Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Εχω μαλλον θεμα με την USB 3.0 υποδοχή του κατα την εγγραφή μου κανει αρκετά σκαμπανεβάσματα ενω τα ιδια στικακια που τα δοκιμάζω σε αλλα TVbox πανε γηργορα και σταθερα στη μεταφορά... στην ανάγνωση ειναι οκ . Εχει τεσταρει κάποιος την USB3 του να μου πει τι ταχύτητες του δίνει ?

Καλησπέρα σας..θα ήθελα τη βοήθειά σας..Μετα απο όσα θετικά έχω ακούσει αποφάσισα να το αγοράσω και πλέον το έχω στα χέρια μου ..θα το συνδέσω σε ενισχυτή denon 2600 h dab..1.Πώς μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές στο nvidia ;μόνο μέσω sideload από όσο διάβασα;υπάρχει αλλος τρόπος;2.αν εγκαταστήσω κάποιον browser θα μπορω μετα ελευθερα μέσω πλοήγησης να εγκαταστήσω οποίες εφαρμογές θέλω;3.δε με ενδιαφέρει το gaming ..Μόνο το streaming..θα μπορώ να εγκαταστήσω εφαρμογές όπως pop corn, cinema hd,kodi ;4.Και τέλος τι ρυθμίσεις μου προτείνετε για τη σύνδεση με τον ενισχυτή σε 5.1 σύστημα ;η τηλεόραση μου ειναι η sony xf 9005..Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μακρόσυρτο μήνυμα μου..

1) με λογαριασμό google έχεις πρόσβαση στο play store και κατεβάζεις κανονικά android εφαρμογές 2) μπορείς να βάλεις apk αλλα δεν χρειάζεται, το playstore σε καλύπτει 3) kodi ναι, το δουλεύω και εγώ, για pop corn δεν ξέρω 4) κράτα στο off το stereo to 5.1 pcm και το dolby audio processing, αυτά θα τα διαχειρίζεται ο ενισχυτής σου.

Επίσης καλό θα ήταν αφού το υποστηρίζει ο ενισχυτής σου να προσθέσεις 2 ηχεία height ή upfiring και να χρησιμοποιείς το atmos, δίνει τελείως διαφορετική διάσταση στην ταινία.

1) με λογαριασμό google έχεις πρόσβαση στο play store και κατεβάζεις κανονικά android εφαρμογές 2) μπορείς να βάλεις apk αλλα δεν χρειάζεται, το playstore σε καλύπτει 3) kodi ναι, το δουλεύω και εγώ, για pop corn δεν ξέρω 4) κράτα στο off το stereo to 5.1 pcm και το dolby audio processing, αυτά θα τα διαχειρίζεται ο ενισχυτής σου.

Επίσης καλό θα ήταν αφού το υποστηρίζει ο ενισχυτής σου να προσθέσεις 2 ηχεία height ή upfiring και να χρησιμοποιείς το atmos, δίνει τελείως διαφορετική διάσταση στην ταινία.
Για το stereo to pcm θα το αλλάξω αύριο όπως και το dolby audio processing..τα υπόλοιπα τα βρήκα..Όλα καλά..το atmos το ακούω με το virtualisation..Έχω κανονικά και από Netflix...το μόνο που δε βρήκα είναι πως ανοίγει μετά από turn off..πρέπει να το βγάζω από τη πρίζα;ή αναγκαστικά να το βάζω σε sleep mode;σε ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου..

Ενεργοποίησε το cec και θα μπορείς να χειρίζεσαι όλες τις συσκευές μόνο με το χειριστήριο του shield. Αν θες μπορείς να χειρίζεσαι και με ir απο το χειριστήριο του shield αλλα δεν χρειάζεται.

Δεν απενεργοποιείται ποτέ, μπαίνει όταν το κλείνεις σε sleep-stand by mode. Αν τα χειρίζεσαι μέσω cec τότε με το κόκκινο θα κλείνει και ο ενισχυτής και η τηλεόραση.

Αν καμιά φορά κολλήσει, τότε θέλει απλά μια επανεκκίνηση απο το μενού.

Παιδια για οποιον δεν εχει ενισχυτη να βαλει επιλογη pcm στην τηλεοραση του και ο ηχος θα αυξηθει! Πλεον δεν εχω θεμα με χαμηλους ηχους κλπ!

Ενεργοποίησε το cec και θα μπορείς να χειρίζεσαι όλες τις συσκευές μόνο με το χειριστήριο του shield. Αν θες μπορείς να χειρίζεσαι και με ir απο το χειριστήριο του shield αλλα δεν χρειάζεται.

Δεν απενεργοποιείται ποτέ, μπαίνει όταν το κλείνεις σε sleep-stand by mode. Αν τα χειρίζεσαι μέσω cec τότε με το κόκκινο θα κλείνει και ο ενισχυτής και η τηλεόραση.

Αν καμιά φορά κολλήσει, τότε θέλει απλά μια επανεκκίνηση απο το μενού.
Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να χειρίζεται Νόβα..φαντάζομαι πως όχι..Δεν βλέπω πάντα με ενισχυτή ανοιχτό..Μόνο σε ταινίες γι αυτό και απενεργοποιω το arc..δε θέλω να ανοίγει ο ενισχυτής όταν απλά ανοίγω την τηλεόραση να δω ειδήσεις ας πούμε..το να μην έχει power off το θεωρώ μειονέκτημα αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό..σε ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου...Ήταν πολύ κατατοπιστικές..

οι μπαταριες στο remote πως αλλαζουν ?επισης ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω για να μπω 1)σε περιβαλλον προγραμματιστη 2) για ηχο οταν εχω 7+2 ηχεια και ενισχυτη Pioneer και τελος για την εικονα την αφηνω στο default?

υπαρχει για το shield καποιο προγραμμα για να βλεπω τις φωτογραφιες και τα οικογενειακα βιντεο μας?Ο KODI που δοκιμασα μολις ανοιξω φακελο με αρκετες φοτογραφιες,κρασαρει συνεχεια.

αυτο που γραφει AI ξερει καποιος τι ειναι ακριβως?και που πρεπει να το εχουμε ρυθμισει?
ενταξει το dolby audio το εχουμε απενεργοποιημενο για να το χειριζεται ο ενισχυτης αλλα στα advanced sound settings πρεπει να τα εχουμε στο αυτοματο επισης?

το AI upscale που πρεπει να το εχουμε αν παιξουμε ταινεια απο synology nas ? επισης γιατι φιανεται να δουλεευει το χειριστιριο ηχου στο remote και ανεβοκατεβαζει τον ηχο του ενισχυτη παρολο που του εχω πει οτι ο ηχος ρυθμιζεται απο τον ενισχυτη στου 2015 που το ειχα οταν πηγαινες να κανεις κατι τετοιο εβγαζε οτι δεν μπορεις να ρυθμισεις ηχο απο το remote και τελος στις ρυθμισεις για προγραμματιστες πρεπει να πειραζουμε κατι η οχι?

dimosx ολόκληρη η πλάτη είναι καπάκι, ανοίγει προς τα πάνω όλο μαζί για να αλλάξουν οι μπαταρίες.
Στον ήχο δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα, είναι passthrough, εφ'όσων έχεις ενισχυτή θα διαχειρίζεται αυτός τον ήχο. Άσε off το dolby audio processing.
Την εικόνα δεν την πειράζεις εκτός αν έχεις πρόβλημα με το σήμα, συνήθως είναι 59.96 (νομίζω) 4Κ και ενεργοποιείς το dolby vision αν εχεις.
Το AI οι περισσότεροι το αφήνουμε στο medium που νομίζω ότι είναι default και ναι, αναβαθμίζει τα μη 4Κ αποθηκευμένα αρχεία σου σε μια εμφανώς καλύτερη εικόνα.
Για το remote κάπου έχεις ενεργοποιημένο το cec ή το arc, γι αυτό το κάνει.
Για να μπεις σε programming mode πας στην έκδοση του λογισμικού και πατάς επανηλλειμένως το κεντρικό κουμπί μέχρι να εμφανιστεί τέρμα κατω στις κεντρικές ρυθμίσεις. Κατα την εμπειρία μου ότι και να πειράξεις απο εκεί, πιο πολύ κακό θα κάνει παρά καλό. Διορθώσανε πολλά κακως κείμενα απο την αρχική του έκδοση και δεν χρειάζεται.

@El_ninio το cec το εχω κλειστο στις ρυθμισεις του nvidia μαλιστα τα εχω κλειστα ολα εκει το arc απο την τηλεοραση θα το δω αν και δεν νομιζω
οταν λες dolby vision ενοεις στην τηλεοραση προφανως σωστα?σου κανει και εσενα το εξης οταν το κανεις power off μετα για να ανοιξει πρεπει να βγαλεις την τροφοδοσια η μονο σε εμενα το κανει με του 2015 δεν ειχα τετοιο θεμα οταν το εκλεινα να παταγα πανω στο nvidia ανοιγε παλι ?

Σε Samsung QE65Q70R , δε μπόρεσα να ενεργοποιήσω το HDR στο netflix, είδα κάτι workarounds στο forum της nvidia για αλλαγές στις ρυθμίσεις εικόνας, αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή...

στις ταινίες με HDR από PLEX, περνάει κανονικά το HDR.

Σε Samsung QE65Q70R , δε μπόρεσα να ενεργοποιήσω το HDR στο netflix, είδα κάτι workarounds στο forum της nvidia για αλλαγές στις ρυθμίσεις εικόνας, αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή...

στις ταινίες με HDR από PLEX, περνάει κανονικά το HDR.

Έχεις την UHD συνδρομή έτσι;

Όσον αφορά το power off, όσο είχα το tube δεν μου το έκανε ποτέ αυτό, τώρα με το μεγάλο μου το έχει κάνει 2-3 φορές κι εμένα, θα σκαλίσω και στα forum της nvidia να δω αν είναι γνωστό bug.

@ El_ninio αν βρεις κατι πες μου θα κανω και μια ερωτηση στο online support τους

μόνο το πρώτο shield tv έχει κουμπί για power on, δε θυμάμαι αν κάνει off, τα shield 2017/2019 δεν έχουν