O βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς HTC TOUCH DIAMOND

Απάντηση: O βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς HTC CRUISE DIAMOND

energy , οι ταχύτητες ενός επεξεργαστή με ενός άλλου δεν συγκρίνονται άμεσα ... μόνο μέσω μετροπρογράμματος ... Στην τελική δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια για την ταχύτητα τους ...

Re: O βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς HTC CRUISE DIAMOND

για συγκρινε τωρα και τα δυο λειτουργικα να δουμε ποιο ειναι πιο ευχρηστο και σταθερο. και οπως ειπε και καποιος, το iphone δε βγηκε για να γινει htc...

Re: O βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς HTC CRUISE DIAMOND

Τι με ενδιαφερει εμενα τι cpu εχει για να παιζει;

Το θεμα ειναι να παιζει σωστα χωρις κολληματα και καθυστερησεις (κατι το οποιο δεν κανουν οσα εχω δει με win mob).

Δεν πανε να του βαλουν και quad core; Αμα παιζει σωστα και εχει καλη αυτονομια γιατι να με νοιάζει;

πράγματι αγαπητέ energy ο φανατισμός βλάπτει...
Άκου κ κάποιον που χρόνια τώρα λόγω πάθους κ δουλειάς, χρησιμοποιεί καθημερινά Windows αλλά όταν πρωτοχρησιμοποίησε σπίτι του Apple, αυτό κράτησε...
Δεν είναι κακό να ακούμε κ την άλλη πλευρά...Το παραπάνω τηλ φαίνεται πολύ καλό, όπως υπάρχουν κ άλλα τέτοια ήδη στην αγορά ή πρόκειται να βγουν...ποιός όμως τους ανάγκασε να κινηθούν έτσι γρήγορα ; ποιός τους έδειξε έναν διαφορετικό δρόμο ; η 1η έκδοση του κινητού της Apple λοιπόν έχει πάρα πολλές ελλείψεις, έχει όμως κάποια μοναδικά, μέχρι στιγμής, προτερήματα....γρήγορο, αξιόπιστο, τεράστια οθόνη, iPod κ αν θες κ "μούρη", μεταξύ άλλων...μόλις βγει στην αγορά κάτι αντίστοιχο κ καλύτερο, εδώ θα είμαστε να το σχολιάζουμε όλοι μαζί θετικά, αλλά κ να το αγοράζουμε...

η 1η έκδοση του κινητού της Apple λοιπόν έχει πάρα πολλές ελλείψεις, έχει όμως κάποια μοναδικά, μέχρι στιγμής, προτερήματα....γρήγορο, αξιόπιστο, τεράστια οθόνη, iPod κ αν θες κ "μούρη", μεταξύ άλλων...

Η εγώ είχα άλλο κινητό ή δεν μας τα λες καλά Μιχάλη.
Γρήγορο? Σε τι? στις 5 εφαρμογές που δίνει η Apple? Ευχαριστώ πολύ. Και στα windows το calulator ανοίγει στιγμιαία.
Αξιόπιστο? Εάν κολλήσει την έκατσες. Εάν το πειράξεις πάλι την έκατσες. Μέχρι και 3 reboot χρειάστηκα για να πάρω τηλέφωνο. Μέχρι και ο Καστρούνης με κορόιδευε και μου είπε "τόσα που κάνει τηλέφωνο παίρνει?"
Μούρη? Κάτσε να έρθει και να το έχει και η κουτσή Μαρία και θα σου πω εγώ.

Το iphone είναι ένα πολύ ωραίο gadget και τίποτα παραπάνω. Και δεν είναι μόνο οι ελείψεις του, τα κλειδώματα, αυτονομία, μη αλλαγή μπαταρίας, το τεράστιο όπως φαίνεται πρόβλημα με την νεκρή οθόνη, η έλειψη GPS, και πάει λέγοντας.

Η HTC έχει αποδείξει επισήμως ότι και βγάζει φοβερά τηλέφωνα τα οποία είναι αξιόπιστα και με απίστευτες δυνατότητες. Και το κάνει πολύ πριν από την Apple.
Όταν έπιασα στα χέρια μου το πρώτο S100 που είχε έρθει στην Ελλάδα μόνο τα κλάματα δεν έβαλα.

Το εργαλείο που παρουσίαστηκε παραπάνω είναι απλά θεικό. Και να είσαι σίγουρος ότι το επόμενο θα είναι καλύτερο. Αλλά ούτε μέχρι τότε να είσαι σίγουρος δεν θα μπορείς να ακούσεις μουσική ή να δεις βίντεο μέσω bluetooth με το iphone. Και όσο όμορφη και με τεράστιες δυνατότες είναι μια Ferrari, όταν της κλειδώσεις τους τροχούς ή το τιμόνι, τότε είσαι καλύτερα και με μια BMW.

HTC touch DIamond, εκ παραδρομης μπερδευτικα με το cruise μοντέλο, sorry 'bout that...

ΟΧΙ το IPHONE δεν ειναι το γρηγορότερο τηλεφωνο, ποτε δε θα φτασει σε κανενα επίπεδο την ταχυτητα και ευχρηστία ενος nokia, σε σχέση με ενα παλιο pda ειναι ποιο γρήγορο όμως. lagαρει συχνα στο animation κ ειδικα στα μηνύματα κανει 3 ώρες να ανοίξει, και μη μου πειτε να τα αδειαζω, στo s200 ειχα κοντα στα 1500 sms και ανοιγε σχεδον αμέσως...

Το θέμα ειναι οτι εδω εχουμε μια σκληρή αντεπίθεση και χτυπημα στα "ισα" στο fancy phone.

Η οθονη 2.8'' ειναι μια χαρα για να έχεις μια ΜΙΚΡΗ φορητότατη συσκευή με μεγάλη οθόνη. το iphone ειναι απλα τεράστιο οσο και αν μου αρέσει η μεγάλη οθόνη του...

Εφόσον όλοι μας έχουμε αγοράσει ιΦον κλειδωμένο κ χρησιμοποιήσαμε λογισμικό για να το ξεκλειδώσουμε κ φυσικά όχι επίσημο, τότε τα προβλήματα είναι αναμενόμενα. Εγώ έχω μείνει σε firmware 1,0,2 κ δουλεύει μια χαρά από τότε, με πολλά προγράμματα βάλε-βγάλε. Χθες είδα ένα ιΦον ενός φίλου με 1,1,4 κ με φουλ ελληνικό μενού κτλ., κολλούσε πράγματι συνέχεια.

Re: Απάντηση: O βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς HTC CRUISE DIAMOND

πράγματι αγαπητέ energy ο φανατισμός βλάπτει...
Άκου κ κάποιον που χρόνια τώρα λόγω πάθους κ δουλειάς, χρησιμοποιεί καθημερινά Windows αλλά όταν πρωτοχρησιμοποίησε σπίτι του Apple, αυτό κράτησε...

Επειδη αγαπητε Μιχαλη δε μιλαμε για PC αλλα για PPC... ακου καποιον που χρονια τωρα λογω παθους και αναγκης χρησιμοποιει καθημερινα PPC και οταν χρησιμοποιησε για μερες το iphone... εβαλε τα γελια! Ευτυχως το ακριβοπουλησα γιατι ηταν η αρχη!!!...
Δεν ειναι κακο να ακους την αλλη πλευρα... με 667 επεξεργαστη samsung (πολλα winPPC ειχαν samsung αλλα ποτε πανω απο 400) και λειτουργικο να σερνεται με μολις 6 εφαρμογες και μετα ολα τα αλλα κλειδωμενα... μονο γελιο μπορει να προκαλεσει το οτι το iphone ειναι κατι παραπανω απο ενα τηλεφωνο μοστρα με ομορφα γραφικα... που τα νεα windows 6.1 τα ενσωματωσαν/αντεγραψαν (τα γραφικα και τιποτα παραπανω) με την ιδια γρηγοραδα των 400ριων επεξεργαστων τους... για την μπαταρια... ας μη μιλησω...
Το "macΟsX" ειναι θεοβαρο για mobile... τα windows mobile ειναι μπροστα... Ο φανατισμος απο τον κοσμο των PC μονο σε λαθος επιλογες καταληγει και οπως παντα... ΧΑΛΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΤΟ "MAC THE BEST vs PC"...

Μόλις βγει το αντίστοιχο με πληκτρολόγιο μάλλον θα αλλάξω το TyTN που έχω. Την οθόνη την VGA την περίμενα καιρό, αν και είχα την ελπίδα να είναι λίγο μεγαλύτερη και σε μέγεθος.
Όσο για τα windows mobile μιας και είμαι χρήστης από την εποχή της έκδοσης 2002 με ένα Motorola MPX200 μπορώ να πω πως έχουν ωριμάσει πάρα πολύ. Ειδικά για το TyTN ναι τους πρώτους μήνες που το είχα, είχα και κολληματάκια και μικροπροβλήματα από τρίτες εφαρμογές κυρίως. Από όταν όμως πέρασα τα windows mobile 6 και έβαλα και λίγο από το λογισμικό του TyTN II το τηλέφωνο πετάει, δεν κολλάει και κάνει όλα όσα θέλω, ενώ είναι και φορτωμένο με πολλές εφαρμογές...

"Το Mac OS X είναι θεόβαρο για mobile". Μάλιστα. Από ποιά εμπεριστατωμένη μελέτη προκύπτει αυτό;

Κατ' αρχήν το iPhone δεν φοράει Mac OS X αλλά iPhone OS (που είναι μέν η μικρογραφία του OS X αλλά πρακτικά καμμία σχέση). Επειτα όπως πολύ σωστά είπε κάποιος φίλος παραπάνω, συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Το iPhone δεν είναι κινητό τηλέφωνο, είναι ΚΑΙ κινητό τηλέφωνο, πρωτίστως είναι communicator και multimedia player. Οσον αφορά τις εφαρμογές του οι οποίες είναι "λίγες" ας βγεί τον Ιούνιο το firmware 2.0 που παρέχει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να διαθέσουν τις εφαρμογές τους και μετά το ξανασυζητάμε.

Να συγκρίνουμε τα δύο UI και τα χαρακτηριστικά τους; Ποιός ο λόγος; Ορισμένους βολεύει το ένα και άλλους το άλλο. Ορισμένοι αναζητούν την απλότητα ενός iPhone και άλλοι την πολυχρηστικότητα των υπολοίπων συσκευών.

Και δεν χαλάμε τα θέματα όταν εκφράζουμε απόψεις. Αρκεί να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να μην είμαστε απόλυτοι.

Πάντως ειναι γεγονός οτι στο Iphone δε μπορεις να τρεξεις ταυτοχρονα παραπάνω απο 2 η 3 εφαρμογές (τηλέφωνο & ipod στο backround και μια τρίτη που τρέχει...) μιας και για να ανοιξεις μια αλλη πρεπει να κλεισεις την υπαρχουσα.
Δε μπορω να καταλάβω την λογική να ειμαι στο Internet και να κλεινω τον safari για να δω email να κλεινω το εμαιλ να μπω safari, να κλεισω το safari να μπω στο chat, να κλεισω το chat να ανοιξω το ιpod να αλλαξω τραγουδι, να ανοιξω ξανα το safari και ξανα μανα απο την αρχη....

Και ολα αυτα για να κανω κατι απλο ε? κατι αυτονόητο σε τετοιες συσκευες εδω και 10+ χρόνια.... που να παμε και στα δύσκολα.

Το iPhone δεν είναι κινητό τηλέφωνο, είναι ΚΑΙ κινητό τηλέφωνο, πρωτίστως είναι communicator και multimedia player. Οσον αφορά τις εφαρμογές του οι οποίες είναι "λίγες" ας βγεί τον Ιούνιο το firmware 2.0 που παρέχει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να διαθέσουν τις εφαρμογές τους και μετά το ξανασυζητάμε.

Communicator? Που μιλάει μόνο με το itunes και έχει μόνο calendar?
Multimedia player? Χωρίς Ad2p bluetooth και συγχρονισμό μόνο με itunes και παίζει μόνο mp4 και mp3?
Ναι έχει απίστευτη οθόνη στα βίντεο αλλά και τι έγινε?
Και να περιμένω το f2.0 γιατί? Για να είμαι υποχρωμένος να αγοράζω οποιαδήποτε εφαρμογή από το istore? Για να έχω GPS μέσω WIFI????????
Όσο και εάν θέλετε να μου πείτε ότι το iphone έχει δυνατότητες, εγώ θα σας πω ότι όπως όλα τα Apple, δυνατότητες έχει. Ελέυθερες και αξιοποιημένες δεν είναι.
Ας το έχουν τα Αμερικανάκια να παίζουν. Εμείς θα πάμε σε σοβαρά τηλέφωνα που κάνουν δουλειά.

Φραγκίσκο χωρίς να είμαι προγραμματιστής της apple, γενικά στο mac όταν κλείνεις μια εφαρμογή δεν κλείνει με την έννοια που το ξέρουμε στα windows , απλά γίνεται minimize χωρίς να την βλέπεις. Αυτός είναι και ο λόγος που ανοιγοκλείνουν γρήγορα οι εφαρμογές. Ετσι λειτουργεί και το iphone. Για να κλείσει σαν να πατάγαμε το "Χ" θέλει παρατεταμένο πάτημα το κεντρικό κουμπί.

Πάντως μου κάνει εντύπωση η εμμονή των windows mobile τηλεφώνων στις 2.8" οθόνες. Μετά το 2020 που είχε 3.5" τι τους έπιασε; μήπως προβλήματα αυτονομίας;

Και ξαναλέω: ετοιμαστείτε για δίαιτα για να χωράνε τα δάχτυλα να πατάνε τα εικονίδια μιας και καραργήθηκε το πενάκι.... ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά το 2.8" με το 3.5"

Και κάτι άλλο: Δεν ξέρω τι είδους τεχνολογίας οθόνη φοράει το νέο htc, αλλά έως τώρα οι touch οθόνες δεν βλέπονται με ήλιο.

Πάντως ούτε στον χειρότερο εχθρό μου αυτά που πέρασα με το 2020i......και έχω και μάρτυρες αν νομίζετε ότι υπερβάλω.... ;)

Τώρα δεν έχει νόημα να κάτσω να αναλύσω τις δυνατότητες του iPhone. Είναι προφανές πως ο καθένας μας το βλέπει από την δική του σκοπιά. Πχ. εγώ στις λειτουργίες του communicator βλέπω το πραγματικό browsing με τον Safari, το πραγματικό Mail, το iCal, τις επαφές κ.ο.κ. κι όχι τον συγχρονισμό του με το iTunes.

Οσον αφορά τις εφαρμογές μέσω του iTunes Store, είναι προφανές πως θα υπάρχουν εμπορικές εφαρμογές και ελεύθερες εφαρμογές. Στο Windows Mobile είναι όλα free;

Είπαμε, ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Το να αναλωνόμεθα σε κουβέντες, "όχι το δικό μου είναι καλύτερο" κάθε άλλο παρά ώριμο είναι.

Tασο και μετα πως επαναφέρεται η εφαρμογη εκει που εμεινα? ολα κλεινουν σε εμένα πάντως και μετα τα τρέχω απο την αρχή.

Η οθόνη 2.8 μπροστα στην 3.5 ειναι μικρη, αλλα η συσκευή ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΗΤΟΤΑΤΗ πλεον με μεγάλη οθόνη. Τα δακτυλα μου ειναι χοντρά και στο s200 πληκτρολογουσα με τα ΔΑΚΤΥΛΑ στην οθόνη (pocket cm keyboard).
Η εφαρμογη της htc που πατά πανω στο wm6.1 -λογικα- θα ειναι μελετημένη για τετοια χρήση.

Το θέμα του ήλιου δε ξερω αν το εχουν ξεπεράσει.

Οι εποχες 2020 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί....

Το diamond ενσωματώνει σχεδον ιδαι εφαρμογη Youtube, Google Maps, browser που δουλευει ομοιως με το safari (και θα παιζει και flash) αυτοματη προσαρμογη landscape <-->portrait
Ειπαμε να κανουν αντιγραφη αλλα αυτοι το εχεσ@ν το θέμα....

Last edited:
Φραγκίσκο κάτι λάθος πρέπει να γίνεται. Οπως λέει κι ο Τάσος η κάθε εφαρμογή στο iPhone δεν κλείνει αλλά περιμένει εκεί που την άφησες. Πχ. στον Safari περιμένει στην ίδια σελίδα που έβλεπες. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες εφαρμογές.

Όταν κλείνει μια εφαρμογή στο ιΦον, αυτή μπαίνει σε pause στο background. Αν έχεις στο ιΦον σου το πρόγραμμα SysInfo θα το δεις ότι τρέχει ακόμα. Αν για πχ. ακούς ένα τραγούδι κ το κλείσεις για να πας στα εμαιλ σου, ξαναπας στα τραγούδια κ αυτό σου δείχνει που είχε σταματήσει κ συνεχίζεις αν θες από εκεί που έμεινες. Για να κλείσει ολοκληρωτικά κρατάς για 6 δευτερόλεπτα το κεντρικό κουμπί του, ή κλείνει μόνο του όταν κλείσεις το τηλ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε για τι μιλάμε πάρτε μια γεύση και μετά ξαναμιλήστε μου για iphone:
http://www.gsmarena.com/htc_touch_diamond_caught_live-news-505.php#

Και μια ματιά στο καινούριο Samsung i900 που θα βγει και στα specs του:

maquette-i900.jpg

3.5G HSDPA connectivity
Windows Mobile 6.1 Pro OS
3.5″ 240×400px, 262K color TFT touchscreen display
5 megapixel autofocus camera
front camera for video calls
Built-in GSM
FM Radio
TV-Out
16GB of built-in memory