Εγω γιατί νοιώθω πως το μόνο που παρέλαβα απο τις προηγούμενες γενιές είναι ένα διαλυμένο κράτος που δεν έχει ελπίδα για ανάκαμψη;
Φίλε mstr,
έτσι όπως τα περιγράφεις, σκιαγραφείς μια ''τελειωμένη'' κοινωνία. Σε ρωτήσαμε πιο μπροστά τι ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύεις, ότι ζει με τον τρόπο που διαπιστώνεις, και δεν απάντησες.
Θα ξανακάνω, λοιπόν, άλλη μια ερώτηση.
Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα γράφεις, πως ''προχωράει'' αυτό το ταλαίπωρο κράτος??? Γιατί δεν έχει ήδη διαλυθεί??
Διότι, κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά που αναφέρεις είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Θέλεις να πεις ότι παραείναι μεγάλο το ποσοστό για εξαιρέσεις?? Μαζί σου....όμως, η διαπίστωση ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, ακόμα και σοβαρό, από το τσουβάλιασμα και τις γενικολογίες, απέχει όσο η Αθήνα από το Πεκίνο...
Φυσικά, αν κάποιος κάτσει και ακούσει τα Μ.Μ.Ε. το πιο πιθανό συμπέρασμα που θα βγάλει είναι είτε ότι ζούμε στον Παράδεισο είτε στην Κόλαση, αναλόγως τι ''πουλάει'' περισσότερο εκείνη την περίοδο. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.
Φυσικά, αν κάποιος κάνει μια βόλτα στην πλατεία Κολωνακίου θα νομίσει ότι οι Έλληνες ζούμε μέσα στις πολυτέλειες και την άνεση. Αν, όμως, κάνει μια βόλτα σε πιο υποβαθμισμένες περιοχές θα δει με τα μάτια του ότι το Κολωνάκι είναι η εξαίρεση.
Τι θέλω να πω??
Θέλω να πω, ότι ούτε όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου είναι διεφθαρμένοι, ούτε όλοι οι γιατροί αρπάζουν φακελλάκια, ούτε όλοι οι δικηγόροι είναι λαμόγια και κυκλοφορούν με τα Καγιέν, ούτε όλοι οι ιερείς είναι αντίχριστοι, ούτε όλοι οι καθηγητές άχρηστοι, ούτε όλοι οι μηχανικοί απατεώνες, ούτε όλοι οι Έλληνες, γενικά, ασύδοτοι και δήθεν...
Ναι, υπάρχει πρόβλημα.
Ναι, η κοινωνία μας έχει αλλάξει και αλλάζει προς το χειρότερο.
Ναι, ότι πρέπει να σταθούμε με σοβαρότητα πάνω από αυτά τα συμπτώματα,
αλλά, όχι, να καταλήξουμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Όχι, ότι δεν υπάρχει επιστροφή, επειδή μας το είπαν τα Μ.Μ.Ε....
Ξεκίνα, λοιπόν, με κάτι απλό και θα δεις πόσο διαφορετικά θα γράφεις σε 3 μήνες.
Κλείσε την τηλεόραση. Δόξα τω Θεώ, σήμερα έχουμε δεκάδες διαφορετικούς τρόπους ενημέρωσης από το να στεκόμαστε και να καταπίνουμε αμάσητα τα ''αποφθέγματα'' των τηλε σωτήρων...
Βλέπεις πολύ τηλεόραση...
Α ξέχασα.
Και μηδενικά επιχειρήματα για το που οφείλετε αυτή η κατάσταση.
Παρακαλώ όλους, ιδιαίτερα, να σταματήσουν τις προσωπικές κόντρες και τις μονολεκτικές απαντήσεις σε στυλ chat. Δεν θα μπούμε στο θέμα ποια γενιά ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη. Περιοριστείτε στην καταγραφή της γνώμης σας χωρίς χαρακτηρισμούς και αφορισμούς. Όλες οι γνώμες χωράνε εδώ μέσα.....
Αναφερθηκε και κατι για κολωνακι...
Στο αιγαλεω/χαιδαρι που μενω βλεπω αρκετους να εχουν καγιεν,μποξτερ,bmw,mercedes+αλλα ακριβα αυτοκινητα.Δεν ειναι αναγκη να παω κολωνακι για να τα δω.
Στις καφετεριες και στα μαγαζια,στον κορυδαλλο,στο αιγαλεω,στο περιστερι βλεπω αναλογα πραματα επισης.
Μάλιστα.
Στην Νέα Σμύρνη που έμενα για πολλά χρόνια, αλλά και στην Καλλιθέα και τον Πειραιά, δεν έχω δει κανένα καγιεν,μποξτερ,bmw,mercedes.
Πιστεύεις, ότι μπορεί να συνεχιστεί μ' αυτό τον τρόπο η κουβέντα???
Τι θα πει, ''αρκετούς''???
Πόσοι είναι αυτοί οι ''αρκετοί'' επί του συνόλου?? Η πλειονότητα?? 1 στα 10?? 1 στα 100?? 90 στα 100??
Μα στην ακατάπαυστη δίψα μας για χρήμα και εξουσία βεβαίως βεβαίως...
Αφού είμαστε τόσο καλά μορφωμένοι και με τόσο καλές αρχές μεγαλωμένοι τι άλλο μπορεί να φταίει?![]()
Και ποιοί είναι αυτοί;
Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα θέλατε να ξέρετε...
Δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν με δουλεύεις.......
Αλλά σίγουρα έχεις αρχίσει και με καλύπτεις.....
![]()
Βρε Κώστα πως είναι δυνατόν να σε δουλεύω...
Απλά με αφορμή τα σχόλειά σου έριξα μια σπόντα (ξεχνόντας τα smillies). O "δικαστής Ντρέντ" ακόμα να τσιμπήσει όμως...
Είναι έμπειρος και σκληραγωγημένος αυτός, ξέρει...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.