O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Ναι, το εγραψα στο αλλο thread οτι δεν ειναι driver. Το τι κανει, θα το δουμε στην πραξη..

Αν θυμαμαι καλα πρεπει να ειναι η ''διαδικασία'' της NVidia για 3D games....

Αλλάζω τελείως διαρύθμιση στο σαλόνι ώστε το πανί να τοποθετηθεί σε τοίχο με μεγαλύτερο χώρο. Με τα νέα δεδομένα η απόσταση προτζέκτορα-πανιού θα είναι στα 4,8 με 5 μέτρα και η απόσταση θέασης στα 4-4,5 μέτρα. Είναι ψιλοπρόχειρες οι μετρήσεις απλά θέλω να πάρω μία ιδέα..

Θεωρείτε ότι με τις 106 ίντσες (που βλέπω ότι χωράνε έστο και οριακά στον τοίχο) θα έχω θέμα με υπότιτλους σε ταινίες 16:9 και ταυτόχρονα θα χάνω μέρος και της προβολής?

Επίσης βλέπω ότι απο 92'' πάει απευθείας σε 106''? Δηλαδή δεν έχει κάτι ενδιάμεσο σε πανί 16:9?

Last edited:
Μην ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο.

Ειδικα για την αποσταση που μιλας, οτιδήποτε κάτω από 106 (μην πω και 110) απλως ειναι λίγο.

Αν το 106 ειναι το οριο σου λόγω χωρου, δεν υπάρχει το παραμικρό δίλλημα.

4 με 4,5 μετρα αποσταση θεασης πας για >120"
Παντα κατα την ταπεινη μου αποψη.

(edit: Φυσικα εαν χωραει σχετικου μεγεθους πανι)

Ή μετακινείς τον καναπέ κανα μέτρο προς το πανί..

Mπροστά μπορώ να πάω όσο θέλω μέχρι να κολλήσω το πρόσωπό μου στο πανί. Πίσω μπορώ πολύ λιγότερο, ελάχιστα μπορώ να πω.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Δεν βλέπω την ώρα να είναι τοποθετημένα όλα. Λίγο καιρό υπομονή ακόμα. -Αύξηση πιστωτικού ορίου γαρ.-

Υπόσχομαι Photos παλικάρια.

Last edited:
Ρε παιδιά ειλικρινά δεν το περίμενα ότι με μία τέτοια μετάβαση απο plasma σε προβολέα θα αντιμετώπιζα τόσα θέματα.

Πέραν του ότι έχω ψευδοροφή στο σαλόνι οπότε δεν μπορώ να κρεμάσω βάση για οροφή, οπότε θα φτιάξω ένα γερό ράφι, τώρα βλέπω το εξής:

Επειδή όπως ανέφερα θα πάω για 106'' πανί. Η απόσταση του τοίχου που θα μπει ο προβολέας με τον απέναντι τοίχο είναι στα 5,8 μέτρα. Αν αφαιρέσω λοιπόν και τα περίπου 50cm που είναι ο JVC τότε φακός-πανί είναι περίπου στα 5,4-5,5 μέτρα. Πολύ καλή απόσταση.

Σύμφωνα όμως με το projection calculator μου βγάζει αυτές τις ίντσες στα 4,28 μέτρα.

Θα έχω κάποιο θέμα με ποιότητα εικόνας ή οτιδήποτε?

Εdit

Ουσιαστικά δλδ και για να μην το πολυψειρήζουμε μιλάμε για 1 μέτρο απόκλιση απο το κανονικό που προβλέπει το projection central. Είμαι 1 μέτρο πιο πίσω δλδ.

...η ιριδα πρεπει να θελει λιγο κλεισιμο στην αρχη.. μου δινει την αισθηση οτι ειναι πολυ φωτεινος...

εγώ που έχω πανί 133" 16/9 που θα βάλω τον Χ3? Αναρωτιέμαι μάλιστα για την κανονική απόσταση (χωρίς Zoom). Αλήθεια τι μειονέκτημα υπάρχει αν κάποιος τελικά αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το zoom? Μείωση της φωτεινότητας ή τελικά δεν τρέχει τίποτα?

Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Τα Philips PTA-03 τα πήρε κανείς να μας πει εντυπώσεις?

Έχει αρχίσει και πέφτει η τιμή τους.

Από amazon.de

http://www.amazon.de/gp/offer-listi...8&s=ce-de&qid=1300088474&sr=8-1&condition=new

Αλλά και από Ελλάδα

http://www.skroutz.gr/c/310/aksesouar-tv.html?keyphrase=philips+pta03
φιλος που τα πηρε μου ειπε οτι δεν κανουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

φιλος που τα πηρε μου ειπε οτι δεν κανουν...

Ωχ... Δηλαδή αυτά που διαβάζω στα ξένα φόρουμ δεν ισχύουν? Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες? Μην τα κάψουμε τσάμπα γιατί είναι στην μισή τιμή από τα Original...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Ωχ... Δηλαδή αυτά που διαβάζω στα ξένα φόρουμ δεν ισχύουν? Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες? Μην τα κάψουμε τσάμπα γιατί είναι στην μισή τιμή από τα Original...

...και εγω απογοητευτικα οταν μου το ειπε... δεν ξερω λεπτομερειες...

Απάντηση: Re: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

εγώ που έχω πανί 133" 16/9 που θα βάλω τον Χ3? Αναρωτιέμαι μάλιστα για την κανονική απόσταση (χωρίς Zoom). Αλήθεια τι μειονέκτημα υπάρχει αν κάποιος τελικά αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το zoom? Μείωση της φωτεινότητας ή τελικά δεν τρέχει τίποτα?

Βάλε τον στα 5 περίπου μέτρα, μια χαρά θα είναι.

Χωρίς ζουμ πρέπει να τον βάλεις στα 8 και κάτι μέτρα.

Μείωση φωτεινότητας έχεις όσο απομακρύνεσαι από το κάδρο. Όσο πιο κοντά τόσο πιο πολλή.