Έχω πλάτος καθαρό 2μ. Το βγάζω εντελώς οριακά - για την ακρίβεια έχω και 1-2 εκατοστά περιθώριο, αλλά θα τα γεμίσω πηγαίνοντας το πανί λίγο πιο πίσω.
σε παρακαλω θα μου δωσεις διαστασεις
Συνέχεια εντυπώσεων!
Δεν χρειάζεται να ξαναπώ ότι η εικόνα του overall είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή. Θα επικεντρωθώ στα προβληματάκια τα οποία εντόπισα, και χρήζουν διερεύνηση.
Όσο αφορά το "βράσιμο", είχα την ευκαιρία να το εξετάσω λίγο βαθύτερα.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι ότι είναι πρόβλημα του υλικού, όχι του προβολέα. Με κορυφαίο υλικό ο προβολέας παίζει άψογα. Όταν όμως το bitrate πέφτει, είναι ανελέητος. Δεν είναι θέμα Brilliant Color, ούτε sharpening κτλ. Απλά, πλησιάζει σε αποκαλυπτικότητα τις LCD τηλεοράσεις. Για εμένα, αυτό είναι πλεονέκτημα. Σημαίνει ότι μπορεί να δείξει όλη τη λεπτομέρεια η οποία υπάρχει - απλά δεν το έχουμε συνηθίσει και μας φαίνεται λίγο παράξενο. Θα έλεγα ότι του προσδίδει έναν χαρακτήρα "μόνιτορ" - δεν προσθέτει ούτε αφαιρεί τίποτα από την εικόνα. No beautyfication. Ότι παίρνει, δείχνει.
Σε SD υλικό που φαίνεται να είναι "δύσκολο" λόγω ποιότητας, ένα HTPC με τα κατάλληλα φίλτρα θα βελτιώσει πολύ τα πράγματα. Θα κάνω μερικά σχετικά πειράματα με την πρώτη ευκαιρία.
Σχετικά με την ανομοιομορφία δεν έχω κάτι καινούργιο να προσθέσω, εκτός από το ότι δεν ενοχλεί, και πρέπει να ψάξεις για να την βρεις.
Σχετικά με την διαρροή φωτός, αυτή φαίνεται να προέρχεται από τον ίδιο το φακό.. Είναι φως το οποίο (αν κατάλαβα καλά - είναι κρεμασμένος ο προβολέας και δεν ήταν εύκολο..) προκύπτει από αντανάκλαση φωτός στην εξωτερική ίριδα. Ξαναλέω, αυτή είναι η εντύπωσή μου. Είναι πιθανό να κάνω λάθος. Δεν κατάφερα να το φωτογραφήσω γιατί δεν έφτασε η ευαισθησία της φωτογραφικής μου.
Επίσης δεν κατάφερα να φωτογραφήσω (επιτυχώς) την επίδραση του Brilliant Color. Το αποτέλεσμα στην μηχανή μου το αδικούσε πολύ.
Τέλος, θα παρατηρήσω ότι το RBE είναι στα επίπεδα των 7700/8720/κτλ.
Αλλά το dithering έχει σχεδόν εξαφανιστεί! (ακούς Χρήστο; )
Τα σχόλιά σας παρακαλώ! :smile:
Οι δυο βασικες μου ενστασεις οσον αφορα το συγκεκριμενο μηχανημα, ειναι το βρασιμο, Ειναι αλλο πραγμα που ερχετε απο την επεξεργασια της εικονας συνδιαζομενο με τα παραπανω που περιεγραψα.
Zero Light Leakage
Triple protection in the light path totally prevents leakage from within the projector.
Το παραπάνω με το παρακατω εχει καμμια λογικη εξηγηση?
Επίσης, υπάρχει μια περίεργη διαρροή φωτός από τον φακό προς το ταβάνι, σχήματος τόξου. Την παρατηρεί κανείς μόνο σε πολύ σκοτεινές σκηνές, αλλά είναι εκεί. Δεν είναι αντανάκλαση, μπορούσα να την περιορίσω βάζοντας το χέρι μου πάνω από τον φακό. Και για αυτό το φαινόμενο θα προσπαθήσω να τραβήξω σχετική φωτό.
Σε εμενα η διαρροη βρισκεται στην αριστερη μπροστινη γριλλια (κοιτωντας το φακο).
Δημητρη για δοκιμασε να ανοιξεις τερμα το zoom. Το λεω αυτο γιατι ετσι παιζω εγω λογω αποστασης και ισως αυτο να μου περιοριζει τη διαρροη(ο φακος "πηγαινει "προς το σωμα του προβολεα).Σε εκείνο το σημείο φαίνεται κάποιο φως, αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα για εμένα. Δεν είναι αρκετό για να φτάσει σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Εγώ μιλάω για φως από το εσωτερικό του φακού, αλλά όχι προς το πανί.
Δεν ειναι το θεμα αν φτανει σε καποια επιφανεια συγκεκριμενα αλλα οτι σπαταλαται σε λαθος "μονοπατια"... πιθανως να συμβαινει σε ολους ή σε πολλούς προβολεις κατι αναλογο και να ειναι μεσα στα κατασκευαστικα πλαισια...
Στο Normal "σφυραει" και λιγο:bigcry:Θα κάνω μερικές δοκιμές το βράδυ να δούμε.. Πάντως το φως βγαίνει από το εσωτερικό του φακού, όχι από κάποια χαραμάδα. Και εγώ παίζω με το zoom στο μέγιστο.
Όντως ο προβολέας είναι λίγο πιο θορυβώδης από τον 8720. Το καλό είναι ότι το φως του στο Economy είναι υπέρ αρκετό για τις ίντσες μου, οπότε μικρό το κακό (για την ώρα).
Πάντως το φως βγαίνει από το εσωτερικό του φακού, όχι από κάποια χαραμάδα.
Στο Normal "σφυραει" και λιγο:bigcry:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.