O κύβος ερρίφθη... ACOUSTIC SOUNDS SUPER HI-RES!

Βρέ παιδιά αν είναι να τσακονώμαστε ας το κάνουμε on topic πχ αν το HI RES αξίζει τον κόπο ή αν το DSD είναι τελικά πολύς θόρυβος για το τίποτα ή όχι.

Το βινύλιο είναι μια σταθερή αξία στον χώρο του HI-FI με αμέτρητη προσφορά ενώ είναι ικανό να δώσει γνήσια απόλαυση ακόμα και με τα πιό υψηλά στάνταρντ. Ok έφτασε στα όρια του σαν τεχνολογία και είναι πλέον πού σπάνιες η ακριβές οι γνίσιες αναλογικές παραγωγές αλα αυτό ούτε κάποιο μυστικό είνα ούτε και περίεργο.

Δεν νομίζω οτι απαξιώνεται το μέσον αυτό με την τόσο μεγάλη ιστορία και ποιότητα έτσι εύκολα και σίγουρα το να λέει κάποιος απλά την αλήθεια όπως ο φίλος Quevedo δεν νομίζω να περιέχει κάποια τέτοια πρόθεση.

Είναι δύσκολο να χωνέψουμε οτι κάτι τόσο πλούσιο, όμορφο και ποιοτικό πλέον έχει αρχίσει να ξεπερνιέται τεχνολογικά αλλα η αλήθεια δεν μπορεί να μενει κρυφή όση αγάπη και να έχουμε για κάποιο μέσον.

Και τέλος πάντων το νήμα αυτό εδώ καμία σχέση δεν έχει με το βινύλιο.

Re: O Κύβοc Ερριφθην.. ACOUSTIC SOUNDS SUPER HI-RES!

Η αξία της αναπαραγωγής είναι έννοια διαφορετική για τον καθένα και δεν είναι απαραίτητο να περνάμε όλοι από τον ίδιο δρόμο για να φτάσουμε στην απόλαυση.

βαριέμαι να κάνω quote...

αλλά φαίνεται και από άλλα νήματα ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από το βινύλιο.

Δεν φταίει το μέσο... φταίει ότι δεν έχεις καλό πικάπ και δεν έχεις καλούς δίσκους... τελεία και παύλα...

Αν λοιπόν αποφάσισες ότι δεν έχει νόημα ή ότι η νέα τεχνολογία είναι καλύτερη... μπράβο σου που έχεις πάρει τα σωστά βήματα προς την ηχητική ακουστική σου νιρβάνα...

Αλλά μην κάνεις σταυροφορία εναντίον του βινυλίου προς χάρις κάποιον DSD... πέφτεις πολύ έξω...

Ένα απλό παράδειγμα ότι βιάζεσαι να λες κουβέντες,... είναι ότι δεν θες να ακούς κακή παραγωγή σε βινύλιο... και θες καλή παραγωγή σε DSD... ε λοιπόν μόνο και μόνο που το λες αυτό, φανερώνει ότι θες να ακούς καλό ήχο και δεν ενδιαφέρεσαι και τόσο για την μουσική...

Η περισσότερη μουσική στον πλανήτη αυτό είναι ηχογραφημένη αναλογικά... αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά και μόνο τα καινούργια τότε θα μπορούσα εν δυνάμει να συμφωνήσω μαζί σου... αλλά και πάλι δεν ξέρεις τι χάνεις...

Όχι Πέτρο δεν τσακώνομαι, αλλά καλό θα είναι να μην συγκρίνεται το βινύλιο... είναι άλλο πράγμα...

Συνεχίστε για DSD... εγώ δεν τρολάρω άλλο το νήμα σου...

Re: O Κύβοc Ερριφθην.. ACOUSTIC SOUNDS SUPER HI-RES!

Όχι Πέτρο δεν τσακώνομαι, αλλά καλό θα είναι να μην συγκρίνεται το βινύλιο... είναι άλλο πράγμα...

Συνεχίστε για DSD... εγώ δεν τρολάρω άλλο το νήμα σου...

Βρέσυ Χρήστο μου καλό το πάθος και έχεις και δίκιο σε πολλά αλλα "καλό θα ήταν να μήν συγκρίνεται το βινύλιο" ; Δηλαδή γιατί να μην συγκρίνεται; Ιερή Αγελάδα του ΗI FI ειναι; Και τα χιλιάδες βινύλια που προκύπτουν απο ψηφιακό master δηλαδή αυτά τι είναι;..

Δεν με εννοχλεί καθόλου η παρουσία σου στο νήμα όμως νομίζω οτι με το να υπερβάλεις με τρόπο γραφικό αφού πρώτα έχεις προβεί σε συμπεράσματα και χαρακτηρισμούς έστω και έμμεσα προσβλητικούς για τον άλλο συμφορουμίτη που στην τελική ττην άποψη του είπε λεστω και λάθος νομίζω οτι σε αδικεί σαν το καλό παίδι και έμπειρο χομπίστα που είσαι..

Last edited:
της resolution το καγκελο γινεται:D

εγω νομιζω οτι ολη αυτη η ιστορια με τα αυλα αρχεια ενδιαφερει τους πρωην σιντακηδες .απο κει θα τραβηξει πελατες. οι περισσοτεροι απο δαυτους εχουν ηδη απορριψει το βινυλιο και αντικατεστησαν την συλλογη τους σταδιακα με σιντακια. τωρα που το σιντι πεθανε καποιος πρεπει να παρει ολη αυτην την πελατεια. βεβαια για να την προσελκυσεις θελει καλο τυρακι και το τυρακι ειναι στην προκειμενη περιπτωση η υψηλη αναλυση λες και υπαρχει χαιφιντελας στην ελλαδα και στον κοσμο ολοκληρο που καταλαβαινει την διαφορες μεταξυ υψηλης αναλυσης αρχειου και υπερυψηλης αναλυσης αρχειου.

και κατι λιγο off τοπικ
τωρα για τους βινυλιακηδες και το βινυλιο, κακως αναφερεται σε συζητησεις με αυλα αρχεια. ως βινυλιακιας και πικαπας δεν εχω προβλημα με τα μεσα αναπαραγωγης του καθενος και κακως προσπαθουν καποιοι πικαπαδες να πεισουν οτι η πιστοτητα στην αναπαραγωγη περναει μονο μεσα απο το πικαπ. εχω διαπιστωσει στον κυβερνοχωρο καποιες περσονες που εχουν πολυ ακριβα αναλογικα συστηματα και στην ουσια ουτε αυτοι νιωθουν απο βινυλιο και μουσικη. φοβουνται να βαλουν ενα βινυλιο που δεν θα βγαλει ολες τις αρετες του ηχοσυστηματος τους. ο απολυτος κριτης για το ποια μουσικη αξιζει, τι ειναι καλο και τι οχι ειναι το ηχοσυστημα τους. στην ουσια δηλαδη δεν απολαμβανουν την μουσικη αλλα το ηχοσυστημα τους, αστα να πανε:D

Πάντως μπορεί να υπάρχουν και καλύτερα πικαπ από του Χρηστου...

Προσωπικά πάντως σε μένα το βινύλιο φαντάζει οπως οι 78 στροφες γύρω στο 80

Αν αρχίσω να λέω και να ποστάρω στοιχεία και μετρήσεις δεν θα βγάλουμε άκρη...έχω εκατοντάδες από φυσικούς με PhD,ηλεκτρονικούς μηχανικούς,ιατρούς,κλπ...
Τα DSD και λοιπά hires κάνουν καλό.Κυρίως σε τσέπες.Τα 24/96 είναι υπεραρκετά για τον μουσικόφιλο.
Γιατί κατά τα άλλα η ωφέλεια τους προς το παρόν ή ακόμα ακόμα και στο μέλλον,όταν η αλυσίδα αναπαραγωγής και κυρίως τα ηχεία θα έχουν εξελιχτεί,είναι κατά άλλους χρήσιμη,κατά άλλους άχρηστη και κατά άλλους ακόμα και βλαβερή.
Ειδικά σε υπεραναλυτικά συστήματα,μερικοί υποστηρίζουν ακόμα και αισθήματα δυσφορίας και νευρικότητας,πονοκέφαλους,κλπ...
Αλλά για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους,ποιος είπε και πως και το βινύλιο δεν είναι hires;Είχατε ποτέ την ευκαιρία να δείτε που φτάνει η αναπαραγωγή ενός βινυλίου μέσα από ένα οscilloscope;
Θα εκπλαγείτε.
Δεν έχω καλό πικάπ και είμαι δηλωμένος υπέρ του άυλου,να μην παρεξηγηθώ πάλι...Όμως την συγκίνηση και την εμπλοκή στην μουσική που προσφέρει ένα ΚΑΛΟ πικαπ,δεν νομίζω πως μπορεί να την προσφέρει άλλο μέσο.
Επιπλέον είμαι εξαιρετικά καχύποπτος ως προς τις αναπαραγωγές.Πως έχει φτάσει πια να υπάρχει αυτός ο ορυμαγδός αρχείων ηχογραφημένα σε hires;Οκ για κάποιες ολοκαίνουργιες παραγωγές,αλλά τα παλιότερα;
Δεν ξέρω...απ' την μεριά μου είμαι στην άκρη και περιμένω.Γιατί κατά την άποψή μου είναι όλα εξαιρετικά θολά ακόμα...

Lol. Πολυ καλό.

τελευταιο οφ τοπικ.

σκεψου μονο μετα απο χρονια οταν θα ανακαλυψουν αυτον τον μηχανισμο και θα σπανε οι επιστημονες το κεφαλι τους σε τι χρησιμευει. το απολυτο εργαλειο τρολλαρισματος της επιστημης.

Eίναι λίγο ξεφτίλα που και εγώ δύο τρία χρόνια πρίν τσαντιζόμουν όταν σε νήματα με θέμα cd players ή πικάπ πεταγοσάντε όλοι οι κομπιουτεράκηδες λέγοντας το περιβόητο "πάρε ντάκ". Γιά κοίτα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βιώσω ακριβώς το αντίθετο...

Παρότι γράφτηκαν κάποια πολύ πετυχημένα σχόλια όπως αυτό με τους δεινοσαύρους που με έκαναν να γελάσω και να πιστέψω οτι το νήμα θα είχε μια πιό ομαλή τροπή με κάποια θίψη βλέπω τις λέξεις πικάπ και βινύλιο να καπακώνουν κυριολεκτικά το νήμα.. Θα πεί κανείς που είναι οι κομπιουτεράκηδες λοιπόν; Xωρίς αυτά τα post το νήμα δεν θα είχε ούτε την μισή του υπόσταση.. Δεν θα διαφωνήσω αλλα ίσως τελικά να είναι γιατί οι πιό ήρεμοι και κατασταλλαγμένοι να είναι πιά αυτοί που κάποτε μου "την έσπαγαν".. Τί άλλο να πώ... τόση έπαρση με το βινύλιο ήταν μάλλον αναπάντεχή..

Κακά τα ψέμματα.. όπως έγραψα και μερικά posts πρίν o κόσμος του Hi-Fi αλλάζει ραγδαία και δραστικά... Το μυαλό πάντα αντιστέκεται στην αλλαγή είδικά αυτού που έχει συνηθίσει. Το να μένουμε σε αυτό που μας αρέσει και μας καλύπτει την στιγμή μάλιστα που είναι υπέροχο και ποιοτικότατο δεν είναι καθόλου κακό, έχω γνωρίσει άνθρωπο που ακούει σχεδόν αποκλειστικά απο Μπομινόφωνα και ούτε που τον νοιάζει αν είναι πιά αντίκες αα και ναι παίζουν υπέροχα τί κιαν η ταχνολογία προχωράει αυτός ακούει με τον τρόπο που τον ευχαριστεί περισσότερο.

Δέν θα είχε και ιδιαίτερο νόημα να προσπαθεί να αποδείξει οτι ο τρόπος που ακούει είναι και ο ιδανικός θα είχε;..Δεν ξέρω τί να πώ..

Last edited by a moderator:
της resolution το καγκελο γινεται:D

και κατι λιγο off τοπικ
τωρα για τους βινυλιακηδες και το βινυλιο, κακως αναφερεται σε συζητησεις με αυλα αρχεια. ως βινυλιακιας και πικαπας δεν εχω προβλημα με τα μεσα αναπαραγωγης του καθενος και κακως προσπαθουν καποιοι πικαπαδες να πεισουν οτι η πιστοτητα στην αναπαραγωγη περναει μονο μεσα απο το πικαπ. εχω διαπιστωσει στον κυβερνοχωρο καποιες περσονες που εχουν πολυ ακριβα αναλογικα συστηματα και στην ουσια ουτε αυτοι νιωθουν απο βινυλιο και μουσικη. φοβουνται να βαλουν ενα βινυλιο που δεν θα βγαλει ολες τις αρετες του ηχοσυστηματος τους. ο απολυτος κριτης για το ποια μουσικη αξιζει, τι ειναι καλο και τι οχι ειναι το ηχοσυστημα τους. στην ουσια δηλαδη δεν απολαμβανουν την μουσικη αλλα το ηχοσυστημα τους, αστα να πανε:D

Αυτοί είναι μηχανάκηδες, ούτε βινυλάκηδες ούτε τίποτα. Θα μπορούσαν να ακούν οτιδήποτε άλλο, χάι ρεζ, σιντί, ότι θες. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι στη δισκοθήκη τους έχουν μόνο "audiophile" δίσκους (πρώτες κοπές, επανεκδόσεις σε 180γρ. γιαπωνέζικες κλπ). Αυτοί χρησιμοποιούν τη μουσική ως μέσο για να αναδείξουν το φοβερό και τρομερό σύστημά τους, δε χρησιμοποιούν το σύστημα για να ακούνε μουσική. Δεν μιλάμε γι αυτούς νομίζω...

Να πώ ακι κάτι σχετικό με το θέμα του νήματος. Παρατήρησα στα άλμπουμ προς πώληση/κατέβασμα την ύπαρξη του ίδιου άλμπουμ σε dsd 24 δολάρια και σε HI RES Pcm 24/44.1-48 ή κάτι πολύ φτηνότερα. Είμαι απόλυτα σίγουρος οτι τα συγκεκριμένα δεν είναι παρα αρπαχτές δηλαδή το PCM είναι η original ανάλυση ενώ το DSD δεν είναι παρα μία upsampled έκδοση του αυθεντικού χωρίς ιδιαίτερο νόημα που φυσικά λόγω hype πωλείται πολύ ακριβότερα..

Όπως γίνεται και με τα βινύλια απο ψηφιακά αρχεία δηλαδή μόνο που εδώ η αρπαχτή είναι πιό κραυγαλέα.. Αυτό δεν είναι και τίποτα το καινούριο.
Εγώ αναμένω τα καλά πρώτης "κοπής" dsd που σίγουρα θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα η Acoustic Sounds απο τα άφθονα εξαιρετικά αναλογικά master που διαθέτει αλλα και απο τους αχανείς καταλόγους που φυλάει η Sony στα αμπάρια. Εν καιρώ πιστεύω οτι το dsd απο την συγκεκριμένη εταιρία έχει πολύ ψωμί, προς το παρόν όμως θέλει προσοχή..

Να πώ και κάτι που βιώνω τα τελευταία χρόνια.. Απο το 2009 μεθοδικά μεταφέρω τα βινύλια μου σε DSD. To πικάπ και η κεφαλή/phono μου είναι για τα δικά μου στάνταρ πολύ υψηλού επιπέδου αφήνοντας ελάχιστα και επουσιώδη να επυθημήσει κανείς.

Aυτό που θέλω να πώ είναι πως ακούγοντας τα αρχεία που προκύπτουν απο την μεταφορά μέσω ντάκ-υπολογιστή όχι μόνο είναι πρακτικώς αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς την διαφορά αλλα το αποτέλεσμα τολμώ να πώ οτι είναι και ελαφρώς ..καλύτερο..

Μην με πάρετε με τις πέτρες.. έχουν ακούσει τα αρχεία αυτά άνθρωποι πολύ πιό έμπειροι απο εμένα με πολλές φορές πολύ καλύτερα συστήματα και έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα. Τουλάχιστον όσον αφορά τον ήχο που υποτίθεται πως μας απασχολεί δεν νομίζω οτι υπάρχουν ουσιαστικά σύνορα μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού, μόνο οι συνήθειες μένουν που διαφοροποιούν την κατάσταση που δεν λεω παίζουν κιαυτές το ρόλο τους.