Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ηράκλειο Κρήτης

By night

Attachments

• A IMG_1667.jpg
    A IMG_1667.jpg
    104.9 KB · Views: 92
  • A IMG_1658.jpg
    A IMG_1658.jpg
    101.6 KB · Views: 88
Last edited:

Ωραίες!
Καλό είναι πάντως να αποφεύγεις να έχεις πολύ "άδειο χώρο".
Για παράδειγμα θα μπορούσες στη δεύτερη να κόψεις το κάτω μέρος και το αριστερό, ενώ στην πρώτη το επάνω (στο καδράρισμα ή μετά).

Πάντως η αλήθεια είναι ότι το ανοιχτό φόντο του φόρουμ εμποδίζει να δει κανείς τα σκοτεινά (το έχω ξαναπεί) όπως στις δικές σου εικόνες (αλλά και στις δικές μου στο magic light που δεν φαίνεται πχ καν το χρώμα της κορνίζας). Μόνο αν αλλάξει κανείς το φόντο στις προτιμήσεις ή σώσει τη φωτό και την ανοίξει με άλλο πρόγραμμα που έχει σκούρο φόντο με Photoshop, Nero Photosnap Viewer κλπ αλλά αυτά η πλειοψηφία δεν τα κάνει.

Last edited:

και μια νυχτερινη απο την Πολη.

Μερικες πληροφοριες για το πως τραβηχτηκε (συμφωνω με τον Eki, καποιοι, καποιες φορες μπορει να βρουν τις πληροφοριες χρησιμες).

attachment.php

Με την nikon D300 και τον nikon 85mm 1.8 που ειχε αγοραστει λιγες ωρες πριν απο επισημο retailer της nikon στην πολη. (270 eur με το tax refund).

H φωτο τραβηχθηκε απο ενα restaurant στην περιοχη ulus με πολυ καλο φαι και αυτην την απιστευτη θεα.

Τριποδο φυσικα δεν ειχα μαζι μου. Δοκιμασα να ακουμπησω σε 2-3 διαφορετικα σημεια την μηχανη αλλα δεν ηταν σταθερη η στηριξη. Τελικα ακουμπησα την καμερα στο εδαφος (ξυλινο deck) και επειδη δεν μπορουσα να ξαπλωσω στο πατωμα, :D γυρισα σε manual για να μπορω να ελεγχω την φωτομετρηση να ειναι κοντα στο 0 απο την μικρη οθονη στην πανω πλευρα της νικον και τραβηξα 2 φωτο.

Ο φακος ηταν σταθερος εικονα δεν εβλεπα, παλι καλα που το καδραρισμα βγηκε οκ.

Attachments

• Istanbul DSC_5694_2.jpg
    Istanbul DSC_5694_2.jpg
    103.2 KB · Views: 213

Απίστευτη φωτό για τις συνθήκες και τον φακό!!Μπράβο nilo!Πηγή έμπνευσης για μας!

Καλά, από την Πόλη πήρες φακό? Από εκεί ψωνίζουν δερμάτινα!

:flipout:

Ωραία φωτογραφία! (και καλή τιμή ο φακός, παρεμπιπτόντως. Την 5D πόσο την έχουν? Μήπως πρόσεξες εάν έχουν τίποτα παλιούς φακούς στα μεταχειρισμένα? :flipout:)

Καλά, από την Πόλη πήρες φακό? Από εκεί ψωνίζουν δερμάτινα!

:flipout:

Ωραία φωτογραφία! (και καλή τιμή ο φακός, παρεμπιπτόντως. Την 5D πόσο την έχουν? Μήπως πρόσεξες εάν έχουν τίποτα παλιούς φακούς στα μεταχειρισμένα? :flipout:)

νομιζω εχω κρατησει καρτα του μαγαζιου. Αν την βρω αυριο μπορω να ρωτησω. Αλλα πες οτι την στελνουν, με τα τελωνεια τι γινεται? δεν θα υπαρχει και το 11% refund..
Για μεταχειρισμενα δεν κοιταξα.

Έχει καλά δερμάτινα;Έχω ακούσει ότι μυρίζουν ποδαρίλα...Το φακό τον μύρισες;:flipout::flipout::flipout:(Πλάκα κάνω)

Nίκο μπράβο! Ωραίο καδράρισμα και ποιότητα! :2thumb22sup:
Στο 1.8 έβγαλε καλή ευκρίνεια o φακός ;

Εχει φθηνα (αρκετα ειναι και καλα) δερματινα αλλα μετρια σχεδια. Μιλαμε για το παζαρι. Στο Νισαντασι εχει οτι και στο κολονακι.

Σοτο η νυκτερινη ειναι τραβηγμενη με 7.1 f (το καδραρισμα ετυχε...και πετυχε).
θα σου βρω και μια με ανοικτο.

νομιζω εχω κρατησει καρτα του μαγαζιου. Αν την βρω αυριο μπορω να ρωτησω. Αλλα πες οτι την στελνουν, με τα τελωνεια τι γινεται? δεν θα υπαρχει και το 11% refund..
Για μεταχειρισμενα δεν κοιταξα.

Νίκο μιλάμε για φακό που εδώ κάνει άνετα 400 και εσύ μου λες τον πήρες 30% κάτω. Στο κάτω-κάτω, τι είναι ένα ΠΣΚ στην Πόλη (που δεν έχω πάει και ποτέ παρεμπιπτόντως, ντροπή μου), για εμάς εδώ βόρεια δεν είναι και τόσο μακρυά. Ψήνονται και οι κουμπάροι μου... θα κάνω πως τους κάνω το χατήρι. Για ρώτα λιγάκι τιμές σε σώματα Canon εάν μπορείς!

Το Tax Free (Global refund) ρε παιδιά δεν είναι μόνο για εισόδους αεροδρομίων? Υπάρχει και στα σύνορα οδικώς? Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά tax free?

Με την nikon D300 και τον nikon 85mm 1.8 που ειχε αγοραστει λιγες ωρες πριν απο επισημο retailer της nikon στην πολη. (270 eur με το tax refund).

Πολύ καλή Νίκο, με γεματο κάδρο χωρίς κενές μαύρες περιοχές που συνήθως υποφέρουν τέτοιες φωτογραφίες.

Όσο για τον 85αρη για μένα είναι αυτός που "κάθεται" καλύτερα από όλους τους nikon φακούς που έχω στη d300 (και έχω αρκετούς). Μιλάμε για εξαιρετικό φακό, θα το διαπιστώσεις σε λίγο καιρό που θα κάνεις τις συγκρίσεις με αυτούς που έχεις ήδη.

Πολύ καλή Νίκο, με γεματο κάδρο χωρίς κενές μαύρες περιοχές που συνήθως υποφέρουν τέτοιες φωτογραφίες.

Όσο για τον 85αρη για μένα είναι αυτός που "κάθεται" καλύτερα από όλους τους nikon φακούς που έχω στη d300 (και έχω αρκετούς). Μιλάμε για εξαιρετικό φακό, θα το διαπιστώσεις σε λίγο καιρό που θα κάνεις τις συγκρίσεις με αυτούς που έχεις ήδη.

Ο 85mm της nikon είναι απλά υπέροχος, κάθεται πολύ ωραία και στη D80 και είναι το δεξί μου χέρι για πορτρέτα...Δεν έχω βγάλει τοπία ακόμη με αυτόν, αλλά ο nilo μου έβαλε ιδέες...

Νίκο μιλάμε για φακό που εδώ κάνει άνετα 400 και εσύ μου λες τον πήρες 30% κάτω. Στο κάτω-κάτω, τι είναι ένα ΠΣΚ στην Πόλη (που δεν έχω πάει και ποτέ παρεμπιπτόντως, ντροπή μου), για εμάς εδώ βόρεια δεν είναι και τόσο μακρυά. Ψήνονται και οι κουμπάροι μου... θα κάνω πως τους κάνω το χατήρι. Για ρώτα λιγάκι τιμές σε σώματα Canon εάν μπορείς!

το μαγαζι ειναι το yuvamfoto.com. Εχει καλες τιμες σε νικον (ειδικα με το tax refund 11%) αλλα σε canon ειναι πολυ ακριβος. Μου το ειπε γιατι τον πηρα τηλεφωνο.

Ο φακος εμενα μου βγηκε 310 ευρω - 11% = 276

Αν θυμαμαι η nikon d300 ειναι 1400 - 11% = 1246

Βεβαια η περιοχη εκει ειναι ολα μαγαζια φωτογραφιας (και με manfrotto, gitzo, kata, lowepro....) οποτε μπορει καποιος αλλος να ειναι δυνατος σε canon.