Ο Χαρταετός τής Διαχείρισης.

Re: Είναι deja vu ή έτσι μου φαίνεται;

Έχει 2-3 ίσως και 4 χρονάκια.

Επι avforum φυσικά. Γίνεται ένας τζερτζελές, βγαίνει μία λακωνική ανακοίνωση και μετά ... μουγκαμάρα.

Ένα μέλος ανοίγει θέμα στην εκτός θέματος για να ρωτήσει τι συμβαίνει. Γραφουν κανα δυό ακόμη. Μετά απο λίγο εμφανίζεται απάντηση του Γενικού διαχειριστή οτι θα πάρουν τις απαντήσεις τους και μέχρι τότε απαγορεύεται να γράψει κανείς οτιδήποτε κάτω απο το συγκεκριμένο post. Βλέπετε η τότε πλατφόρμα δεν επέτρεπε κλειδώματα θεμάτων.

Για την ιστορία και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι:
Α. ΓΔ ήταν το μέλος που ξεκίνησε το topic "οδηγίες στους ναυτιλλομένους"
Β. Το "ενοχλητικό μέλος" ήταν ο νυν ΑΓΔ
Γ. Δεν είχαμε τότε κούλουμα

Όπως λέει και ο πάνσοφος λαός "εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θάρθεις"

Αααα, θα σε μαλώσω! Ο νυν ΑΓΔ δεν ήταν ενοχλητικό, αλλά ενοχλημένο μέλος. Επίσης, εξ όσω μπορώ να θυμάμαι, η περίσταση, ή μάλλον οι περιστάσεις, ήταν πολύ συγκεκριμένες, και οπωσδήποτε όχι ο κανόνας. Κατά τα λοιπά, τα τότε πεπραγμένα μου είναι στην κριτική διάθεση του καθενός, και αυτό, φυσικά, δεν με ενοχλεί. :D

Ορισμένες επισημάνσεις.

Οι κανόνες καλώς ή κακώς υπήρχαν.

αν κάποιο μέλος δεν τους έδωσε την απαραίτητη σημασία γι αυτό δεν ευθύνεται κανείς παρά μόνο το μέλος αυτό.

Οι πρόσθετοι μπήκαν μετά από απόφαση των διαχειριστών, διότι πρόσφατα ξεκίνησαν θέματα που πρόσβαλλαν τρίτους ή άλλα μέλη.

Το φόρουμ έχει μιά διαχειριστική επιτροπή.
Οι διαχειριστές επεμβαίνουν σύμφωνα με τον κανονισμό.
Οι διαχειριστές είναι άνθρωποι. Κάποια φορά είναι δυνατόν κάτι να περάσει απαρατήρητο και να μην υπάρξει επέμβαση, άλλοτε η επέμβαση μπορεί να έρθει άμεσα.
Επαναλαμβάνω είναι άνθρωποι.

Επίσης οι διαχειριστές μπορεί τη στιγμή που συμβαίνει κάτι να είναι offline. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να επέμβει όποιος έχει το δικαίωμα αυτό.
Είναι εντελώς λάθος να εκλαμβάνεται ως αδυναμία της διαχείρισης η καθυστέρηση στην εφαρμογή των κανονισμών ή κάποια φορά η μη εφαρμογή.

Όπως είναι εντελώς λάθος να ζητείται επιτακτικά τοποθέτηση της διαχείρισης και μάλιστα σε μέρες αργίας.

Σχετικά με τους κανονισμούς.
Οι κανονισμοί όπως προαναφέρθηκε υπήρχαν και απλά προστέθηκαν ορισμένες τροποποιήσεις, ενώ έγινε προτροπή να διαβάσουν όλοι τους κανόνες του φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν.
Η αποδοχή των όρων λειτουργίας είναι βασική προϋπόθεση γιά τη συμμετοχή ενός μέλους.
Θεωρώ ότι είναι αδικαιολόγητη η ανησυχία γιά τους όρους λειτουργίας.
Μέχρι στιγμής, σε ελάχιστες περιπτώσεις υπήρξε λόγος επέμβασης. (στους λίγους μήνες που μετράει το avclub είναι λιγώτερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού).

Το να θίγονται και να προσβάλλονται τρίτοι ή άλλα μέλη ή να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις όμως είναι λόγος επέμβασης.Αυτό συνέβη τις τελευταίες 10 περίπου μέρες και γιά το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε τους κανόνες στα μέλη και να τους τροποποιήσουμε

Το avclub έχει σκοπό να είναι ένα ελεύθερο forum, που θα δίνει το δικαίωμα σε όλους να εκφράζουν τη γνώμη τους, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Αν όλοι σας ως μέλη σεβαστείτε την παραπάνω φράση και μόνο, πιστεύω όλοι οι φόβοι που εκφράστηκαν στο thread αυτό αλλά και στο thread που άρχισε ο Σπύρος Σούρλας (στο οποίο τοποθετήθηκα άμεσα) θα αποδειχθούν ΑΒΑΣΙΜΟΙ.

Αγαπητοί φίλοι
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΤΕ.

Ωραία και άγια όλα αυτά.
Το κλείδωμα δεν κατάλαβα γιατί έγινε ,βεβαια,αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα καταλάβω.Μιά απλή τοποθετηση οτι απαντήσεις θα δοθούν σε μια,δεκα ,εκατό μέρες αρκούσε.
Και επι τής ουσίας διακρίνω μιά τοποθέτηση πολύ πιό ήπια απο την ´αγριάδα´τής παραθέσεως άρθρων που θύμιζαν και θυμίζουν περιστολη ελευθεριών,ειδικά αν εφαρμοσθούν απο κάποιους που επιδείξουν ´υπερβάλλοντα ζήλο´(ελικρινής ευχή να μην υπάρχουν τέτοιοι,λέμε τώρα)
Ευχομαι η ´νηστεία´να ισχύσει για τούς πιστούς μόνον και όχι για εδω μέσα με το ζόρι.
Καλή Σαρακοστή και ´Καλή Ανάσταση´γιατί είναι απαραίτητη.Oπως και η εμπιστοσύνη άλλως τε που θα πρέπει να είναι αμοιβαία.Και όχι μονόπλευρη.-bye-

Η γνώμη μου είναι ότι οι "νέοι" κανόνες το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν μια προσπάθεια συμβιβασμού πραγμάτων που δεν συμβιβάζονται. Εδώ απαιτούνται δραστικές λύσεις αν υποθέσουμε βέβαια ότι υπάρχει πρόβλημα αρχικά. Η πρώτη λοιπόν εξήγηση που θα ζήταγα από τη διαχείρηση είναι, πού εντοπίζεται το πρόβλημα? Τι είναι αυτό που προκάλεσε την επιβολή συμπληρωματικών κανονισμών?
Τα περί δήθεν προσωπικών επιθέσεων και ύβρεων, κτλ, εγώ τα ακούω βερεσέ ειδικά όταν προέρχονται από μη σοβαρά άτομα (δεν αναφέρομαι στον ΑΓΔ φυσικά). Οι απόψεις αγαπητοί συμφορουμίτες και ιδέες δεν "ίπτανται" πέραν του κόσμου τούτου και δεν είναι άυλες. Εκφράζονται από συγκεκριμένους ανθρώπους, για συγκεκριμένους λόγους, και με συγκεκριμένα κίνητρα. Τι πάει να πει προσωπική επίθεση? Όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του και των ιδεών του (και δεν κάνει 180° στροφή στην πρώτη κακοτοπιά) δεν διαχωρίζει εαυτόν από τις ιδέες του ούτε σφυρίζει αδιάφορα όταν κάποιος θίγει την βιοθεωρία του και τα πιστεύω του. Στέκεται και απαντά όπως νομίζει αυτός. Τα πρόσωπα είναι φορείς ιδεών και πρακτικών, λόγων και πράξεων. Είναι στο "στόχαστρο" των διαφωνούντων όσο και ιδέες τους. Αν δεν το αντέχουν εδώ, ήθελα να ήξερα πώς το αντέχουν στην κοινωνία όπου εκτίθενται καθημερινά και με ονοματεπώνυμο...Εκτός να κυκλοφορούν κι εκεί με ψευδώνυμα!
Δυο λόγια τώρα για την προστασία και την ελευθερία του λόγου που έχει βασανισθεί άγρια τον τελευταίο καιρό. Η ιδανική απόλυτη ελευθερία λόγου την οποία πολλοί υποστηρίζουν (και βαφτίζουν φασίστα με ευκολία όποιον διαφωνεί) προυποθέτει και απόλυτη ωριμότητα. Αν κάποιος με πείσει για την ύπαρξη της δεύτερης στην κοινωνία, τότε θα δεχτώ και την πρώτη. Ταυτίζουμε έννοιες άσχετες και επικίνδυνες. Όποιος υποστηρίζει ότι ελευθερία λόγου είναι το να λέει ο καθένας ό,τι θέλει θα πρέπει να συνυπολογίζει πως αυτή η ελευθερία συνοδεύεται επίσης από το "όποτε θέλει", "όπου θέλει" και κυρίως για "όποιον λόγο θέλει". Αναρωτιέμαι λοιπόν κατά τη γνώμη αυτών των υποστηρικτών της "ελευθερίας λόγου":
-Πώς προστατεύεται η "δημοκρατική" κοινωνία (μέρος της οποίας είναι και το φόρουμ) από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο μόνος τρόπος βελτίωσης και προοόδου είναι η ανατροπή της?
-Πώς μεταχειρίζεται τους υποστηρικτές αυτών των ιδεών?
Μήπως με τον στρουθοκαμηλισμό, τη υποκρισία και τον ωχαδερφισμό που διακρίνει κάποιους από τους πολίτες και συμφορουμίτες μας? Μήπως με νόμους και κανόνες που μου απαγορεύουν να αποκαλώ ηλίθιο κάποιον αλλά μου επιτρέπουν να αποκαλώ έναν λαό ολόκληρο ανάξιο να ζει? Μήπως με νόμους και κανόνες που μου απαγορεύουν να χαρακτηρίζω κάποιον φασίστα αλλά μου επιτρέπουν να αρθρογραφήσω για σελίδες υπέρ της ιδεολογίας αυτής?
Και απαντώ μόνος μου με κάτι που οι ελληνολάτρες και αρχαιολάτρες φίλοι μας επιμελώς ξεχνάνε όταν αναφέρονται στην δημοκρατική αρχαία Αθήνα.
Οι αρχαίοι Αθηναίοι λοιπόν κύριοι ως μέτρο ενάντια σε αυτούς που ήταν απειλή για τη δημοκρατία και το καθεστώς τους, επέλεγαν τον εξοστρακισμό.
Τι λέτε, ήταν προσωπική επίθεση αυτή ή όχι...? :chinscratch:

Last edited:
Αν σεβαστουμε την συγκεκριμενη φραση (,Το avclub έχει σκοπό να είναι ένα ελεύθερο forum, που θα δίνει το δικαίωμα σε όλους να εκφράζουν τη γνώμη τους, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.) δεν χρειαζονται οι προσθετοι κανονες, ετσι δεν ειναι?

Ολοι το ιδιο λεμε, παρεμβασεις μονο οταν γινονται προσωπικες επιθεσεις. Ολα τα αλλα ειναι περιττα, δεν νομιζετε?

Βρε MCZaB, αλλο ιδεες, αλλο προσωπα. Ας πουμε οτι ο Α λεει οτι πιστευει στην καυση των ... ξερων για παραδειγμα. Αν εγω του πω οτι ειναι ηλιθιος που το πιστευει αυτο, τοτε εχουμε να κανουμε με προσωπικη επιθεση. Αν ομως του πω οτι εγω διαφωνω με αυτο που λεει και οτι η ΔΙΚΗ μου αποψη ειναι οτι πιστευω για παραδειγμα στην καυση των... χλωρων, τοτε εχουμε ενα τελειο παραδειγμα (σωστης) και υγειους διαφωνιας με ιδεες.

Αυτο προσπαθουμε να πετυχαινουμε. Οχι επιθεσεις στα προσωπα, αλλα στις ιδεες. Ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστευει και να διακονεί αυτο που εκεινος επιλεγει. Το πως διαχειριζομαστε αυτες τις ιδεες, αποτελει την πεμπτουσια της Δημοκρατιας:grandpa:

Last edited:
Καλά πάτε !!!

Δεν είχε αέρα για το πέταμα και είπατε να φέρετε μποφόρια ?????

Αγαπητέ μου Mc Zab ο εξοστρακισμός γινόταν επι δικαίων και αδίκων,συχνότατα,ακόμα και απο ´βαρεμάρα´.
Μιά δημοκρατική κοινωνία είναι δημοκρατική εφ´όσον ανέχεται και τούς εχθρούς της.Αυτή υποτίθεται ειναι και η ανωτερότητα τού Δημοκρατικού συστήματος.
Εάν αρχισουν οι εξοστρακισμοί γρήγορα θα έλθουν και τα ´ξερονήσια´.
Ξερεις πολυ καλα οτι η πολιτική δεν είναι θέμα προσώπων.Οπως επίσης οτι η ´ηρωοοποίηση´ και η ´θυματοποίηση´,που δυστυχώς έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν απ´όλες τις πλευρές,οδήγησε σε χειρότερες καταστάσεις.
Και εάν εσύ ζητάς εξοστρακισμό για κάποιον θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα ζητήσει τον δικό σου εξοστρακισμό.
Προσωπικά ευχομαι να αποδυναμωθεί οποιοσδήποτε κανόνας στην πράξη που είναι και το ζητούμενο και μάς αφορά όλους.Οπως και η αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Και η κριτική γίνεται συνήθως απο οσους ενδιαφέρονται για τον χώρο.Με τον φίλο μας μαλώνουμε και όχι με τον άγνωστο.

Τά 'λεγα εγώ στη Διαχείρηση να μην ανοίγει τέτοια θέματα Καθαροδευτεριάτικα.

Δεν το ξέρει ότι σήμερα ο κόσμος τρώει ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ????:flipout: :flipout:
Που να βάλει γλώσσα μέσα του??:BDGBGDB55:

Γι' αυτό καλύτερη περίοδος για κάτι τέτοιες αποφάσεις είναι ή το Πάσχα ή στα μπάνια του λαού....:SFGSF8: :SFGSF8:

Πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω (ισως γιατι τις τελευταιες 2-3 εβδομαδες λόγω φορτου εργασιας δεν ειμαι τοσο κοντα σας όσο θα ήθελα) την αιτια όλων αυτων. Η αφορμη ήταν οι κανονισμοι αλλα τι προηγηθηκε...
Πάντως το κλειδωμα του οποιουδηποτε θεματος και φυσικα η διαγραφη ειναι το εσχατο μεσο της διαχειρησης.
Το να κλειδωνουμε προκαταβολικα καποιο θεμα μεχρι να επιστρεψει ο διαχειριστης δεν με βρισκει συμφωνο (δεν σημαινει φυσικα ότι αυτοματα εχω και δικιο).

Ως αλλος Μπελλος θα πω "Να αγαπιώμαστε"-bye-

Προσωπικά ευχομαι να αποδυναμωθεί οποιοσδήποτε κανόνας στην πράξη που είναι και το ζητούμενο και μάς αφορά όλους.Οπως και η αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Νομιζω οτι αυτη ειναι η καλυτερη λυση, εφοσον αυτο τηρηθει απο μελη και την διαχειρηση. Ας παραμεινουν τυπικοι αυτοι οι κανονες και ας μην χρησιμοποιηθουν ποτε, παρα μονο αντι τουφεκισμου:violent-smiley-030: . Κατι σαν την θανατικη καταδικη βρε παιδι μου, που υπαρχει μεν σε ορισμενα κρατη, αλλα δεν εφαρμοζεται....

Και η κριτική γίνεται συνήθως απο οσους ενδιαφέρονται για τον χώρο.Με τον φίλο μας μαλώνουμε και όχι με τον άγνωστο

Συμφωνω και επαυξανω:grandpa:
Αντε, παμε για το πασχα, υποσχομαι να μη φαω σαρδελλες....:flipout:

Εγώ είδα και το πρώτο bann μέλους που ήρθε σε..σύρραξη με άλλο μέλος,το οποίο όμως δεν έφαγε bann, παρ όλο που οι χαρακτηρισμοί του ήτο επισης προσβλητικοί.

Χμμ, μπερδεμένοι κανόνες-ανεμοσκορπίσματα αποφάσεις !:grandpa:

πέρα από τη λογική των κανόνων και περιορισμών κι άσχετα από το εαν
κρίνονται αυστηροί, απαράδεκτοι, εφαρμόσιμοι κλπ πιστεύω πως το όλο
θέμα από τρίχα έγινε τριχιά, εαν με καταλαβαίνετε τί θέλω να πω.

Τώρα αυτό έγινε είτε γιατί ως λαός είμαστε θερμόαιμοι και δεν σηκώνουμαι μύγα στο σπαθί μας, είτε γιατί έτσι βγάζουν κάποιοι τις πικρίες τους και τις αντιζηλίες τους.

Δεν είμαι σίγουρος, καθόλου σίγουρος για την απάντηση...

avclub = splatter movie

δεν περίμενα αντιμετώπιση κυβέρνησης/αστυνομίας απο την διαχείρηση,

άκου ban , τουλάχιστον μια ευκαιρία για χαρακίρι (aka delete account button) δεν μπορούμε να έχουμε;

Η πράξη του κλειδώματος του θέματός μου οσον αφορά το ´διάταγμα´λειτουργίας του club ,με πρόσχημα την απουσία του Διαχειριστή ή δεν ξέρω ποιού άλλου,αποτελεί ύψιστη ενέργεια λογοκρισίας και φιμώματος.
Τι πειράζει να μένει ανοικτό το θέμα?Eάν ενοχλεί κάποιους να βγούν και να γράψουν.
Ακου λέει να περιμένουμε την όποια αυτού υψηλότητα και μέχρι τότε μόκο.
Τι μάς περάσατε κύριοι??
Yποτακτικούς σας ή δούλους σας?
Δεν βρίσκατε καμιά καλύτερη δικαιολογία??
Mόνον άνθρωποι που φοβούνται τον διάλογο και την κριτική αντιδρούν έτσι.
Ωραια δημοκρατία.
Σας προτείνω να ιδρύσετε και σωματείο που να αποτελειται μονον απο εκλεκτούς και ολοι οι άλλοι να χορευουν στον ρυθμό σας
Η πράξη του κλειδώματος τού συγκεκριμένου θέματος αποδεικνύει οτι το club έγινε κλειστό μαγαζί που ορισμένοι διατάζουν και ολοι οι άλλοι σκύβουν το κεφάλι.
To συγκεκριμένο thread επ´ουδενί ήταν υβριστικό ή προσβλητικό .Αντιθέτως εσείς προσβάλλετε τα μελη που συμμετείχαν,με την κίνησή σας αυτή.
Γιατί παρακαλώ κλειδώνεται μέχρι να απαντήσει η διαχείριση?
Σκοπεύετε να το εφαρμόσετε σε όλα τα threads απο εδώ και εμπρός?
Η συγκεκριμένη πράξη είναι ενέργεια βαθειά αντιδημοκρατική,που ξεπερνά κάθε όριο.
Εκθαμβος απο τα επιχειρήματα του κλειδώματος ,υποκλίνομαι στο control freak που επικρατεί.

Αυτο Σπυρο το σχολιασες.

Αυτο το σχολιασες ????

Το avclub καταδικάζει την πράξη κατά του βιβλιοπωλείου.
Επειδή όμως η συζήτηση παρεκτράπη γιά άλλη μιά φορά σε ύβρεις, όπως προβλέπουν οι όροι λειτουργρίας του avclub, σβήστηκαν λέξεις ή κείμενα γιά να προστατεύσουν τρίτους που προσβάλλονται ανώνυμα.

Στο εξής θα σβήνεται όλο το παρεκτραπέν υβριστικό ή προσβλητικό thread.
Το θέμα κλειδώνεται.
Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις επί των ενεργειών της διαχειριστικής ομάδας, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους λειτουργίας, δεν επιτρέπονται σε νέο θέμα, παρά μόνο με αποστολή pm προς τους διαχειριστές. Σε περίπτωση που ξεκινήσει τέτοιο θέμα θα διαγραφεί.

Η διαχείριση είναι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να αποφασίσει γιά την επιβολή των προβλεπόμενων από τους όρους λειτουργίας ποινών.

Αρα, το παρον ειναι υπο την ανοχη τους ......( ευχαριστουμε ).

A , και κατι αλλο.

Αν θελετε να γινετε "Αρτεμης", δεν εχετε παρα να πατησετε το παρακατω κουμπακι-σηματακι ........enjoy -bye-

565768

Καλημερα και καλη......εβδομαδα κυριοι ! :SFGSFGSF: