Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Σε αρχεία από δίσκο ή δίκτυο με κοdi,πιθανόν να θέλει το 19, υποστηρίζει 4Κ dolby visiion με atmos ;
Φαντάζομαι hdr10+ δεν υποστηρίζει . Επειδή περιμένω tv και ενισχυτή που υποστηρίζουν όλα τα νέα φορμάτ ψάχνω πηγή και έχω μπερδευτεί .Έχω mi box 2016 με oreo firmware για hd ήχο αλλά δεν νομίζω να υποστηρίζει DV. To zidoo x9z που επίσης κοιτάω λένε ότι με τις lg oled δεν τα πάει καλά .Το pc εχει κάρτα γραφικών του 2013 οπότε φαντάζομαι δεν κανει ... μπέρδεμα.

Hold on.
Για να παίξεις πολυκάναλο θα πρέπει το τραγούδι να είναι πολυκάναλο.
Αν απλά θες να κάνεις πολυκάναλο οποιοδήποτε τραγούδι, αναγκαστικά θα παίξεις με κάποιο DSP από τον ενισχυτή σου ( π.χ. το Dolby Surround upmixer, το DTS: Neural X, το Auro3D Upmixer ).

Η διαφορά όταν παίξεις μέσα από την εφαρμογή του Tidal, όταν είναι master το τραγούδι που παίζεις, συνήθως θα δείς από το info στον ενισχυτή σου πως κλειδώνει και παίζει στα 24bit 96kHz είτε στα 24bit 192kHz.

Θα πάω σπίτι και θα βάλω φωτό σε λίγο

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Τι διαφορά θες να δείς ?
Dolby Atmos μουσική εννοείς φαντάζομαι, για να παίξει Atmos πρέπει και ο ενισχυτής σου και τα ηχεία σου να είναι Atmos (και δεν θυμάμαι σίγουρα αν έχει ενεργοποιήσει το Atmos στα Android, σίγουρα το έχει στo Apple TV+ αλλά για Android δεν είμαι σίγουρος)

Επίσης και το shield τυχαίνει να έχει stereo upmix σε πολυκάναλο. Δεν γνωρίζω αν το κάνει καλά και δεν έχει κάποια επίσημη σφραγίδα (πχ Dolby pro logic κ.λ.). Συνήθως τέτοιες υλοποιήσεις έχουν αμφίβολα αποτελέσματα.

Τελικά έβαλα παραγγελία το απλό, από αμαζον φρ 148 , είμαι περίεργος πως θα ειναι σε σχέση με το mi box. Θα έχει πλάκα να παίζει σωστά DV dual layer rip.

Τελικά έβαλα παραγγελία το απλό, από αμαζον φρ 148 , είμαι περίεργος πως θα ειναι σε σχέση με το mi box. Θα έχει πλάκα να παίζει σωστά DV dual layer rip.

Δεν περνάει dv.
Μονο από streaming services

Single layer dolby vision παίζει, όχι dual layer και τα παίζει και μέσω plex. Εκτός απο mp4 τώρα υποστηρίζεται και απο mkv. Το plex τα περνάει και παίζει κανονικά dolby vision με atmos και απο τα 2 ειδη αρχείων δοκιμασμένα.

Για το tidal έχει περάσει το update που υποστηρίζει atmos στο shield εδω και μήνες (δοκιμασμένο). Αν έχεις την κατάλληλη συνδρομή στο tidal (νομίζω master) και αναζητήσεις dolby atmos θα σου βγάλει όλες τις επιλογές που έχει σε dolby atmos οι οποίες αυξάνονται με τον καιρό. Κάποια τραγούδια είναι καλύτερα απο κάποια άλλα, σίγουρα πολύ καλύτερο απο upmixing.

Όσων αφορά το tube εγω είχα δυσάρεστη εμπειρία και το άλλαξα με το pro. Στα 4k remux με ασυμπίεστο ήχο μου κολλούσε και δεν έπαιζε σχεδόν ποτέ, είχαν memory leaks και το shield και το plex και είχε καταντήσει εκνευριστικό, το άλλαξα με το pro και ησύχασα.

Eαν ηθελες το -tube εξαρχης για το plex τοτε εκανες λαθος επιλογη.
Το -tube ειναι 32-bit/2GB ram ενω το -pro ειναι 64-bit/3GB ram.
To συνηστομενο για server ειναι το -pro.
To αναφερουν αλλωστε συγκεκριμενα και το plex και η nvidia απο την πρωτη στιγμη.
Γιαυτο και με το -pro εισαι τωρα οκ.

To plex εκτός απο server είναι και client, pc server εχω. Είχα διαβάσει ότι παίζει με plex client αλλά τώρα βλέπω ότι όντως, για το tube, γράφουν ότι κολλαει. Ακύρωσα την παραγγελία. Από kodi (19?)παίζει ή όχι dv ; Όλη η φασαρία για το dv είναι. Οπότε ή sheild pro ή zidoo z9x .

Για client κανενα προβλημα.
Οπως επισης και το -tube μπορει να παιξει μια χαρα οποιαδηποτε ταινια μεσω δικτυου χωρις κανενα προβλημα.
Για το DV μην πωρωνεστε ακομα τοσο, ειναι αρχη και σε εντελως πειραματικη φαση ακομα.
Πολλα θεματακια με τα tools (μολις προσφατα καταφερανε απο *.mp4 να παρουν και σε *.mkv και αυτο απο rev σε rev πολλα προβληματα) που κανουν την δουλεια και αρκετοι οι περιορισμοι ακομα στα μηχανακια ακομα και λογο FW αλλα και λογο αδειων.

ΑΝ αυτο ειναι το κριτηριο αγορας θα προτεινα να περιμενεις κανενα χρονο ακομα.

Το kodi δεν περνάει dolby vision προς το παρών, παίζει μονο σε HDR, το atmos το περνάει αρκεί να ειναι ενεργοποιημένο το passthrough και να έχεις αλλάξει τα κανάλια ήχου απο τις ρυθμίσεις σε 7.1.

Σε plex client αναφερόμουν, δικό μου λάθος. Το πρώτο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει είναι οι 100mbps θύρες που είχε η τηλεόραση μου και το router, δεν έφτανε το bandwith για 4k blu-ray remux αρχεία. Άλλαξα router και εκεί ήταν που έβαλα το shield για το gigabit ethernet αλλά μου τα έπαιζε ίσως 1 στις 10 και αν. Τωρα δεν εχω θεμα, μέσω plex τα παίζει όλα και μεσω kodi όλα εκτος απο dv.

Εννοείται ότι και στο Netflix παίζουν dolby vision και dolby atmos κανονικά.

Καλησπέρα..

Αξίζει το Nvidia Shield 2019 (όχι το pro) στα 100 ή του 2017 με controller στα 120 καλά τη γνώμη σας;

Αγορά μεταχειρισμένα..

Τι κερδίζω και τι χάνω σε κάθε περίπτωση;

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Παιζει dolby vision,atmos,dts:x από Netflix-Kodi και usb;

Από USB δεν μπορείς με kodi.
Είναι πιο εύκολο μέσω τοπικού δικτύου.
Atmos και dts ναι.
Dolby Vision στο KODI όχι.
Στο Netflix έχεις atmos και DD+ αλλά νομίζω το Netflix υποστηρίζει μόνο hdr οχι DVision.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Από USB δεν μπορείς με kodi.
Είναι πιο εύκολο μέσω τοπικού δικτύου.
Atmos και dts ναι.
Dolby Vision στο KODI όχι.
Στο Netflix έχεις atmos και DD+ αλλά νομίζω το Netflix υποστηρίζει μόνο hdr οχι DVision.
Μονόδρομος το 2019 pro δηλαδή..

καλησπέρα
το Nvidia Shield TV / TV PRO (2019) το εχω στην κατοχή μου περιπου 10 ήμερες είναι καταπληκτικό μηχάνημα ,το θάμα μου είναι δεν μπορώ να βρω browser και πως θα συνδέσω ένα usb για μεταφορά apps

ευχαριστώ

καλησπέρα
το Nvidia Shield TV / TV PRO (2019) το εχω στην κατοχή μου περιπου 10 ήμερες είναι καταπληκτικό μηχάνημα ,το θάμα μου είναι δεν μπορώ να βρω browser και πως θα συνδέσω ένα usb για μεταφορά apps

ευχαριστώ
Κατεβάζεις στο κινητό σου ή σε pc την εφαρμογή και την περνάς με στικάκι στο box

Ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής αρχείων;

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk