Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Κάποιοι διαφωνούν. Εγώ δεν έχω άποψη. Σε 4Κ λοιπόν το shield θα αποδώσει καλύτερα από τον player της τηλεόρασης. Σε σχέση με ένα xbox one x ?
Για media player μέσω usb και plex,το shield είναι καλύτερο από tv και one x..

Κάποιοι διαφωνούν. Εγώ δεν έχω άποψη. Σε 4Κ λοιπόν το shield θα αποδώσει καλύτερα από τον player της τηλεόρασης. Σε σχέση με ένα xbox one x ?

Εικόνα θα έχεις σίγουρα καλύτερη στο one x

Με ενδιαφέρει η εικόνα και στα 2. Συγκεκριμένα αναφέρθηκα στις remux εκδόσεις του LOTR 4K και στο netflix.

Φίλε μου το κουράζεις άδικα το θέμα.
Α) Σε οποιαδήποτε streaming υπηρεσία, η εικόνα είναι υποβαθμισμένη σε σχέση με άλλη πηγή ( δίσκο blu-ray, official ή unofficial download της ταινίας, κλπ ). Αν θες ποιότητα όπως λες, το Netflix φεύγει! )
Β) Για να έχεις σωστή εικόνα... αρχικά θες σωστές ρυθμίσεις στην TV, σωστές συνθήκες θέασης, και calibration.
Γ) Για να πάρεις την καλύτερη εικόνα, ξεχνάς ενσωματωμένους players, media boxes, android TV. PC θέλεις.

Για να πάρεις την καλύτερη εικόνα, ξεχνάς ενσωματωμένους players, media boxes, android TV. PC θέλεις.

Συμφωνώ σε όλα.
Για το quote απλα μικρό διορθώνω ότι με το pc θα πάρεις τουμπανιασμένη εικόνα (madvr).
Ένα καλό media player θα σου δώσει την ίδια monitor εικόνα όταν θα παίξεις το δισκάκι ή το ISO σου.

Στο pc παίζει dolby vision?

Ναι, για καλύτερη συμβατότητα και απόδοση θες κάρτα γραφικών nVIDIA GeForce GTX 1xxx / 2xxx / 3xxx σειράς.
Υποστηρίζουν HDR, Dolby Vision.
Δεν υποστηρίζεται το HDR10+ μόνο ( ούτε με Radeon υποστηρίζεται )

Ναι, για καλύτερη συμβατότητα και απόδοση θες κάρτα γραφικών nVIDIA GeForce GTX 1xxx / 2xxx / 3xxx σειράς.
Υποστηρίζουν HDR, Dolby Vision.
Δεν υποστηρίζεται το HDR10+ μόνο ( ούτε με Radeon υποστηρίζεται )

Πόσο περίπου κοστίζει ενα pc για να παίζει σωστα τις 4Κ ταινίες;

Παίζει DV και σε τηλεοράσεις sony? Γιατί έχουν θέματα από όσο έχω δει με το DV

Απάντηση: Re: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Πόσο περίπου κοστίζει ενα pc για να παίζει σωστα τις 4Κ ταινίες;
Δεν είναι μόνο το πσ είναι και η οθόνη θα είναι qhd η και 4k. Πάει πολλά

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Για οθόνη έχω την tv, μόνο για τις ταινίες το θέλω αντί για box, δε ρωτάω για κάτι παραπάνω σαν pc

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Ποιά οθόνη καλέ ?
όταν λέμε home theater pc ( htpc ) είναι υπολογιστής που συνδέουμε μόνο στο home cinema ( TV ή projector μέσω του ενισχυτή ), δεν βάζουμε και δική του οθόνη (monitor)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Ποιά οθόνη καλέ ?
όταν λέμε home theater pc ( htpc ) είναι υπολογιστής που συνδέουμε μόνο στο home cinema ( TV ή projector μέσω του ενισχυτή ), δεν βάζουμε και δική του οθόνη (monitor)
Οπα ναι σωστά τα μπέρδεψα συγγνώμη. Διαγράψτε το παραπάνω.

Να προσθέσω στην κουβέντα ότι έχω παρατηρήσει ότι το netflix μέσω της Β8 μου έπαιζε καλύτερα απ'ότι στο 2019 shield μου. Αλλά ναι, remux ποιότητα δεν είναι.

Επίσης το shield φαίνεται να κάνει καλύτερο upscale, ειδικά στα παιδικά που βλέπει η μικρή μου.

Τώρα για τα lotr, είδα το fellowship (με atmos) το καταευχαριστήθηκα. Απλά μια υποσημείωση για όσους δεν ξέρουν, αν πάτε να δείτε remux αρχεία μέσω δικτύου πχ plex, φροντίστε το router σας να έχει gigabit θύρα, γιατί τα περισσότερα έχουν 100άρες και δεν φτάνει η ταχύτητα τους για τα remux.

Re: Απάντηση: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Να προσθέσω στην κουβέντα ότι έχω παρατηρήσει ότι το netflix μέσω της Β8 μου έπαιζε καλύτερα απ'ότι στο 2019 shield μου. Αλλά ναι, remux ποιότητα δεν είναι.

Επίσης το shield φαίνεται να κάνει καλύτερο upscale, ειδικά στα παιδικά που βλέπει η μικρή μου.

Τώρα για τα lotr, είδα το fellowship (με atmos) το καταευχαριστήθηκα. Απλά μια υποσημείωση για όσους δεν ξέρουν, αν πάτε να δείτε remux αρχεία μέσω δικτύου πχ plex, φροντίστε το router σας να έχει gigabit θύρα, γιατί τα περισσότερα έχουν 100άρες και δεν φτάνει η ταχύτητα τους για τα remux.

Επειδή έχουμε κοινούς παρονομαστές.. 3 ερωτήσεις

1) όντως η εφαρμογή της TV έχει καλύτερο αποτέλεσμα στο νετφλιξ από αυτό που δίνει το Shield

2) Δοκίμασες να δεις το lotr και χωρίς τη χρήση του shield απευθείας από την tv ; Είναι αισθητή η διαφορά στην ποιότητα σε ένα αρχείο remux ; Γιατί έβαλα να δω την ίδια έκδοση απευθείας στην tv και το αποτέλεσμα ήταν πολύ κατώτερο από αυτό που περίμενα.

3) Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με Plex και στο θέμα της σύνδεσης θα έχω πρόβλημα. Με άλλο player δε θα έχω ανάλογο αποτέλσμα;

Ευχαριστώ.

Η B8 έχει 100mbps θύρα δικτύου οπότε δεν μπορώ να τη δω μέσω plex, δεν φτάνει η ταχύτητα, γι'αυτό έχω πάρει και το shield. Αν την έβαζα μεσω usb δεν θα είχα TrueHD ήχο γιατί επίσης η τηλεόραση δεν υποστηρίζει τον ήχο και δεν έχει earc για να το στείλει στην ηχόμπαρα.
Πάντως δεν νομίζω ο εσωτερικός player να αποδίδει χειρότερα απο το shield, αν και το shield αναβαθμίζεται πιο συχνά και διορθώνεται, γιατί στην αρχή ειδικά είχε αρκετά μεγάλο πρόβλημα στα χρώματα του.

Θεωρητικά όλα τα player θα κάνουν τη δουλειά, είτε μεσω δικτύου είτε μεσω usb. Ο κόσμος, όπως και εγώ, εμπιστευόμαστε το plex γιατί υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων και μάλιστα και με dolby vision και dolby atmos, τα κατηγοριοποιεί και μπορείς να αλλάζεις εξώφυλλα κτλ. Οπτικά είναι μια πολύ καλή λύση, αν όχι η καλύτερη.

Η B8 έχει 100mbps θύρα δικτύου οπότε δεν μπορώ να τη δω μέσω plex, δεν φτάνει η ταχύτητα, γι'αυτό έχω πάρει και το shield. Αν την έβαζα μεσω usb δεν θα είχα TrueHD ήχο γιατί επίσης η τηλεόραση δεν υποστηρίζει τον ήχο και δεν έχει earc για να το στείλει στην ηχόμπαρα.
Πάντως δεν νομίζω ο εσωτερικός player να αποδίδει χειρότερα απο το shield, αν και το shield αναβαθμίζεται πιο συχνά και διορθώνεται, γιατί στην αρχή ειδικά είχε αρκετά μεγάλο πρόβλημα στα χρώματα του.

Θεωρητικά όλα τα player θα κάνουν τη δουλειά, είτε μεσω δικτύου είτε μεσω usb. Ο κόσμος, όπως και εγώ, εμπιστευόμαστε το plex γιατί υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων και μάλιστα και με dolby vision και dolby atmos, τα κατηγοριοποιεί και μπορείς να αλλάζεις εξώφυλλα κτλ. Οπτικά είναι μια πολύ καλή λύση, αν όχι η καλύτερη.

Δεν ξέρω πως τα κατάφερες να μην απαντήσεις σε τίποτα από αυτά που ρώτησα.

2) δεν θα μου έπαιζε ποτέ με ήχο αν το έβαζα να παίξει απο την τηλεόραση, οπότε όχι, δεν το δοκίμασα. Δεν εχω παρατηρήσει διαφορά σε 4Κ αρχεία εκτός Netflix γενικώς μεταξύ τους.

3)Μέσω shield οι players που μπορείς να βάλεις για να βλέπεις ταινίες θα παίζουν όλοι. Τα προβλήματα ξεκινάνε στο ότι δεν υποστηρίζουν όλοι όλα τα είδη αρχείων (m2ts δεν υποστηρίζουν κάποιοι) ενω το shield μπορεί να τα παίξει και σε συνέχεια αυτού, δεν μπορούν όλοι να παίξουν dolby vision, ενω το shield το υποστηρίζει. Για παράδειγμα το lotr βγήκε κανονικά σε dolby vision αλλα αν δοκίμαζες να το παίξεις μεσω vlc, δεν θα έπαιζε σωστά γιατί δεν το υποστηρίζει σαν πρόγραμμα, ενώ το shield το υποστηρίζει μια χαρά.

2) δεν θα μου έπαιζε ποτέ με ήχο αν το έβαζα να παίξει απο την τηλεόραση, οπότε όχι, δεν το δοκίμασα. Δεν εχω παρατηρήσει διαφορά σε 4Κ αρχεία εκτός Netflix γενικώς μεταξύ τους.

3)Μέσω shield οι players που μπορείς να βάλεις για να βλέπεις ταινίες θα παίζουν όλοι. Τα προβλήματα ξεκινάνε στο ότι δεν υποστηρίζουν όλοι όλα τα είδη αρχείων (m2ts δεν υποστηρίζουν κάποιοι) ενω το shield μπορεί να τα παίξει και σε συνέχεια αυτού, δεν μπορούν όλοι να παίξουν dolby vision, ενω το shield το υποστηρίζει. Για παράδειγμα το lotr βγήκε κανονικά σε dolby vision αλλα αν δοκίμαζες να το παίξεις μεσω vlc, δεν θα έπαιζε σωστά γιατί δεν το υποστηρίζει σαν πρόγραμμα, ενώ το shield το υποστηρίζει μια χαρά.

Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ. Όποτε μπορέσεις, ακόμη και χωρίς ήχο, θα ήθελα να μου πεις αν έχει σημαντική διαφορά στην ποιότητα της εικόνας η ταινία με shield σε σχέση με τον player της τηλεόρασης σου για να καταλάβω αν αξιζει να το αγοράσω

Έβαλα μια sd 64 gb στο shield που έχω το pro και παρατήρησα ότι πάει απίστευτα γρήγορα. Οχι ότι πριν πηγαινε αργά αλλά τώρα το έχω φορτώσει με το Google tv μέσα και άλλα χίλια δυό πράγματα και πάει σφαίρα