Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

BABLAN, τα φώτα στο λιμάνι είναι πρόβλημα, σε κάποιες περιπτώσεις που το θέμα ήταν πολύ καλό μου το χαλούσαν τα φώτα...
Στη δική σου εκθέτοντας χαμηλότερα θα είχες αποφύγει το "κάψιμο" επάνω στο πλοίο και πιθανόν να έβγαινε και το φεγγάρι καλύτερα.
Η ιδέα σου για τα καραβόσκοινα σε πρώτο πλάνο ήταν πολύ καλή!

Μία ακόμα...

attachment.php

Attachments

• _DSC0042.jpg
    _DSC0042.jpg
    142.3 KB · Views: 199

Φοβερή! Από πού είναι;

Ωραία θα ήταν τα κάτω 3/5 με 2/3 στοπ παραπάνω έκθεση, νομίζω...

Φοβερή! Από πού είναι;

Ωραία θα ήταν τα κάτω 3/5 με 2/3 στοπ παραπάνω έκθεση, νομίζω...

_Ι_Ο_Σ!

Το πρόβλημα είναι ότι ανεβάζοντας τα κάτω, χαλάει η "ατμόσφαιρα" στη θάλασσα...

dabrutal πολύ καλή!!

Προσωπικά θα προτιμούσα χωρίς sharpness τη σιλουέτα ή πιο soft γιατί την κάνει λίγο επίπεδη...

Last edited:

dabrutal, κοιτώντας τη συλλογή σου στο flickr, βλέπω το καλλιτεχνικό σου στοιχείο βρίσκεται στα ύψη... συγχαρητήρια! :SFGSFGSF:

dabrutal, κοιτώντας τη συλλογή σου στο flickr, βλέπω το καλλιτεχνικό σου στοιχείο βρίσκεται στα ύψη... συγχαρητήρια! :SFGSFGSF:

SOTOS ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...-bye-

Μία ακόμα...

attachment.php

Ωραία SoToS!
Σωστή έκθεση για θάλασσα και ουρανό.
Με την ευκαιρία θέλω να πω εδώ, οτι το κάψιμο (στα άσπρα) και το μη γράψιμο (στα μαύρα), όταν αυτό υπηρετεί το θέμα, δεν είναι θέμα...!

-bye-

Ισπανία.
Βραδυνή κοσμοσυρροή στην κεντρική πλατεία της Σαλαμάνκα.

attachment.php

Attachments

• salamanca.jpg
    salamanca.jpg
    131.9 KB · Views: 191

Ισπανία.
Βραδυνή κοσμοσυρροή στην κεντρική πλατεία της Σαλαμάνκα
ΩΩΩ!
...και κίνηση με χάρη!:ernaehrung004:

Dabrutal εξαιρετική η φωτογραφία σου. Μήπως όμως ταιριάζει περισσότερο στο Magic light κι όχι στις νυχτερινές; Μήπως να τη σηκώσεις κι εκεί;

ναι τώρα που το λες καλύτερα θα ήταν για εκεί αλλά αφού την σήκωσα εδώ νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι σε 2 διαφορετικά,,,

πάντως απ τις φωτογραφίες που βλέπω σε αυτό το thread στο "magic light" και στο άλλο με την άνοιξη,,,βλέπω ότι υπάρχουν ερασιτέχνες που αυτό που κάνουν το λατρεύουν..και το ψάχνουν ταυτόχρονα,,,

συνεχίστε να μας ανοίγετε τα μάτια παιδιά,,,πολύ καλή δουλειά...:grinning-smiley-043

ας βάλω και εγώ μια βραδινή....μπορεί το θέμα να είναι μακάβριο αλλά όπως το είδα εκείνη την στιγμή με το μαύρο γύρο γύρο μου φάνηκε ενδιαφέρουσα..

είναι τραβηγμένη με τον zuiko 40-150mm στα 150mm

μπορεί να χάνει στα δέντρα γύρω,, αλλά αυτό που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν να βγει το κυρίως θέμα με την μεγαλύτερη φυσικότητα,,,

Δεν ξέρω αν τα κατάφερα

2007064.jpg

Καθόλου μακάβριο. Το θέμα το έδωσες πολύ καλά, και ρίξεις λίγο κροπ από το μαύρο θα γίνει ακόμη καλύτερο.

Πάντως κι εγώ ασχολοιύμαι με τα νεκροταφεία. Φωτογραφίζω επισταμένα τα στρατιωτικά νεκροταφεία στην Ελλάδα. οφφ τοπικ

Και εμένα μου αρέσουν τα νεκροταφεία σα θέμα,
έχουν μια περίεργη δύναμη.

Σκαλίζοντας παλιές φωτογραφίες στο υπολογιστή βρήκα αυτή εδώ.
Τραβηγμένη χειμώνα του 2003 από το Λυκαβηττό με μια μικρή ΝΙΚΟΝ 5400.
Αυτή η μηχανή είχε το πολυπόθητο 28mm αλλά βινιέταρε αρκετά (όπως φαίνεται και σε αυτή τη φωτογραφία).

Διακρίνεται ο μηνίσκος της σελήνης ενώ η άλλη μικρή φωτεινή κουκίδα είναι η Αφροδίτη.
attachment.php

Attachments

• moon_venus.jpg
    moon_venus.jpg
    125.6 KB · Views: 178