Ο φακός σου είναι μια χαρά!
Με τι χρόνους και τι ISO προσπάθησες? Άσε σταθερό το f (στο φωτεινότερο που έχει) και ανέβασε τα άλλα διαδοχικά.
Η εστίαση τη νύχτα σίγουρα είναι δυσκολότερη από την ημέρα. Είναι και αυτό όμως κάτι που μαθαίνεται!
Εστίασε σε ένα μακρινό φως (από σπίτι πχ) αν υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, πριν φτάσεις στη τοποθεσία που σε ενδιαφέρει, κάντο στη διαδρομή και θυμήσου που είναι αυτό πάνω στο φακό (αφού δεν έχει χάραξη για το άπειρο)
Πάνω από όλα μη τα παρατάς!
Όσο σου τη "δίνει" στην αρχή με τις ατυχείς προσπάθειες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ικανοποίησή σου όταν τα καταφέρεις.
δεν το παίζω εμπειρίκος αλλά έχω που ασχολούμαι ενεργά 8 χρόνια..επαγγελματικά και μη...αν συνηθίσεις σε ferrari (mark ii,24-70 f2.8,70-200 f2,8 κλπ)και μετά μπαίνεις στο fiatακι το δικό σου σου'ρχετε κάπως ώρες ώρες...χρήστο στο θέμα νυχτερινής φωτο δεν εχω πρόβλημα με την 550 και τον 17-55.εχω θεμα με την εστίαση στο άπειρο με τον συγκεκριμένο φακό και στοχεύοντας μόνο ουρανό.χωρίς κανένα ίχνος απο φως εκτός απο τα αστέρια...έκανα έκθεση μέχρι και 1,5 λεπτό..θα ανεβάσω δείγμα για να δεις..θα κάνω μια δοκιμή με τον τρόπο που αναφέρεις και 8α σου πω.τη να παρατήσω πλάκα κάνεις??έχω κάτσει ώρες ατελείωτες για να πάρω μια και μονο φωτογραφία