Ο τάφος της Αμφίπολης

Ποιος/ποια ετάφη στον τυμβο της Αμφίπολης

• Total voters
    107
Μενδώνη: «Η Αμφίπολη έχει ένα στοίχημα να κερδίσει, αυτό της βιώσιμης, ήπιας ανάπτυξης»

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26513&subid=2&pubid=113391443

Και κάποιες πραγματικές πληροφορίες για το πως θα προχωρήσει η υπόθεση της Αμφίπολης..
(Αναμένονται και οι ανακοινώσεις το Σάββατο..)

Υπάρχει πολύ δουλειά.. τόσο για όσα έχουν βρεθεί, όσο και για όσα δεν έχουν βρεθεί ακόμη!

Re: Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Η ελληνικότητα είναι πρωτίστως κουλτούρα και δευτερευόντως αίμα. Στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, αυτή τη κουλτούρα έφεραν, και αυτή τη γλώσσα μιλούσαν, κοντά 40 εκ. κόσμος, και προφανώς δεν ήταν αυτοί Έλληνες που αυγάτισαν.

Εδω μιιλαμε αυστηρα για καταγωγη κατι που δεν αμφισβητειται.
Ελληνικοτητα κλπ ειναι θεματα φιλοσοφικης φυσεως και καθενας εχει τις αποψεις του

Yπαρχει και 4ος θαλαμος?
Στον 3ο θαλαμο υπαρχει μια οπη πανω δεξια...

l_14985.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Εδω μιιλαμε αυστηρα για καταγωγη κατι που δεν αμφισβητειται.
Ελληνικοτητα κλπ ειναι θεματα φιλοσοφικης φυσεως και καθενας εχει τις αποψεις του

Το λέω γιατί κάπου παραπάνω ειπώθηκε ότι μπορεί οι Αφγανοί (οι Καλας φαντάζομαι) να βγουν εγγύτεροι γενετικά στον νεκρό. Ε, και; Δλδ εάν 10 γενιές πίσω αποδειχθεί αλβανική η συριακή καταγωγή μου, παύω να είμαι φορέας αυτής της ελληνικής κληρονομιάς; Δεν είναι θέμα φιλοσοφικό αλλά μάλλον ορισμών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Το λέω γιατί κάπου παραπάνω ειπώθηκε ότι μπορεί οι Αφγανοί (οι Καλας φαντάζομαι) να βγουν εγγύτεροι γενετικά στον νεκρό. Ε, και; Δλδ εάν 10 γενιές πίσω αποδειχθεί αλβανική η συριακή καταγωγή μου, παύω να είμαι φορέας αυτής της ελληνικής κληρονομιάς; Δεν είναι θέμα φιλοσοφικό αλλά μάλλον ορισμών.

Καλά ότι νάναι γράφει ο καθένας.
Εντύπωση μου κάνει ότι πολλές φορές στην γενετική πλευρά του θέματος αναφέρονται (και με πολύ λάθος πληροφορίες και αντίληψη) είναι αυτοί που "δεν" νοιάζονται για τα γενετικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Καλά ότι νάναι γράφει ο καθένας.
Εντύπωση μου κάνει ότι πολλές φορές στην γενετική πλευρά του θέματος αναφέρονται (και με πολύ λάθος πληροφορίες και αντίληψη) είναι αυτοί που "δεν" νοιάζονται για τα γενετικά.

Μα αφού για τα γενετικά νοιάζονται μόνο οι ...."αίμα-τιμή". Όχι αυτοί.

Καλά εσύ τυχερέ μιλάς εκ του ασφαλούς. Εσύ στον έλεγχο θα βγεις προερχόμενος από τους ...Βουρβόνους, εμείς τι γίνεται εάν βγει σύνδεση με τον Ομέρ Βρυώνη :flipout::flipout:

+++
Ασφαλώς και είναι έτσι .

Ακόμα και σε καθημερινά πράγματα.
Δηλαδή ποιος είναι δυνατόν να μειώσει έναν αλλοδαπό (μαύρο-κόκκινο-κίτρινο) που ξέρει τέλεια την Ελληνική γλώσσα και ιστορία και «μετέχει» του Ελληνικού πολιτισμού ως τρόπο ζωής.
Τι σημασία έχουν τα γονίδια και τα DNA. ?

Άλλο η μελέτη της γενετικής και του DNA ως επιστήμης για το πώς αναμίχθηκαν οι φυλές κατά την ιστορία και άλλο να βγάζουμε συμπεράσματα για τις προσωπικότητες των σημερινών ανθρώπων..

Με τους Σκοπιανούς για παράδειγμα δεν είμαστε σε αντιπαλότητα επειδή έχουν «άλλο» DNA , είναι επειδή σαν εθνική πολιτική έχουν αποφασίσει την παραχάραξη της ιστορίας. (που μπορεί πιθανόν να αποδειχθεί KAI από το DNA)

Δηλαδή ποιος είναι δυνατόν να μειώσει έναν αλλοδαπό (μαύρο-κόκκινο-κίτρινο) που ξέρει τέλεια την Ελληνική γλώσσα και ιστορία και «μετέχει» του Ελληνικού πολιτισμού ως τρόπο ζωής.

Mα αυτος ειναι ο ορισμος του Ελληνα τελικα. Ανεξαρτητως dna και γενικοτερων ταμπελων.

Μην το παιδευουμε το θεμα: η επιστημη δεν ασχολειται με το αν ο ορθοδοξος εχει ποιο ελληνικο φρονημα απο τον αθεο ή τον παγανιστη.
Μιλαμε για την εξακριβωση της καταγωγης. Πως να το πω ποιο ελληνικα?

Η αναφορα στους Καλας ειναι για να δειξει τη δυναμη που εχει η τεχνολογια αυτη να βγαλει συμπερασματα περαν πασης αμφιβολιας.

Αν ειναι να παμε ΟΤ σε νομικα θεματα για τα δικαιωματα που πιθανον πηγαζουν απο αυτο το αποτελεσμα
λογικο θα μου φαινοταν να εχουν οτι προβλεπει η ελληνικη νομοθεσια για τους ομογενεις.
Τι διαφορα εχει ενα ελληνοαμερικανακι δευτερης-τριτης γενιας που δεν ξερει ελληνικα, ουτε το χαρτη της Ελλαδας δεν εχει δει, απο ενα αφγανακι Καλλας ογδοηκοστης γενιας

δεν ξερω απο νομικα, μια υποθεση κανω

Re: Απάντηση: Ο τάφος της Αμφίπολης

Δεν βρήκαμε ακόμη τι κρύβει, περάσαμε στο κεφάλαιο της εκμετάλλευσης;

Νομίζω δεν είναι νωρίς για να αρχίσουν να γίνονται κάποια σχέδια για την περιοχή! :cool:

Re: Απάντηση: Re: Ο τάφος της Αμφίπολης

Κάτι τέτοια γράφεις και μετά...τεσπά.

Με την αναθηματική επιγραφή «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων», έστειλε στην Αθήνα 300 περσικές πανοπλίες παρουσιάζοντας τη νίκη του Γρανικού, ως νίκη του πανελληνίου εναντίον των βαρβάρων.

Tεσπα, μπορείς να μου πεις γιατί ο Αλέξανδρος ο Α' έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν Έλληνας;
Ψεύτης ο Αρριανός, ψεύτης και ο Πτολεμαίος, ψεύτης και Αλέξανδρος...[/QUOTE

Κοίταξε, ο αυτοπροσδιορισμός ισχύει και σήμερα. Kαι είναι λογικό ένας λαός κατώτερος πολιτισμικά να θέλει να θεωρείται ομοούσιος με κάποιον άλλο. Οι ναζί θεωρούσαν πως ήταν Άρειοι. Περί ορέξεως...

Για τον ταφο λεει. Οτι ειναι συνηθησμενος. Επιμενει επισης οτι οι σφιγγες το ψηφιδωτο(το οποιο υποτιμαει σε τεχνοτροπια) και οι καρυατιδες ειναι μεταγενεστερες , ρωμαικες απο επομενη χρηση του ταφου.

Eξυπακούεται ότι είναι μεταγενέστερα. Που βρέθηκαν καρυατίδες και σφίγγες στη Μακεδονία τον 4ο αιώνα; Βοσκοί ήταν οι άνθρωποι, δεν είχαν σχέση με την κλασσική Αθήνα ούτε είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο.

Επίσης η Παλαγγιά δεν είπε ποτέ ότι δεν υπάρχει ο τάφος του Φιλίππου του Β, αλλά ότι είναι ο διπλανός. Και υπόψιν, είναι στην ομάδα του Borza δηλαδή Penn State οπότε μάλλον δεν είναι άσχετη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άμα ο ίδιος αυτοπροσδιοριζότανε σαν Έλληνες, εσύ τελικά σε τι βασίζεσαι και το αμφισβητείς?

Καλά και στους Αιγυπτιους αν πεις ότι οι φαραώ τους ήταν λίγο θηλυπρεπείς και λίγο μαύριδεροί θα πέσουν να σε φάνε. Δε σημαίνει όμως ότι ήταν κατάλευκοι.

Και μην τα ξαναγράφω. Δεν έχει βρεθεί επιγραφή σε ελληνική διάλεκτο στη Μακεδονία πριν τις επαφές με τους Αθηναίους. Βρες μου και τότε θα το δεχτώ πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ελληνικό φύλλο. Μέχρι τότε όμως οποιοσδήποτε που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κρατάει μια πισινή.

Καλά και στους Αιγυπτιους αν πεις ότι οι φαραώ τους ήταν λίγο θηλυπρεπείς και λίγο μαύριδεροί θα πέσουν να σε φάνε. Δε σημαίνει όμως ότι ήταν κατάλευκοι.

Και μην τα ξαναγράφω. Δεν έχει βρεθεί επιγραφή σε ελληνική διάλεκτο στη Μακεδονία πριν τις επαφές με τους Αθηναίους. Βρες μου και τότε θα το δεχτώ πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ελληνικό φύλλο. Μέχρι τότε όμως οποιοσδήποτε που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κρατάει μια πισινή.

Μόνο που ξέρεις οι Αιγύπτιοι σήμερα θεωρούν εαυτούς άραβες, συνεπώς δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα. Με λίγα λόγια δεν θα τους πολυενδιέφερε το συγκεκριμένο.

Εν τέλει ο κατάδεσμος της Πέλλας και ο πάπυρος του Δερβενίου φύτρωσαν ξαφνικά εκεί;

Μα εσύ δεν κρατάς πισινή...
Μιλάς με βεβαιότητες!
Το ότι δεν βρέθηκαν επιγραφές στη Μακεδονία πριν την περίοδο που λες, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν Ελληνικό φύλο.
Και εν τέλη, αν οι ίδιοι αποφασίσανε (που δεν είναι έτσι, ήτανε) να είναι Έλληνες αυτό δίνει κάποιο δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει την Ελληνικότητά τους?
Και ο μέγας Αλέξανδρος που είχε σίγουρα την μάνα του Ελληνίδα, και έλεγε και ότι είναι Έλληνας, τελικά ήτανε Έλληνας ή δεν ήτανε?

Επίσης η Παλαγγιά δεν είπε ποτέ ότι δεν υπάρχει ο τάφος του Φιλίππου του Β, αλλά ότι είναι ο διπλανός. Και υπόψιν, είναι στην ομάδα του Borza δηλαδή Penn State οπότε μάλλον δεν είναι άσχετη.
Μέχρι τότε όμως οποιοσδήποτε που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κρατάει μια πισινή.

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την αναφορά στον Borza ως εχέγγυο μη ασχετοσύνης.

Ωστόσο οποιοσδήποτε κάνει ένα τέτοιο σχόλιο που κρατάει μια πισινή επειδή σέβεται τον εαυτό του, δεν έχει παρά να κοιτάξει τι λέει ο ίδιος ο Borza για τους μακεδόνες.

http://history-of-macedonia.com/2006/12/31/modern-historians-about-macedonia-eugene-borza/

Συνεπώς εδώ έχεις πέσει σε μια αντίφαση δεν νομίζεις;

Εννοείται ότι μια χαρά τα λέει.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως γίνεται κάποιος να έχει στη φαρέτρα του το επιχείρημα του Borza, να το χρησιμοποιεί, και παράλληλα να αμφισβητεί την ελληνικότητα των μακεδόνων.
Χάου ιζ δις πόσιμπλ που λένε και στο χωριό μου;

Μιας και είπες για το χωριό σου, ήθελα να σε ρωτήσω βρε Λεωνίδα!
Δεν ανεβαίνεις ποτέ αχπάν?
Δεν έρχεσαι ποτέ κατά Γιάννενα μεριά (διακοπές κ.λπ) ?
Ρε γμτο θα περάσουμε τέλεια!