TV. Αλλά εκεί έπαιξε.

Εγώ πάντως που φοβόμουν λίγο τα Android box (γι αυτό απέφευγα του 50άρικου τόσο καιρό), αυτό μου φαίνεται εξαιρετικό. Πολύ γρήγορο, όμορφο και φαίνεται να κάνει σχεδόν τα πάντα. Όσον αφορά την εικόνα είμαι ικανοποιημένος, αλλά υστερεί λίγο στο 2160p upscale. Βέβαια δεν είχα πολύ χρόνο να δοκιμάσω συνδυασμούς και αρχεία άλλα αλλά θα το κάνω με την 1η ευκαιρία.

Edit: καθαρά addon για ελληνικούς υπότιτλους πως βάζω στο Kodi χωρίς να κάνω ένα σωρό άλλα εγκατάσταση; Βρήκα ένα service.subtitles.subtitles.gr-1.4.0 αλλά γίνεται μόνο του;

Σε μένα όταν ανοίγει πριν την tv και ενισχυτή δεν αλλάζει, πρέπει να κλείσω το Kodi και να το ανοίξω ξανά.
https://github.com/Twilight0/repo.t...tory.twilight0/repository.twilight0-1.1.0.zip
bit.ly/bug-repo
Βάλε αυτά τα δύο repo και κάνε εγκατάσταση το subtitles.gr και το Greek subs, στου twilight έχει και το opensubtitles

Όταν το αγόρασα σχεδόν πριν τρια χρόνια είχα την ίδια άποψη για τα Android box και πιστευα ότι θα επέστρεφα συντομα στο htpc, πάντως πιστεύω ότι αν δεν είχα αγοράσει το shield οντως θα είχα επιστρέψει, δούλεψα ένα μηχανάκι με τον s905 και όλα γινονταν σε slow motion σε σχεση με το shield, και η εικόνα καμία σχεση με του shield

Όσον αφορά την εικόνα είμαι ικανοποιημένος, αλλά υστερεί λίγο στο 2160p upscale.

Αν ΔΕΝ κάνεις whitelist τις αναλύσεις 2160p, τότε το Kodi σε υλικό πχ 1080p/24 θα το στέλνει έτσι (αν το έχεις κάνει whitelist) και το upscale θα το κάνει η TV. Αυτό το νόημα έχει εξάλλου το whitelist feature, να δώσει στον χρήστη έλεγχο του πού θα γίνεται το upscale.

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Ευχαριστώ πολύ leo06! Θα δοκιμάσω και ανοιχτή την TV πρώτα

Αν ΔΕΝ κάνεις whitelist τις αναλύσεις 2160p, τότε το Kodi σε υλικό πχ 1080p/24 θα το στέλνει έτσι (αν το έχεις κάνει whitelist) και το upscale θα το κάνει η TV. Αυτό το νόημα έχει εξάλλου το whitelist feature, να δώσει στον χρήστη έλεγχο του πού θα γίνεται το upscale.

Μα στην 4k TV είδα εικόνα κανονικά σε 2160p από το Shield (βέβαια το video που είδα ολόκληρο ήταν 720p) αλλά η εικόνα μου φάνηκε υποδεέστερη σε σχέση με το να το στείλει 1080p/24 το Kodi και μετά να το κάνει η TV το upscale. Ακόμη και ο media player της τηλεόρασης είχε καλύτερη εικόνα. Μήπως δεν έκανα κάτι σωστά; Γιατί στην 40άρα σε 1080p η εικόνα είναι εφάμιλλη των NUC και Dune Solo.

Edit: αυτό το "add to whitelist" που λέει κατά την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογή το Shield τι είναι;

Η τηλεόραση συνίσταται να κάνει το upscale Η το κουτί;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε μένα όταν ανοίγει πριν την tv και ενισχυτή δεν αλλάζει, πρέπει να κλείσω το Kodi και να το ανοίξω ξανά.
https://github.com/Twilight0/repo.t...tory.twilight0/repository.twilight0-1.1.0.zip
bit.ly/bug-repo
Βάλε αυτά τα δύο repo και κάνε εγκατάσταση το subtitles.gr και το Greek subs, στου twilight έχει και το opensubtitles

Όταν το αγόρασα σχεδόν πριν τρια χρόνια είχα την ίδια άποψη για τα Android box και πιστευα ότι θα επέστρεφα συντομα στο htpc, πάντως πιστεύω ότι αν δεν είχα αγοράσει το shield οντως θα είχα επιστρέψει, δούλεψα ένα μηχανάκι με τον s905 και όλα γινονταν σε slow motion σε σχεση με το shield, και η εικόνα καμία σχεση με του shield
Άλλο ο 905 άλλο ο 912.μέγιστη διαφορά ειδικά στην gpu.

Μα στην 4k TV είδα εικόνα κανονικά σε 2160p από το Shield (βέβαια το video που είδα ολόκληρο ήταν 720p) αλλά η εικόνα μου φάνηκε υποδεέστερη σε σχέση με το να το στείλει 1080p/24 το Kodi και μετά να το κάνει η TV το upscale. Ακόμη και ο media player της τηλεόρασης είχε καλύτερη εικόνα. Μήπως δεν έκανα κάτι σωστά; Γιατί στην 40άρα σε 1080p η εικόνα είναι εφάμιλλη των NUC και Dune Solo.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα.
Στο Kodi 18 με το whitelist feature έχεις πλέον δυνατότητα επιλογής του πού θα γίνεται το upscale: πηγή (shield) ή TV.
Αν δεν είσαι σίγουρος πώς δουλεύει, κάνε όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις/framerates whitelist, και διαλέγεις την επιθυμητή κάθε φορά (ανάλογα την ανάλυση/framerate του αρχείου) απ'τα video osd settings (select resolution).

Πχ: παίζεις αρχείο 1080p24 σε 4Κ TV. Αν θες το upscale να το κάνει η TV πας στα osd settings ενώ παίζει η ταινία και επιλέγεις 1080p24. To Kodi θα στείλει αυτό το σήμα και το upscale θα το κάνει η TV.

Υπάρχει τρόπος να περάσω το cpu float η οποιαδήποτε εφαρμογή που να δείχνει live ταχύτητα κατεβάσματος;
Δυστυχώς έχω συνηθίσει ειδικά στο kodi να βλέπω ταχύτητα,αν όχι φεύγει για αγγελία.:frown:

Υπάρχει τρόπος να περάσω το cpu float η οποιαδήποτε εφαρμογή που να δείχνει live ταχύτητα κατεβάσματος;
Δυστυχώς έχω συνηθίσει ειδικά στο kodi να βλέπω ταχύτητα,αν όχι φεύγει για αγγελία.:frown:
Γιατί να μην μπορείς, βάλε για αρχή τον side load launcher

τα δοκίμασα μέσω του side load δεν παίζει.
θα δοκιμάσω να ρουταρω που διάβασα διπλα μήπως κάνω δουλειά.
Μην το δοκιμάσεις, πέρασε την εφαρμογή με ένα στικάκι και βαλτη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Μην το δοκιμάσεις, πέρασε την εφαρμογή με ένα στικάκι και βαλτη

δοκίμασα καμιά 6-7-8 παρόμοιες εφαρμογές δυστυχώς ο launcher του shield δεν αφήνει τίποτα να τρέξει πάνω του.

Το ρουτ απ'οτι είδα ειναι δύσκολη υπόθεση,αναγκαστικά beelink.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

δοκίμασα καμιά 6-7-8 παρόμοιες εφαρμογές δυστυχώς ο launcher του shield δεν αφήνει τίποτα να τρέξει πάνω του.

Το ρουτ απ'οτι είδα ειναι δύσκολη υπόθεση,αναγκαστικά beelink.

Aptoide έβαλες;
Δε καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό τόσο ώστε να "πετάς" ένα μηχανάκι.

Ουτε και εγω αλλα οπως εχω ξαναπει οι 'αναγκες' του καθενος ειναι διαφορετικες..
Για να τρεχεις οποιο *.apk θες δοκιμασε το x-plore

Τα apk γίνονται εγκατάσταση άλλα δεν μπορεί η εφαρμογή να λειτουργήσει,αρχικά την έβαζα στα boxακια με 912 για να βλέπω θερμοκρασία,για να καταλάβετε πως δουλεύει,το βάζω στην άκρη τις οθόνης και βλέπω την ταχύτητα κατεβάσματος.

πχ βάζω μια ταινία(για kodi μιλάμε) βλέπω ανάλογα με την ανάλυση τι ταχύτητα έχω,εάν δεν επαρκεί βγαίνω και επιλέγω άλλο παροχο χωρίς να περιμένω στα τυφλά χάνοντας χρόνο..

Δεν χρειάζεται να βλέπεις την ταχύτητα με αυτό το τρόπο απλά πατάς το ο στο πληκτρολόγιο αν έχεις ή ρυθμίζεις ανάλογα με το keymap editor και βλέπεις την cache, αν γεμίζει είσαι οκ, επίσης μπορείς αυξήσεις μέσω του advancesettings πχ στα 300mb, έτσι πατάς pause για όσο χρειαστεί να γεμίσει

Οπότε βλέπεις πόσο γρήγορα γεμίζει και πράττεις αναλογος, για την θερμοκρασία της cpu στα τρία χρόνια ποτέ δεν με απασχόλησε