o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Status
Not open for further replies.
Απ ότι έμαθα, ο νεαρός είναι καλά, εκτός κινδύνου.
Πάντως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα.
Βαλλιστική άμεσα, επισκέψεις υπουργών και πρωθυπουργού στο Νοσοκομείο (καλά έκαναν)
Η δολοφονία Αλέξη ήταν ένα "άτυχο" γεγονός, ενώ τώρα μιλάνε για "χτύπημα" στην Δημοκρατία.
Τέσπα, η άποψη μου είναι ότι όλες οι "τρομοκρατικές" οργανώσεις, είναι παρακρατικές και εξυπηρετούν συμφέροντα που θα οδηγήσουν σε μείωση ατομικών δικαιωμάτων του Πολίτη.
Οι κάτοικοι πάντως είναι αγανακτισμένοι, οι "τρομοκράτες" πέτυχαν τον στόχο τους.

Η "κόκκινη προβιά" εξαρθρώθηκε οριστικά κάπου στα μέσα του '80 (με επιφύλαξη, έψαξα, αλλά δεν βρήκα τα σχετικά δημοσιεύματα, απ´ότι θυμάμαι).

Οι σημερινοί δεν είναι άξιοι ούτε προβιά αρνιού να κουρέψουν, όχι να οργανώσουν και παρακράτος.

Οι παρακρατικές οργανώσεις του χθές και του σήμερα,δεν οργανώνονται απο κυβερνήσεις.Ιστορικά,ποτέ δεν υπήρξε απαραίτητο κριτήριο,το υψηλό IQ για τα μέλη τους.Το αντίθετο.Φανατικοί,μισθοφόροι πράκτορες κι αγράμματοι εξαθλιωμένοι υπήρξαν πάντα η μαγιά,που τα γνωστά κέντρα κατηύθυναν κι οργάνωναν.

Σήμερα έμαθα κάτι που με προβλημάτισε πολύ.

Απέναντι από το σπίτι μου έχει λίγο καιρό μετακόμισε μια οικογένεια… αστυνομικοί και οι δυο και τα 2 παιδία. Με το που ήρθανε βάλανε και μια ταμπέλα για θέση parking με το σήμα του ανάπηρου, αλλά δεν είδαμε κανένα ανάπηρο, και είπαμε ότι απλά είχαν το μέσον και το κάνανε.

Σήμερα έμαθα πως από τότε που σκοτώθηκε ο Αλέξη, αυτά τα παιδία δεν έχουν πάει σχολείο γατί τις πρώτες μέρες τα λίντσαραν…. Και μιλάμε για Δευτέρα γυμνασίου η κόρη και Δευτέρα δημοτικού το αγόρι το οποίο έχει σοβαρό πρόβλημα καρδιάς.

Οι γονείς αναγκάσθηκαν να πληρώνουν καθηγητές για την κόρη και δασκάλα για το γιο για να μην μείνουν πίσω στα μαθήματα

Είμαστε σοβαροί;;; Που είναι οι γονείς αυτών των παιδιών που τα λίντσαραν; Που είναι οι διευθυντές; Δεν είναι όλοι τους για κρέμασμα; Αν πάθαινε κάτι αυτό το μικρό που έχει πρόβλημα καρδιάς, ποιος θα έφταιγε;

Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Απέναντι από το σπίτι μου έχει λίγο καιρό μετακόμισε μια οικογένεια… αστυνομικοί και οι δυο και τα 2 παιδία. Με το που ήρθανε βάλανε και μια ταμπέλα για θέση parking με το σήμα του ανάπηρου, αλλά δεν είδαμε κανένα ανάπηρο, και είπαμε ότι απλά είχαν το μέσον και το κάνανε.

Σήμερα έμαθα πως από τότε που σκοτώθηκε ο Αλέξη, αυτά τα παιδία δεν έχουν πάει σχολείο γατί τις πρώτες μέρες τα λίντσαραν…. Και μιλάμε για Δευτέρα γυμνασίου η κόρη και Δευτέρα δημοτικού το αγόρι το οποίο έχει σοβαρό πρόβλημα καρδιάς.

Οι γονείς αναγκάσθηκαν να πληρώνουν καθηγητές για την κόρη και δασκάλα για το γιο για να μην μείνουν πίσω στα μαθήματα

Είμαστε σοβαροί;;; Που είναι οι γονείς αυτών των παιδιών που τα λίντσαραν; Που είναι οι διευθυντές; Δεν είναι όλοι τους για κρέμασμα; Αν πάθαινε κάτι αυτό το μικρό που έχει πρόβλημα καρδιάς, ποιος θα έφταιγε;

Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει η αναπηρική πινακίδα με το γεγονός του εκφοβισμού?

Γιατι δεν εκπλήσσομαι καθόλου;
Οσο για γονείς παιδιών, εκείνες τις μέρες βρεθηκα σε συζήτηση όπου ο πατέρας κοπέλλας που πάει γυμνάσιο ήταν ευτυχής ...όχι για το κλασσικό "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" που μαλλον θεωρήθηκε πολύ light, αλλά και για το "μπάτσοι μουνι@ σκοτώνετε παιδιά" που ακούστηκε πιο πολύ ακόμη και δεν ειχε κανένα πρόβλημα να το φωνάζει η κόρη του!
Ο προπηλακισμός των εν λόγω παιδιών μαλλον θα θεωρηθεί φυσιολογικός και δεν αποτελεί είδηση...

φυσιολογικα πραματα......

αμα οι γονεις δινουν στα παιδια σκατα ....τα παιδια σκατα μαθαινουν......:slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει η αναπηρική πινακίδα με το γεγονός του εκφοβισμού?

Η πινακίδα σημαίνει ότι υπάρχει ανάπηρος…. Ο καρδιακός θεωρείται ανάπηρος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Η πινακίδα σημαίνει ότι υπάρχει ανάπηρος…. Ο καρδιακός θεωρείται ανάπηρος.

Υπάρχει νόμος γιαυτό?

Ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Δηλαδή ο πατέρας μου που είναι καρδιακός, μπορώ να βάλω πινακίδα έξω από το σπίτι μου?

Εξαιρετική ανάλυση τών φαινομένων απο τον Σταύρο Λυγερό στην Καθημερινή.
Και ευστοχώτατη η παρατήρηση του πώς οι Ελίτ τής Εξουσίας πού ευθύνονται για τη Κρίση Θεσμών τής Χώρας χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο την Αστυνομία για να αποτινάξουν τίς ευθύνες τους.
Αλλως τε αυτές ευθύνονται γιά την Οικονομική κατάντια τής Χώρας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_06/01/2009_298287

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Υπάρχει νόμος γιαυτό?

Ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Δηλαδή ο πατέρας μου που είναι καρδιακός, μπορώ να βάλω πινακίδα έξω από το σπίτι μου?

Ναι, έχει όλο το δικαίωμα…. Πήγαινε να ρωτήσεις στο δημαρχείο. Το ξέρω επειδή ακριβός δίπλα μου είναι ένας κύριος που είναι καρδιακός και έχει και αυτός ταμπέλα.
Εκτός αν έχει και αυτός μέσον…. Τι να πω;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Ναι, έχει όλο το δικαίωμα…. Πήγαινε να ρωτήσεις στο δημαρχείο. Το ξέρω επειδή ακριβός δίπλα μου είναι ένας κύριος που είναι καρδιακός και έχει και αυτός ταμπέλα.
Εκτός αν έχει και αυτός μέσον…. Τι να πω;

ok.
Ευχαριστώ πολύ!-bye-

Εξαιρετική ανάλυση τών φαινομένων απο τον Σταύρο Λυγερό στην Καθημερινή.
Και ευστοχώτατη η παρατήρηση του πώς οι Ελίτ τής Εξουσίας πού ευθύνονται για τη Κρίση Θεσμών τής Χώρας χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο την Αστυνομία για να αποτινάξουν τίς ευθύνες τους.
Αλλως τε αυτές ευθύνονται γιά την Οικονομική κατάντια τής Χώρας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_06/01/2009_298287

Σωστά εν μέρει Σπυράκο τα γραφόμενα.
Ειδικά για τα ΜΜΕ.
Βγήκαν χτες και προχτές έξαλλοι οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ (ο ´'ενας στην Τρέμη και ο άλλος στον Χατζηνικολάου) και καταλόγισαν ευθύνες στα Μέντια ,όταν επί ένα μήνα στοχοποιούσαν ουσιαστικά την Αστυνομία. (όπως και πολλοί εδώ μέσα άλλωστε..:antlers:)
Φυσικά τόσο η Τρέμη όσο και ο Χατζηνικολάου (μαζί με τον "γυαλάκια" που παίζουν μαζί τέννις στην Εκάλη) γούρλωσαν τα μάτια τους και τους ζήτησαν να ανακαλέσουν..

Το γελοιοδέστερο δε,το είπε ο "μαχητής" Τρανταφυλλόπουλος.Οτι "η νέα γενιά Τρομοκρατών είναι δικά μας παιδιά.Τα παιδιά της ανέχειας".(φαντάζομαι όπως ο Ξηρός και ο Κουφοντίνας).

Μόνο που δεν πυροβολούν ούτε αυτόν ούτε τους έχοντες.Πυροβολούν αστυνομικούς των 700 ευρώ.
Ο τύπος γλοιώδης για άλλη μια φορά ,χαϊδεύει για να είναι αρεστός .
Υποκριτές όλοι τους..

Η εν ψυχρώ δολοφονία (όπως είπε άλλωστε και ο πρόεδρος της Δημοκρατιας) μπροστά σε τόσο κόσμο του Αλέξη, με προβλημάτισε: Καλά δεν θα μπορούσαν να "τιμωρήσουν" το μικρό διακριτικά και με την ησυχία τους, όπως είθισται άλλωστε; Ήθελαν και μάρτυρες;

Το "γάζωμα" των αστυνομικών ήταν εξίσου κουφό: "Άγνωστοι" άδειασαν 1 γεμιστήρα των 30 βλημάτων ενός AK-47 και συνέχισαν τη δουλειά τους... Στο κέντρο της Αθήνας που λόγω των Παλαιστινίων και των εξεγέρσεων γενικότερα οι αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή!

Τα ελληνικά ΜΜΕ όμως ήρθαν και έδεσαν το γλυκό... Από την πρώτη στιγμή, κι ενώ όλα τα μεγάλα ξένα δίκτυα μιλούν απλά για κλιμάκωση της βίας, τα δικά μας ΜΜΕ ονομάσαν με τη μία τρομοκρατική οργάνωση και μιλούν για αναβίωση της τρομοκρατίας, διάδοχο της 17Ν, γιάφκες, μπαζούκας και εκρηκτικά δίνοντας τροφή στους ξένους για δυσμενή σχόλια, "ταξιδιωτικές οδηγίες", και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Πρόκειται κατα τη δική μου λογική για συντονισμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Κι επειδή δε βλέπω κάπου "ξένο δάκτυλο", μάλλον μας περιμένουν σύντομα νέοι νόμοι σε "αντιτρομοκρατικά πλαίσια" που θα μας αφαιρούν (κι άλλες) αυτονόητες στο παρελθόν, ελευθερίες.

Μακάρι να βγώ λάθος κι οτι λέω μαλ@κίες.

Last edited:
Το γελοιοδέστερο δε,το είπε ο "μαχητής" Τρανταφυλλόπουλος.Οτι "η νέα γενιά Τρομοκρατών είναι δικά μας παιδιά.Τα παιδιά της ανέχειας".(φαντάζομαι όπως ο Ξηρός και ο Κουφοντίνας).

Μόνο που δεν πυροβολούν ούτε αυτόν ούτε τους έχοντες.Πυροβολούν αστυνομικούς των 700 ευρώ.
Ο τύπος γλοιώδης για άλλη μια φορά ,χαϊδεύει για να είναι αρεστός .
Υποκριτές όλοι τους..

Ο Δημοσιογραφος(έτσι δέν αυτοαποκαλείται??)ανηκει σέ αυτούς πού θεωρούν τό Σκυλάδικο Πολιτιστική Αξία,έχει Τζιπάρες και τό παίζει αριστερός και πουλάει εξυπνάδες και πολλά άλλα σε μιά Ελλάδα όπου ο κάθε κουραδόμαγκας μπορεί να λέει ότι θέλει και όπου θέλει καί νά μήν πληρώνει γιά τίποτα.
Τέτοια φαινόμενα ,υποθέτω,πώς τάχεις δεί ,σέ όλους τούς Χώρουςνά συμβαίνουν και να παραμένουν ατιμώρητα.
Ο Τζάμπα μάγκας και ο αγράμματος κυριαρχούν.

Last edited:
Αν είναι να γράφουμε ιστορίες που βλέπουμε ή ακούμε ή μας είπε ο θείος του μπατζανάκη του αδελφού της πεθεράς του νονού του κολλητού μας περί λιντσαρίσματος παιδιών, θα γίνει εδώ μέσα μεσημεριανή κουτσομπολίστική εκπομπή.
ΠΧ Ο άντρας μου τα έφτιαξε με τον γκόμενο μου κλπ κλπ κλπ

Αν είναι να γράφουμε ιστορίες που βλέπουμε ή ακούμε ή μας είπε ο θείος του μπατζανάκη του αδελφού της πεθεράς του νονού του κολλητού μας περί λιντσαρίσματος παιδιών, θα γίνει εδώ μέσα μεσημεριανή κουτσομπολίστική εκπομπή.
ΠΧ Ο άντρας μου τα έφτιαξε με τον γκόμενο μου κλπ κλπ κλπ

Δηλαδή τι άλλο να κάνουμε?
Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν ξέρω?

Συνήθως αυτά που ακούμε και βλέπουμε εμπιστευόμαστε.

Φίλε Dragonlord, πέραν του ότι οι κρίσεις εδώ μέσα πρέπει να περιορίζονται στις απόψεις και όχι στα μέλη αυτά καθαυτά, νομίζω ότι θα πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις υποθέσεις που εξέφρασες. Με λίγο ψάξιμο (find more posts by...) θα καταλάβεις ότι η απλοποιητική τακτική εδώ σε πρόδωσε.

Σπύρο, θα παρακαλούσα και εσένα να μην ανεβάσεις άλλο τους τόνους. Ας δώσουμε στο φίλο μας μια ευκαιρία να καταλάβει ότι οι εδώ κουβέντες ξεφεύγουν κατά πολύ από το "οι από 'δω και οι από 'κει".

Ρε παιδιά, αυτός είναι ο ρόλος της αστυνομίας (και της δικαιοσύνης) εδώ και 2000 χρόνια... Είναι το σημείο επαφής μεταξύ του λαού και της εξουσίας (χρήμα-φήμη-διακυβέρνηση)... Καλείται να δρα και στους δύο χώρους, αλλά προέρχεται από τον ένα και εξυπηρετεί τον άλλον. Είναι γνωστό και δεν επιδέχεται συζήτηση... Αυτό όμως, εφ'όσον ζούμε σε αυτού του τύπου την κοινωνία, είναι κάτι που το αποδεχόμαστε θέλοντας και μή, ειδάλλως, τα μπογαλάκια μας και μετακόμιση στήν Ταιτή στο κέντρο του Ειρηνικού, να ψαρεύουμε την τροφή μας, να ζούμε στην καλύβα μας και να χαζεύουμε τα πιπίνια στην παραλία... Η αστυνομία όμως δυστυχώς (?) είναι επανδρωμένη από ένοπλους εργαζόμενους, οι οποίοι ειναι και γύρω στις 40-50.000 και οι οποίοι λόγω της φύσης του επαγγέλματος κινούνται ανάμεσά μας. Οσο κι αν φαίνεται ακραίο, το θεωρώ "φυσικό" να υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς στις τάξεις τους, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους των επαγγελμάτων. Και εφ'οσον οπλοφορούν, το θεωρώ 'φυσικό" να έχουμε και τα ανάλογα κρούσματα... Δεν έχει νόημα το "είναι δημοσιος υπάλληλος και τον πληρώνω"... Και λοιπόν? Κι εσύ είσαι πχ. κρεοπώλης και σε πληρώνω, αλλά μου βάζεις τα μισά σάπια... Μα σκοτώνεται κόσμος κάθε τόσο... Ε, τί να κάνουμε? Δώσε σε 40.000 Αθηναίους από ένα όπλο, και έλα να ξαναμετρηθούμε αύριο να δούμε πόσοι μείναμε... Κι αν κάποιοι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι ή τραβούν εύκολα το όπλο, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι, όπως και οι κρεοπώλες δεν σου πουλάνε όλοι σάπια... (αν και αυτό θα το σκεφτώ πάλι πιό μετά)... Είπαμε, η αστυνομία είμαστε εμείς, ο οποιοσδήποτε γείτονας ή συγγενής μας, που απλά συμβαίνει να εργάζεται εκεί.
Αυτή είναι η αστυνομία, ίσως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά από την εποχή των ραβδούχων της αρχ.Αθήνας, έτσι είναι...

Είχα διαβάσει κάπου, ότι στην Αρχαία Αθήνα, οι "αστυνομικοί" δεν ήσαν Αθηναίοι και άλλαζαν συχνά για να μην δημιουργούνται "φιλίες".
Αν έχει κάποιος κάποια στοιχεία περισσότερα, είναι ευπρόσδεκτα.

Ρε παιδιά, αυτός είναι ο ρόλος της αστυνομίας (και της δικαιοσύνης) εδώ και 2000 χρόνια... Είναι το σημείο επαφής μεταξύ του λαού και της εξουσίας (χρήμα-φήμη-διακυβέρνηση)... Καλείται να δρα και στους δύο χώρους, αλλά προέρχεται από τον ένα και εξυπηρετεί τον άλλον. Είναι γνωστό και δεν επιδέχεται συζήτηση... Αυτό όμως, εφ'όσον ζούμε σε αυτού του τύπου την κοινωνία, είναι κάτι που το αποδεχόμαστε θέλοντας και μή, ειδάλλως, τα μπογαλάκια μας και μετακόμιση στήν Ταιτή στο κέντρο του Ειρηνικού, να ψαρεύουμε την τροφή μας, να ζούμε στην καλύβα μας και να χαζεύουμε τα πιπίνια στην παραλία... Η αστυνομία όμως δυστυχώς (?) είναι επανδρωμένη από ένοπλους εργαζόμενους, οι οποίοι ειναι και γύρω στις 40-50.000 και οι οποίοι λόγω της φύσης του επαγγέλματος κινούνται ανάμεσά μας. Οσο κι αν φαίνεται ακραίο, το θεωρώ "φυσικό" να υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς στις τάξεις τους, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους των επαγγελμάτων. Και εφ'οσον οπλοφορούν, το θεωρώ 'φυσικό" να έχουμε και τα ανάλογα κρούσματα... Δεν έχει νόημα το "είναι δημοσιος υπάλληλος και τον πληρώνω"... Και λοιπόν? Κι εσύ είσαι πχ. κρεοπώλης και σε πληρώνω, αλλά μου βάζεις τα μισά σάπια... Μα σκοτώνεται κόσμος κάθε τόσο... Ε, τί να κάνουμε? Δώσε σε 40.000 Αθηναίους από ένα όπλο, και έλα να ξαναμετρηθούμε αύριο να δούμε πόσοι μείναμε... Κι αν κάποιοι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι ή τραβούν εύκολα το όπλο, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι, όπως και οι κρεοπώλες δεν σου πουλάνε όλοι σάπια... (αν και αυτό θα το σκεφτώ πάλι πιό μετά)... Είπαμε, η αστυνομία είμαστε εμείς, ο οποιοσδήποτε γείτονας ή συγγενής μας, που απλά συμβαίνει να εργάζεται εκεί.
Αυτή είναι η αστυνομία, ίσως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά από την εποχή των ραβδούχων της αρχ.Αθήνας, έτσι είναι...
Ρε συ, δεν είναι λογική αυτή. Δηλαδή όταν μας ενοχλεί κάτι και βλέπουμε ότι λειτουργεί άδικα, δεν πρέπει να προσπαθούμε να αλλάξει/βελτιωθεί επειδή "πάντα έτσι ήταν"; Και στην Αφρική οι μισοί έχουν aids, να το δεχτούμε κι αυτό έτσι, ως δεδομένο; Κατά τα άλλα είναι λογικά αυτά που λες, όμως όπως λέω και πιο πάνω ο κυριότερος λόγος που έχουμε τόσο πολλά τέτοια περιστατικά είναι η ατιμωρησία. Και ναι μεν δεν μπορείς να ελέγξεις 50.000 άτομα με όπλα, μπορείς όμως (ή θα έπρεπε να μπορείς) να ελέγξεις αυτούς που τους αθωώνουν. Είναι πολιτικό το ζήτημα. Και για τον κρεοπώλη που λες ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος και να μην πουλάει σάπια. Απλώς, μιλάμε για τους αστυνομικούς γιατί είναι διαφορετικό να φας σάπιο μπιφτέκι μια στο τόσο και διαφορετικό να φας σφαίρα επειδή επικρατεί ατιμωρησία στο χώρο της αστυνομίας...

Status
Not open for further replies.