ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Παράδειγμα (για μαέστρο πιο πολύ):
Μέσος μισθός 1000 (παρακάτω είναι αλλά λέμε)
Ενοίκιο 400
Σούπερ Μάρκετ 200
ΔΕΗ 80
ΟΤΕ 30
Κινητό 25
Κοινόχρηστα 15
Εισιτήρια 50
Σύνολο 800

Ε, με 200 παίρνεις αμαξάρα (σε 700 δόσεις και κατουράς να το φουλάρεις), πας στο Άττικα και ψωνίζεις ρούχα (σε 300 δόσεις, μετά τα πουλάς - έξτρα εισόδημα), πας σε καφέ, μπαρ, κλαμπ, μπουζούκια (πλένεις φλυτζάνια, ποτήρια, πιάτα και μαζεύεις τα λουλούδια και τα ξαναπουλάς - έξτρα εισόδημα)
Επίσης με τα 200 αγοράζεις home cinema (σε 400 δόσεις και νοικιάζεις την αίθουσα σε φίλους σου - έξτρα εισόδημα).
Αν αρρωστήσεις, μόνο 25% συμμετοχή είναι τα φάρμακα. (Αν είναι γνωστός ο φαρμακοποιός και ο γιατρός - έξτρα εισόδημα)
Φυσικά τα 200 , τα βάζεις στην τράπεζα, αποταμιεύεις δλδ για να μπορέσεις να κάνεις οικογένεια, παιδιά για να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από σένα.

Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν κατάλαβα που λες κάτι διαφορετικό από μένα? Επειδή κάποιοι είπαν ότι είπα πως δεν έχει δικαίωμα ο πολίτης να ζει αξιοπρεπώς και να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, ή ότι το κράτος είναι άμοιρο ευθυνών, δε σημαίνει ότι το είπα κιόλας -bye--bye--bye--bye-

Εγώ το μόνο που είπα είναι ότι είναι τεράστια μ@λ@κία (για μένα πάντα), τα 200 ευρώ που αναφέρεις ως "περίσσεια" να τα χώνεις σε γραμμάτια για πράγματα που δεν είναι ουσιώδη, όπως Cayenne , (το κατουράς να το φουλάρεις είναι μια πραγματικότητα, αν θες ρώτα μια μέρα έναν βενζινά να σου πει πόσοι γεμίζουν τα θηρία τους με 10ευράκια και ντρέπονται να το ζητήσουν κιόλας), και (σκανδαλωδώς) χλιδάτο τρόπο ζωής.. Τα 200 ευρώ αυτά που λες για κάποιους μπορεί να είναι 1000, 2000 ή και αντίστοιχα, 50, 20... Το να ζητάμε να είναι για όλους 500, 1000 ή και παραπάνω, είναι φυσικά θεμιτό. Το να αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατά διαόλου όταν αποφασίζουμε να τα επενδύσουμε σε γραβάτες των 130 ευρώ, γιατί αυτή είναι η "βιτρίνα μας" στην κοινωνία, και αφήνουμε τα παιδιά μας χωρίς πράγματα που τους είναι αναγκαία, είναι κάτι πολύ συζητήσιμο.

ΥΓ: Πες μου που πας supermarket με 200 ευρώ το μήνα, με ενδιαφέρει :D:D

Last edited by a moderator:

Είστε εγκάθετοι ρε ρεμάλια.
Καθόσαστε στα ιντερνέτια και στα πισιά σας και το μόνο που κάνετε είναι να κρίνετε το Κράτος.
ΑΙΣΧΟΣ

:flipout:τι να κάνουμε...40 ευρα τον μήνα μας περισσεύουν για την σύνδεση...

να μην τα επενδύσουμε κάπου να βγάλουμε και εμείς οι φτωχοί το άχτι μας...

εδω σε αναγκάζουν να πάρεις μεταχειρισμένο αμάξι δεκαετίας επειδή δεν σου έχουν αφήσει φράγκο στην τσέπη και μετα σου λένε εεπ,φίλε δεν μπαίνεις κέντρο με τέτοιο αυτοκίνητο....:flipout:

και μετά λέμε ότι δεν παίρνουν μετρα για τους μετανάστες....τουλάχιστον τους προστατεύουν από τα καυσαέρια:FSGSFGS4:

α,κατι για το σουπερμαρκετ

Αν ψωνιζεις τα no name,πεφτει αρκετα ο λογαριασμος.Απλα μη βγαλουμε ουρα...

α,κατι για το σουπερμαρκετ

Αν ψωνιζεις τα no name,πεφτει αρκετα ο λογαριασμος.Απλα μη βγαλουμε ουρα...

Αυτό είναι ένα θέμα. Το ότι πάντως και τα επώνυμα προϊόντα είναι πολλά κλικ ακριβότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα (με 2-3πλάσιους μέσους μισθούς), είναι κι αυτό πρόβλημα του κράτους να φανταστώ...

Άραγε τι θα συνέβαινε αν απλά μποϋκοτάραμε όπως κάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι? Μήπως... λέω, μήπως..... θα έπεφταν οι τιμές??? Όπως έγινε και στην υπόλοιπη Ευρώπη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα

Quiz: Τελικά ποιος θεωρείται περισσότερο "αναρχικός"? Αυτός που πάει κόντρα στο σύστημα ή αυτός που το υπηρετεί??? :D:D:D

Δηλαδή μόνον οι Αστεγοι δέν ειναι Υπηρέτες τού Συστήματος?

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Αυτό είναι ένα θέμα. Το ότι πάντως και τα επώνυμα προϊόντα είναι πολλά κλικ ακριβότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα (με 2-3πλάσιους μέσους μισθούς), είναι κι αυτό πρόβλημα του κράτους να φανταστώ...

Άραγε τι θα συνέβαινε αν απλά μποϋκοτάραμε όπως κάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι? Μήπως... λέω, μήπως..... θα έπεφταν οι τιμές??? Όπως έγινε και στην υπόλοιπη Ευρώπη?

Mάς δείχνεις με Στοιχεία τι συμβαίνει στην Υπόλοιπη Ευρώπη όπου ολοι οι Ευρωπαιοι έκαναν μποϋκοτάζ???
H Iσλανδία γιατί κλάταρε??
Το Ιρλανδικό ´θαύμα´γιατί διαλύθηκε στούς 5 Ανέμους??
Οι Βρεττανοί γιατί απολύουν σωρηδόν??
Οι Γαλλικές Αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί κοντευουν να κηρυξουν στάση εργασίας??

Πιθανως θα επεφταν.Αλλα δεν το κανουμε.Γιατι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλ

Δηλαδή μόνον οι Αστεγοι δέν ειναι Υπηρέτες τού Συστήματος?

Δε νομίζω πως κάποιος που θεωρεί λακαμία το να πληρώνει 80% πάνω ένα ρούχο επειδή είναι ετικέτας,να αγοράζει ένα αυτοκίνητο που καίει 20l/100km ή να πληρώνει στο super market είδη καθημερινής ανάγκης 30% ακριβότερα από τον μέσο Ευρωπαίο (που αμοιβεται διπλάσια), πρέπει κατ'ανάγκη να είναι άστεγος... Δεν ξέρω αν εννοούσες κάτι άλλο με την ερώτησή σου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο εινα

Δε νομίζω πως κάποιος που θεωρεί λακαμία το να πληρώνει 80% πάνω ένα ρούχο επειδή είναι ετικέτας,να αγοράζει ένα αυτοκίνητο που καίει 20l/100km ή να πληρώνει στο super market είδη καθημερινής ανάγκης 30% ακριβότερα από τον μέσο Ευρωπαίο (που αμοιβεται διπλάσια), πρέπει κατ'ανάγκη να είναι άστεγος... Δεν ξέρω αν εννοούσες κάτι άλλο με την ερώτησή σου..

Oι Ετικέτες είναι Εισαγωγής.
Στο Μιλάνο έχεις δεί τιμές??
Παράδειγμα λέω.
Σε ρώτησα και άλλα σε προηγουμενο ποστ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο

Oι Ετικέτες είναι Εισαγωγής.
Στο Μιλάνο έχεις δεί τιμές??
Παράδειγμα λέω.
Σε ρώτησα και άλλα σε προηγουμενο ποστ.

Έχω ψωνίσει στο Μιλάνο. Ακριβώς επειδή οι τιμές ήταν πολύ κάτω από δω. Στα είδη ετικέτας πάντα. Γιατί τα μη ετικέτας και εδώ μια χαρά τιμές έχουν.

Με ρώτησες αν δεν κάνω λάθος τι ποσοστό θεωρώ ότι είναι αυτοί που ψωνίζουν τέτοια πράγματα? Σου απάντησα πολλές φορές. Δεν ξέρω, αλλά θεωρώ ότι για να αντιλαμβάνομαι την ύπαρξή τους, και να βλέπω σκανδαλωδώς ακριβά καταστήματα με ουρές μέχρι το δρόμο, τη στιγμή που τα φτηνά κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω "κρίσης", μιλάμε για ένα σεβαστό ποσοστό. Ακόμα κι αν είναι ένα 10-20%, παραμένει σοβαρό.

Και εγώ σ'αυτό αναφέρομαι, από την αρχή του νήματος, άσχετα αν δε θέλετε ορισμένοι να το καταλάβετε.

Πως βγαίνουν τα Cayenne στο δρόμο; χε χε χε... να σας πω εγώ μια ιστοριούλα να καταλάβετε. Πριν από κάποια χρόνια (ήμουν ακόμα ταμίας) ήρθε μια κυρία στο κατάστημα που εργάζομαι και ζήτησε να μάθει τη δόση του δανείου αυτοκινήτου της (μιας BMW 5κάτι). Κοίταξα στο κομπιούτερ και διαπίστωσα ότι είχε πληρώσει μόνο μία δόση 200 ευρώ, την αρχική, ένα χρόνο πριν και ότι το δάνειο της είχε γυρίσει επίδικο. Δηλαδή μας το χρωστούσε όλο και λίγο έλειπε να της κάνουμε κατάσχεση στο σπίτι. Της το είπαμε, αυτή με μιά αταραξία αξιοζήλευτη απάντησε "καλά, καλά, πόσα θέλετε να σας δώσω για αυτό το μήνα;" "τίποτα, όλο το δάνειο είναι πλέον απαιτητό" λέμε εμείς, οπότε και αυτή μας κατακεραυνώνει "έλα, πάρε τώρα 200 ευρώ και θα δούμε τον άλλο μήνα τι θα σου δώσω" και αποχωρεί από το κατάστημα. Δηλαδή οδηγούσε επί ένα χρόνο BMW πληρώνοντας μόνο 400 ευρώ. Μετά; έχει ο Θεός.

Πως βγαίνουν τα Cayenne στο δρόμο; χε χε χε... να σας πω εγώ μια ιστοριούλα να καταλάβετε. Πριν από κάποια χρόνια (ήμουν ακόμα ταμίας) ήρθε μια κυρία στο κατάστημα που εργάζομαι και ζήτησε να μάθει τη δόση του δανείου αυτοκινήτου της (μιας BMW 5κάτι). Κοίταξα στο κομπιούτερ και διαπίστωσα ότι είχε πληρώσει μόνο μία δόση 200 ευρώ, την αρχική, ένα χρόνο πριν και ότι το δάνειο της είχε γυρίσει επίδικο. Δηλαδή μας το χρωστούσε όλο και λίγο έλειπε να της κάνουμε κατάσχεση στο σπίτι. Της το είπαμε, αυτή με μιά αταραξία αξιοζήλευτη απάντησε "καλά, καλά, πόσα θέλετε να σας δώσω για αυτό το μήνα;" "τίποτα, όλο το δάνειο είναι πλέον απαιτητό" λέμε εμείς, οπότε και αυτή μας κατακεραυνώνει "έλα, πάρε τώρα 200 ευρώ και θα δούμε τον άλλο μήνα τι θα σου δώσω" και αποχωρεί από το κατάστημα. Δηλαδή οδηγούσε επί ένα χρόνο BMW πληρώνοντας μόνο 400 ευρώ. Μετά; έχει ο Θεός.

Κοιτα να δεις.Λες οι πιο πολλοι με ακριβα παιχνιδακια να κανουν παρομια πραματα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο

Έχω ψωνίσει στο Μιλάνο. Ακριβώς επειδή οι τιμές ήταν πολύ κάτω από δω. Στα είδη ετικέτας πάντα. Γιατί τα μη ετικέτας και εδώ μια χαρά τιμές έχουν.

Ήμουν Ρώμη το Μάιο και σας πληροφορώ υπεύθυνα ότι οι τιμές των Prada είναι ίδιες μ΄ αυτές στου Καρούζου! Φθηνότερα είναι στο Λονδίνο (10%)!

Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Mάς δείχνεις με Στοιχεία τι συμβαίνει στην Υπόλοιπη Ευρώπη όπου ολοι οι Ευρωπαιοι έκαναν μποϋκοτάζ???
H Iσλανδία γιατί κλάταρε??
Το Ιρλανδικό ´θαύμα´γιατί διαλύθηκε στούς 5 Ανέμους??
Οι Βρεττανοί γιατί απολύουν σωρηδόν??
Οι Γαλλικές Αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί κοντευουν να κηρυξουν στάση εργασίας??

Σόρρυ αλλά δεν το είχα δει με το ρυθμό πολυβόλου που έπεφταν τα posts... το σφουγγάρισμα το έφερε στη φόρα... :D

Δεν είπα ότι με καταναλωτική ευθύνη θα βγούμε απ'την Κρίση, γιατί πολύ απλά δεν την ξεκίνησαν οι καταναλωτές την κρίση.

Είπα ότι ο μέσος Ευρωπαίος βγαίνει από το super market έχοντας δώσει λιγότερα λεφτά. Δεν είμαι οικονομική database για να'χω στοιχεία για όλα, έχω όμως οικογενειακούς φίλους σε Αγγλία, γαλλία και Γερμανία και το συζητάμε συχνά αυτό το θέμα. Ακόμα και το Τοtal (το δικό μας) εξάγεται στη Γερμανία, και κοστίζει φθηνότερα απ'ότι εδώ.:flipout:

Last edited:
Ισχύει αυτό που λές με τις τιμές, όμως το συνολικό κόστος ζωής είναι υψηλότερο στην ανεπτυγμένη Ευρώπη.

Last edited:

Ισχύει αυτό που λές με τις τιμές, όμως το συνολικό κόστος ζωής είναι υψηλότερο στην ανεπτυγμένη Ευρώπη.

Mην το βλέπεις όμως σε απόλυτα νούμερα. Πρέπει να λαμβάνεις υπ'όψιν και τον μέσο μισθό. Αν το κόστος ζωής πχ στη γερμανία είναι 20% πάνω, (κάπου εκεί είναι η διαφορά απ'όσο μου μεταφέρουν οι "ξενιτεμένοι), αυτό αντισταθμίζεται πλήρως από τον μέσο γερμανικό μισθό που είναι 100% πάνω απ'τον ελληνικό.

Στην Αγγλία αντίστοιχα, τα ενοίκια είναι πανάκριβα σε σχέση με εδώ, όμως ο μέσος μισθός part time υπαλλήλου σε θέση τύπου reception, πλησιάζει το μισθό μόνιμου δημοσίού υπαλλήλου εδώ...

Προφανώς συγκρίνεις τιμές Αθήνας με τιμές Ευρωπαικής Επαρχίας. Τα νούμερα που παραθέτεις δεν έχουν πέσει στην δική μου αντίληψη. Αντίθετα το κόστος ζωής στο Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη είναι περί το 50% πιο πάνω από της Αθήνας. Ενδεικτικά να σου πώ να ψάξεις πόσο κοστίζουν τα ενοίκια και η μεταφορές καθώς και τι πληρώνουν σε φόρους...

Κατα τα άλλα να μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα πέρνουμε 14 μισθούς και όχι 13 όπως στην Ευρώπη, ότι εδώ η παραοικονομία κάνει θραύση και ότι μόνο με τις κληρονομιές το κράτος μπορεί να ξεχρεώσει μέχρι τελευταίο cent τα χρωστούμενα προς τρίτους του εξωτερικού.

Τα στοιχεία έιναι για να επεξεργαστούν και όχι για να τεκμηριώσουν κάποια αντιπαράθεση...

Σου λέω, δεν ενημερώνομαι από το οικονομικές εφημερίδες, απλά τυχαίνει να'μαι σε χρονική φάση που πολλά φιλαράκια έχουν διασκορπιστεί στην Ευρώπη. Με εξαίρεση αυτούς που μένουν στο Λονδίνο, όπου τα βγάζουν τόσο ζόρικα όσο τα έβγαζαν στην Αθήνα ως φοιτητές από επαρχία, οι υπόλοιποι μου μεταφέρουν ότι έχουν βρει την υγειά τους. Συγκεκριμένα, στο Μόναχο, με part time δουλειά φίλος πληρώνει το σπίτι του και τα έξοδά του, μαζί με διασκέδαση, εκδρομές κλπ. Και δεν θεωρείται από τους καλοπληρωμένους, ούτε το Μόναχο θεωρείται καμιά φτηνή πόλη. Εδώ με part time δουλειά αμοίβεσαι περί τα 400-500 ευρώ. Απ'αυτά δίνεις τα 400 για νοίκι, τα 150 για λογαριασμούς, και παίρνεις και μια πιστωτική για να τρως και λίγο φαγάκι...

Οικονομικώς όπως και να το μετρήσουμε είμαστε νούμερο 14 στην ΕΕ. Άρα αν εργάζεσαι Αγγλία, Γερμανία κλπ είναι καλύτερα. Αν όμως βάλουμε τον καιρό νομίζω είναι καλύτερα εδώ! Έστω με 30% μέσω όρο λιγότερα λεφτά.

Πράγματι, όταν μιλάμε για μισθούς, ξεχνούν πολλοί οτι στην Ελλάδα είναι 14, στη Γερμανία, Αυστρία 13 και στην Αγγλία, Ιρλανδία 12 το χρόνο! Επίσης η φορολογία αρχίζει απο τα 8500 ευρώ.... με συντελεστή 22%!

Status
Not open for further replies.