o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Status
Not open for further replies.
Ίσως θα έπρεπε να πάψει να υφίσταται επαγγελματική αστυνομία. Να γίνει με θητεία από όλους όπως ο στρατός. Ακούγεται γελοίο με μια πρώτη ανάγνωση αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ο αστυνομικός δεν θα προλάβαινε να αλλοτροιωθεί από το σύστημα σε βαθμό τέτοιο που να παρανομεί απροκάλυπτα, ούτε και θα είχε εμπειρία και διασυνδέσεις ώστε να μπορεί να καλύπτει τον πωπό του. Στα συν και το γεγονός ότι αυτόματα αστυνομικοί θα είμαστε όλοι εμείς. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει να έχει πάλι κοινωνικό έρισμα.

Καλά , ότι θα χαρακτηριζόντουσαν άνθρωποι από την επιλογή τους να διαβάζουν και να παραθέτουν Κάλβο , δεν το περίμενα . Αλλά προφανώς η επανάσταση θα έλθει σε ρήξη και με τον πολιτισμό . Λογικό θα μου πείς , αφού οι μέχρι τούδε υποστηρικτές της , διαβάζουν μέχρι blogs που μιλούν για την κατάφωρη αστυνομική βία .

Αν είναι να γράφουμε ιστορίες που βλέπουμε ή ακούμε ή μας είπε ο θείος του μπατζανάκη του αδελφού της πεθεράς του νονού του κολλητού μας περί λιντσαρίσματος παιδιών, θα γίνει εδώ μέσα μεσημεριανή κουτσομπολίστική εκπομπή.
ΠΧ Ο άντρας μου τα έφτιαξε με τον γκόμενο μου κλπ κλπ κλπ

Δημήτρη δεν είναι κουτσομπολιά, ούτε ανύπαρκτη ιστορία που ήρθε από μακριά… είναι γείτονες μου που εγώ μπορεί αν μην έχω πάρε δώσε αλλά έχουν κάποιοι άλλοι γείτονες με τους οποίους έχω σχέση. Και ειλικρινά, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα σου φαίνετε παράξενο να έχει γίνει κάτι τέτοιο;

Δεν αμφισβήτησα τα λεγόμενα σου, αλλά εννοώ ότι η παράθεση προσωπικών εμπειριών θα γινόταν εδώ το έλα να δεις.
ΠΧ εγώ να έλεγα εμπειρίες μου με κακούς γιατρούς (τυχαίο παράδειγμα), ο άλλος για καλούς κ.ο.κ.

Ρε συ, δεν είναι λογική αυτή. Δηλαδή όταν μας ενοχλεί κάτι και βλέπουμε ότι λειτουργεί άδικα, δεν πρέπει να προσπαθούμε να αλλάξει/βελτιωθεί επειδή "πάντα έτσι ήταν"; Και στην Αφρική οι μισοί έχουν aids, να το δεχτούμε κι αυτό έτσι, ως δεδομένο;
...

H κατάχρηση εξουσίας είναι στην φύση του ανθρώπου. Απο το πιό απλό μέχρι το πιό χυδαίο. Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι πάνω σε αυτό.
Κοίτα να δεις τώρα... Για να αλλάξεις κάτι στην αστυνομία, πρέπει να περάσεις στην απο εκεί πλευρά που είναι αυτοί που έχουν την εξουσία και ορίζουν τις τύχες όλων... Μόλις βρεθείς απο εκεί, αυτομάτως η αστυνομία γίνεται ένα εργαλείο για σένα που δεν σε συμφέρει να το αλλάξεις... Δες στην πολιτική πχ. απο την μεταπολίτευση και μετά, και αναλογίσου τις διάφορες φάτσες που πέρασαν από τα διάφορα πόστα εξουσίας. Απο που προέρχονταν, τι υποσχέθηκαν προκειμένου να εκλεγούν, και τι τελικά από όλα αυτά έκαναν...

Ί Στα συν και το γεγονός ότι αυτόματα αστυνομικοί θα είμαστε όλοι εμείς. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει να έχει πάλι κοινωνικό έρισμα.

"Δεν θα έρθει η σειρά μου να γίνω 9 μήνες αστυνομικός ? Τότε θα σου πω εγώ τι θα πει βερύκοκο... Μόνο να σε δω να παρκάρεις μπροστά στο σπίτι μου, ή να που πειράξεις τον φίλο... Κάηκες..."

H κατάχρηση εξουσίας είναι στην φύση του ανθρώπου. Απο το πιό απλό μέχρι το πιό χυδαίο. Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι πάνω σε αυτό.
Κοίτα να δεις τώρα... Για να αλλάξεις κάτι στην αστυνομία, πρέπει να περάσεις στην απο εκεί πλευρά που είναι αυτοί που έχουν την εξουσία και ορίζουν τις τύχες όλων... Μόλις βρεθείς απο εκεί, αυτομάτως η αστυνομία γίνεται ένα εργαλείο για σένα που δεν σε συμφέρει να το αλλάξεις... Δες στην πολιτική πχ. απο την μεταπολίτευση και μετά, και αναλογίσου τις διάφορες φάτσες που πέρασαν από τα διάφορα πόστα εξουσίας. Απο που προέρχονταν, τι υποσχέθηκαν προκειμένου να εκλεγούν, και τι τελικά από όλα αυτά έκαναν...
Και οι λαοί πάντα διεκδικούσαν (και έχουμε τεράστια πρόοδο σε αυτό το θέμα) την ελευθερία τους. Με τη δική σου λογική, και η τουρκοκρατία δεν θα είχε ανατραπεί, η χούντα το ίδιο... Ο ρόλος των κυβερνήσεων είναι να καταπιέζουν, ο ρόλος του λαού είναι να διεκδικεί δικαιοσύνη ενάντια στις κυβερνήσεις. Ίσως η λύση να είναι η αναρχία :antlers:
Αυτά που λες είναι εντελώς μοιρολατρικά και η ιστορία έχει αποδείξει ότι ανατροπές ΓΙΝΟΝΤΑΙ, αλλιώς θα είχαμε ακόμα ρωμαϊκή αυτοκρατορία πχ. Είναι μια συνεχής πάλη και πότε κερδίζει περισσότερο ο ένας, πότε ο άλλος, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως, αν υιοθετήσουμε όλοι τη στάση "έτσι είναι τα πράγματα, τι να κάνεις, δεν αλλάζουν" θα αλλάξουν άμεσα και προς το χειρότερο (για τους πολίτες).

Last edited:
Απάντηση: Re: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Ίσως θα έπρεπε να πάψει να υφίσταται επαγγελματική αστυνομία. Να γίνει με θητεία από όλους όπως ο στρατός. Ακούγεται γελοίο με μια πρώτη ανάγνωση αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ο αστυνομικός δεν θα προλάβαινε να αλλοτροιωθεί από το σύστημα σε βαθμό τέτοιο που να παρανομεί απροκάλυπτα, ούτε και θα είχε εμπειρία και διασυνδέσεις ώστε να μπορεί να καλύπτει τον πωπό του. Στα συν και το γεγονός ότι αυτόματα αστυνομικοί θα είμαστε όλοι εμείς. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει να έχει πάλι κοινωνικό έρισμα.

διαφωνώ , γιατί φορτώνεις το σύστημα με επιπλέον κόστος εκπαίδευσης , και ο στρατός δεν βασίζεται στους φαντάρους ...

Ίσως η λύση να είναι η αναρχία :antlers:
Αυτά που λες είναι εντελώς μοιρολατρικά και η ιστορία έχει αποδείξει ότι ανατροπές ΓΙΝΟΝΤΑΙ, αλλιώς θα είχαμε ακόμα ρωμαϊκή αυτοκρατορία πχ.

Δεν είναι μοιρολατρία... Εντόπιση του πραγματικού προβλήματος είναι και αναζήτηση εναλακτικών λύσεων. Μή το βλέπεις απλοικά... φιλοσόφησέ το λίγο... Ισως εγώ να κάνω λάθος... Πράγματι οι λαοί πάντα κέρδιζαν κάτι και με ειρηνικές πιέσεις... Αυτό όμως, - πλην εξαιρέσεων όπως εξεγέρσεις κλπ - γιατί η ίδια η εξουσία ένοιωθε οτι την βόλευε να το δώσει... Για δες τώρα όμως πως τα παίρνουν σιγά-σιγά πίσω... Πότε είδες πχ. τελευταία φορά σοβαρή μαζική απεργία (όχι αυτα τα καραγκιοζιλίκια με τις 2ωρες και 4ωρες στάσεις), πότε είχε ξανασυζητηθεί το 8ωρο να γίνει 10ωρο, πότε είδες τελευταία φορά ανεξάρτητο έντυπο κλπ...
Για την αναρχία έχουν γραφεί χιλιάδες βιβλία και ίσως να ήταν μιά λύση. Αν δεν πιάσει όμως, μας βλέπω να φωνάζουμε τον Κοκό απο το Λονδίνο να δώσει λύση...

Ποιος έχει κυβερνήσει στην Ελλάδα περισσότερο?
Οι βασιλείς ή οι οικογένειες Παπανδρέου και Καραμανλή? :D :D :D

Δεν είναι μοιρολατρία... Εντόπιση του πραγματικού προβλήματος είναι και αναζήτηση εναλακτικών λύσεων. Μή το βλέπεις απλοικά... φιλοσόφησέ το λίγο... Ισως εγώ να κάνω λάθος... Πράγματι οι λαοί πάντα κέρδιζαν κάτι... Αυτό όμως, - πλην εξαιρέσεων όπως εξεγέρσεις κλπ - γιατί η ίδια η εξουσία ένοιωθε οτι την βόλευε να το δώσει... Για δες τώρα όμως πως τα παίρνουν σιγά-σιγά πίσω... Πότε είδες πχ. τελευταία φορά σοβαρή μαζική απεργία (όχι αυτα τα καραγκιοζιλίκια με τις 2ωρες και 4ωρες στάσεις), πότε είχε ξανασυζητηθεί το 8ωρο να γίνει 10ωρο, πότε είδες τελευταία φορά ανεξάρτητο έντυπο κλπ...
Για την αναρχία έχουν γραφεί χιλιάδες βιβλία και ίσως να ήταν μιά λύση. Αν δεν πιάσει όμως, μας βλέπω να φωνάζουμε τον Κοκό απο το Λονδίνο να δώσει λύση...
Καλά, το να γίνει μαζική απεργία είναι δύσκολο έτσι όπως έχει γίνει ο συνδικαλισμός, γιατί όταν έχεις προέδρους γσεε-αδεδυ πουλημένα κομματόσκυλα δεν περιμένεις και πολλά. Όμως πες μου κι εσύ από την άλλη, δεν είναι ελπιδοφόρο αυτό το κίνημα; Για ένα μήνα έβγαινε στο κέντρο της Αθήνας 5-10.000 κόσμος και διαδήλωνε ενάντια σε όλα αυτά. Κι ας μίλαγε η τηλεόραση (λογικό, καθώς είναι πλήρως ελεγχόμενη από το κεφάλαιο) για τους 50-100 που έσπαγαν μαγαζιά για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τον ξεσηκωμό που υπήρχε (και που πιθανότατα θα συνεχιστεί) σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Απλώς προφανώς γίνονται αλλαγές στον τρόπο αντίδρασης του κόσμου από τη στιγμή που υπάρχει και στους συνδικαλιστές τέτοια σαπίλα - βλέπε πχ την ολιγοήμερη κατάληψη της γσεε, κατά την οποία δόθηκε η εξουσία απευθείας στους εργαζόμενους με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μέσω ανοιχτής συνέλευσης κάθε μέρα - φυσικά, από τα μμε κουβέντα γι'αυτό, μόνο για κατάληψη μίλησαν. Όντως τα παίρνουν πίσω, γι'αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε για να το σταματήσουμε και να το αντιστρέψουμε. Έτσι πάει ο κύκλος... Απλώς, όσο δεν αντιδρούμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίρνουν όλο και περισσότερα πίσω, το 10ωρο θα γίνει 12ωρο κι αυτό 14ωρο... μέχρι να γίνει το επόμενο μπαμ του κόσμου.
Για τους υπόλοιπους, παρακαλώ να μη διαστρεβλώνετε το τι είπα για τον Κάλβο, ούτε να βγάζετε συμπεράσματα για το τι διαβάζω και τι όχι. Ευχαριστώ.

...
Όμως πες μου κι εσύ από την άλλη, δεν είναι ελπιδοφόρο αυτό το κίνημα;
...

Το ελπιδοφόρο που είδα είναι οτι ο κόσμος δεν φοβήθηκε να κατεβεί μαζικά και οι πιτσιρικάδες δεν είπαν "δε βαριέσαι, που να τρέχω τώρα..."
Απο εκεί και πέρα φάνηκαν τα αρνητικά... Ο καθένας φώναζε συντεχνιακά με μόνο κοινό σημείο την αστυνομία και την κθβέρνηση. Οι μεν φώναζαν για τον φόνο του μικρού, οι δε για την ακρίβεια, οι άλλοι για την εξίσωση ΑΕΙ-ΤΕΙ κλπ... ΟΚ δεν θα αναφερθώ στα σπασίματα και το χαώδες της κατάστασης...
Ηταν όμως μιά καλή πρόβα. Ξαφνικά οι 16+ είδαν οτι έχουν δύναμη στα χέρια τους. Η ιστορία έχει δείξει οτι για να πετύχει ένα κίνημα και να επιφέρει ανατροπή, πρέπει να έχει σαν αίτημα ΕΝΑ πράγμα, και πάνω σ'αυτό να επικεντρωθεί όλη η συνθηματολογία...

...Και φυσικά η ανατροπή δεν θα έρθει απο 16ρηδες...

Δε διαφωνούμε, δεν είπα ποτέ ότι το κίνημα έχει ωριμάσει και ξέρει τι θέλει, αλλά τουλάχιστον είδαμε μια γενιά που είχαμε λίγο ξεγραμμένη να αφήνει να ίντερνετ καφέ και να κατεβαίνει στους δρόμους. Δεν έχω αυταπάτες ότι θα βγει κάτι ουσιαστικό άμεσα από αυτές τις κινητοποιήσεις, αν και πχ το να πέσει η κυβέρνηση θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα, πρώτον για να φανεί ότι ένας ξεσηκωμός μπορεί να καταφέρει κάτι και δεύτερον επειδή η επόμενη κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να είναι πιο προσεκτική στους τομείς της κρατικής βίας, της παιδείας, της ακρίβειας κλπ.

Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Δημήτρη δεν είναι κουτσομπολιά, ούτε ανύπαρκτη ιστορία που ήρθε από μακριά… είναι γείτονες μου που εγώ μπορεί αν μην έχω πάρε δώσε αλλά έχουν κάποιοι άλλοι γείτονες με τους οποίους έχω σχέση. Και ειλικρινά, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα σου φαίνετε παράξενο να έχει γίνει κάτι τέτοιο;

Εμενα παντως η μικρη αυτη μαρτυρια με αγγιξε. Και εγινε και αντικειμενο συζητησης με φιλο μου ασχετα αν δεν ηθελα να το αναλυσω το θεμα περαιτερω εδω μεσα.

Απάντηση: Re: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Δεν έχω πρόβλημα με το signature ( "υπογραφή", εντάξει τώρα; ) αυτό καθεαυτό, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τι άτομο θα το επέλεγε. Εκτός αν θέλεις να πείσεις κάποιον ότι το έβαλες για τη λογοτεχνική του αξία -bye-

´Εθνικιστής´έ??:flipout::flipout:

Oλοι οι αγράμματοι Τραμπούκοι που προπαγανδίζουν τήν Τρομοκρατία και επιχαίρουν για δολοφονίες και μιλανε για Σώματα Πληρωμενων Δολοφόνων υπάγονται στον Ποινικό Κώδικα.

Φίλε Dragonlord, πέραν του ότι οι κρίσεις εδώ μέσα πρέπει να περιορίζονται στις απόψεις και όχι στα μέλη αυτά καθαυτά, νομίζω ότι θα πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις υποθέσεις που εξέφρασες. Με λίγο ψάξιμο (find more posts by...) θα καταλάβεις ότι η απλοποιητική τακτική εδώ σε πρόδωσε.

Σπύρο, θα παρακαλούσα και εσένα να μην ανεβάσεις άλλο τους τόνους. Ας δώσουμε στο φίλο μας μια ευκαιρία να καταλάβει ότι οι εδώ κουβέντες ξεφεύγουν κατά πολύ από το "οι από 'δω και οι από 'κει".

Την Υπόδειξη σoύ την επιστρέφω αυτούσια...
Σαν Γ.Δ. οφείλεις να γνωρίζεις πώς χαρακτηρισμοί οπως 'Πληρωμένοι Δολοφόνοι´θέτουν σέ Νομικό Κινδυνο ολόκληρο το club...
Αν δεν το γνωρίζεις να πάς νά το μάθεις...
Τελικά η Εμπάθεια δεν μπορεί να κρυφτεί..............

Kρατάω λοιπόν το ´μέ κάθε μέσο´και το αφήνω στη κρίση όλων τί σημαίνει??
Δηλαδή και Ενοπλη Εξέγερση πιθανώς??

Δεν βρισκόμαστε ούτε σέ Τουρκικό Ζυγό,ούτε σέ Γερμανική Κατοχή.
Εχουμε Δημοκρατία με παραλείψεις και δυσλειτουργίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Αυτό που προτρέπει σε παράνομες πράξεις, αν υπάρχει κάτι, είναι οι ΉΔΗ παράνομες πράξεις βίας της αστυνομίας και όχι αυτός που τις αναφέρει και τις σχολιάζει. Τι να κάνουμε δηλαδή, να κρύβουμε την αλήθεια κάτω από το χαλάκι για να μην υπάρχουν αντιδράσεις;

Το σύνταγμα επίσης λέει ότι "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία". Η ανυπαρξία ισονομίας και η κατ'εξακολούθηση παραβίαση των νόμων ακολουθούμενη από ατιμωρησία, τόσο από την αστυνομία όσο και από την πολιτική ηγεσία (βλέπε βατοπέδι, υποκλοπές κλπ) είναι παραβίαση του συντάγματος, το οποίο μας υπαγορεύει να αντισταθούμε "με κάθε μέσο". Αυτό ακριβώς κάνω (γιατί και η πληροφόρηση εμμέσως μέσο αντίστασης είναι, δεν μπορεί κανείς να αντιδράσει σε κάτι που δε γνωρίζει), οπότε είμαι σύμφωνος με το σύνταγμα από αυτή την άποψη.

Συγνώμη, έχεις επίγνωση αυτών που λές;;; Έχεις υπόψη σου τί λένε τα υπόλοιπα άρθρα του Συντάγματος και πώς ορίζουν την τήρηση και πώς δρά κανείς για την προστασία του;

Μπορεί να έχεις δίκιο για πολλά για την παρούσα κατάσταση, αλλά η αυτοδικία δεν είναι αποδεκτή από κανέναν ούτε καν από τους ίδιους τους τρομοκράτες ή τους αντιεξουσιαστές (δεν κάνω κανένα τσουβάλιασμα) όταν πρόκειται για τους ίδιους.

Π.χ. ο ίδιος ο Κουφοντίνας μιλούσε για παράπλευρες απώλειες και για πολιτικούς στόχους, αλλά δεν φαντάζομαι να δέχεται ότι το δικό του παιδί θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο άλλου τρομοκράτη, άλλου ιδεολογικού χώρου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: o Πολεμος μολις ξεκινησε.....

Συγνώμη, έχεις επίγνωση αυτών που λές;;; Έχεις υπόψη σου τί λένε τα υπόλοιπα άρθρα του Συντάγματος και πώς ορίζουν την τήρηση και πώς δρά κανείς για την προστασία του;

Μπορεί να έχεις δίκιο για πολλά για την παρούσα κατάσταση, αλλά η αυτοδικία δεν είναι αποδεκτή από κανέναν ούτε καν από τους ίδιους τους τρομοκράτες ή τους αντιεξουσιαστές (δεν κάνω κανένα τσουβάλιασμα) όταν πρόκειται για τους ίδιους.

Π.χ. ο ίδιος ο Κουφοντίνας μιλούσε για παράπλευρες απώλειες και για πολιτικούς στόχους, αλλά δεν φαντάζομαι να δέχεται ότι το δικό του παιδί θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο άλλου τρομοκράτη, άλλου ιδεολογικού χώρου.
Μα δεν υπερασπίστηκα ποτέ την αυτοδικία! Τον αντίλογο κάνω, τη στιγμή που ο Σπύρος Σούρλας μου λέει ότι το Σύνταγμα του δίνει το δικαίωμα να αντιδρά στα σχόλιά μου, του λέω κι εγώ ότι σύμφωνα με τη δική μου ανάγνωση (και όλοι ξέρουμε ότι το σύνταγμα και οι νόμοι δεν έχουν μόνο μια ερμηνεία), το να γράφω για τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών μου επιβάλλεται επίσης από το σύνταγμα, καθώς έτσι θεωρώ ότι εμμέσως το προστατεύω. Δε μίλησα ούτε για αυτοδικία ούτε για τρομοκρατία (όπως θα ήθελε ο κ. Σούρλας), για ενημέρωση μιλάω. Το ότι αστυνομικοί δολοφονούν μετανάστες και πολίτες με τις πλάτες του κράτους, ναι, τους κάνει ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ και σώμα πληρωμένων δολοφόνων. Είναι σκληρή κριτική, αλλά είναι κριτική και νομίζω έχω το δικαίωμα να την κάνω. Ας μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνεχής ατιμωρησία στην αστυνομία σε τέτοια περιστατικά για να το πάρω πίσω αν σας ενοχλεί.

Status
Not open for further replies.