Ο καιρός γαρ... DSLR !!

imagemagic.php

Με το συμπάθειο :grinning-smiley-043. Sigma 300-800.

Τι ειναι τούτο ρε παιδια.. :flipout:
Να κανω κανενα εξάμηνο γυμναστήριο πρώτα πριν βγώ στη γύρα .. :flipout:

Re: Απάντηση: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

Βασίλη καλό!!!!!:music-smiley-005:

Πάντως ο Γιώργος δε μιλάει. Ανησυχώ! Λέτε να τον διώξαμε?:flipout:

ΟΧΙ αν και κοντεψα να πάθω σοκ..

Λοιπον αν και γενικά είμαι δύσκολος και αναποφάσιστος στις αγορές μου, στην περίπτωση αυτή δεν αντεξα στον πειρασμο και αγόρασα χτες την Pentax K100D Super με το στανταρντ φακο του κιτ στα 289 Ευρώ από την Μediamarkt στο Μαρούσι :grinning-smiley-043.. (εχουν μεινει καμμια 15αριά κομμάτια ακομα)

Ξερω οτι ειναι παλαιο μοντέλο, ξερω οτι δεν ειναι Canon ουτε Nikon, ξέρω οτι οι περισσότεροι θα μου φωνάξετε αλλά

α) Η τιμή ειναι χώμα τελειως :grinning-smiley-043
β) Πιστεύω οτι ειναι ενα καλο εισαγωγικό εργαλείο για να μπεί καποιος στον κοσμο των DSLR
γ) Μου μειναν άμεσα 450 Ευρώ για εξτρα φακο και κανένα αλλο αξεσουάρ
δ) Εαν την βαρεθώ η καταφερω να εντρυφήσω τόσο πολυ στο αντικείμενο που να θελω κατι πολύ καλύτερο, δεν θα κλαιω τα χρήματα που έδωσα για το σώμα

Ειδα στο ποστ #55 οτι ο Κος Βλασίδης προτείνει μεταξύ αλλων τον παρακάτω συνδυασμό για entry level

PENTAX 100 KD + PENTAX 18-55 + SIGMA 70-300 APO + βασικό φλας.

Aυτός ο Sigma θα με καλύψει μαζί με τον στανταρντ 18-55 ή πρέπει να δω και τιποτα άλλο;

Ευχαριστώ πολύ για ολες τις συμβουλές... Τώρα εχει διαβασμα .. και μετά ετοιμαστείτε για ερωτήσεις

(Μιας και το ανεφερα, το μανουαλ της ειναι από τα καλύτερα που έχω δει σε consumer electronics συσκευή..)

Last edited:
Γιώργο μην τους ακούς που λένε για συνέχεια για Canon / Nikon...απλά ζηλεύουν που η δικιά μας είναι το ίδιο καλή κ φθηνότερη ! :Banane0::ernaehrung004::worshippy::award: :grinning-smiley-043-bye-

Ειδα στο ποστ #55 οτι ο Κος Βλασίδης προτείνει μεταξύ αλλων τον παρακάτω συνδυασμό για entry level

Aυτός ο Sigma θα με καλύψει μαζί με τον στανταρντ 18-55 ή πρέπει να δω και τιποτα άλλο;

Αναλόγως τις απαιτήσεις σου. Κάτσε λίγο με τον βασικό φακό, να δεις εάν σου λείπει και πόσο ο τηλεφακός (πιο ευρυγώνιο προς το παρόν δεν νομίζω να χρειάζεσαι, εξάλλου το υπερευρυγώνιο είναι πιο δύσκολο να το κουμαντάρεις σαν κάδρο). Κοίτα πόσο σε καλύπτει από ποιότητα εικόνας ο βασικός.
Πηγαίνεις σε ένα κατάστημα και δοκιμάζεις τον 70-300, να δεις εάν πραγματικά χρειάζεσαι το 300, και εάν σε καλύπτει η ποιότητα εικόνας του. Τίμιος φακός για τα χρήματά του, εάν σε καλύπτει η εικόνα του προχωράς, αλλιώς πηγαίνεις σε καλύτερο. Παραπάνω έχω προτείνει τον 50-150/2.8, ρίξε του και αυτού μια δοκιμή αν μπορείς, είναι μεγάλο πράγμα το σταθερό f/2.8 μέχρι τα 150mm. Δύο στοπ πιο γρήγορος από τον 70-300, + σταθεροποίηση... φωτογραφίζεις άνετα στα 800iso και είσαι τζάμι. Αρκεί να μην θέλεις πάνω από 150mm (αντίστοιχο 225mm στη μηχανή σου).

Γιώργο μην τους ακούς που λένε για συνέχεια για Canon / Nikon...απλά ζηλεύουν που η δικιά μας είναι το ίδιο καλή κ φθηνότερη ! :Banane0::ernaehrung004::worshippy::award: :grinning-smiley-043-bye-

Η Pentax έχει εξαιρετικούς και "ιδιαίτερους" φακούς, και πραγματικά μεγάλη ιστορία. Καλά, το άβατάρ μου δεν το βλέπετε? :afro:

Τώρα και στα σώματα προσπαθεί, δεν λέω...

Γιώργο πριν αποφασίσεις για φακό κτλ., αν θες συναντιόμαστε να σου δείξω 5 πράγματα που ξέρω κ να δεις κ τους φακούς που έχω αγοράσει.

Γιώργο πριν αποφασίσεις για φακό κτλ., αν θες συναντιόμαστε να σου δείξω 5 πράγματα που ξέρω κ να δεις κ τους φακούς που έχω αγοράσει.

Πολύ ευχαρίστως .. θα το κανονίσουμε στην πρώτη ευκαιρία.. Μεχρι τότε πρέπει να βρώ χρόνο για διάβασμα (και οχι μονο του μανιουαλ)

Ερώτηση : Για καρτα μνήμης να πάρω οποια SDHC βρώ ; επηρεάζει σε κατι την απόδοση της μηχανής ;

Εχω μια SanDisk 2Gb 80X που δεν ειναι ΗC αλλά λιγο που την δοκιμασα παιζει μια χαρά, ετσι και αλλιως ομως θα παρω και μια 4Gb

Πολύ ευχαρίστως .. θα το κανονίσουμε στην πρώτη ευκαιρία.. Μεχρι τότε πρέπει να βρώ χρόνο για διάβασμα (και οχι μονο του μανιουαλ)

Ερώτηση : Για καρτα μνήμης να πάρω οποια SDHC βρώ ; επηρεάζει σε κατι την απόδοση της μηχανής ;

Εχω μια SanDisk 2Gb 80X που δεν ειναι ΗC αλλά λιγο που την δοκιμασα παιζει μια χαρά, ετσι και αλλιως ομως θα παρω και μια 4Gb

Μια χαρά είναι η Sandisk. Όποια πάρεις να έχει καλή ταχύτητα.

Γιώργος Χατζηδάκης;530964´ said:

Σε έτρωγαν τα χέρια σου εεε;

Καλορίζικη κι από μένα και καλές λήψεις.

Προσωπικά θεωρώ τον 70 -300 ...υπερβολικό φακό και για πολύ ειδικές και εξεζητημένες χρήσεις.
Σε zoom πάω στοίχημα ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ κάτι παραπάνω από 135....άντε 150.
Άσε που ένας καλός φίλος και καλός φωτογράφος έχει πει οτι το καλύτερο zoom είναι τα πόδια μας.
Πλησιάζεις το θέμα σου. Τόσο απλά.

ΟΧΙ αν και κοντεψα να πάθω σοκ..

Λοιπον αν και γενικά είμαι δύσκολος και αναποφάσιστος στις αγορές μου, στην περίπτωση αυτή δεν αντεξα στον πειρασμο και αγόρασα χτες την Pentax K100D Super με το στανταρντ φακο του κιτ στα 289 Ευρώ από την Μediamarkt στο Μαρούσι :grinning-smiley-043.. (εχουν μεινει καμμια 15αριά κομμάτια ακομα)

Ξερω οτι ειναι παλαιο μοντέλο, ξερω οτι δεν ειναι Canon ουτε Nikon, ξέρω οτι οι περισσότεροι θα μου φωνάξετε αλλά

α) Η τιμή ειναι χώμα τελειως :grinning-smiley-043
β) Πιστεύω οτι ειναι ενα καλο εισαγωγικό εργαλείο για να μπεί καποιος στον κοσμο των DSLR
γ) Μου μειναν άμεσα 450 Ευρώ για εξτρα φακο και κανένα αλλο αξεσουάρ
δ) Εαν την βαρεθώ η καταφερω να εντρυφήσω τόσο πολυ στο αντικείμενο που να θελω κατι πολύ καλύτερο, δεν θα κλαιω τα χρήματα που έδωσα για το σώμα

Ευχαριστώ πολύ για ολες τις συμβουλές... Τώρα εχει διαβασμα .. και μετά ετοιμαστείτε για ερωτήσεις

(Μιας και το ανεφερα, το μανουαλ της ειναι από τα καλύτερα που έχω δει σε consumer electronics συσκευή..)

Πρώτα από όλα δεν είμαι κύριος, τουλάχιστον εδώ μέσα, αλλά ο Βλάσης.

Μετά πολλές ευχές να χαρείς τη μηχανή σου. ΔΕν θα πρέπει ποτέ να αισθάνεσαι μειονεκτικά για τον εξοπλισμό, αλλά μόνο για το πόσο καλές ή κακές φωτογραφίες θα τραβάς.

Τα χρήματα που σου έχουν περισσέψει είναι αρκετά για ένα εξωτερικό φλας (αν τραβάς πολλές εκδηλώσεις σε εσωτερικό χώρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο) και για έναν αρκετά αξιοπρεπή τηλεφακό. Η πρότασή μου είναι μόλις μάθεις να χειρίζεσαι τη μηχανή, να την πάρεις παραμάσχαλα και να πάς σε κάποιο συστηνόμενο κατάστημα φωτογραφικών. Εκεί ζήτα αυτό που ζητάς. Βάλε τον τηλεφακό πάνω στη μηχανή και προσπάθησε να νετάρεις πάνω σε ένα άτομο που κινείται σε απόσταση 4-5 μέτρα. Αν τον ακολουθήσεις εύκολα, πάρτον. Αυτή είναι η προσομοίωση κινούμενου παιδιού.

Και του Πλαισίου οι Transcent είναι super.

Τις προτιμώ από τις Sandisk.

Οι Dslr δεν απευθύνονται σε ευρύ καταναλωτίκό κοινό.
Απευθύνονται γενικά σε απαιτητικούς φωτογράφους.

Για αυτό και τα manual οφείλουν να είναι ανάλογα.

Λόγω του ότι η κ100 είναι 6+ megapixels, με την 2gb τραβά κάπου στις 600 φωτογραφίες, οπότε η 4άρα είναι πολύ μεγάλη...
Αυτό που πρέπει να δεις είναι να είναι γρήγορη κάρτα, ειδικά αν θες να τραβάς raw.