ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Με αυτα που βλεπω και ακουω εχω αρχισει και φοβαμαι οτι οταν τελειωσω το στρατιωτικο τελη του 2010 θα εχω μαλλον προβλημα με τις δουλειες.

κοίτα να δεις ...

εγώ τελείωσα το 1988 και έχουμε .. 2009 και πάλι πρόβλημα έχω , οπότε προσθαφαίρεσε τα ανάλογα και κανόνισε την πορεία σου :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Οι φτωχοι φτωχοτεροι, και κατι μεσα μου μου λεει - οι πλουσιοι πλουσιοτεροι.

Δεν είναι αυτή η εποχή Chris. Στις παρούσες συνθήκες οι πλούσιοι χάνουν πιο πολλά. Το "αέρα" που μας πουλούσαν θα μου πείς... Δεν θα είχες και πολύ άδικο!

Δεν αμφιβαλλω και πολυ πως θα αργησει να υπαρξει νεο κυμα μεταναστευσης προς Γερμανιες, Σουηδιες, Αγγλιες κτλ..

Οι χώρες που ανφέρεις έχουν πληγεί περισσότερο από εμάς...

Ειδικα για καποιον που ειναι πτυχιουχος, η ζωη στην Ελλαδα αρχιζει και καταντα ανυποφορη και αδικη.

Αρχίζει? Πλάκα μου κάνεις...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

το έχω γράψει σελίδες πρίν ότι αυτή τη στιγμή η κρίση είναι πιο πολύ "financial" παρά οικονομική. Αν δούμε ανεργία πάνω από 15-20 %, αδυναμία πληρωμών συντάξεων, περεταίρω πτώση των ακινήτων, στάση εξαγωγών και λήψη ακόμα πιο αντιλαικών μέτρων θα καταλάβετε τι σημαίναι οικονομική κρίση. Πάντως η όλη υπόθεση δρά θετικά στην συνείδηση του καταναλωτή που περιορίζεται σιγά σιγά στα απαραίτητα υπό τον φόβο της επερχόμενης κρίσης.

Η κρίση είναι ουσιαστική και είναι εδώ και την πληρώνει πολύς κόσμος !

όλα τα άλλα είναι θεωρίες

ένα τεράστιο ποσοστό επιχειρήσεων πνέει τα λοίσθια οι τζίροι είναι 30 τα εκατό κάτω ( και βάλε ! ) και περικοπές εργαζόμενων αντίστοιχα

από που είστε ρε παιδιά από το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ?

Οι φτωχοι φτωχοτεροι, και κατι μεσα μου μου λεει - οι πλουσιοι πλουσιοτεροι.

Δεν αμφιβαλλω και πολυ πως θα αργησει να υπαρξει νεο κυμα μεταναστευσης προς Γερμανιες, Σουηδιες, Αγγλιες κτλ..

Ειδικα για καποιον που ειναι πτυχιουχος, η ζωη στην Ελλαδα αρχιζει και καταντα ανυποφορη και αδικη.

Κοιταξε να δεις.Εγω τελειωνω το τει δομικων εργων.Αν βρω μια δουλιτσα ακομα και 700-800 ευρω να μου δινουν,εχουμε και ενα μικρο μαγαζακι και μου το εχουν γραψει οι γονεις μου,και μου εχουν πει οτι θα μου δινουν το ενοικιο,μια 350αρα.Αρα παει χιλια κατι.

Να παντρευτω συντομα αποκλειεται:flipout:
Να παρω δικο μου αμαξι αμεσως δε περνω,γιατι ο πατερας μου πλεον δε χρησιμοποιει σχεδον καθολου το δικο του,και ετσι μου εχει πει θα μου δωση αυτο.

Αρα αν δινω 400-450 ευρω ενοικιο πχ,και αλλα 200 για λογαριασμους/κοινοχρηστα ε τοτε μενουν αλλα 450-500 ευρω για αλλα εξοδα,θα βγουν πιστευω.

Ε,και με τα χρονια θα αυξηθει και λιγο ο μισθος,αρα οταν παντρευτω,πιθανον και η γυναικα να δουλευει και να ειναι διπλα τα λεφτα.

Μονο να εχω σταθερη δουλεια.

Last edited:
Αν αύριο γίνει της Αργεντινής (ή του L.A.), να δω μετά πως θα χαρακτηρίζουν αυτούς που τα σπάνε ή που κλέβουν σούπερ μάρκετ.
Το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Ο φόβος και η ανασφάλεια είναι το καλύτερο μέσον εξάσκησης εξουσίας.
Μέχρι να πεινάσει βέβαια κάποιος.
Και όταν αυτός ο κάποιος γίνουν πολλοί , αρχίζουν τα δύσκολα μετά.
Αλλά όσο υπάρχουν μικροαστοί (στην νοοτροπία) που θεωρούν ότι περνάμε καλά, ότι για όλα φταίμε εμείς και η νοοτροπία μας, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα, ότι "κοίτα ρε, οι άλλοι πεινάνε, δόξα τω θεώ", τόσο περισσότερο θα μένουν αυτοί στην εξουσία (και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα).

Dalanik αν ο πλουσιος χανει 30.000 το μηνα, και ο μικρομεσαιος 500, αυτο δε σημαινει πως η κριση επηρεαζει περισσοτερο τον πρωτο..Καθως μαλλον δυσκολα θα αντιμετωπισει θεμα επιβιωσης και ουτως η αλλως καποια στιγμη θα ανακαμψει.

Τεσπα, αποψη μου ειναι οτι πρωτιστως επηρεαζεται ο κλαδος των μικρομεσαιων ελευθερων επαγγελματιων, οι οποιοι εχουν δει το τζιρο τους να συρρικνωνεται δραματικα. Δεν ειναι και δυσκολο να προβλεψει κανεις πως μελλοντικα, το εμποριο θα κινειται απο 3-4 μεγαλοεπιχειρησεις πολυεθνικες κατα βαση, και οι μικροι και μεσαιοι εμποροι θα εκλειψουν απο το χαρτη.

Δευτερευοντως επηρεαζονται οι συνταξιουχοι. Ειναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ αυτο που συμβαινει με το παγωμα συνταξεων. Απορω πως δεν ντρεπονται να δινουν συνταξεις πεινας, σε ατομα που εχουν δουλεψει ολη τους τη ζωη, και θα πρεπε τωρα να απολαμβανουν. Καμια κρατικη μεριμνα για κανεναν.

Dalanik οσο και αν εχουν πληγει περισσοτερο οι χωρες που αναφερω, σαν πτυχιουχος εχεις χαλαρα τον τριπλασιο και βαλε μισθο. Και αυτο γιατι τα κρατη αυτα δεν θα αφησουν ποτε τον πολιτη τους να φτασει σε σημειο ξεφτιλας. Ποσο μαλλον, οταν αυτος ειναι επιστημονας.

Το νήμα ξανανοίγει μετά το ''καθαριστήριο''. Αν έχετε κάτι να προσθέσετε στην κουβέντα εμπλουτίζοντας το νήμα, παρακαλώ κάντε το.

Δεν θα ξαναδιαγραφεί άλλο ποστ. Την επόμενη φορά θα κλειδωθεί το νήμα δια παντός.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Last edited:
Αν αύριο γίνει της Αργεντινής (ή του L.A.), να δω μετά πως θα χαρακτηρίζουν αυτούς που τα σπάνε ή που κλέβουν σούπερ μάρκετ.
Το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Ο φόβος και η ανασφάλεια είναι το καλύτερο μέσον εξάσκησης εξουσίας.
Μέχρι να πεινάσει βέβαια κάποιος.
Και όταν αυτός ο κάποιος γίνουν πολλοί , αρχίζουν τα δύσκολα μετά.
Αλλά όσο υπάρχουν μικροαστοί (στην νοοτροπία) που θεωρούν ότι περνάμε καλά, ότι για όλα φταίμε εμείς και η νοοτροπία μας, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα, ότι "κοίτα ρε, οι άλλοι πεινάνε, δόξα τω θεώ", τόσο περισσότερο θα μένουν αυτοί στην εξουσία (και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα).

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Η κρίση είναι ουσιαστική και είναι εδώ και την πληρώνει πολύς κόσμος !

όλα τα άλλα είναι θεωρίες

ένα τεράστιο ποσοστό επιχειρήσεων πνέει τα λοίσθια οι τζίροι είναι 30 τα εκατό κάτω ( και βάλε ! ) και περικοπές εργαζόμενων αντίστοιχα

από που είστε ρε παιδιά από το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ?

Eδώ εχουν φτάσει Ευρωστες Επιχειρήσεις (ακόμα)να καλύπτουν επιταγές Οφειλετών τους(πού συνεργάζονταν μαζί τους επι εικοσαετία εντιμότατα)γιατί έτσι ελπίζουν πώς οι οφειλέτες τους δεν θα μπούν στον Τειρεσία και κάποια στιγμή θα κατορθώσουν να ορθοποδήσουν..
Ηδη οι Τράπεζες στέλνουν Ονομαστικούς Καταλόγους Πελατών σέ Εταιρείες και τούς λέν πώς απο συγκεκριμένους δεν θα δεχονται κάλυψη πλέον.
Επίσης ειναι γνωστό πώς Μεσαιες Εταιρείες ασφαλίζονται γιά απώλειες κερδών απο οφειλέτες τους...
Μέχρις πρότινος οι Ασφαλιστικές κάλυπταν τίς απώλειες υπό την προϋπόθεση οτι οι επιταγές θάχαν ευρος τριμήνου ή τετραμήνου.
Τώρα θέτουν αυστηρότερους ορους.
Η Αγορά έχει γεμίσει με επιταγές με ευρος 9μήνου και βάλε γεγονός πρωτοφανές.
Η μπάλλα παίρνει πολλούς.
Μεγάλες Εταιρείες Νοικοκυρεμένες πού επένδυσαν στο Real estate στά Βαλκανια πουλάνε διαμερίσματα στο 50% τής τιμής τους (βλεπε Πολωνία.Την εταιρεια δεν την γραφω για ευνοητους λόγους)καί έχει πουληθει μολις το 20%...
Πολλοί Μικρομεσαίοι είναι στά ορια κατάρρευσης.
Αυτή ειναι η πραγματικότητα για οποιον κινειται και γνωρίζει ανθρώπους Παραγωγικών Ηλικιών.
Και αυτά συμβαινουν τον τελευταιο ενάμιση χρόνο.
Η Κρίση ειναι παρούσα.
Η Κατάρρευση Οχι.
Αλλά μπερδευουμε την Κρίση με την Κατάρρευση βλέπεις.

Θα ηθελα παρακαλω,να σχολιαστουν και καποια αλλα θεματα που εθιξα,οπως με την συμπεριφορα του κοσμου προς τους αλλους ανθρωπους,προς το περιβαλλον,τι στοχους βαζει σημερα ενας ανθρωπος ειτε νεος,ειτε ο γονεις για τα παιδια του,πως χρησιμοποιουν σημερα οι ανθρωποι τα χρηματα και πως αυτα συνδεονται με την προσωπικοτητα του και πως επηρρεαζουν το εγω του και τα εσωψυχα του,τα υλικα αγαθα τι ρολο παιζουν στη ζωη μας και πως μπορουν να επηρρεασουν ανθρωπους διαφορετικης νοοτροπιας κτλ.

Τι αλλα προβληματα βλεπετε γυρω σας,στην κοινωνια και τι πιστευετε γι'αυτα,τι θα μπορουσε να γινει?

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, λένε στο χωριό μου :D

Αρα πιστευεις οτι βασικα,τα περισσοτερα αλλα προβληματα του κοσμου,προερχονται σχεδον ολα απο την ελλειψη χρηματων?Αν ναι,πως τα συνδεεις?

Ξαναεγραψα και πριν οτι πολλα προβληματα προερχονται απο την ελλειψη χρηματων.Ας κανουμε ομως μια υποθεση,οτι πχ ολοι οι ανθρωποι εδω στην ελλαδα που ζοριζονται,ειχαν μια ανεση στα οικονομικα.

Με δεδομενο λοιπον αυτο,εσεις τι αλλα προβληματα βλεπετε στην κοινωνια σημερα?Πως οι ανθρωποι χρησιμοποιουν τα υλικα αγαθα?τα λεφτα τους?Με τι ασχολειται σημερα η πλειοψηφια του κοσμου?Πως οδηγει?Πως φαιρεται στο περιβαλλον?Πως νιωθει ο ενας για τον αλλον?

Και παλι επαναλαμβανω οτι δε θελω να φερω την καταστροφη.Απλα θελω να ακουσω αποψεις βασει των προσωπικων σας εμπειριων,βασει του πως βλεπετε γενικα τον κοσμο σημερα.

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Αλλά καί ""ουκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος"...θά θύμιζα επίσης..:grinning-smiley-043

Σωστη παρατηρηση:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Dalanik αν ο πλουσιος χανει 30.000 το μηνα, και ο μικρομεσαιος 500, αυτο δε σημαινει πως η κριση επηρεαζει περισσοτερο τον πρωτο..Καθως μαλλον δυσκολα θα αντιμετωπισει θεμα επιβιωσης και ουτως η αλλως καποια στιγμη θα ανακαμψει.

Ρώτα και τα μεγαλοστελέχη της Chevron, της Leeman, της City Bank και να δούμε τι θα σου πούν... Όχι ότι τους λυπάμε, αλλά το μπαμ το δικό τους επιρρεάζει εκκατομύρια άλλους σε όλο το κόσμο. Εξαρτώμαστε από αυτούς, πανάθεμά τους, δεν το καταλαβαίνετε σε τι λούκι μας βάλανε?

Τεσπα, αποψη μου ειναι οτι πρωτιστως επηρεαζεται ο κλαδος των μικρομεσαιων ελευθερων επαγγελματιων, οι οποιοι εχουν δει το τζιρο τους να συρρικνωνεται δραματικα. Δεν ειναι και δυσκολο να προβλεψει κανεις πως μελλοντικα, το εμποριο θα κινειται απο 3-4 μεγαλοεπιχειρησεις πολυεθνικες κατα βαση, και οι μικροι και μεσαιοι εμποροι θα εκλειψουν απο το χαρτη.

Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι το σχέδιο τους, να γίνουμε απλοί υπάληλοί τους, θα στεφθεί με επιτυχία. Σε κάθε αναδουλειά, κρίση ή κατάρευση αυτό θα ενισχύεται όσπου θα βάλουμε όλοι την ποδιά και το καλό μας χαμόγελο...

Δευτερευοντως επηρεαζονται οι συνταξιουχοι. Ειναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ αυτο που συμβαινει με το παγωμα συνταξεων. Απορω πως δεν ντρεπονται να δινουν συνταξεις πεινας, σε ατομα που εχουν δουλεψει ολη τους τη ζωη, και θα πρεπε τωρα να απολαμβανουν. Καμια κρατικη μεριμνα για κανεναν.

'Οντως ανεπίτρεπτο. Και πιο πολύ ανεπίτρεπτο για μας που το ανεχόμαστε...

Dalanik οσο και αν εχουν πληγει περισσοτερο οι χωρες που αναφερω, σαν πτυχιουχος εχεις χαλαρα τον τριπλασιο και βαλε μισθο. Και αυτο γιατι τα κρατη αυτα δεν θα αφησουν ποτε τον πολιτη τους να φτασει σε σημειο ξεφτιλας. Ποσο μαλλον, οταν αυτος ειναι επιστημονας.

Μη γενικεύεις και μην υπερτιμάς τους ευρωπαίους τόσο εύκολα...
Το ότι βρίσκοντε σήμερα ένα-δύο σκαλιά πάνω από εμάς δεν σημαίνει ότι έχουν πετύχει και πολλά. Στα σημαντικά δε, στα ίδια σκατά βρίσκοντε! Δουλικά του αυτοκράτορα!!!

Chriς μην εκλάβεις τα παραπάνω ώς την αντίθετη άποψη αλλά μια διαφορετική οπτική του θέματος που συζητάμε, οκ?

Όσο πιστεύουμε ότι ο σημερινός χαμηλόμισθος ζει χλιδάτα και αποκτά ακριβά πράγματα, μην σας προκαλεί καμιά απορία για τα κουμάσια που ανεβάζουμε στην εξουσία. Τέτοιες αντιλήψεις χρειάζονται τα λαμόγια για να σκαρφαλώνουν και να αλωνίζουν. Οι Τράπεζες επίσης.
Μην απορείτε για το χάλι λοιπόν.

Το 90% και βάλε στη σημερινή Ελλάδα με δυσκολία ανταποκρίνεται σε βασικές υποχρεώσεις, τα άλλα τα λένε εκείνοι που περνάνε τη θηλειά γύρω από το λαιμό μας καθημερινά...

Συμφωνώ ότι δεν ανταμειβόμαστε δίκαια.

Να κάνουμε όμως ένα μικρό γκάλοπ εδώ να δούμε πόσοι είναι οι χαμηλώμισθοι και πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα? Χωρίς ονόματα. Απλά ψήφους.
Για παράδειγμα πόσοι συντηρούν αυτοκίνητο πάνω από 20.000 Ε πόσοι έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, πόσοι έχουν "extra" κρυφό εισόδημα κοκ.

Δεν προκαταλαμβάνω το αποτέλεσμα αλλά θέλω να μάθω και εγώ που πιστεύω ότι το 60-70 % των Ελλήνων "ανταποκρίνεται με ευκολία σε βασικές υποχρεώσεις".

Αλλά καί ""ουκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος"...θά θύμιζα επίσης..:grinning-smiley-043

Εσύ να κανονίσεις να έρθεις στην επόμενη συνάντηση και άσε τις φιλοσοφίες :flipout::flipout::flipout:

(Εννοείται ότι το είπα χιουμοριστικά αυτό με το αρκούδι, αλλά δυστυχώς αποτελεί και μια πραγματικότητα).

Για τον φίλο τον mstr (ο οποίος δεν έχει συστηθεί ακόμα, κακώς), θα του πω το εξής:
Αυτοί που κινούν τα νήματα, ευθύνονται και για την έλλειψη κουλτούρας (μισώ αυτή τη λέξη).
Θυμάμαι παλιότερα με 2 κανάλια η TV και έβλεπα μόνο ποιοτικές εκπομπές.
Αλλά όπως και οι Ρωμαίοι λάτρευαν τις αρένες με τα λιοντάρια και τους μονομάχους, έτσι και ο απλός λαός αρέσκεται στην trash tv που υπάρχει σήμερα.
Ένας νέος σήμερα, αναγκάζεται πολλές φορές να βλέπει reality για να είναι in.
Όταν η οικογένεια του, το σχολείο του, οι φίλοι του δεν του δίνουν τα ερεθίσματα να ασχοληθεί με κάτι ποιοτικό, είναι απολύτως λογικό να ασχολείται με παπαριές. (Μιλάω πάντα για ένα μεγάλο ποσοστό, δεν μιλάω για όλους).
Για την συμπεριφορά, το περιβάλλον και όλα τ άλλα που λες, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, αλλά (όπως είπε κι ο Σπύρος) πολλά ξεκίνησαν με την ίδρυση του κράτους μετά την Τουρκοκρατία.
Επιβραβεύεται ο μιζαδόρος, ο κομπιναδόρος και το λαμόγιο.

Συμφωνώ ότι δεν ανταμειβόμαστε δίκαια.

Να κάνουμε όμως ένα μικρό γκάλοπ εδώ να δούμε πόσοι είναι οι χαμηλώμισθοι και πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα? Χωρίς ονόματα. Απλά ψήφους.
Για παράδειγμα πόσοι συντηρούν αυτοκίνητο πάνω από 20.000 Ε πόσοι έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, πόσοι έχουν "extra" κρυφό εισόδημα κοκ.

Δεν προκαταλαμβάνω το αποτέλεσμα αλλά θέλω να μάθω και εγώ που πιστεύω ότι το 60-70 % των Ελλήνων "ανταποκρίνεται με ευκολία σε βασικές υποχρεώσεις".

Να κάνουμε ιντερνετικό γκάλοπ? Δεν είναι ούτε 20% αντιπροσωπευτικό του τι συμβαίνει.
Στην λαϊκή ή στο Σούπερ Μάρκετ (όχι της Εκάλης) να το κάνουμε ευχαρίστως.

Προφανώς δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο.

Μόνο και μόνο το 25 με 30% ζούν κάτω από 5.500 ευρώ (όριο φτώχειας).

Status
Not open for further replies.