Νυχτερινή φωτογραφία

13806923195_b6c37ffc7c_c.jpg

13806927965_bde92cb65e_c.jpg

13806940455_d0b5f15e15_c.jpg

13807308064_c15743de93_c.jpg

To οσονουπω εφτασε...
Δεν φτουρησαν πολλες απο τις 350, γιατι οπως προειπα, εκανα τον αισθητηρα "μανταρα" προσπαθωντας να βγαλω ενα σκουπιδακι, του προσθεσα γυρω στα 50 !!!

εκπληκτικες...!!
το setup&τις ρυθμισεις σου τα ειδα.μετα τι εχεις κανει στην επεξεργασια και περνεις αυτο το τελειο αποτελεσμα...?:worshippy:

Ειδικά αυτές οι φωτό μου, έχουν πολύ λιγότερη επεξεργασία από προηγούμενες. Με ACR & PS έχει γίνει η επεξεργασία.Την περισσότερη δουλειά την έκανε η D610 και ο tamron 24-70 2.8 πάνω στο manfrotto 055xprob .Κι αν δε με ξεγελά η μνήμη μου, δεν είχα κλείσει το VC του ...
Επίσης δεν ξέρω πόσο επηρέασε το αποτέλεσμα το Hoya UV που φοράει για προστασία (δεν ξέρω αν μπορούσα να αποφύγω το flare στα φώτα του δρόμου)

Ειδικά αυτές οι φωτό μου, έχουν πολύ λιγότερη επεξεργασία από προηγούμενες. Με ACR & PS έχει γίνει η επεξεργασία.Την περισσότερη δουλειά την έκανε η D610 και ο tamron 24-70 2.8 πάνω στο manfrotto 055xprob .Κι αν δε με ξεγελά η μνήμη μου, δεν είχα κλείσει το VC του ...
Επίσης δεν ξέρω πόσο επηρέασε το αποτέλεσμα το Hoya UV που φοράει για προστασία (δεν ξέρω αν μπορούσα να αποφύγω το flare στα φώτα του δρόμου)

Κατα 99% στο off ειχες το VC. Τσεκαρε στο exif

To φιλτρο ουδετερο δεν ειναι? Πως να επηρεασε?

Στις αντανακλασεις (flare) από τα φώτα του δρόμου μπορεί να είναι το πρόβλημα. Ίσως αυξάνονται με το φίλτρο. Όταν βρω χρόνο θα δοκιμάσω με και χωρίς.

Πανσεληνος, ανοιξη, μπαλκονι, Αθηνα και ευκαιρια για τα πρωτα νυχτερινα tests (auto) της xz-2.

Καλο Πασχα σε ολους!

night.JPG

night2.JPG

Last edited:
Νυχτερινή και αυτή, εντός σπιτιού, με ένα από τα φίλτρα της xz-2.

P41403523.jpg

Last edited:
Βασικά για να μπει κορνίζα στην συγκεκριμένη φωτό πρέπει να δουλεύει ο ξυλουργός μέρα νύχτα......
Πέρα από την πλάκα είναι πάρα πολύ καλή.

Και για την ποιότητα της φωτογραφίας και για το κάδρο που ξεκρεμάστηκε επιτέλους από την κορνίζα.

Πάνο ποιο background χρησιμοποιείς στο AVclub ??.

To θέμα με την κορνίζα είναι ολόκληρη επιστήμη (θέλει διαβασμα και βαριέμαι ..) μπορεί να αναδείξει αλλά και να χαντακώσει μια φωτό.

Κανονικά μια φωτό θέλει ειδική επεξεργασία ανάλογα με το περιβάλλον όπου παρουσιάζεται γιατι η ανθρώπινη αντίληψη αλλάζει σε σκοτεινό/φωτεινό περιβάλλον (και η κορνίζα είναι το πιο άμεσο περιβάλλον των φωτο).

Υπάρχει απο χρονια η προδιαγραφή CIECAM02 που διαπραγματεύεται τέτοια θέματα και στο Rawtherapee υπάρχει μια πρωτόλεια εφαρμογή της αλλά πολλές φορές κάνει κατι παράξενα ..