ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Αδέλφια ματώνω και εγώ μαζί σας μην ανυσηχείτε.
Απλά για τρία άτομα πληρώνω 150Ε το δήμηνο ΔΕΗ και 900Ε SuperΜarket το μήνα. Aυτά είναι τα πραγματικά μεγέθη για 3 άτομα. Για ένα θα έλεγα 40-50 Ε το μήνα ΔΕΗ και 400Ε SuperMarket δηλαδή περίσσότερα από αυτά που έγραψε ο Δημήτρης...

@Σπύρο Σ. Καλά εσύ τις πετάς τις πατάτες; Σπάταλε...

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Ετσι κινδυνευουμε να θεωρούμε ευλογημένους τούς άφραγκους.
Καλύτερη Ποιότητα Ζωής σημαινει Ικανοποιητική Οικονομική Κατάσταση και Ελευθερος Χρόνος..
Πλέον ο Ελευθερος χρόνος εχει πάει περίπατο..
Οι Ανθρωποι(και οι μικρομεσαιοι) δουλευουν πολύ περισσότερο γιά να μπορούν να ζούν αξιοπρεπώς ή να αποπληρώνουν τίς μηνιαιες υποχρεώσεις τους
Εχουν αντικαταστήσει τον ελευθερο χρόνο τους με την δουλειά..
Ποιος καρπούται τά κέρδη απο τον ελεύθερο χρόνο που εγινε Δουλειά(Δουλεία)???
Που πάει αυτή η Υπεραξία?
Σέ κάποιων τίς Τσέπες πηγαινει φυσικά.Και σίγουρα οχι στις Τσέπες αυτών πού αναγκάστηκαν να δουλευουν περισσότερο απο πρίν.

Ακριβώς! Συμφωνώ και επαυξάνω. Αυτό γράφω και πιο πάνω...

Αδέλφια ματώνω και εγώ μαζί σας μην ανυσηχείτε.
Απλά για τρία άτομα πληρώνω 150Ε το δήμηνο ΔΕΗ και 900Ε SuperΜarket το μήνα. Aυτά είναι τα πραγματικά μεγέθη για 3 άτομα. Για ένα θα έλεγα 40-50 Ε το μήνα ΔΕΗ και 400Ε SuperMarket δηλαδή περίσσότερα από αυτά που έγραψε ο Δημήτρης...

@Σπύρο Σ. Καλά εσύ τις πετάς τις πατάτες; Σπάταλε...

Σούπερ μάρκετ 400 ? Όχι ρε συ, μετά θα γίνουμε παχύσαρκοι.
Όσο για ένα άλλο θέμα (σχετικά με πάνες μωρού κλπ), παλιά δλδ. έπαθαν τίποτα που δεν είχαν?

Στα κοινόχρηστα, πετρέλαιο δεν έβαλα καθόλου (τι το θέλουμε άλλωστε, αν κάνεις σεξ δεν το χρειάζεσαι - και θάχεις και γκομενάρα αφού θα ψωνίζεις στα Άττικα).
Προφυλακτικά, υπάρχουν και μεταχειρισμένα στο Μοναστηράκι (να γίνουμε σωστοί καταναλωτές, εμείς άλλωστε διαμορφώνουμε τους κανόνες της αγοράς).

Σούπερ μάρκετ 400 ? Όχι ρε συ, μετά θα γίνουμε παχύσαρκοι.
Όσο για ένα άλλο θέμα (σχετικά με πάνες μωρού κλπ), παλιά δλδ. έπαθαν τίποτα που δεν είχαν?

Στα κοινόχρηστα, πετρέλαιο δεν έβαλα καθόλου (τι το θέλουμε άλλωστε, αν κάνεις σεξ δεν το χρειάζεσαι - και θάχεις και γκομενάρα αφού θα ψωνίζεις στα Άττικα).
Προφυλακτικά, υπάρχουν και μεταχειρισμένα στο Μοναστηράκι (να γίνουμε σωστοί καταναλωτές, εμείς άλλωστε διαμορφώνουμε τους κανόνες της αγοράς).

:flipout::flipout::flipout:

Ρε σύ άμα ειναι να βγάλουμε τον Χειμώνα μονον με Κεχρί και χωρίς Πετρέλαιο(:flipout::flipout:)θα τά πληρώσουμε ολα μετά στους καρδιολόγους.:BDGBGDB55:
Πόσο γκντούπα της γκντούπα της χρειάζεται γιά να ζεσταινεσαι καλά.
Πρεπει να αρχίσουμε προπονηση για Μαραθώνιο.:flipout:

Για λέγε κι´άλλα γι´αυτό μέ τά Μεταχειρισμένα Βουλκανιζατέρ τού Μοναστηρακίου.:flipout:

Τι διαβάζω σήμερα, Θεέ μου... θα φταίει η ζέστη... :flipout:

Πέρα από την πλάκα, είναι και πολλοί αυτοί που μένουν με τους γονείς τους και έτσι εξοικονομούν ενοίκια, φαγητά κλπ. Άντε να τσοντάρουν κάτι στο οικογενειακό ταμείο.

Οπότε, μάνι μάνι να τα λεφτά για τη δόση του SUV, το Άττικα και το μπουζούκιον το επιούσιον...

Τελικα δε πηγα για μπανιο γιατι περιμενω το Νονο μου το απογευμα.

Και μια που ανεφερα το Νονο,μου(ηταν δασκαλος)θυμηθηκα τι μου ειχε πει τις προαλλες.Μου ειχε πει λοιπον οτι ειχε τη δυνατοτητα να κανει μια αλλη δουλεια με πιο πολυ εισοδημα,αλλα επελεξε να γινει δασκαλος για να εχει και τον ελευθερο χρονο του,γιατι λεει,τα πολλα χρηματα χωρις ελευθερο χρονο ειναι δωρο αδωρο.

Επισης πιστευω οτι η καλη ποιοτητα ζωης,ερχεται κυριως οταν ειμαστε ψυχολογικα καλα,εχουμε καλη διαθεση και καλη υγεια,ασχολουμαστε με πραματα που μας κανουν και νιωθουμε ωραια,κανουμε ενα επαγγελμα που μας αρεσει,και βρισκομαστε κοντα σε ανθρωπους που αγαπαμε.(και εχουμε και μια οικονομικη ανεση ωστε να μη μας τρωει το αγχος)

Αλλα ειναι και αλλα πραγματα.Και το κοινωνικο συνολο που μας περιβαλλει,παιζει και αυτο το ρολο του.Οσο και ενταξει να εισαι εσυ με την προσωπικη σου ζωη,παντα θα επηρεαστεις και απο αλλα πραματα(θα επηρεαζεσαι λιγοτερο αν εισαι ευτυχισμενος βεβαια)

Να σας δωσω ενα παραδειγμα.Οταν ειμαι στην κρητη,μου αρεσει να περνω το αυτοκινητο το βραδακι και να πηγαινω μια ηρεμη βολτα,με λιγο χαμηλα τη μουσικη,με χαλαρωνει αυτο.Τις περισσοτερες φορες δε συμβαινει αυτο διοτι υπαρχουν πολλοι με πειραγμενα και μη αυτοκινητα,και μου κολλανε απο πισω,κορναρουν κτλ και δε μου δινουν την ευκαιρια να παω μια βολτα με κανονικη ταχυτητα και να χαλαρωσω λιγο.Δε γινεται παντα αυτο,αλλα δυστυχως γινεται τις πιο πολλες φορες.

Επισης,δεν ειναι σωστο,οταν πηγαινω στην παραλια,η μια βολτα,να ειμαι αναγκασμενος να βλεπω τοση βρωμια και τοσα σκουπιδια.Η οταν βγαινω απο το σπιτι να παω καπου,να ακουω συχνα τοσα κορναρισματα,τοσα φτιαγμενα μηχανακια και αυτοκινητα να κανουν τοσο θορυβο,η να μπω σε ενα λεοφωρειο και να κοντευω να ξερασω επειδη ο λεοφοριατζης βιαζεται.

Ειναι πολλα.Δε θελω να φερω την καταστροφη με αυτα που λεω.Σαφως και εχω μπει και σε λεοφωρια που τα οδηγανε μια χαρα,σαφως και πολλοι οδηγανε τα ιχ τους μια χαρα,σαφως και πολλοι συμπεριφερονται μια χαρα.
Απλα βλεπω οτι το ποσοστο αυτων που ανεφερα πρωτα εχει παρει μεγαλες διαστασεις.Μπορει να μην ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα,ομως επειδη ειναι ενοχλητικα,τα προσεχω ισως πιο πολυ.

Δεν υπαρχει μερα που να φυγω απο το σπιτι μου και να γυρισω το βραδυ,και να μην εχω δει πολλα τετοια.

Και παλι δεν λεω οτι μισω τους Ελληνες.Απλα εχω κουραστει βλεποντας καθημερινα τοσα πραματα.Συν το ολο στυλ που βλεπω καθημερινα"εγω ειμαι και κανενας αλλος","εγω ειμαι παιδαρας/γκομεναρα",τα ξερω ολα και δε συμμαζευεται.

Προσοχη δε λεω οτι ολοι ειναι ετσι.Θα ηταν μεγαλη αδικια.Απλα πιστευω οτι πολλα πραματα στη ζωη πανε αναποδα.Και πιστευω οτι γι'αυτο φταινε τα μ.μ.ε.,οι μοδες,τα υλικα αγαθα,τα λεφτα.

Σαφως και δεν εννοω οτι ο κοσμος πρεπει να μην εχει λεφτα γι'αυτο το λογο.

Θα πρεπει να ξεκινησουν πιστευω καποιες εκπομπες στην τηλεοραση που να θιγουν τετοια προβληματα,και να δινουν συμβουλες στον κοσμο και λυσεις για διαφορα θεματα.Πιστευω πως ειδικα εμεις οι ελληνες σε γενικες γραμμες ειμαστε καλοι ανθρωποι και μια βοηθεια να χρειαστει καποιος θα τη δωσουμε.Απλα ειμαστε πιστευω επιρρεπης λαος οσον αφορα στη "μουρη".

Last edited:
mstr αν βρείς την απάντηση στο κλασσικό:
" Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό τη κότα?" θα πάρεις και πολλές από τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Άραγε τι φταίει? Τα ΜΜΕ, τα λεφτά, οι μόδες... ή μήπως η παιδεία μας και οι αρχές μας?

Επίσης παρατηρώ ότι τα σημερινά προβλήματα τα βλέπεις λιγο στενόμυαλα, δλδ μέσα από την προσωπική σου ζωή. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από το "εγώ" μας και αυτό βλαπτεται ανεπανόρθωτα!

Επισης πολλες φορες που βγαινω για καφε,βλεπω αυτο το "δηθεν",την επιδειξη,ολα αυτα δειχνουν κομπλεξ,οτι κατι δεν παει καλα.

Δεν ειναι κακος ο κοσμος.Εγω εχω παρεακια στο τει και καθομαστε και περναμε μια χαρα.Ο κοσμος,και ειδικα οι νεοι,επηρεαζονται πολυ ευκολα.Εγω εχω ανοιξει αυτη τη συζητηση με πολλους φιλους,και γενικα συμφωνουν.

Δε μισω τον κοσμο.Σκεφτομαι οτι μας αξιζει καλητερη ζωη.Εμενα μ'αρεσει να τα σκεφτομαι που και που αυτα γιατι μεθαυριο θα κανω παιδια,τι θα τους λεω,πως θα τα μεγαλωσω.Θα πεθανω απο το αγχος αν ο γιος μου παιρνει το αμαξι και κανει μαιμουνιες.Ειναι πολλα.

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

mstr αν βρείς την απάντηση στο κλασσικό:
" Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό τη κότα?" θα πάρεις και πολλές από τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Άραγε τι φταίει? Τα ΜΜΕ, τα λεφτά, οι μόδες... ή μήπως η παιδεία μας και οι αρχές μας?

Επίσης παρατηρώ ότι τα σημερινά προβλήματα τα βλέπεις λιγο στενόμυαλα, δλδ μέσα από την προσωπική σου ζωή. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από το "εγώ" μας και αυτό βλαπτεται ανεπανόρθωτα!

Ισως εχεις και δικιο.Παντως δεν ειμαι και τοσο απαισιοδοξος οσο μπορει να ακουγομαι εδω.Βλεπω και τα ωραια πραματα,και προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος οσο μπορω.Απλα βλεπω οτι σπανιως οι ανθρωποι ασχολουνται με αυτα τα θεματα,γι'αυτο ξεκινησα και το νημα.

Φίλε mstr..καλώς είρθες στό κλουβί μέ τίς τρελλές!!!:BDGBGDB55:
Διάβασα όλο τό νήμα καί τό μόνο πού έχω νά πώ είναι ένα μεγάλο μπράβο!!
Μπράβο γιατί..άν καί ευρισκόμενος σέ ηλικία "υψηλού κινδύνου" δείχνεις ακόμη ζωντανός..
Σωστός ό προβληματισμός σου γιά τήν ποιότητα τής κοινωνίας-άρα καί τών μελών της- γέννημα τού κυρίαρχου life style πού μάς υποβαθμίζει σέ καταναλωτικές μονάδες..
Απ'τήν άλλη, υπάρχουν δυστυχείς πλούσιοι καί φτωχοί αλλά καί ευλογημένοι πλούσιοι καί φτωχοί...ό καθένας βλέπεις είναι ελεύθερος νά ιεραρχήσει τίς αξίες καί τίς αρχές του.
Πρέπει νά είμαστε δίκαιοι πρός τόν εαυτό μας, τροφοδοτώντας τον μέ οτιδήποτε κρατάει τό κορμί καί τή ψυχή μας ζωντανή καί ταυτόχρονα νά παλεύουμε νά κάνει καί ή κοινωνία τό ίδιο πρός όλα τά μέλη της..

ΥΓ-Φρόντισε νά σέ πετύχω μέ τίποτα παράξενα τζιπάκια σέ μερικά χρόνια..:flipout:
ΥΓ2-Μού άρεσε πού έγραψες μέ Ν κεφαλαίο τό "Νονός"!!!:grinning-smiley-043
ΥΓ3-Ά..καί νά προσέξεις αυτό μέ τούς "οικολόγους" τώρα πού είναι νωρίς..:grandpa:

Γεια σου Ακη,ευχαριστω για το καλωσορισμα!

Ειχε πλακα το ποστ σου,γελασα:flipout:

Και σωστα οσα ειπες,ετσι ειναι.

Τωρα για το τζιπ δε ξερω...:driver:
Ποιος ξερει μεχρι τοτε!Αλλα δε νομιζω να παρω ακριβο αμαξι,ενα νορμαλ θα παρω οταν παρω.

ΥΓ-Φρόντισε νά σέ πετύχω μέ τίποτα παράξενα τζιπάκια σέ μερικά χρόνια..:flipout:

ΥΓ3-Ά..καί νά προσέξεις αυτό μέ τούς "οικολόγους" τώρα πού είναι νωρίς..:grandpa:

nmg_yellow.jpg

Ωραίο το Κιτρινόμαυρο Αμαξάκι σου Ακη.:flipout::flipout::grinning-smiley-043

Last edited:
Aγαπητέ Mstr χαιρετώ και εγώ! Οσο για τις απορίες σου, που βρίσκουν τα λεφτά οι Έλληνες κλπ, νομίζω τα εξής:

Με βάση τις φορολογικές δηλώσεις, πάνω απο 30.000 ευρώ το χρόνο δηλώνει το 8% των φορολογούμενων. Τώρα με λιγότερα απο 30.000 πως δικαιολογούμε αυτά που βλέπουμε?

Βρίσκουμε χορηγό!

α)Την οικογένειά μας (ξαφρίζοντας γονείς - παππουδες). Μέχρι να παντρευτούμε μένουμε με τους γονείς, οι οποίοι πληρώνουν συνήθως όλους τους λογαρισμούς του σπιτιού, ακόμα και τους δικούς μας, μια και είμαστε η γενιά των 700 ευρώ και δεν μας φθάνουν ούτε για καφέδες. Αυτοί αγοράζουν και τα καινούργια αυτοκίνητα στους κανακάρηδες τους για να μην γίνουν κομπλεξικοί. Ακόμα χρηματοδοτούν την εμφάνισή τους (ρούχα, γυμναστήρια) μήπως και καλοπαντρευτούν (ελληνικές ταινίες)

β) Βρίσκουμε κανέναν "έρωτα".... Ο τελευταίος τρόπος είναι και ο πιο δημοφιλής. Μια βόλτα σε κοσμικά beach bar και θα καταλάβεις. Πώς να τα βγάλεις με 700 ευρώ και γονείς μπατήριδες? Αν η φύση μας ευννοεί μπορούμε με λίγες (ή πολλές , ανάλογα την ανάγκη) παραχωρήσεις να περάσουμε φίνα. Δωρεάν διακοπές, δωρεάν ρούχα, δωρεάν διασκεδάσεις. Τι να το κάνεις το κοινωνικό κράτος? Μπορεί να συναγωνισθεί τον ´έρωτα"?

Δύο είναι τα σημερινά χαραχτηριστικά της Ελλάδας: Φιγούρα και χαλαρότητα.

Η τούς τρέφει η Μάνα τους η η Γκόμενα...
Μάστα.Και μάλιστα ´ξαφρίζουν´τούς Γονεις δηλαδή τούς κλέβουν...
Προφανώς οι Γονείς τών Ελλήνων ζούν καμιά 200αριά χρόνια..
Το οτι η Ε.Ε. αναφέρει πώς οι Ελληνες ειναι απο τούς πιό σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη ,ψέμματα θα λέει.

Η τούς τρέφει η Μάνα τους η η Γκόμενα...
Μάστα.
Προφανώς οι Γονείς τών Ελλήνων ζούν καμιά 200αριά χρόνια..
Το οτι η Ε.Ε. αναφέρει πώς οι Ελληνες ειναι απο τούς πιό σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη ,ψέμματα θα λέει.

Kαι παίρνουν σύνταξη 3.000 ευρώ το μήνα και έχουνα αποταμιεύσει και καμιά 100άρα χιλιάρικα. Αμέεε!

Kαι παίρνουν σύνταξη 3.000 ευρώ το μήνα και έχουνα αποταμιεύσει και καμιά 100άρα χιλιάρικα. Αμέεε!

Αμ πώς.

Γιατί ως Υπέργηροι και αυτοί τά παίρνουν απο τις Ουκρανές γιά να τά δώσουν στά παιδια τους..:flipout::flipout::flipout:
Πονηροί οι Υπεραιωνόβιοι Ελληνες.
Και 200 χρονών και εκμεταλλεύονται τίς Νιές.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Status
Not open for further replies.