Ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης...

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,633
Βέροια
... είναι η μόνωση.
Έτσι σκέφθηκα και αποφάσισα αντί να επενδύω σε μηχανάκια θέρμανσης να επενδύσω στο πρωταρχικό και προαπαιτούμενο.
Εξ' άλλου άρχισα να βλέπω πως τα λεφτά και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι λίγα αλλά με την μόνωση ζεσταίνεις τον χώρο ενώ χωρίς αυτήν το εξωτερικό περιβάλλον... σπαταλώντας κάθε χρόνο πολύτιμη ενέργεια.

Το υλικό που βλέπεται είναι για κάτω από τη στέγη (δώματα).
Πολυεστέρας ουσιαστικά που δεν παθαίνει τίποτα, τοποθετείται εύκολα, δεν έχει αναθυμιάσεις και πτητικά κατάλοιπα (σκόνη κ.τ.λ)
Ελληνικό προίόν!
Έχει δε το καλό ότι μπορείς να κάνεις όσες στρώσεις θέλεις ενώ χοροπηδάς άνετα πάνω του χωρίς να σπάει.

Στο άμμεσο μέλλον θα ξεκινήσω σιγά-σιγά και εξωτερικό θερμοκέλυφος με άλλο παρεμφερές υλικό.
Πάντα DIY φυσικά!
Ήδη πέφτει μελέτη για τα επιχρίσματα που βλέπω ότι δεν έιναι τίποτα σπουδαίο αλλά μπορεί εύκολα να ρίξει το κόστος κάτω από το μισό!

Πάνω απ' όλα όμως με ικανοποίησε πολύ η ελληνικότητα του προίόντος.
Μάλιστα στις περισσότερες μάντρες ανά την Ελλάδα το υλικό είναι άγνωστο!
Τυχαίο?
Δε νομίζω.
Αισθάνομαι χαρούμενος που συνεχίζω παντού να γειώνω τους γερμανούς.

Attachments

• SNC00137.jpg
    SNC00137.jpg
    66.2 KB · Views: 434
  • SNC00138.jpg
    SNC00138.jpg
    50.2 KB · Views: 434
  • SNC00139.jpg
    SNC00139.jpg
    71.1 KB · Views: 435
χαίρομαι που επενδύεις στην αιτία του κακού.
Μέχρι στιγμής όπως έχω γράψει αλλού η δική μου εμπειρία από τα επίσης ελληνικά φύλλα fibran έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα (για θέρος).

(για τα γόνατα....πικρα, καθώς και το έρπειν ανάσκελα κάτω από στέγη 30 μοιρών... - πληγές μόνιμες...)

Και τι να κάνω; Παρουσίαση το σπίτι μου; Όλο DIY είναι εκτός από τα μπετά και τα κουφώματα! :flipout:
Σκέφτομαι μήπως να βάλω αυτό το πράγμα στην οροφή αλλά θα πρέπει να φωνάξω τον spiderman...
Αλλά σαν στήριξη, θα κάτσει ή θα μου πέσει στο κεφάλι;

Και τι να κάνω; Παρουσίαση το σπίτι μου; Όλο DIY είναι εκτός από τα μπετά και τα κουφώματα! :flipout:
Σκέφτομαι μήπως να βάλω αυτό το πράγμα στην οροφή αλλά θα πρέπει να φωνάξω τον spiderman...
Αλλά σαν στήριξη, θα κάτσει ή θα μου πέσει στο κεφάλι;

δε λέω εσένα.
τον αρχικό συντάκτη λέω.

μπορείς πάντως να βάλεις αυτό που έβαλα εγώ.
Μια και ανοίχτηκε θέμα ίσως το βράδυ ανεβάσω φωτό από τη στέγη μου...

Και δεν το μεταφέρετε;
Πλέον είναι βασικότερο να ξέρουμε πως θα ζεσταθεί το κοκαλάκι μας από το να φτιάξουμε κανέναν ενισχυτή.
Εκτός αν μιλάμε για κανέναν 2x500 σε τάξη Α... :p

Και δεν το μεταφέρετε;
Πλέον είναι βασικότερο να ξέρουμε πως θα ζεσταθεί το κοκαλάκι μας από το να φτιάξουμε κανέναν ενισχυτή.
Εκτός αν μιλάμε για κανέναν 2x500 σε τάξη Α... :p

μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι με 3 salas στη σοφίτα των 10 τετραγωνικών ανέβαζα 2 βαθμούς σε ένα τρίωρο.
Με 6 που θα έχω φέτος, το λύνω το πρόβλημα του ενός δωματίου.

Απάντηση: Re: Ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης...

μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι με 3 salas στη σοφίτα των 10 τετραγωνικών ανέβαζα 2 βαθμούς σε ένα τρίωρο.
Με 6 που θα έχω φέτος, το λύνω το πρόβλημα του ενός δωματίου.

Σου ειπα τροφοδοτησε και ο κουδουνι της πορτας με Σαλας να ζεσταθει και το χωλ

Δεν ξέρω εάν είναι καλύτερος τρόπος, αλλά εγώ έβαλα πέρσι Θερμαντικά σώματα μαρμάρου.
Η εγκατάστασή τους είναι εύκολη και μπορεί να μεταφερθούν εύκολα από χώρο σε χώρο, δεν χρειάζεται συντήρηση και είναι αυτόνομο σύστημα θέρμανσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως κεντρική είτε ως επιπρόσθετη πηγή θερμότητας.
http://www.climasystems.gr/products1/thermansi.html?limit=15&p=2

Εξωτερική θερμομόνωση. Θα σου πω από κοντά το Σάββατο.....

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι η τεχνικά ιδανική.
Να έχεις υπόψιν σου όμως Κώστα, ότι πρέπει να είναι προστατευμένη από ήλιο και βροχή.

Έμεινες ευχαριστημένος Σίμο?

Αν θέλεις (ευκαιρείς) πες μας λίγα παραπάνω.

Αρκετά, ήμουν λίγο διστακτικός, αλλά με έπεισε φίλος μου ψυκτικός, που του έχω εμπιστοσύνη.
Νομίζω ότι είναι αρκετά καλή επένδυση.
Τα έβαλα από το λινκ, της απάντησης.

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι η τεχνικά ιδανική.
Να έχεις υπόψιν σου όμως Κώστα, ότι πρέπει να είναι προστατευμένη από ήλιο και βροχή.

Πέραν αυτού, χρειάζεσαι και εξαιρετικά έμπειρο συνεργείο.