Ποια πήρες Νίκο, θύμισέ μας.πήρα μια MIG (σύρματος, χωρίς αέριο)
Ποια πήρες Νίκο, θύμισέ μας.πήρα μια MIG (σύρματος, χωρίς αέριο)
Πήρα την Stayer Mig131 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένοςΠοια πήρες Νίκο, θύμισέ μας.
Αυτή που φέρνει συνήθως λες να μου κανει σαν αρχάριο; Τι πρέπει να τσεκάρω από χαρακτηριστικά;...Μια παρόμοια (και πιο φτηνή νομίζω) είχε φέρει και το lidl πριν λίγο καιρό.
Δες αυτό το video και εδω είμαστε....
Τώρα που σας βρήκα ζεστούς, η διαφορά ανάμεσα σε MIG και ΜΜΑ ποια είναι;
Επειδή αναφέρεις συχνά το "αρχάριος", υπάρχουν 2 τύποι αρχαρίων:Αυτή που φέρνει συνήθως λες να μου κανει σαν αρχάριο; Τι πρέπει να τσεκάρω από χαρακτηριστικά;
Ασχολούμαι με το ξύλο και αρκετά χρόνια γλυκοκοιτάζω το μέταλλο που είναι άλλος κόσμος και σου δίνει περισσότερες δυνατότητες. Απλά σκεφτόμουν οτι εκτός από την ηλεκτροκόλληση θελεις και μάσκα, γάντια, γωνιές μαγνητικές και δεν ξέρω τι άλλο και αυτό με αποθάρρυνε να μπω στη διαδικασία για τόσα έξοδα χωρίς ενδεχομένως να βγάλουν τα λεφτά τους.
Τώρα που σας βρήκα ζεστούς, η διαφορά ανάμεσα σε MIG και ΜΜΑ ποια είναι;
Στέλιο δεν ισχύει και τόσο. Ναι μεν με έναν τροχό και μια ηλεκτροκόλληση (βατό κόστος) θα κάνεις πολλά, αλλά για μεγαλύτερη γκάμα εργασιών ο τόρνος και η φρέζα έχουν πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με εργαλεία για αντίστοιχες εργασίες σε ξύλο...Το κόστος των μηχανημάτων του ξύλου είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με του σίδερου.
......
Άσχετο, σκέφτομαι και εγω σοβαρά να μπω στο χώρο από του χρόνου (τώρα δεν υπάρχουν διαθέσιμα €) και έχω πολλές απορίες - θα επανέλθω.
Στέλιο δεν ισχύει και τόσο. Ναι μεν με έναν τροχό και μια ηλεκτροκόλληση (βατό κόστος) θα κάνεις πολλά, αλλά για μεγαλύτερη γκάμα εργασιών ο τόρνος και η φρέζα έχουν πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με εργαλεία για αντίστοιχες εργασίες σε ξύλο...
Άσχετο, σκέφτομαι και εγω σοβαρά να μπω στο χώρο από του χρόνου (τώρα δεν υπάρχουν διαθέσιμα €) και έχω πολλές απορίες - θα επανέλθω.
Να μπεις. Είναι εύκολο και πολύ χρήσιμο.
Θυμάμαι παλιά, για δεκαετίες, τον εαυτό μου να λέει "αυτό χρειάζεται σιδερά" και να σταματάω στη μέση μιας δουλειάς ή μιας επισκευής.
Στο σπίτι, στην αυλή, οπουδήποτε, χρειάζεται κάθε τόσο η ηλεκτροκόλληση. Και με τις Mig flux είναι τόσο εύκολο που μπορείς να το κάνεις ανεβασμένος ακόμα και σε μια σκάλα, χωρίς άγχος.
Και τα παρελκόμενα είναι φτηνά. Μάσκα, γάντια, συρματόβουρτσα, μαγνητικές γωνίες, δεν κάνουν ούτε 100€
Αν θελήσεις να κάνεις κατασκευές όπως πάγκους, έπιπλα κλπ (που θα το θελήσεις σίγουρα), θα χρειαστείς και εκείνη την κορδέλα μετάλλου της Parkside. Τα υπόλοιπα, τροχό, κάθετο τρυπάνι κλπ, τα έχεις ήδη.
Αν μπεις στο παιχνίδι, θα σου έρθει η όρεξη για πολλά πράγματα. Το πόσο εύκολα έφτιαξα αυτό το γραφείο δεν φαντάζεσαι.
Και κάτι βασικό: Η πρώτη ύλη, είναι φτηνή. Πολύ φτηνή. Καμία σχέση με το ξύλο.
Το κόστος των μηχανημάτων του ξύλου είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με του σίδερου και στο λεω από προσωπική εμπειρία.
Στέλιο, για κάνε μας μια πιο λεπτομερή ανάπτυξη του θέματος μπας και καταλάβω τι εννοείς.
Για ποιά μηχανήματα μιλάς;
(Εκτός αν για τα ξύλινα παίρνεις Festool και για τα σίδερα Parkside).

Δεν θα σε βολέψει με συρταρωτές θέσεις, θα πρέπει να δουλεύεις τα εργαλεία πολύ χαμηλά σε ύψος, σκυφτός ή στο πάτωμα.Σκέφτηκα τις θέσεις τους. να τις κάνω συρταρωτές με οδηγούς βαρέως τύπου, αλλά έχω αμφιβολίες για την σταθερότητα.
Πείτε καμιά ιδέα μήπως και το σώσω
Καλημέρα Δημήτρη,Δεν θα σε βολέψει με συρταρωτές θέσεις, θα πρέπει να δουλεύεις τα εργαλεία πολύ χαμηλά σε ύψος, σκυφτός ή στο πάτωμα.
Μια ιδέα είναι να στερεώσεις μόνιμα ένα κομμάτι κόντρα πλακέ κάτω από κάθε εργαλείο. Μετά να σκεφτείς μια πατέντα που να σε βολεύει, για να στερεώνεις το κ/π πάνω στον πάγκο κάθε φορά που θες να δουλέψεις κάποιο από τα 3 εργαλεία. Πχ βίδες που θα μπαίνουν σε μούφες ξύλου , βίδες-πεταλούδα, καβίλιες που να θηλυκώνουν σε τρύπες ή απλά σφιγκτήρες.
Και ένα βίντεο με μια ωραία ιδέα που όμως δεν νομίζω να σου κάνει - θα έπρεπε να είχε σχεδιαστεί ο πάγκος ώστε να υπάρχει χώρος να τουμπάρει το αρκετά ψηλό τριβείο.
Κατάλαβα. Τα άλλα δύο εργαλεία (που πιάνουν και λιγότερη επιφάνεια) δεν μπορείς να τα στήνεις σε άλλο πάγκο όταν θες να τα δουλέψεις;δυστυχώς η εναλλαγή των εργαλείων δεν είναι εφικτή λόγω τριβείου. Για να μειωθούν οι κραδασμοί, σχεδόν το έχω πακτώσει
Κατάλαβα. Τα άλλα δύο εργαλεία (που πιάνουν και λιγότερη επιφάνεια) δεν μπορείς να τα στήνεις σε άλλο πάγκο όταν θες να τα δουλέψεις;

Ενδεχομενως η λύση σου να είναι σπαστός μεντεσες βαρεως τυπου που ομως απαιτει αλλαγή της μεταλλικής κατασκευής ..
Γωνίες Ραφιού Πτυσσόμενες | Skroutz.gr https://share.google/iP1wlo7Flum8kjKY9
Με λιγα λόγια να γίνει λεπτότερο και να πέφτουν τα σανιδακια προς κάτω μαζί με τα έργαλεία.. και να σηκώνεις οποίο θέλεις...
Θα τα προσαρμόσεις ανάλογα το πλάτος που έχεις και θα στερεωσεις της βάσεις πάνω στου κοιλοδοκους..
Σου βάζω φωτο.απο.το.δικο μου να πάρεις ιδέα ώστε να κάνεις τις σκέψεις σου..
Άνετα κρατανε 7-8 κιλά οι 2...
View attachment 259189
Ανοικτό..
View attachment 259190
Κλειστό.
View attachment 259191
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.