farflung
AVClub Addicted Member
Eίναι λίγο ξεφτίλα που και εγώ δύο τρία χρόνια πρίν τσαντιζόμουν όταν σε νήματα με θέμα cd players ή πικάπ πεταγοσάντε όλοι οι κομπιουτεράκηδες λέγοντας το περιβόητο "πάρε ντάκ". Γιά κοίτα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βιώσω ακριβώς το αντίθετο...
Παρότι γράφτηκαν κάποια πολύ πετυχημένα σχόλια όπως αυτό με τους δεινοσαύρους που με έκαναν να γελάσω και να πιστέψω οτι το νήμα θα είχε μια πιό ομαλή τροπή με κάποια θίψη βλέπω τις λέξεις πικάπ και βινύλιο να καπακώνουν κυριολεκτικά το νήμα.. Θα πεί κανείς που είναι οι κομπιουτεράκηδες λοιπόν; Xωρίς αυτά τα post το νήμα δεν θα είχε ούτε την μισή του υπόσταση.. Δεν θα διαφωνήσω αλλα ίσως τελικά να είναι γιατί οι πιό ήρεμοι και κατασταλλαγμένοι να είναι πιά αυτοί που κάποτε μου "την έσπαγαν".. Τί άλλο να πώ... τόση έπαρση με το βινύλιο ήταν μάλλον αναπάντεχή..
Κακά τα ψέμματα.. όπως έγραψα και μερικά posts πρίν o κόσμος του Hi-Fi αλλάζει ραγδαία και δραστικά... Το μυαλό πάντα αντιστέκεται στην αλλαγή είδικά αυτού που έχει συνηθίσει. Το να μένουμε σε αυτό που μας αρέσει και μας καλύπτει την στιγμή μάλιστα που είναι υπέροχο και ποιοτικότατο δεν είναι καθόλου κακό, έχω γνωρίσει άνθρωπο που ακούει σχεδόν αποκλειστικά απο Μπομινόφωνα και ούτε που τον νοιάζει αν είναι πιά αντίκες αα και ναι παίζουν υπέροχα τί κιαν η ταχνολογία προχωράει αυτός ακούει με τον τρόπο που τον ευχαριστεί περισσότερο.
Δέν θα είχε και ιδιαίτερο νόημα να προσπαθεί να αποδείξει οτι ο τρόπος που ακούει είναι και ο ιδανικός θα είχε;..Δεν ξέρω τί να πώ..
δεν ειναι κακο με το περασμα του χρονου να αναθεωρει καποιος τις αποψεις του,ο κοσμος και η τεχνολογια προχωρα,
το κακο ειναι να γινετε σταυροφορος της νεας αποψης,
και γω δεν ειμαι φαν του βινυλιου αλλα παραδεχομαι οτι υπαρχουν συστηματα που παιζουν φανταστικα βινυλιο,
απλα η διαφορα ειναι οτι για βινυλιο υψηλης κλασης θες ενα βαρελι χρηματα ενω με ενα ντακ μεσης εως υψηλης κατηγοριας που κοστιζει το ενα τριτο ανταγωνιζεσαι ή και το ξεπερνας.
Και εδω τιθεται θεμα διαφορας φορματ πολυ περισσοτερο απο το να συγκρινεις dsd με 24/192/96 που ειναι ιδια,απλα επρεπε να βγει και το dsd στα ντακ ωστε να τρεξει η αγορα πιο περα.
Οταν θα βγει το επομενο κολπο παλι θα συζηταμε αν ειναι καλυτερο απο ολα τα προηγουμενα,
και εδω θα πω αυτο που εχω πει αρκετες φορες,αν ειναι να ακους σαχλομουσικη μονο και μονο για να συγκρινεις τα φορματ εκει δεν παιζω,το εκανα μια φορα να δω τι παιζει και τελος.
Εμενα τα δικα μου βγαινουν μονο σε 44/16.:furious3: