Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Να το ξαναθυμηθούμε το θεματάκι, μια και ο φίλος Σοιχίρο μπήκε σε σκέψεις...:smash:

Εξαιρετικά ενδιαφέρων οδηγός/θέμα. Θα πρότεινα, ευγενικά, ό,τι τέτοια θέματα/οδηγοί καλό θα είναι να γίνονται sticky. Έτσι θα τα βρίσκουν οι "απαίδευτοι" και παράλληλα το θέμα θα τροφοδοτείται συνεχώς με ερωτήσεις/απαντήσεις/λύσεις/τεχνικές & φωτογραφίες.

Διαβάζοντας τα δυο θέματα διαπίστωσα (για πολλοστή φορά) πως δεν κατέχω ούτε τις βασικές φωτογραφικές γνώσεις και χρειάζομαι αρκετό (έως πάρα πολύ) διάβασμα και μελέτη. Επίσης όσο προχωράω και διαβάζω τόσο συνειδητοποιώ ότι περισσότερο στηρίζομαι στον παράγοντα τύχη/καλή φωτογραφική παρά στην αίσθηση του τι και πως το κάνω. Δεν με ενοχλεί όμως, έχω την διάθεση/επιμονή για να μάθω περισσότερα...

Οι πρώτες μου νυχτερινές με τρίποδο (ναι, αγόρασα κι από αυτό...)

Καδράμυλα Χίου 27/10, έχουν γράψει το ΟΧΙ με φωτιά στον απέναντι λόφο (τέρμα zoom η δεύτερη).

Σύντομα θα επανέλθω με περισσότερες, τώρα ο χρόνος πιέζει...

Νύχτα βέβαια δεν είναι, ούτε και ποιοτικές είναι...απλά μ'αρεσε το θέμα και αυτό τις ποστάρω...(τη μηχανή δε σας την λέω γιατί θα γελασετε...) :afro:

Attachments

• IMG_1759.jpg
    IMG_1759.jpg
    41.8 KB · Views: 180
  • IMG_1761.jpg
    IMG_1761.jpg
    43.9 KB · Views: 203

Νύχτα βέβαια δεν είναι, ούτε και ποιοτικές είναι...απλά μ'αρεσε το θέμα και αυτό τις ποστάρω...(τη μηχανή δε σας την λέω γιατί θα γελασετε...) :afro:

Δεν γελάμε καθόλου φίλε μου... η προσπάθειά σου είναι αξιόλογη, κι ακόμη περισσότερο η διάθεσή σου να μοιραστείς τις φωτογραφίες μαζί μας.

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

:flipout::flipout::flipout::flipout:

χαχαχα..... εεεχχμμμμμμ.....

πολυ καλη προσπαθεια !!!!!!
παρε ομως μια καλη μηχανη για να μην χανεις τετοιες στιγμες !!
Ευγε !!!

Re: Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

:flipout::flipout::flipout::flipout:

χαχαχα..... εεεχχμμμμμμ.....

πολυ καλη προσπαθεια !!!!!!
παρε ομως μια καλη μηχανη για να μην χανεις τετοιες στιγμες !!
Ευγε !!!

Ετοιμάζομαι Ετοιμάζομαι...! Και σε 1η προτεραιότητα φυσικά είναι οι νυχτερινές λήψεις τις οποίες λατρεύω...Φυσικά με τον οδηγό του κ. Βλασίδη ανα χείρας !

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Όποιος θέλει να του στείλω καμία στείλτε μου το e-mail σε PM και θα τις στείλω εύκολα (στην κανονική τους βέβαια ανάλυση).

Kαλησπέρα,
Θα το εκτιμούσα αν μου έστελνες κάποια-ες.

email : [email protected]

Αν και ο νεώτερος της παρέας (σημερινός), μόλις ανακαλύψω με ποιό τρόπο ϴανεβάζωϴ φωτό, θα στείλω δείγμα για αξιολόγηση...:flipout:

Η προσπάθεια είναι καλή. Ο ουρανός έγραψε πολύ καλά. Όμως έχεις θέμα (τα σπίτια) σε πρώτο πλάνο που είναι στο μισοσκόταδο. Για να είναι άριστη η φωτο πρέπει ή να τα κάνεις μόνο σκιές και μάλιστα με φόντο τον ουρανό ή να τους δώσεις φως, έτσι ώστε να λειτουργούν φωτογραφικά μέσα στη φωτογραφία σου.

Θα βαλω κι εγω μερικες δικες μου (ετσι για τη συμμετοχη) αν και δεν ειναι τιποτε σπουδαιο... και θολωνουν πολυ με το resize.

Attachments

• 006.jpg
    006.jpg
    97.7 KB · Views: 197
  • 0038.jpg
    0038.jpg
    42.9 KB · Views: 158
  • 045.jpg
    045.jpg
    58.6 KB · Views: 179

....
θολωνουν πολυ με το resize.

Το resize πράγματι χαλάει το αποτέλεσμα,αλλά με αυτή τη μέθοδο είναι καλύτερα:
Στο photoshop/image/size/ ρυθμίζουμε τις διαστάσεις που θέλουμε και από το drop down menu που έιναι στο κάτω μέρος του ίδιου παραθύρου επιλέγουμε bicubic sharper αν είναι να μικρύνουμε την εικόνα ενώ αν θέλουμε να τη μεγαλώσουμε bicubic smoother.

Ίσως υπαρχει και κάποια καλύτερη τακτική, αν ξέρει κάποιος ας μας πει.

Δυστυχως δεν εχω φοτοσοπ... τις κανω resize με το nero. Eχω και το irfan view, δεν ξερω αν ειναι καλυτερο προγραμμα.

Ίσως υπαρχει και κάποια καλύτερη τακτική, αν ξέρει κάποιος ας μας πει.

αν και κάνω συνήθως το πρώτο, γίνεται να κάνεις sharpen και ο ίδιος, μετά το resize. Πολλές φορές η επιλογή bicubic sharper δίνει υπερβολικά αποτελέσματα (πολλές φορές λίγο λείπει να εμφανιστεί και γρέζι)

Ο ουρανός στην πρώτη του Ηλία είναι καταπληκτικός... Θα προτιμούσα όμως να τον είχα εντελώς σκέτο... ή το πολύ-πολύ με μια κορυφογραμμή στη βάση. Κάπου πρέπει να έχω μία όμορφη από τα Γρεβενά με μία (αρχαία πλέον) ψηφιακή Olympus.