Τελικα δε πηγα για μπανιο γιατι περιμενω το Νονο μου το απογευμα.
Και μια που ανεφερα το Νονο,μου(ηταν δασκαλος)θυμηθηκα τι μου ειχε πει τις προαλλες.Μου ειχε πει λοιπον οτι ειχε τη δυνατοτητα να κανει μια αλλη δουλεια με πιο πολυ εισοδημα,αλλα επελεξε να γινει δασκαλος για να εχει και τον ελευθερο χρονο του,γιατι λεει,τα πολλα χρηματα χωρις ελευθερο χρονο ειναι δωρο αδωρο.
Επισης πιστευω οτι η καλη ποιοτητα ζωης,ερχεται κυριως οταν ειμαστε ψυχολογικα καλα,εχουμε καλη διαθεση και καλη υγεια,ασχολουμαστε με πραματα που μας κανουν και νιωθουμε ωραια,κανουμε ενα επαγγελμα που μας αρεσει,και βρισκομαστε κοντα σε ανθρωπους που αγαπαμε.(και εχουμε και μια οικονομικη ανεση ωστε να μη μας τρωει το αγχος)
Αλλα ειναι και αλλα πραγματα.Και το κοινωνικο συνολο που μας περιβαλλει,παιζει και αυτο το ρολο του.Οσο και ενταξει να εισαι εσυ με την προσωπικη σου ζωη,παντα θα επηρεαστεις και απο αλλα πραματα(θα επηρεαζεσαι λιγοτερο αν εισαι ευτυχισμενος βεβαια)
Να σας δωσω ενα παραδειγμα.Οταν ειμαι στην κρητη,μου αρεσει να περνω το αυτοκινητο το βραδακι και να πηγαινω μια ηρεμη βολτα,με λιγο χαμηλα τη μουσικη,με χαλαρωνει αυτο.Τις περισσοτερες φορες δε συμβαινει αυτο διοτι υπαρχουν πολλοι με πειραγμενα και μη αυτοκινητα,και μου κολλανε απο πισω,κορναρουν κτλ και δε μου δινουν την ευκαιρια να παω μια βολτα με κανονικη ταχυτητα και να χαλαρωσω λιγο.Δε γινεται παντα αυτο,αλλα δυστυχως γινεται τις πιο πολλες φορες.
Επισης,δεν ειναι σωστο,οταν πηγαινω στην παραλια,η μια βολτα,να ειμαι αναγκασμενος να βλεπω τοση βρωμια και τοσα σκουπιδια.Η οταν βγαινω απο το σπιτι να παω καπου,να ακουω συχνα τοσα κορναρισματα,τοσα φτιαγμενα μηχανακια και αυτοκινητα να κανουν τοσο θορυβο,η να μπω σε ενα λεοφωρειο και να κοντευω να ξερασω επειδη ο λεοφοριατζης βιαζεται.
Ειναι πολλα.Δε θελω να φερω την καταστροφη με αυτα που λεω.Σαφως και εχω μπει και σε λεοφωρια που τα οδηγανε μια χαρα,σαφως και πολλοι οδηγανε τα ιχ τους μια χαρα,σαφως και πολλοι συμπεριφερονται μια χαρα.
Απλα βλεπω οτι το ποσοστο αυτων που ανεφερα πρωτα εχει παρει μεγαλες διαστασεις.Μπορει να μην ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα,ομως επειδη ειναι ενοχλητικα,τα προσεχω ισως πιο πολυ.
Δεν υπαρχει μερα που να φυγω απο το σπιτι μου και να γυρισω το βραδυ,και να μην εχω δει πολλα τετοια.
Και παλι δεν λεω οτι μισω τους Ελληνες.Απλα εχω κουραστει βλεποντας καθημερινα τοσα πραματα.Συν το ολο στυλ που βλεπω καθημερινα"εγω ειμαι και κανενας αλλος","εγω ειμαι παιδαρας/γκομεναρα",τα ξερω ολα και δε συμμαζευεται.
Προσοχη δε λεω οτι ολοι ειναι ετσι.Θα ηταν μεγαλη αδικια.Απλα πιστευω οτι πολλα πραματα στη ζωη πανε αναποδα.Και πιστευω οτι γι'αυτο φταινε τα μ.μ.ε.,οι μοδες,τα υλικα αγαθα,τα λεφτα.
Σαφως και δεν εννοω οτι ο κοσμος πρεπει να μην εχει λεφτα γι'αυτο το λογο.
Θα πρεπει να ξεκινησουν πιστευω καποιες εκπομπες στην τηλεοραση που να θιγουν τετοια προβληματα,και να δινουν συμβουλες στον κοσμο και λυσεις για διαφορα θεματα.Πιστευω πως ειδικα εμεις οι ελληνες σε γενικες γραμμες ειμαστε καλοι ανθρωποι και μια βοηθεια να χρειαστει καποιος θα τη δωσουμε.Απλα ειμαστε πιστευω επιρρεπης λαος οσον αφορα στη "μουρη".