Fixxxer
Supreme Member
Λες να φτιαχτηκε οταν εμαθαν οτι πεθανε αλλα τελικα με αυτα που εγιναν με τη σορο του να εμεινε κενος?
Από όσα γνωρίζω, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ο τάφος ενός βασιλιά εκείνη την εποχή, όπως και οι πυραμίδες για τους φαραώ, δεν ξεκινούσαν να δημιουργούνται μετά το θάνατό του.
Πολλές φορές ξεκινούσαν με το που οριζόταν κάποιος βασιλιάς/φαραώ.
Ώστε να είναι έτοιμος όταν θα πεθάνει.
Παίζει λοιπόν, απλά να είναι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου αλλά να μη μπήκε ποτέ η σωρός του μέσα...
Βεβαίως Χρήστο,εγώ όμως θα ήθελα να διαβάσω τι έχουν να πουν οι αρχαιολόγοι μας!
Χρονικά μπορεί να είναι και αυτός. Τελείωσε με 2 χρόνια καθυστέρηση από τον θάνατο του Μ. Αλέξανδρου. 324πχ πέθανε 322πχ ολοκληρώθηκε. Τόσο περίπου χρειαζόταν για να διασχίσουν τον δρόμο μέχρι να επιστρέψουν πίσω.
National Geographic: Μπορεί η Αμφίπολη να κρύβει τον Μ.Αλέξανδρο;
http://www.protothema.gr/culture/ar...c-borei-i-amfipoli-na-kruvei-ton-malexandro-/
Μου αρέσει η προσέγγιση.
Επίσης θεωρώ πολύ λογικό να ακολουθήσει κάποιος το χρήμα,στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τεράστιο ποσό.
Το σημείο που με κάνει σκεπτικό στο όλο θέμα είναι πως αν οι τυμβωρύχοι είχαν μυριστεί Αλέξανδρο,μάλλον θα είχαν κατεδαφίσει όλο τον λόφο...
Τα έργα στον βράχο είναι μόνιμα πάντως
Και δεν νομίζω να πει κανείς ότι θα τελειώσουν και κάποτε
Κάθε νέα γενιά έχει και νέες ιδέες και λύσεις για τη συντήρηση του μνημείου
Δεν είναι τυχαίο το κάθε νέα γενιά που λέω, γιατί κάθε νέα γενιά έχει και τα νέα εργαλεία της
1) Παίζει να κατασκευάστηκε ο Τύμβος για τον Μ. Αλέξανδρο και να μην έχει διασωθεί έστω μία ιστορική αναφορά?
(Για ένα τόσο μεγαλοπρεπή τύμβο, που προορίζεται για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο?)
Ερωτήσεις
1) Παίζει να κατασκευάστηκε ο Τύμβος για τον Μ. Αλέξανδρο και να μην έχει διασωθεί έστω μία ιστορική αναφορά?
(Για ένα τόσο μεγαλοπρεπή τύμβο, που προορίζεται για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο?)
2) Ποια είναι η χρονολόγηση του Τύμβου? Είναι τελική και αμετάκλητη?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.