ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Έχουμε προφανώς διαφορετική εικόνα και παραστάσεις από την Ευρώπη αλλά αυτό δεν πειράζει σε τίποτα.

Αυτό που έχω πει από την αρχή είναι ότι ακόμα κυκλοφορεί χρήμα στη χώρα μας παρά τις αναδιανομές που έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια και ότι η παραοικονομία (αδήλωτα έσοδα, κρυφές δραστηριότητες κτλ) έχει τελικά σώσει και τον μέσο Ελληνα αλλά και δίνει το φιλί της ζωής στην οικονομία μας.

Δεν είσαι ο μόνος που βλέπεις σπατάλες και σακκούλες με είδη πολυτελείας.
Απλά σου λέω ότι με τα παραπάνω δεδομένα αυτά δικαιολογούντε, ίσως και για ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 10-20% του πληθυσμού.

Τώρα για αύριο δεν ξέρω. Μη με ρωτήσεις για το αύριο... δεν είμαι προφήτης.
Μη μου πείς ότι πολλοί υποφέρουν... δεν είναι περισσότεροι από αυτούς που υπέφεραν και πρίν την κρίση...

Επίσης η φορολογία αρχίζει απο τα 8500 ευρώ.... με συντελεστή 22%!

Πάντως ούτε η φορολογία είναι απόλυτο μέγεθος προς σύγκριση. Μπορεί εδώ να πληρώνουμε λιγότερους φόρους, όμως πληρώνουμε για τα παιδιά μας φροντιστήρια, πληρώνουμε στους γιατρούς φακελάκια κ.ο.κ...

Ίσως αν πληρώναμε 30% ψηλότερους φόρους και γλυτώναμε όλα αυτά τα παράλογα έξοδα, και ζούσαμε και σ'ενα οργανωμένο κράτος με Πρόνοια, Παιδεία, και υποδομές, τελικά να ήμασταν κερδισμένοι...

Πάντως ούτε η φορολογία είναι απόλυτο μέγεθος προς σύγκριση. Μπορεί εδώ να πληρώνουμε λιγότερους φόρους, όμως πληρώνουμε για τα παιδιά μας φροντιστήρια, πληρώνουμε στους γιατρούς φακελάκια κ.ο.κ...

Ίσως αν πληρώναμε 30% ψηλότερους φόρους και γλυτώναμε όλα αυτά τα παράλογα έξοδα, και ζούσαμε και σ'ενα οργανωμένο κράτος με Πρόνοια, Παιδεία, και υποδομές, τελικά να ήμασταν κερδισμένοι...

Κερδισμένοι θα ήμασταν σίγουρα, αλλά αυτό το κράτος σίγουρα δεν θα ήταν στην Ελλάδα !!!!!

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Μη μου πείς ότι πολλοί υποφέρουν... δεν είναι περισσότεροι από αυτούς που υπέφεραν και πρίν την κρίση...

Πάντως το πάγωμα στην αγορά ακινήτων (η πιο "σταθερή" επένδυση του έλληνα) δείχνει ότι η Κρίση είναι ήδη εδώ. Για τους μικρομεσαίους κυρίως σε επίπεδο φόβου και αβεβαιότητας για το αύριο, για τους μεγαλοκαρχαρίες σε επίπεδο τεράστιων ζημιών σε πολλές από τις δραστηριότητές τους. Το ζήτημα είναι να μην προλάβει να φτάσει και σε μας στην ουσιαστική της μορφή..

Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Πάντως το πάγωμα στην αγορά ακινήτων (η πιο "σταθερή" επένδυση του έλληνα) δείχνει ότι η Κρίση είναι ήδη εδώ. Για τους μικρομεσαίους κυρίως σε επίπεδο φόβου και αβεβαιότητας για το αύριο, για τους μεγαλοκαρχαρίες σε επίπεδο τεράστιων ζημιών σε πολλές από τις δραστηριότητές τους. Το ζήτημα είναι να μην προλάβει να φτάσει και σε μας στην ουσιαστική της μορφή..

Aκριβώς έτσι είναι!
Και να με συγχωράτε που δεν λυπάμαι για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά δική τους επιλογή ήταν να επενδύσουν σε πολυτελή αυτοκίνητα σπίτια εξοχικά κτλ τα προηγούμενα χρόνια με τα υπερκέρδη.

Για τους μισθωτούς πάντως που έχουν την δουλειά τους δεν έχει ανοίξει μύτη ακόμα και ελπίζω να μην ανοίξει ποτέ. Ο μισθωτός είναι (το παράδειγμα του Δημήτρη Θ. παραπάνω) που θα πληγεί ανεπανόρθωτα αν η κρίση γίνει και οικονομική.

Και για να μην συμβεί αυτό πρέπει να καταναλώνουμε...!!! Φαύλος κύκλος ...

Aκριβώς έτσι είναι!
Και να με συγχωράτε που δεν λυπάμαι για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά δική τους επιλογή ήταν να επενδύσουν σε πολυτελή αυτοκίνητα σπίτια εξοχικά κτλ τα προηγούμενα χρόνια με τα υπερκέρδη.

Για τους μισθωτούς πάντως που έχουν την δουλειά τους δεν έχει ανοίξει μύτη ακόμα και ελπίζω να μην ανοίξει ποτέ. Ο μισθωτός είναι (το παράδειγμα του Δημήτρη Θ. παραπάνω) που θα πληγεί ανεπανόρθωτα αν η κρίση γίνει και οικονομική.

Και για να μην συμβεί αυτό πρέπει να καταναλώνουμε...!!! Φαύλος κύκλος ...

Ποιοί και πόσοι Ελευθεροι Επαγγελματίες επένδυσαν τά ´υπερκέρδη´τους στά ´αγαθά´πού αναφέρεις.??
Η Κρατικίστικη αντίληψη περί ελευθέρων επαγγελματιών πού όλοι είναι πάμπλουτοι είναι παντελώς ψευδής και ´διασώζει´το ποσοστό εκείνο τών μεγαλοεπαγγελματιών πού αλωνίζουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι.
Οι Μισθωτοί βεβαίως και έχουν πληγεί σε διάφορα επίπεδα αλλά ο μικρός και ο μεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει χρόνια το μάρμαρο επίσης.
Τέλος η Κρίση είναι ήδη οικονομική..
Η Πτώση τού Τουρισμού και τών Κατασκευών-Οικοδομής επηρεάζει πάμπολλους ανθρώπους.

Last edited:
το δικό μου το μάρμαρο από Πεντέλη το βλέπω .. αυτό από τα ακριβά ..

μέσα σε 1 χρόνο σχεδόν καταστράφηκα , και ξαναδώ-στου απο την αρχή , και καμιά βοήθεια από πουθενά , ουτε εσπα ουτε βέσπα όλα παραμύθια και ψέματα για κανιβάλους .. δάνειο ακριβοπληρωμένο με τοκογλυφικούς όρους

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

το δικό μου το μάρμαρο από Πεντέλη το βλέπω .. αυτό από τα ακριβά ..

μέσα σε 1 χρόνο σχεδόν καταστράφηκα , και ξαναδώ-στου απο την αρχή , και καμιά βοήθεια από πουθενά , ουτε εσπα ουτε βέσπα όλα παραμύθια και ψέματα για κανιβάλους .. δάνειο ακριβοπληρωμένο με τοκογλυφικούς όρους

Μην γράφεις τέτοια γιατί θα σού πούν πώς τάχεις φάει σέ ´Χλίδες´...
Αυτό ήταν το νόημα πού πήγε να βγεί στο ´Νήμα´από κάποιους.
Εδώ κοντεψε να μάς πούν πώς το μέγιστο ποσοστό τών εργαζομένων περνάει Σούπερ..
Αλλά αυτά τάχασες γιατί νοικοκυρεύτηκε το Νήμα.

Last edited:
Αρκετοί φίλοι μου περνάνε ήδη κρίση κατάθλιψης είτε υπό-απασχολούμενοι είτα εργαζόμενοι 12αωρα για 800 ευρώ με υποχρεώσεις οικογενειάρχη ..

Ποιοί και πόσοι Ελευθεροι Επαγγελματίες επένδυσαν τά ´υπερκέρδη´τους στά ´αγαθά´πού αναφέρεις.??
Η Κρατικίστικη αντίληψη περί ελευθέρων επαγγελματιών πού όλοι είναι πάμπλουτοι είναι παντελώς ψευδής και ´διασώζει´το ποσοστό εκείνο τών μεγαλοεπαγγελματιών πού αλωνίζουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι.
Οι Μισθωτοί βεβαίως και έχουν πληγεί σε διάφορα επίπεδα αλλά ο μικρός και ο μεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει χρόνια το μάρμαρο επίσης.
Τέλος η Κρίση είναι ήδη οικονομική..
Η Πτώση τού Τουρισμού και τών Κατασκευών-Οικοδομής επηρεάζει πάμπολλους ανθρώπους.

Υπάρχει σημαντικό ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών που τό έχουν κάνει αυτό. Το σημαντικό ποσοστό στο κύκλο μου είναι περί το 80%. Τα υπερκέρδη αναφέρονται στις υπερχρεώσεις που γίνονταν τόσα χρόνια σε πωλήσεις κατοικιών αλλά και ρούχων κτλ.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει το μάρμαρο των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών. Τιποτε άλλο.

Κρίση λοιπόν δεν είδαμε ακόμη. Και μακάρι να μην δούμε κι όλας. Βέβαι αν ο τουρισμός παέι χάλια, από οκτώβρη θα αλλάξουν τα πράγματα όπως έχει άλλωστε προβλεφθεί και από τους "φίλους" ευρωπαίους...
Η παραοικονομία βλέπεις στηρίζεται στον τουρισμό.

Last edited by a moderator:
Οσο για το 80% που αναφέρεις προφανώς μιλάς για τούς τού κύκλου σου.
Πάμπολλοι Ελευθεροι Επαγγελματίες,που ειναι στην Ηλικια τών 35 ετών και άνω και Πτυχιούχοι και Μή εδώ και πολύ καιρό έχουν προλεταριοποιηθεί ...
Στον δικο μου Κλάδο βλέπω ανθρώπους 35αρηδες να περιμένουν να ζήσουν απο τον ψωρομισθό κάποιου Ταμείου σέ Ημι-Απασχόληση και απο τις επισκέψεις τού ΟΠΑΔ πού εχουν να τις πληρωθούν κανά χρόνο..
Γι´αυτούς λυπάμαι πού φαγανε τά χρόνια τους σπουδάζοντας.
Και άλλοι αναγκάζονται να κάνουν 6-7 εφημεριες τον μήνα σε Ιδιωτικά Κέντρα όπου τούς φέρονται σάν νάναι Λαθρομετανάστες..
Δεν ειναι ολοι μεγαλοκαρχαρίες.
Τα ιδια συμβαινουν σε Μηχανικούς,Καθηγητές και Δασκάλους .

Last edited:

Τα ιδια συμβαινουν σε Καθηγητές και Δασκάλους .

Τα ίδια και χειρότερα. Παρακαλάνε για μια θέση σε φροντιστήριο για την ασφάλιση του ΙΚΑ και διδάσκουν πολλές φορές με 7 ευρώ την ώρα σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Και μιλάω για 40-45άρηδες οικογενειάρχες.

Οι Δάσκαλοι είναι σε λίγο καλύτεροι μοίρα (και ακόμα καλύτερη οι Νηπιαγωγοί), αλλά "μπουκώνουν" και αυτοί σιγά σιγά.

Ας κανουμε μια υποθεση.Ας πουμε οτι ολοι οι ανθρωποι(στην Ελλαδα για παραδειγμα)ειχαν μια καλη οικονομικη ανεση και δεν ειχαν προβλημα με τα λεφτα.

Με αυτη λοιπον την υποθεση,ποια πιστευετε εσεις οτι ειναι αλλα σημαντικα προβληματα του κοσμου σημερα?(ασφαλως και η ελλειψη χρηματων φαιρνει μονη της πολλα προβληματα,αλλα προσπαθειστε να καταλαβετε που το παω)

Last edited by a moderator:
@mstr
Θέματα ισότητας, αξιοκρατίας, παιδείας, υγείας και δημοκρατίας ακόμα πολλές φορές θα απασχολούσαν εμένα. Το βλέπω βέβαια από την οπτική του γονέα, πολύ διαφορετική από την δική σου αλλα και ´έτσι νομίζω ότι καταλαβαίνεις σε ποιά θέματα αναφέρομαι. -bye-

@mstr
Θέματα ισότητας, αξιοκρατίας, παιδείας, υγείας και δημοκρατίας ακόμα πολλές φορές θα απασχολούσαν εμένα. Το βλέπω βέβαια από την οπτική του γονέα, πολύ διαφορετική από την δική σου αλλα και ´έτσι νομίζω ότι καταλαβαίνεις σε ποιά θέματα αναφέρομαι. -bye-

Ομορφη απαντηση,ευχαριστω.Σιγουρα αυτα ειναι σημαντικα θεματα με τα οποια πρεπει να ασχολειται και να ψαχνεται ο κοσμος.Προφανως αν πολλα απο αυτα ηταν καλητερα απο οτι ειναι τωρα,τοτε και τα προβληματα που εχω αναφερει νωριτερα θα ηταν πιστευω και αυτα λιγοτερο εντονα.

Ειχε βεβαια αναφερθει και απο τον Σπυρο Σουρλα νωριτερα οτι αν ο κοσμος ελυνε τα θεματα επιβιωσης,υγειας κτλ,οτι θα ηταν πιο ηρεμος να ασχολειθει με τον συνανθρωπο του,με τον πολιτισμο κτλ.

Θα ηθελα να ακουσω και τη θεση και αλλων μελων

Συνταγή αυστηρής λιτότητας
Κατάργηση δώρων, επιδομάτων και «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές συνιστά το ΔΝΤ ........

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1036681&lngDtrID=251

περιμένετε και τα καλύτερα έρχονται

Με αυτα που βλεπω και ακουω εχω αρχισει και φοβαμαι οτι οταν τελειωσω το στρατιωτικο τελη του 2010 θα εχω μαλλον προβλημα με τις δουλειες.

Οι φτωχοι φτωχοτεροι, και κατι μεσα μου μου λεει - οι πλουσιοι πλουσιοτεροι.

Δεν αμφιβαλλω και πολυ πως θα αργησει να υπαρξει νεο κυμα μεταναστευσης προς Γερμανιες, Σουηδιες, Αγγλιες κτλ..

Ειδικα για καποιον που ειναι πτυχιουχος, η ζωη στην Ελλαδα αρχιζει και καταντα ανυποφορη και αδικη.

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Συνταγή αυστηρής λιτότητας
Κατάργηση δώρων, επιδομάτων και «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές συνιστά το ΔΝΤ ........

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1036681&lngDtrID=251

περιμένετε και τα καλύτερα έρχονται

το έχω γράψει σελίδες πρίν ότι αυτή τη στιγμή η κρίση είναι πιο πολύ "financial" παρά οικονομική. Αν δούμε ανεργία πάνω από 15-20 %, αδυναμία πληρωμών συντάξεων, περεταίρω πτώση των ακινήτων, στάση εξαγωγών και λήψη ακόμα πιο αντιλαικών μέτρων θα καταλάβετε τι σημαίναι οικονομική κρίση. Πάντως η όλη υπόθεση δρά θετικά στην συνείδηση του καταναλωτή που περιορίζεται σιγά σιγά στα απαραίτητα υπό τον φόβο της επερχόμενης κρίσης.

Status
Not open for further replies.