ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Δεν μπορώ τίς Απιστίες...:flipout::flipout:
Είσαι πολύ Γυρίστρας.:grandpa:
Την μιά αγαπάς τον έναν τήν μια τον άλλον..:guitarist::guitarist::flipout::grinning-smiley-043

Με φωνάζουνε και φυρφυρή! Γιατί έχω πο#τσ#... σαν σφυρί και κ#λ# σαν αμώνι και κανείς δε με ζυγώνει... :BDGBDGB53:

Είναι μια Ζεστή μέρα.
Αμα δεν βλέπουμε τηλεόραση λέμε οτι κάνει Ζέστη μέσα στό Καλοκαίρι..
Οταν βλέπουμε και ακούμε γιά ´Καύσωνα´αρχίζει ο πανικός.
Με τούς Καναλάρχες χάσανε και οι λέξεις το Νοημα τους.

Να και ενα ωραιο ποίημα τού Ρίτσου για τίς Ζεστές μέρες...

Τζιτζίκια στήσαν το χορό
με το χορό, στο ντάλα μεσημέρι
και στέκουν γύρω τα παιδιά
και παίζουν παλαμάκια

Μια πεταλούδα διάφανη
πορτοκαλιά και μαύρη
στου γέρου κόσμου στάθηκε
τα φρύδια επάνω, αντήλιο
κι έπαιζε και κρυφόγνεφε
της πίκρας μαντηλάκι

Ίσκιοι της νύχτα και νερά
ναι, και νερά
φύλλα πλατιά της νύχτας
παίχ’ τε βιολιά αχτίνες μου
παίχ’ τε μου παπαρούνες
παίχ’ τε ταμπούρλα κόκκινα
τον νυχτοπεντοζάλη'...

Καλό Δρόσισμα
See you.-bye-:grinning-smiley-043

Εδω έχει τόση υγρασία σε συνδυασμό με τη ζέστη που δεν παλεύεται με τίποτα.

Δεν είναι ούτε να πλησιάσεις τις τζαμαρίες του μαγαζιού.

Σε 15 κλείνω και χάνομαι για θάλασσα.

ΥΓ Ποιος θα με δανείσει για καφέ;
:flipout::flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Με φωνάζουνε και φυρφυρή! Γιατί έχω πο#τσ#... σαν σφυρί και κ#λ# σαν αμώνι και κανείς δε με ζυγώνει... :BDGBDGB53:

ντροπη!:grandpa:

Παω για μπανακι,-bye-

(Προσοχη στον ηλιο μετα τις 4.30 αν ειναι δυνατον,μην παθουμε και τιποτα!)

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Παω για μπανακι,-bye-

(Προσοχη στον ηλιο μετα τις 4.30 αν ειναι δυνατον,μην παθουμε και τιποτα!)

Τι είναι αυτά που λές? Όλοι στη θάλασσα 1200-1600 μόνο έτσι θα μαυρίσουμε αδέρφια.
Προσοχή χρειάζεται μόνο μη σας μπερδέψουν με τους μετανάστες ...
Όλο και κάποιος θα πιστέψει ότι το πορτοφόλι που ξέχασε στο σπίτι του το κλέψατε εσείς ... :slapface:

Εδω με βγαλανε οτι ειμαι και κατευθυνομενος,με στενωχωρησε ιδιαιτερως αυτο.

Επειδη αναφερεσαι σε μενα, δεν ειπα οτι εσυ εισαι κατευθυνομενος, ειπα οτι η αποψη που εκφραζεις (οτι δηλαδη μπορουμε ..και χειροτερα), ειναι αποψη εν μερει κατευθυνομενη. Εχει τεραστια διαφορα, δεν σε εθιξα προσωπικα.

Απο κει και περα, μπορει να απεχθανεσαι την Ελλαδα της βλαχογκλαμουριας, των
ποζεριων και της κραιπαλης, οπως ολοι μας, αλλα τοσοι ωρα τοσοι ανθρωποι προσπαθουμε να σου πουμε οτι αυτοι δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα της κοινωνιας μας.

Καπου ρωτας αν με περισσοτερα λεφτα ο κοσμος θα ηταν καλυτερος. Ο κοσμος δεν θα ηταν ουτε καλυτερος, ουτε χειροτερος. Οι ανθρωποι ομως θα ζουσαν σιγουρα πιο ανετα και θα ειχαν και την ''πολυτελεια'' να ασχοληθουν με τον κοσμο γυρω τους, το περιβαλλον και τον συνανθρωπο τους, καθως θα ειχαν εξασφαλισει την επιβιωση τους (κατι που δεν συμβαινει για πολλους, στις μερες μας).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Απλα πιστευω ο κοσμος εχει λιγο χασει την ηρεμια του και την προσωπικοτητα του λογω της μοδας,του μαρκετινκ,των υλικων αγαθων.Καπως η ζωη μας εχει παρει λιγο ενα λαθος δρομο μου φαινεται.

Εγω απο τα τελευταια σου ποστ, αρχιζω και πιστευω πως περισσοτερο σ ενδιαφερε απ την αρχη να μιλησουμε για τη σωτηρια της ψυχης, τη θρησκεια και την πνευματικοτητα παρα για τις οικονομικες συνθηκες.

..., δεν ειπα οτι εσυ εισαι κατευθυνομενος, ειπα οτι η αποψη που εκφραζεις (οτι δηλαδη μπορουμε ..και χειροτερα), ειναι αποψη εν μερει κατευθυνομενη. Εχει τεραστια διαφορα, δεν σε εθιξα προσωπικα.

Για εξήγησέ το αυτό βρε Chris... Από που είναι κατευθυνόμενη?

Απο κει και περα, μπορει να απεχθανεσαι την Ελλαδα της βλαχογκλαμουριας, των
ποζεριων και της κραιπαλης, οπως ολοι μας, αλλα τοσοι ωρα τοσοι ανθρωποι προσπαθουμε να σου πουμε οτι αυτοι δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα της κοινωνιας μας.

Εγώ δεν υποστήριξα αυτό... και γενικότερα, μήπως θα ήταν καλύτερο να μιλάς μόνο εξ'ονόματός σου?
Προσωπικά δε, πιστεύω και το αντίθετο. Ότι δεινητικά οι περισσότεροι νεο Έλληνες ψάχνουν το τρόπο να καβαλήσουν το ωραιότερο SUV και γκόμενα... στο συντομότερο δε χρόνο!

Καπου ρωτας αν με περισσοτερα λεφτα ο κοσμος θα ηταν καλυτερος. Ο κοσμος δεν θα ηταν ουτε καλυτερος, ουτε χειροτερος. Οι ανθρωποι ομως θα ζουσαν σιγουρα πιο ανετα και θα ειχαν και την ''πολυτελεια'' να ασχοληθουν με τον κοσμο γυρω τους, το περιβαλλον και τον συνανθρωπο τους, καθως θα ειχαν εξασφαλισει την επιβιωση τους (κατι που δεν συμβαινει για πολλους, στις μερες μας).

H γνώμη μου είναι ότι αν αύριο έδιναν στον μέσο Έλληνα εργαζόμενο τα τριπλά λεφτά δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Η δουλειά είναι που μας έχει περιορίσει από τα σημαντικά και εν τέλει από την "ευτυχία" και όχι το χρήμα, αυτό καθ' αυτό.

Last edited:
Παράδειγμα (για μαέστρο πιο πολύ):
Μέσος μισθός 1000 (παρακάτω είναι αλλά λέμε)
Ενοίκιο 400
Σούπερ Μάρκετ 200
ΔΕΗ 80
ΟΤΕ 30
Κινητό 25
Κοινόχρηστα 15
Εισιτήρια 50
Σύνολο 800

Ε, με 200 παίρνεις αμαξάρα (σε 700 δόσεις και κατουράς να το φουλάρεις), πας στο Άττικα και ψωνίζεις ρούχα (σε 300 δόσεις, μετά τα πουλάς - έξτρα εισόδημα), πας σε καφέ, μπαρ, κλαμπ, μπουζούκια (πλένεις φλυτζάνια, ποτήρια, πιάτα και μαζεύεις τα λουλούδια και τα ξαναπουλάς - έξτρα εισόδημα)
Επίσης με τα 200 αγοράζεις home cinema (σε 400 δόσεις και νοικιάζεις την αίθουσα σε φίλους σου - έξτρα εισόδημα).
Αν αρρωστήσεις, μόνο 25% συμμετοχή είναι τα φάρμακα. (Αν είναι γνωστός ο φαρμακοποιός και ο γιατρός - έξτρα εισόδημα)
Φυσικά τα 200 , τα βάζεις στην τράπεζα, αποταμιεύεις δλδ για να μπορέσεις να κάνεις οικογένεια, παιδιά για να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από σένα.

H γνώμη μου είναι ότι αν αύριο έδιναν στον μέσο Έλληνα εργαζόμενο τα τριπλά λεφτά δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Η δουλειά είναι που μας έχει περιορίσει από τα σημαντικά και εν τέλει από την "ευτυχία" και όχι το χρήμα, αυτό καθ' αυτό.

Ενώ ο Γάλλος που εχει καλύτερα εισοδήματα ακούει καθε μέρα Ποιοτική Μουσική ,διαβάζει 20 βιβλία τον μήνα και πάει καθε βδομάδα Θέατρο.:flipout:
Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα η Βάση και το Εποικοδόμημα που λεγανε κάποιοι Γενειοφόροι πού τό ´Φάντασμά τους ακόμα πλανάται πάνω απο την Ευρώπη´.
Καλύτερες Οικονομικές συνθήκες για τον Ανθρωπο και περισσότερος Ελευθερος Χρονος δίνει την δυνατότητα σε αυτόν και στούς δικούς του να ασχοληθούν και μέ άλλα πράγματα ,πιό Ουσιώδη(Πολιτισμός,Τέχνη ,Μικρά ή Μεγάλα Ταξίδια κ.λ.π.).
Το οτι ολοι οι Ανθρωποι δεν θα άλλαζαν με καλύτερες Οικονομικές Συνθήκες αυτό δεν σημαίνει πώς δεν πρέπει να τούς δοθεί η δυνατότητα να ζούν καλύτερα.
Δεν γινεται να επιβάλλουμε με το Ζορι σε μια Κοινωνία τον Πολιτισμό ,αλλά οφείλουμε να δόσουμε σε οσο το δυνατόν περισσότερους την δυνατότητα αυτή.
Οπότε με τά καλύτερα Οικονομικά ίσως αλλάξουν τά πράγματα.
Και γι´αυτό το Ισως και μόνον αξίζει ο κόπος.

Μέσος μισθός 1000 (παρακάτω είναι αλλά λέμε)
Ενοίκιο 400
Σούπερ Μάρκετ 200
ΔΕΗ 80
ΟΤΕ 30
Κινητό 25
Κοινόχρηστα 15
Εισιτήρια 50
Σύνολο 800

Ε, με 200 παίρνεις αμαξάρα (σε 700 δόσεις και κατουράς να το φουλάρεις), πας στο Άττικα και ψωνίζεις ρούχα (σε 300 δόσεις, μετά τα πουλάς - έξτρα εισόδημα), πας σε καφέ, μπαρ, κλαμπ, μπουζούκια (πλένεις φλυτζάνια, ποτήρια, πιάτα και μαζεύεις τα λουλούδια και τα ξαναπουλάς - έξτρα εισόδημα)
Επίσης με τα 200 αγοράζεις home cinema (σε 400 δόσεις και νοικιάζεις την αίθουσα σε φίλους σου - έξτρα εισόδημα).
Αν αρρωστήσεις, μόνο 25% συμμετοχή είναι τα φάρμακα. (Αν είναι γνωστός ο φαρμακοποιός και ο γιατρός - έξτρα εισόδημα)
Φυσικά τα 200 , τα βάζεις στην τράπεζα, αποταμιεύεις δλδ για να μπορέσεις να κάνεις οικογένεια, παιδιά για να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από σένα.

:flipout::flipout::flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Μέσος μισθός 1000  (παρακάτω είναι αλλά λέμε)
Ενοίκιο 400 
Σούπερ Μάρκετ 200 
ΔΕΗ 80 
ΟΤΕ 30 
Κινητό 25 
Κοινόχρηστα 15 
Εισιτήρια 50 
Σύνολο 800 

Ε, με 200  παίρνεις αμαξάρα (σε 700 δόσεις και κατουράς να το φουλάρεις), πας στο Άττικα και ψωνίζεις ρούχα (σε 300 δόσεις, μετά τα πουλάς - έξτρα εισόδημα), πας σε καφέ, μπαρ, κλαμπ, μπουζούκια (πλένεις φλυτζάνια, ποτήρια, πιάτα και μαζεύεις τα λουλούδια και τα ξαναπουλάς - έξτρα εισόδημα)
Επίσης με τα 200  αγοράζεις home cinema (σε 400 δόσεις και νοικιάζεις την αίθουσα σε φίλους σου - έξτρα εισόδημα).
Φυσικά τα 200 , τα βάζεις στην τράπεζα, αποταμιεύεις δλδ για να μπορέσεις να κάνεις οικογένεια, παιδιά για να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από σένα.

Αγαπητέ Δημήτρη πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι το 80% των οικογενειών στην Ελλάδα έχουν ακίνητη περιουσία και ότι η παραοικονομία έχει φθάσει το 30-40 % του δηλωθέντος εισοδήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο μέσος μισθός είναι 1300-1400 Ε (σύμφωνα με το παράδειγμά σου)

ΥΓ Βρε φίλε τα νούμερα που έγραψες πιο πάνω είναι αλλα ντάλα!
80 Ε το μήνα η ΔΕΗ και 200 Ε το SuperMarket?
Λοιπόν ή τα μηχανάκια σου "ρουφάνε" πολύ ρεύμα και σε ταίζουν άλλοι ή η γυναίκα μου μου λέει ψέματα χρόνια τώρα...

@Dalanik...
Εννοείς πώς άλλοι πληρώνουν 200 ευρά για ΔΕΗ και 80 γιά Σούπερ Μάρκετ.?
Μόνον στην περίπτωση πού ξανατηγανίζουν τήν ίδια πατάτα πολλές φορές.:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Αγαπητέ Δημήτρη πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι το 80% των οικογενειών στην Ελλάδα έχουν ακίνητη περιουσία και ότι η παραοικονομία έχει φθάσει το 30-40 % του δηλωθέντος εισοδήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο μέσος μισθός είναι 1300-1400 Ε (σύμφωνα με το παράδειγμά σου)

ΥΓ Βρε φίλε τα νούμερα που έγραψες πιο πάνω είναι αλλα ντάλα!
80 Ε το μήνα η ΔΕΗ και 200 Ε το SuperMarket?
Λοιπόν ή τα μηχανάκια σου "ρουφάνε" πολύ ρεύμα και σε ταίζουν άλλοι ή η γυναίκα μου μου λέει ψέματα χρόνια τώρα...

Μονο που η πλειοψηφια ειναι κατω των 1000 Ε.

Μπορεις να αφαιρεσεις νοικι και να βαλεις ρουχισμο , εξοδα αυτοκινητου συντηρησης η μια και πολυ ειναι νεοι γονεις εξοδα παιδιων.

Αν δεν υπηρχε η ακινητη περιουσια ( για την οποια καποιοι στερηθηκαν )θα ειχαμε βουλιαξει προ πολλου...

Καλύτερες Οικονομικές συνθήκες για τον Ανθρωπο και περισσότερος Ελευθερος Χρονος δίνει την δυνατότητα σε αυτόν και στούς δικούς του να ασχοληθούν και μέ άλλα πράγματα ,πιό Ουσιώδη(Πολιτισμός,Τέχνη ,Μικρά ή Μεγάλα Ταξίδια κ.λ.π.).
Το οτι ολοι οι Ανθρωποι δεν θα άλλαζαν με καλύτερες Οικονομικές Συνθήκες αυτό δεν σημαίνει πώς δεν πρέπει να τούς δοθεί η δυνατότητα να ζούν καλύτερα.

Συμφωνούμε! Απλά όταν έχεις χρόνο ασχολείσαι και με κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει ενώ όταν έχεις χρήμα απλά στερείσαι το χρόνο.
Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει γύρω μου...

Συμφωνούμε! Απλά όταν έχεις χρόνο ασχολείσαι και με κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει ενώ όταν έχεις χρήμα απλά στερείσαι το χρόνο.
Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει γύρω μου...

Ετσι κινδυνευουμε να θεωρούμε ευλογημένους τούς άφραγκους.
Καλύτερη Ποιότητα Ζωής σημαινει Ικανοποιητική Οικονομική Κατάσταση και Ελευθερος Χρόνος..
Πλέον ο Ελευθερος χρόνος εχει πάει περίπατο..
Οι Ανθρωποι(και οι μικρομεσαιοι) δουλευουν πολύ περισσότερο γιά να μπορούν να ζούν αξιοπρεπώς ή να αποπληρώνουν τίς μηνιαιες υποχρεώσεις τους
Εχουν αντικαταστήσει τον ελευθερο χρόνο τους με την δουλειά..
Ποιος καρπούται τά κέρδη απο τον ελεύθερο χρόνο που εγινε Δουλειά(Δουλεία)???
Που πάει αυτή η Υπεραξία?
Σέ κάποιων τίς Τσέπες πηγαινει φυσικά.Και σίγουρα οχι στις Τσέπες αυτών πού αναγκάστηκαν να δουλευουν περισσότερο απο πρίν.

Status
Not open for further replies.