Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Και λίγες από μένα

Γιάννη, αν μου επιτρέπεις κάποιο σχόλιο. Μπορώ;

Και στη νυχτερινή φωτογραφία εκείνο που τραβά το μάτι είναι το θέμα. Δηλ. κάτι που ξεχωρίζει από όλο το πεδίο. Έτσι στην πρώτη φωτογραφία, την πανοραμική, βλέπω ότι θα χρειαζόταν ένας τηλεφακός έτσι ώστε να κόψει ένα μέρος από τη σύνθεση που παραθέτεις τώρα. Θα ήταν πολύ πιο τραβηχτική η φωτο. Δοκίμασε στο Photoshop να κόψεις ένα κόμμάτι της φωτογραφίας με τη θάλασσα και την πόλη στο βάθος.

Επίσης θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο την έκθεση. Είναι νύχτα επομένως χρειάζεσαι περισσότερο φως. Χρησιμοποίησε υπερέκθεση ή δοκίμασε να μας δώσεις τις ίδιες φωτο με 1 στοπ περισσότερο στο Photoshop. Φυσικά θα σου δώσει θόρυβο. Επομένως θα πρέπει κατά τη λήψη να υπερεκθέτεις. Τόσο ώστε να καίς ελαφρά το φωτισμένο θέμα, αλλά όχι τόσο ώστε να μην φαίνονται λεπτομέρειες σε αυτό.

Ας πάμε και εκτός Ελλάδος. Η πανέμορφη Κωνσταντινούπολη είναι εξίσου όμορφη και τη νύχτα. Μη φοβηθείτε να κάνετε βόλτες και να τραβάτε φωτογραφίες. Είναι πιο ασφαλής πόλη από την Αθήνα.
Πολύ ωραίες Βλάση!
Και πολύ καλή η προτροπή- καθησυχασμός, γιατι ακόμα δέν έχω πάει και στην Κωνσταντινούπολη...

Bλασση μου αρεσε πολυ το τζαμι Σουλταν Αχμετ. Βεβαια απεναντι απ την αγια σοφια εγω θυμαμαι το μπλε τζαμι αλλα μαλλον κανω λαθος.

Και μια η αθηνα απο το θεατρο βραχων και περα.

attachment.php

Attachments

• DSC_3509.NEF.jpg
    DSC_3509.NEF.jpg
    135.3 KB · Views: 231

Bλασση μου αρεσε πολυ το τζαμι Σουλταν Αχμετ. Βεβαια απεναντι απ την αγια σοφια εγω θυμαμαι το μπλε τζαμι αλλα μαλλον κανω λαθος.

Και μια η αθηνα απο το θεατρο βραχων και περα.

attachment.php

Δεν έχεις άδικο. Σουλτάν Αχμέτ είναι η επίσημη ονομασία του. Μπλέ τζαμί έχει επικρατήσει να το ονομάζουν οι δυτικοί. Φυσικά είναι το ίδιο κτήριο.

Ας βάλω 2-3 ακόμη, τώρα που με έπιασε το μεράκι.

1. Σουλτάν Αχμέτ από άλλη πλευρά
2. Αγία Σοφία
3. Γενί τζαμί από τη γέφυρα του Πέραν (αυτή που είναι γεμάτη ψαράδες ακόμη και τη νύχτα).

Βάζω αυτές τις φωτογραφίες για να δούν τα μέλη τα λάθη που μπορεί να κάνει ο φωτογράφος.
Στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται φωτεινές γραμμές στον αέρα. Είναι πουλιά. Με έκθεση 6-8 δευτ. δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν σημειακή θέση. Άρα η φωτο θέλει χοντρή επεξεργασία για να φύγουν. Στη δεύτερη έχω κόψει τον κορμό του ενός δένδρου στα δεξιά, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Στην τρίτη έχω επέμβει στο κάτω μέρος έτσι ώστε να κόψω την κίνηση των αυτοκινήτων στο δρόμο. Βέβαια έκοψα και τις κολόνες. Εκανα καλά ή όχι; Ποιά είναι η άποψή σας;

Attachments

• DSC07777_1.jpg
    DSC07777_1.jpg
    98.2 KB · Views: 89
  • DSC07859_1.jpg
    DSC07859_1.jpg
    124.2 KB · Views: 99
  • DSC07865_1.jpg
    DSC07865_1.jpg
    103.7 KB · Views: 91

Ας βάλω 2-3 ακόμη, τώρα που με έπιασε το μεράκι.

1. Σουλτάν Αχμέτ από άλλη πλευρά
2. Αγία Σοφία
3. Γενί τζαμί από τη γέφυρα του Πέραν (αυτή που είναι γεμάτη ψαράδες ακόμη και τη νύχτα).

Βάζω αυτές τις φωτογραφίες για να δούν τα μέλη τα λάθη που μπορεί να κάνει ο φωτογράφος.
Στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται φωτεινές γραμμές στον αέρα. Είναι πουλιά. Με έκθεση 6-8 δευτ. δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν σημειακή θέση. Άρα η φωτο θέλει χοντρή επεξεργασία για να φύγουν. Στη δεύτερη έχω κόψει τον κορμό του ενός δένδρου στα δεξιά, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Στην τρίτη έχω επέμβει στο κάτω μέρος έτσι ώστε να κόψω την κίνηση των αυτοκινήτων στο δρόμο. Βέβαια έκοψα και τις κολόνες. Εκανα καλά ή όχι; Ποιά είναι η άποψή σας;

Η 3η δεν πήγαινε λίιιιιγο πιο κάτω? Χάνει λιγάκι το βάθος και την αίσθηση του χώρου της.
Στη 2η πιο κορμο εννοείς? Αυτόν δεξιά - δεξιά? Που είναι μισός?

Η 3η δεν πήγαινε λίιιιιγο πιο κάτω? Χάνει λιγάκι το βάθος και την αίσθηση του χώρου της.
Στη 2η πιο κορμο εννοείς? Αυτόν δεξιά - δεξιά? Που είναι μισός?

Όχι, μπλουμ.... έχω όμως το αρχικό κάδρο με την κίνηση των αυτοκινήτων. Στη δεύτερη ναι αυτός του φουντωτού δένδρου.

Όχι, μπλουμ.... έχω όμως το αρχικό κάδρο με την κίνηση των αυτοκινήτων. Στη δεύτερη ναι αυτός του φουντωτού δένδρου.

Δεν νομίζω. Μια χαρά είναι! Φαντάσου πως με την πρώτη ματιά το πέρασα για θάμνο...Ηθελημένα ή άθελα, έχει κοπεί ακριβώς εκεί που πρέπει!

Με ποιά μηχανή ήσουν? Απίστευτα χρώματα!

Η δεύτερη για παράδειγμα...Απίστευτη απόχρωση του κίτρινου, και συνδιασμός του πράσινου.

Αν δεν σε πειράζει, θα μπει για κάποιες μέρες Wallpaper αυτή.-bye-

Δεν νομίζω. Μια χαρά είναι! Φαντάσου πως με την πρώτη ματιά το πέρασα για θάμνο...Ηθελημένα ή άθελα, έχει κοπεί ακριβώς εκεί που πρέπει!

Με ποιά μηχανή ήσουν? Απίστευτα χρώματα!

Όσες φωτογραφίες έχουν όνομα αρχείου DSCO είναι με τη SONY R1 . Όσες είναι με όνομα αρχείου DSC είναι με τη ΝΙΚΟΝ D200 και διάφορους φακούς. Αν περάσεις πάνω από τιςε φωτο θα δεις τα νούμερα.

....Στη δεύτερη έχω κόψει τον κορμό του ενός δένδρου στα δεξιά, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Στην τρίτη έχω επέμβει στο κάτω μέρος έτσι ώστε να κόψω την κίνηση των αυτοκινήτων στο δρόμο. Βέβαια έκοψα και τις κολόνες. Εκανα καλά ή όχι; Ποιά είναι η άποψή σας;

Τι να σου πω, :chinscratch:
εμένα δε μου φάνηκε ότι ο κομένος κορμός αφαιρει κάτι από τη φωτογραφία
Και το καδράρισμα μου φαίνεται άψογο.

Τα μπροστινά δέντρα αν ήταν λίγότερο φωτισμένα, έτσι ώστε να πέφτει το μάτι περισσότερο στο κτήριο θα ήταν τέλεια.
Αλλά δεν περνάει από το χέρι σου να χαμηλώσεις το φωτισμό,
εκτός αν έχεις κολλήτό το δήμαρχο της Πόλης :rolleyes:
Αυτό ίσως είναι ένα μειονέκτημα της νυχτερινής φωτογράφισης κτηρίων,
ο φωτισμός είναι δεδομένος.

Γαι την άλλη νομίζω ότι κάλα έκανες, τα αυτοκίνητα μέσα στο κάδρο δε θα ήταν ωραία.

Δεν είχα προσέξει αυτό το thread... πολυ καλές φωτογραφίες!

Δύο και από 'μένα (όπως τις ειχα φτιάξει πρόχειρα στο laptop -δεν είναι το οριστικό):

Attachments

• _DSC0035.jpg
    _DSC0035.jpg
    138.6 KB · Views: 108
  • _DSC0011.jpg
    _DSC0011.jpg
    132.6 KB · Views: 101

Δεν είχα προσέξει αυτό το thread... πολυ καλές φωτογραφίες!

Δύο και από 'μένα (όπως τις ειχα φτιάξει πρόχειρα στο laptop -δεν είναι το οριστικό):

Η πρώτη μου αρέσει πολύ.
Είναι η ώρα ιδανική!

Thx! -ήταν Οκτώβρης και η συνεφιά κατέβασε το φωτισμό του ουρανού και "μπλέντισε" περισσότερο...

Last edited:

Ονειρο δεμένο στο μουράγιο...

attachment.php

:captain:

Attachments

• DSCF3379 nx_1.jpg
    DSCF3379 nx_1.jpg
    154.9 KB · Views: 178
Last edited:

Ωραια και τρισδιαστατη. Δοκιμασες να την γυρισεις σε ασπρομαυρη? Εκει ο θορυβος δεν θα ενοχλει.